Ja, jag känner mig tacksam för att ha hittat denna glädje i att vara nykter. För tre år sedan hade jag aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle bli en person som inte dricker. Och nu känns det helt självklart och jag fattar inte hur jag stod ut med att dricka som jag gjorde..

Idag är det tre år sedan jag vaknade upp med stor minneslucka efter ännu en kväll när jag druckit alldeles för mycket vin och hittade in till detta forum. Har inte varit full sedan dess, och lever utan alkohol både i min vardag och till fest. För ordningens skull känner jag alltid att jag måste redovisa att jag dricker typ ett glas vin per kvartal. Och ärligt talat så smakar vin inte så gott när man dricker så sällan, alkoholsmaken framträder mycket mer. Så kanske lägger jag ner även de enstaka glasen. Jag mår så mycket bättre nu än när jag drack, och då drack jag ändå sällan oftare än 2 kvällar i veckan. Och ofta inom gränserna för normalt bruk, även om drog iväg vissa gånger. Så gränsen för när alkohol blir skadligt tror jag är mycket lägre än till exempel FHOM:s rekommendationer. Jag hoppas att den nyktra trend som spirar i samhället växer sig starkare och att fler får upp ögonen för de negativa effekter som även ett relativt lågt alkoholintag kan ha på ens välbefinnande. Ser fram emot en helg med påskmust och alkoholfritt rött all god påskmat! Glad och fridfull påsk till er alla!

@Kennie Grattis till 3 år!🥳🎉🌺. Du är en så oerhört stor tillgång för alla här på forumet❤️. Så klok, så balanserad, så bra bemötande, så tröstande, så stöttande och så vida perspektiv. Ha en riktigt fin påsk 🐣.

Grattis Kennie, så bra jobbat! Bara nyfiken, varför tar du ens det där enstaka glaset när du inte ens tycker att det är gott eller - gissar jag - uppskattar känslan?
Önskar dig en glad påsk! 🐣

@Kennie Vad bra gjort av dig, Grattis på treårs+1 dagen.🥳
Det är du och några "gamlingar" till här som alltid är så stöttande och har hjälpt så många här inne på forumet.
Sen finns det naturligtvis flera som stöttar och hjälper andra här men ni är ju några som varit med här ett tag och som alltid skriver och peppar till vem det än är, nya som gamla.
Så grattis igen.🤠

@Abraxa Ja, jag funderar också lite på det.. Det är kanske lite som med feströkning, man tänker att det ska smaka gott fast man gång på gång upptäcker att det inte gör det. Ska tänka lite runt de där enstaka glasen, om de fyller någon funktion.

Har ju totalt missat din ”födelsedag” och sällar mig till hyllningskören!
Jag gillar dina kloka och nyanserade inlägg och att du skriver till alla på ett sånt fint sätt. Hoppas vi ses i Stockholm.