Hej @marshmallow11
Kikar in och kollar läget hos dig. Hoppas det går fortsatt bra 🙏
Själv är jag i en period där suget kommer som ett brev på posten lite då och då men inget jag faller för tack och lov 😁.

Hoppas du får en fin vecka 🤗

@ Lina. 2.0. Trevligt med besök 💖 jag brukar liksom hos dig med ☺️
Ja suget ligger där och lurar i skuggorna minsann!
Nu har jag klarat både julfest och puben utan alkoholen. Önskar dig en fin helg 🌸
@ Ursus tack för din fina kommentar 💖
Ja jag brukar skämta om att min nykterhetsresa är mitt extrajobb 😄

@marshmallow11 Visst är det en storslagen känsla att ha hållit upp så länge?! Egentligen räcker det med en enda dags uppehåll för att uppleva storslagenhet, förvåning, stolthet, wow-feeling och ett jävlaranamma. Men alla fler dagar som passerat är magi. En högvinst i sinnet. Och nu har du också varit nykter så länge att du garanterat känner av en MASSA bra saker, både i och på kroppen och i sinnet! Jag gör min resa med enorm förundran och förvåning för jag upplever mer och mer saker som händer med mig. Innan jag slutade var mitt enda mål att just sluta och få må bra, få sova hela nätter, slippa skämmas och ha minnesluckor, osv. Men allt annat som följer… Känner mig lite som att jag rest till en annan planet. Så mycket nytt jag upplever, med stor glädje, förundran och nyfikenhet för jag är inte heller klar med min resa! Viss eufori har lagt sig, men egentligen bara viss. Och bara lite. Trots att jag nu varit nykter i 100 dagar! 101 för att vara exakt 🤩🎉

Härligt att läsa om dina framsteg. Vilken julklapp vi ger ger oss själva! 💝

Ha en fin 4:e adventshelg! 🕯️🕯️🕯️🕯️

@DRacker. Tresiffrigt är ju så stort! Bra kämpat! 🌟
Jag är just nu tacksam att julen i vår familj inte är lika med alkohol. Det har antingen varit väldigt sparsamt eller inget alls.
Önskar en god jul och hoppas att den blir precis vad du vill att den ska vara ☃️🎄

@Ursus Det värmer att höra att det inspirerar!
Jag hoppas att du finner en resa som du känner dig trygg med 💖
Det här forumet har verkligen varit en stor del i min egen resa och är så glad att jag blev tipsad om att komma hit!
Önskar dig en god jul ☃️

Det var ett tag sedan jag skrev här. Det började kännas enkelt att vara nykter. Jag hade fått in goda vanor.
Men i helgen åkte jag dit. Ordentligt!
Det kändes som fritt fall från 10:e våningen.
Från att inte ha druckit någonting till att hälla i mig 3 starköl och 1 liter vin.
Ensam hemma i soffan. Det är det här som oroar mig. Ingen vet. Jag skulle kunna supa ihjäl mig och ingen skulle märka det på flera dagar. Det jag skulle behöva göra nu är att flytta hem till mamma ett tag men hon finns ju inte mer. Så nu har jag totalt isolerat mig. Sjukskrivit mig från jobbet.
Jag har inte druckit något mer sedan i fredags. Jag ska snart ta och ringa pappa för att berätta vad som hänt.

@marshmallow11
Du, det är ett återfall för en kväll, var snäll med dig själv och ge dig samma omtanke du skulle gett någon annan.
Din ångest kommer snart släppt och skammen med.
Starkt av dig att berätta för din pappa, det krävs mod.
Jag hejar på dig, du kommer tillbaka till din nykterhet ska du se 🥰

@marshmallow11 hej
Jag är låångt ifrån någon expert, men jag har lyssnat på massor av poddar om beroende på sista tiden. Det är många som tycker att det blir lättare att hålla sig nykter ju öppnare man är om sitt beroende. Så skönt att du kan ringa till din pappa! Han vill säkert att du fortsätter med det när suget sätter in, hellre än att du fylleringer, som du själv skrev. Har du klarat att vara nykter så länge så klarar du det igen

@Lina.2.0 tack det värmer att höra 🌷
Känslorna från mammas bortgång forsade över mig i fredags. Istället för att ringa en kompis eller pappa så tog jag till den förbannade drickan. Vaknade av att jag spytt ner badrummet. Något positivt i det hela är ju just att jag inte ens hade kul.
Tack för din input @ ISE 🌷
Jag har berättat för många om mina problem. Vissa förstår precis och andra har blivit förvånade då jag ju druckit i min ensamhet mest och inte alltid varit stökigast på fest.

@marshmallow11
Det är svårt när vi lärt oss att dricka på känslor. Särskilt svårt när det är starka känslor som sköljer över. Har du någon att prata med om din mammas bortgång? Det spelar ingen roll hur vuxna vi blir och sällan vilken relation vi har eller inte har med våra föräldrar, de är just det. En mamma är alltid en mamma.

Jag hoppas du kunnat vila och att du ger dig själv lite omtanke. Kram på dig 🤗

@Lina.2.0
Jag har gått till psykolog och pratat. Det var också delvis därför jag valde att bli nykter för att ge det en ärlig chans.
Jag har även fina vänner men bor själv och saknar verkligen någon att ha i närheten under nattens mardrömmar.
Min fina pappa åkte raka spåret hit när jag ringde ❤️
Jag har pratat med min chef som vet om att jag har det tufft. Det känns lite lättare nu. Tänkte vara hemma imorgon med men sen återgå till jobbet. Jag har ju egentligen ett fantastiskt jobb!
Men imorgon så ska jag bara kolla på film och prata med pappa.
Tack för dina fina ord! Stor kram!

Nu är jag tillbaka igen. Det har varit fruktansvärt tufft sedan senast. Pappa fick cancer i våras och jag har vridit ut och in på mig själv.
Jag var på en nykter resa helt på egen hand i mars och var vid gott mod. Sen brakade helvetet lös. Jag hade inte alls kraft att motstå att dricka då pappa som varit min största stöttepelare blev sjuk och rollerna blev ombytta. Jag som var på en sådan god väg och så blir det såhär. Nu har jag plockat fram alla mina anteckningar igen som jag skrev förra hösten och kollar på en dokumentär om missbruk. Tur att det här forumet finns kvar 🌸

@marshmallow11 Välkommen tillbaka. Hoppas du kan få det stöd du behöver. Så tufft du har haft det! Fortsätt skriv och berätta om hur du har det. Bara att skriva av sig kan vara till hjälp. ❤️🙏🏻

@ Amanda L Tack ❤️ Det känns bra att vara tillbaka. Det jag har med mig är att jag har klarat av att sluta en längre period förut, jag vet att jag inte kan dricka ens ett glas för förr eller senare så ballar det ur. Det har inte ens varit några trevliga kvällar med vänner utan ett totalt urspårat supande hemma i soffan. Har jag haft kul? Inte direkt. Det har bara handlat om att stilla bruset i huvudet som dagen efter blir tusen resor värre. Nu är det återigen dags för mig att försöka resa mig upp och gå ut ur dimman.

@marshmallow11 Välkommen tillbaka med nya tag! Så tråkigt med att din pappa blivit sjuk, din största stöttepelare. Vad bra också att du nu ska ta hand om dig själv genom att sluta dricka, det absolut bästa du kan göra för dig själv och din pappa. Du har klarat en längre period nykter och du vet hur du mådde då.

Du kan göra det igen! Det är så värt det❤️

Tack så mycket @vår2022 och @Himmelellerhelvete ❤️ Era trådar är ju verkligen inspirerande! Det som känns som en utmaning nu är att stå emot även när det blåser hårt. Nu har jag supit mig redigt full 1 gång i veckan så det kommer bli svårt runt dag 6-7. Nu har jag iaf haft modet att prata med min chef och det kändes väldigt bra!