@Vjlo Underbar plan. Någon sa att motsatsen mot missbruk är gemenskap ❤️ Jag skulle säga att det är motsatsen till depression också. I fjol sommar, när jag äntligen hade fått en antidepp som hjälpte lite, började jag boka upp träffar med folk. Små visiter till längre sammankomster. Att tjöta och skratta med andra ger mig SÅ mycket livsbejakande energi ❤️

Kram 🐘

Bäst är besöka bekanta utan att förvarna.... då behöver de inte duka fram storfikabrödfatet... och är kanske på väg någonstans eller så, och det får bli som det blir.

Jag får se hur det blir med mina träningsplaner, just nu prioriterar jag runstreaket (det blir ju fel om jag skippar det en dag haha), men har sänkt ribban på övrigt - mest för att jag känner jag vill fokusera på en sak, och jag känner jag mår bra av en morgontur utomhus i vädret. Gör stor skillnad resten av morgonen, även en sådan här dag när jag nästan inte orkade släpa mig ur sängen o tänkte jag skulle ligga o tycka synd om mig en stund till. nu sitter jag istället o svaklar mig efter en tur i grannskapet, äter frukost , lyssnar på radion (aldrig roliga nyheter där numera, men...), och väntar på få slå igång kaffebryggaren.

Blir nog en gudstjänst sen, delvis för att jag vill just det, o delvis för jag vill se om jag kan få träffa några bekanta (då har jag ju fyllt den kvoten nästan).

Hej Vjlo!

Var väldigt längesen jag tittade in här, men just idag blev det så. Vad glad jag blir när jag läser om hur bra det verkar gå för dig nu! Härligt!

Blir extra glad att du börjat löpa/jogga lite smått, det har alltid varit min bästa "ventil" för att släppa saker och må bra. Håll i nu, så ska du se att du snart tar 5-km-rundan innan du vet ordet av :)

Kanske blir så att jag "tittar" in här igen framöver, men tills dess får du ha det gott! Ta hand om dig o kör på som du gör nu! Du imponerar!

/Mic

@Mic Hej! 👋😍
Jag är inte så bra skriva av mig i andras inlägg, men det är några här som jag följer, och jag minns och tänker emellanåt på dig, hur det "gick" så att säga. Kul du dyker in här och peppar lite. och kul se ett livstecken från dig!

Mina bekymmer handlar inte just om alkoholen längre - det var en ventil som jag är riktigt glad jag täppt till igen, och just nu, går mest veckorna vad gäller det. Annat bubblar dock (självklart upp), och ett sätt få energi och tankarna rätt är ju att vara ute o röra på mig....

5 km... det skulle jag nog egentligen kunna jogga på ett litet tag, om jag ansträngde mig, för ca 2 km är ingen enorm ansträngning nu även om jag luffsar på långsamt - ca 7 minuter per kilometer ;-) Målet nu är ju en gång per dag under en längre tid... kanske inte 20 år som en del.. men snart ut på tur för dag 12!

Livet är dock inte perfekt....

Jag var lite kaxig igår när jag skrev, hade varit ute o joggat, borde kanske känt att jag egentligen var ganska "sleten" mentalt... efter det blev det faktiskt bara dråsa i soffan, må skit, sova bort lite, fundera över varför och så... var nog bra, fick skriva av mig lite i tankarna. Jag hade chans umgås med ett syskon o en kompis, men valde bort det - kanske dumt för jag vet jag skulle mått lite bättre av det. Men behövde nog... eller... valde åtminstone att se den mörka sidan av livet en stund, kan vara bra det också. Tidigare när jag varit i de situationerna har det varit ganska bottenlöst - typ det kommer aldrig ta slut... lika bra ta fram knivenläge, ungefär utan att överdriva för mycket, nu kände jag mest att jag ok mår skit, men det går över. vilket är en seger för mig.

Jag hade ju en "streak" på ca en vecka där jag varje dag hittat på något, träffat minst en kompis/släkting, så en dag off där jag faktiskt.. överdrev och bara satt hemma var kanske nödvändig, och samtidigt... lite för mycket. hade jag tagit mig ut en sväng på kvällen så hade nog humöret vänt snabbare. Nu blev det bara tv, youtube, läsa nyheter o sova..

Nu idag är jag på bättre humör. Ska nog sätta mig och prata lite med någon jag har förtroende för om de pusselbitarna som skaver. :-)

Ha en fin dag, och Mic - det är alltid värt kämpa!

@Vjlo Ett tips. Varannan dag är lagom för planerade besök. Det uppstår ändå saker akut som kräver din mentala energi. Allt räknas liksom ihop, gott och ont. Allt belastar hjärnan och kroppen på något sätt. Dansa, pausa, dansa, pausa. Ett tips till: Närvaropodden. Finns inte så många nya avsnitt, men de gamla är riktigt bra.

Kram 🐘

@Andrahalvlek 🤭😞 Viljan att hinna träffa o umgås är ju stor, men du har ju rätt... det blev en automatisk paus på något sätt... dels av vädret och som sagt lite av orken....

fick min dos fylld igår - jag sprang på några av mina grannar - pratade lagom mkt där, sen på kvällen en stund på ett enkelt möte i kyrkan, där det finns utrymme att sitta och prata (det är inget lett möte med någon som leder/talar, utan det finns plats för alla att prata).

idag ... tja, ska ju hålla min träningsrunda.

fördel med det digitala är att jag kunde leta upp närvaropodden (det finns två avsnitt från i år), så jag kunde adda den till min podcastapp, så den dyker nog upp sen någon dag jag har tråkigt/är nere.

tjing

Tankar om tankarna man tänker, eller tankar om tankar som man tänker... ja det kan bli många nivåer av det.
"ibland skulle man sluta tänka" :)
Jag låg o lyssnade på just det avsnittet efter ditt tips...
Man behöver reflektera över det tror jag, för tankarna formar en ju ganska rejält.

De saker jag fyller på livet med av positiva eller bara smått nördiga/meningslösa saker (som någon teknikhobby) mår jag ändå gott av, för det blir tankar om annat, som inte har om mitt mående att göra.

Siktar på 18 veckor... just det känns otroligt lätt.

Minns semestrar för några år sen då jag ibland drog iväg på någon utflykt till en stad här utmed, passade på gå på bolaget innan, gjorde utflykten, åkte hem o dränkte mig i burken... nu tänker jag inte ens de tankarna, förutom nu när jag skriver....

Ha de

Joggdag 16.
Nykterhet 125 (i morgon 18 veckor).

1 mile jogg plus lite ibland verkar kunna vara "min melodi", det ger möjlighet att alltid röra på mig på morgonen, och jogga runt i skog kort, eller som det blivit nu ibland i parkerna här i närheten eller efter gator. Så många platser man hinner se lite extra. Jag bjuder på att jag inte har bästa joggstilen (uppmuntrar säkert någon annan att våga)....

Jag har dock inte upplevt det där ruset av glädje än när jag springer... väntar på det... sista minutrarna kommer det... och nu när jag börjar jogga vet jag det kommer vara tungt några minuter :)

Igår var jag social med mina föräldrar - det är ofta lugnt vara där, men på ålderns höst för dem så blir det ju ibland lite deppigt, vemodigt och så, men glad så länge jag har kvar dem båda, och ska ta vara på det så mycket jag kan. Idag ska jag också vara lite social, men på nivån att äta lunch med en fd jobbarkompis, och sen.. får se...

Alla goda vanor sitter ihop någonstans...

Läste i en tidning att det är bra att under semestern bygga nya goda vanor - tänk om jag gjort tvärtom suttit hemma på kvällarna med öppet fönster, spelat hög musik o tyckt att livet var fantastiskt innan jag somnade... som jag gjort förut. Det var mysigt minns jag, men det är härligare o mysigare sitta själv o surfa runt nykter, o planera dagen, eller sitta på en sval balkong själv eller med en kompis och njuta. Livet utan A är stabilare - det löste och löser inte alla problem sluta, verkligen inte, men ger en kontinuitet som jag inte vill vara utan. Jag måste möta eländet inom mig, får göra det, och nästan inget av eländena jag bär går jag under av, utan kan leva genom utan tröstefilt. Faktiskt.

@Vjlo Grattis till dina 18 nyktra veckor och joggade 16. Låter härligt och du verkar må bra😁. Jag har sprungit regelbundet ca 1,5 år i samband med att jag blev nykter. Kan inte leva utan detta nu. Tycker nog att det oftast känns lite jobbigt i starten av rundan, men samtidigt bara kör jag för jag vet hur himla skönt det känns efteråt. Kan känna att det flyter på bra och att det känns skönt under turen och en slags frihetskänsla men får jag ändå slita på. Det är i alla fall min ventil och min påfyllning av energi och jag är glad så länge jag kan hålla på och vara skadefri. Mina hundar får också bra motion när de följer med mig på löpturerna😁.

Håller med dig, alla goda vanor sitter ihop någonstans och det ena ger det andra. Livet utan alkohol är som du säger helt klart stabilare och det kan också vara spännande att möta eländet inom sig själv om man nyfiket utforskar det. Vad vill det säga mig, vad är det som skaver och varför? Det är ju faktiskt bara sig själv man möter och klurar med. Man kan komma fram till att förhålla sig på ett annat sätt till livet och justera det som fått en felstart och som skapar problem.

Ha en fin fredag!❤️

@Andrahalvlek Tack! 🏋️ bra du håller i o håller på! Jag hoppas jag aldrig kommer ifatt dina nyktra veckor, men inte att jag faller heller... utan båda håller sig på rätt sida tillvaron.

@vår2022 Jag såg på någon youtubevideo om en som peppade folk må bättre, en sak han sa var något i stil med, men du om du skulle se en vän må dåligt som du, eller misslyckas, skulle du älska den personen mindre? skulle du inte peppa eller ge styrkekram? du är själv i en relation du aldrig kommer undan - dig själv, den är du i hela tiden, se dig själv i spegeln och säg att du måste lära dig umgås med dig själv, att du duger, att... du är älskvärd, att du ska lära dig umgås med dig själv. inte slå på dig lika mycket :)

Ha en fin dag!

@Vjlo Det var en bra video, det stämmer verkligen liksom talesättet, du måste älska dig själv för att kunna älska andra. Man måste bli sig egen bästa kompis på alla sätt och vis. Fint❤️

Idag jämt 18 veckor utan nått bubbel i kroppen av skadlig slag.

Nu idag kom första utmaningen vad gäller Run-streaket... det hällregnade i morse, så jag beslöt mig göra det senare....
nu är det uppehåll... och verkar vara det resten av dagen.... alla skäl att skjuta upp ett tag till finns :-) men.... inte hela dagen. har till midnatt på mig...

@Andrahalvlek Ja, jag såg framför mig det....... så jag gav mig iväg en dryga halvtimme sen, på längsta turen i år - 1,6 mile istället för 1 mile :) dvs ca 2.6 km... stolt över det, hade kunnat köra längre, men ska ju nöta ner mig på frekvens inte längd.... på slutet så började det dugga så smått...

@Vjlo Heja dig! Och när man faktiskt gör sådant i regn så inser man att regnet inte spelar så stor roll. Man får ju komma hem och byta kläder snart 🤗

Med hund blir det rätt mycket ur och skur också. Köpte nyligen en tunn regnjacka som andas. Lär behöva den.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Ja hunden kan inte vänta på att gå ut.... och det finns inte så dåligt väder det inte ändå är skönt vara ute en sväng med vovven (jo... det gör det nog... men ändå...)