Sluta med drickandet

Nu är jag trött på mitt drickande då jag känner att jag tappar kontrollen mer och mer. Jag har druckit för mycket under ca 5 år. För mig har det handlat om att lindra ångest och besvikelse på livet efter separation som jag inte önskade. Dessutom har jag ångestsymdrom. Alkoholen hjälper ju tillfälligt. Så nu funderar jag på hur jag ska fylla tomrummet utan alkohol? Jag har alltid tränat en hel del men sista året har jag tappat motivationen. Antingen pga av att jag är bakis eller hellre dricker på kvällen… Tack och lov dricker jag bara för mkt varannan vecka då min särbo inte dricker alls. Däremot dricker jag när jag har mina barn och på sista tiden har det märkts några gånger, men har annars kunna smycka m detta ganska bra och jag tror ingen i min omgivning skulle tro att jag överkonsumerar alkohol. Men det som gör att jag nu vill bli nykter/dricka måttligt är att mina barn har drabbats av mitt drickande och det mår jag som allra sämst av. Vill verkligen bryta detta och hoppas kunna klara det själv med hjälp av detta forum. Ska jag berätta för vänner/släkt/särbo? Just nu bär jag detta själv… även om mina vuxna barn såklart fattar

@nisse-g Välkommen hit ❤️ Jag är några veckor in på min alkoholfrihet så jag är rätt så ny också . Känner dock igen mycket av det du beskriver , t ex om ett drickande som eskalerar , att vi tappar kontrollen , att omgivningen kanske inte skulle gissa på att vi har de problem vi har och så detta kring barn som drabbas . Och ångesten . Du kommer möta många här inne som du kommer att känna igen dig i och få helt ovärderligt stöd kan jag lova 🙏❤️ Mitt första råd är att läsa på andras trådar , börja med alkoholprogrammet (finns under stöd ) och skriv av dig allt vad du bara vill och orkar !

Det är individuellt om man vill berätta för omgivningen , en del är öppna och andra håller det helt för sig själva i alla fall till en början . Det viktigaste ändå tror jag är att det landar hos en själv , vilken problematik man har , vad man vill åstadkomma osv osv. Själv har jag hittills berättat för två personer , min man och syster och nu sen igår berört men inte gått in i detalj för ett av mina barn. För mig personligen så kommer jag att berätta lite allt eftersom för personer , för vissa kommer jag inte säga något alls . Så känns det idag i alla fall 😊

Vad fint att du tagit steget att vilja göra en förändring , du har hittat till ett fint och medkännande ställe här på forumet ❤️

@nisse-g Välkommen hit! Jättebra att du insett att du behöver hjälp och att risken är att ditt drickande annars eskalerar. Som Delfinnen skriver så finns ett Alkoholprogram här under Stöd. Ger både bra tips och hjälp. Där rekommenderas tre månaders uppehåll så att knopp och kropp blir återställd. Sedan kan du fatta nya beslut.
Att du tappat motivationen för träning beror antagligen på alkoholen. Men jättebra om du kan ta upp det igen. Bra mot både sug och ångest.
Skriv och läs massor här. Många har klarat sig enbart genom att vara här. Finns erfarenheter i mängd.
Välkommen :)

@Delfinen80 tack för fint svar. Inser ju att jag långt ifrån är ensam med mina problem och det känns ju skönt såklart. Och forumet verkar toppen! Detta är ju fortfarande väldigt tabubelagt och därför har jag inte sagt något ens till mina närmaste. Kämpar nog på i det tysta ett tag till innan jag berättar. Skönt ändå att vara igång m jobb igen. Skingrar ju tankarna och ger färre tillfällen att dricka.

@Amanda L tack för fint svar. Jag siktar på 3 månaders alkoholstopp. Känns långt då jag hittills är uppe i 1 dag🫤 men tänker komma igång m min träning för det mår jag bra av. Sen så är det skönt att vardagen m jobb har kommit igång igen. Är så nöjd att jag blev medlem på detta forum. Här finns mkt hjälp och stöd att få.