@Amanda L Tack❤️ Känner med dig i känslorna kring din dotter🤗

Igår var ingen bra dag. Ibland får man släppa saker som skaver. Att man själv vet hur man har det. Hoppas dagen idag blir bättre. Började bra m att dottern ringde. Hon var deppig, ville prata m ngn samtidigt bestämma kring fotbollsmatchen. Ska se den h henne så får även hennes katt sällskap. Jag ska köpa frallor. Att ha bipolär sjukdom innebär att det kan svänga många gånger under en dag. Det är slitigt. Och som anhörig väldigt stressande.

Ha en fin dag ni som tittar in h mig och givetvis alla andra också🐬kram

Ja vilken tur- eller snarare skicklighet att du inte dricker.
Jag såg Uppdrag Granskning igår som följde upp fallet Sanne. Ung kvinna med både psykisk ohälsa- ångest och psykoser. Men även en ätstörning samt PTSD i bagaget. Och då narkotikamissbruk. Ett oändligt haveri är den så kallade vården av de som har flera diagnoser. Och säkerligen också även för de som ”bara” har en. Se den, om du inte sett. Tänker också att det kanske finns andra föräldrar som har det som du och som går att ta stöd av? Fb-grupper eller forum likt detta?

Att släppa sådant som skaver är en konst men egentligen ”lätt”. Kan jag påverka? Om nej; släpp, om ja; gör.
Framförallt är det ett bra sätt att hushålla med resurser. Att låta skavet ta mkt utrymme- då räcker man inte till för sådant som är viktigt på riktigt.
Kram 🌸

@Se klart Tack för att du tittar in🥰

Såg Uppdrag granskning i onsdags. Mitt dotter var hemma och tittade tillsammans m oss. Min dotter har det inte på långa håll så illa men jag kan förstå att det ser ut så här för somliga/många människor. Helt fruktansvärt! Jag kan bara tänka på hur Sannes mamma mår. Fast som anhörig känns det som om man inte har ngt val man kämpar på. Jag lyssnar och lyssnar på min dotter. Det är en balansgång. Många gånger handlar det om att svara ”rätt” …det gäller att vara följsam….att ha kvar kontakten…att hon vänder sig t oss.

Ligger i min säng, oerhört trött. Jobbat idag. Lyssnar på föräldrar och strider för deras barn. Sverige är oerhört byråkratiskt emellanåt. För sjutton! Bevilja skolskjuts mellan fritidshem och korttidsboende. Är på eftervård. Pratar om vad som begränsar mig/oss. Lyssnar på min dotter. Ska ta på mig CPAPen och släcka lampan.

Godnatt😴❤️

Sovit så dåligt inatt. Vaknade vid 00.20 att jag fick ett sms. Med dimmiga ögon ( har alltid salva i ögonen under natten) öppnade meddelandet. Det var ett tummen upp fr min dotter som svar på ett meddelande fr mig. Vaknade och somnade om. Tänkte på vad min dotter sa igår. Väldigt manisk men även mycket sanning. Kan jag göra ngt? Kommer vuxenpsykiatrin göra något? Just nu måste jag släppa det iaf. Duscha. Äta gröt. Fixa mig. Åka t jobbet. Träffa sponsor i em. Hon skulle bjuda på ngt ätbart. Tack för det🙏🏻

Kram🐬🐬

Hej @Geggan !
Tack för att du tittar in🥰
Nej, tyvärr så är det inte bättre. En anledning är att hon dricker alkohol mot ångesten kanske inte varje dag men hon gör det. Så det blir inte riktigt kontinuitet i medicineringen. Det är så smärtsamt att se hur jon mår. Igår ringde hon mig 12.30 då hade hon varit ute och gått sedan kl 8. Har svårt för att vara ensam och att vara still. Pratade m en kvinna idag på Alkoholhjälpen. Det var så hjälpsamt. Sinnesrobönen är hjälpsam. Men det var som om jag behövde fråga, är det ok om jag släpper taget om min dotter? Är det fullt tillräckligt att jag bara finns om hon behöver mig? Det blev lite vilsamt.

De här känslorna triggar mitt sug. Jag vill inte dricka men suget finns eftersom jag är van att dämpa jobbiga känslor med alkohol. Så jag är vaksam. Får skriva om det här. Prata om det på eftervården och på möten.

Har fått beviljat av chefen att gå ner t 80% fram t årsskiftet. Börjar vecka 35. Ledig onsdagar.

Så småningom kommer det bli bra! Har träffat min sponsor. Har kommit t fjärde steget. Inventering av mig själv. Ska bli intressant.

Snart blir det sängen och imorgon fotbollsmatch. Hoppas damerna får en bronsmedalj!

Ha det fint alla!! Kram💗🐬

@Varafrisk jag förstår dig så väl. Mitt missbruk/utförsbacke startade när flickan fick sin ADHD-diagnos för 10 år sedan. Det har aldrig varit så tydligt för mig som nu när hon fick sin diagnos i somras (som inte är neuropsykiatrisk). Sitter just nu själv med ångest från h-e och tänker då och då på alkohol som hjälp. Tankar som inte varit närvarande under lång tid tidigare under nykterheten. Vi vet båda att det är den absolut sämsta lösningen att ta till så det kommer vi inte att göra. Din dotter är vuxen, då är det lättare att resonera om hur man kan "släppa". Men om jag hade varit i din situation hade jag haft väldigt svårt att göra det. Barn (även vuxna) som för stunden inte har förmågan att ta hand om sig, där förstår jag att du som förälder måste finnas och att det är svårt att släppa tankarna. Jag har för första gången i mitt liv fått ångestdämpande medicin från läkare. Det finns varianter som inte är beroendeframkallande (atarax, lergigan) och som jag tycker är hjälpsamma för att ta mig genom dagen/få en stunds vila från min egen kropp som är i spinn hela tiden. Har läkaren nämnt något om det som ett alternativ för dig?

Kram!

@Amanda L ❤️Jag försöker så gott jag kan att släppa min oro. Jag försöker backa. Diskutera m mig själv på ett realistiskt vis. Det var därför jag delvis tog kontakt med Anhöriglinjen för att få prata men även få vägledning. Jag har ju den rollen på mitt jobb som kurator…att finnas t för föräldrar. Men, det finns ingen sådan möjlighet på vuxenpsykiatrin.

Jag tänker oavsett vilken diagnos ens barn har och man bär på oro så kan det vara så tärande. Oron förändrar inte min dotters sjukdom eller hennes sätt att vara. När min dotter är manisk så är hon inte sitt vanliga jag …långtifrån. Umgås med ”fel” människor. Är oerhört arg. Använder mer avancerade ord än vanligt men även väldigt grova ord. I vår stad stänger de flesta restauranger kl 22 på vardagar men det finns en restaurang som stänger kl 01. En perfekt plats för människor som inte fixar vara ensamma och vill dämpa sin ångest m alkohol. Jag blir skogstokig! Jag ser att i min stad försöker man mer och mer ta över storstadsfenomen med öppna restauranger och tillgängligheten t alkohol. Men caféer som är öppna efter kl 18 lyser m sin frånvaro! Min dotter tycker om att spela biljard, shuffleboard och bowling men där serveras det även alkohol. Varför måste det alltid vara så??

Det är väldigt stressande när min dotter befinner sig i ett maniskt tillstånd för måendet, saker och ting kan ändras så snabbt….

@Charlie70 ❤️Jag känner med dig. Mitt alkoholberoende började när min son var i sin värsta tonårsperiod. Så arg, hotfull men väldigt olycklig. Jag var rädd för honom när han var arg och den känslan var så skamfylld och så svår att hantera. Så jag drack i smyg och dränkte de jobbiga känslorna 😔

Nej, vi ska inte dricka på dessa känslor. Vi ska aldrig dricka mer! För vi vet att det är inte lösningen. Jag tänker att det är så viktigt att skriva om det både för vår egen skull och andras. Risken är annars att när allt går så bra m nykterheten att man lurar sig själv att tro att suget är över. Det är viktigt att ändå vara förberedd…att vara ödmjuk inför att risken finns.

Jag har ingen läkarkontakt just nu. De sista gångerna som jag hade kontakt under min sjukskrivning i våras var via 1177. Det fanns ingen uppföljning och jag orkade inte ringa igen utan då började jag jobba heltid. Jag ringde i somras t vårdcentralen ifall man kunde ta prover för att utesluta att tröttheten beror på ngt annat än utmattning. Sköterskan sa att jag kommer bli kallad t blodtryckssköterskan i september. Hon sa att hon själv var i min ålder och då är man tröttare. Å jag vet inte vad som är ”normal” trötthet för en 60-åring😝

Har varit och köpt blåbär, lingon och kantareller av thailändska kvinnor på torget👌🏼Få se vad jag ska göra av det.

Kram t er🌺❤️🐬

Idag har jag varit nykter i sju månader!! Många har sagt att det vänder efter sex månader. Vilket vänder? Livet blir bättre? För mig är det tvärtom. Suget har ökat. Jag tänker att man behöver ha det lugnt omkring sig dvs för mig skulle det behöva vara bra på jobbet och en dotter som inte befinner sig i ett skov.
Men livet pågår hela tiden…Så även om det blir så mycket bättre utan alkohol så är det väldigt individuellt hur blir/är.

Jag är ändå stolt över min nykterhet. Jag är glad över att mitt alkoholberoende inte är en hemlighet.
Jag har lätt att trilla i fällan som medberoende t min dotter. Jobbar på att inte göra det. Trött som jag vet inte vad…och ont i kroppen…men men det är måndag idag.

Kramar🐬

VaraFrisk, 💖 Grattiskramar på 7-månadersdagen!💐🤗💐
Fantastiskt bra av dig att kämpa så!
Läste och förstod att du är lite sänkt av feber...
Du får krya på dig och ta hand om dig.
🩷🌷🩷

@Andrahalvlek Tack snälla❤️ Även om jag känner sug så tvivlar jag inte en sekund, det är så här mitt liv ska se ut….helvitt!

@Se klart Tack❤️ Ja, det känns så bra! Har sagt till min man att vi ska åka på ngn minitur för ett år kan jag inte bara låta passera.

Det här onda i min kropp tänker jag delvis beror på att jag är så spänd i synnerhet nu när min dotter är i ett skov plus min övervikt. Så det är den ena sanningen. Igår när jag kom hem fr eftervården var jag väldigt trött, låg i soffan, kände mig lite varm . Min man kände på mig och sa att ngn feber har du inte. Jag skrev t en kollega att jag tar lite sovmorgon så får jag se om jag känner mig piggare efter det vilket jag inte gjorde. Till slut tänkte jag att jag tar tempen som visade över 38 grader! Hade inte en tanke på att det kunde vara feber🤒

Nu ligger jag hemma i soffan och tycker synd om mig själv🙈Detta är första gången sedan jag träffade min man som jag inte orkat förbereda, göra mysigt på hans födelsedag. Det beror inte på febern utan hur situationen är m min dotter mm. Min man och vår dotter har åkt t ett café som endast är öppet sommartid för att äta ngt. Hon ville inte komma hit för hon orkade inte m mig. Jag tänker att det var ett bra beslut eftersom jag är sjuk. Jag pratade m henne tidigare idag och hon var väldigt arg. För att hon inte ska lägga på osv så gäller det att ha ett mycket lågaffektivt bemötande men det är verkligen inte det lättaste. Räcker att ställa en fråga fel och det kan vara kört.

Här där jag bor är det fint väder. Jag ser solen skina fr soffan. Ska om jag orkar se ngn serie. Någon som har ett tips?

Ha det fint!

Kram🐬💗

@Varafrisk Grattis till 7 månader!🥳 så himla bra jobbat! Kanske känns livet bättre om du ställer det i relation till hur det var när du drack och jämför. Själva alkoholstoppet fixar inte livet till det bättre, men är samtidigt en förutsättning för att det ska kunna bli bättre. Det är de där andra bitarna i livspusslet som också måste hanteras och som man måste få bukt med. Var stolt över dig själv och krya på dig❤️

Här blixtrar det och åskar.
Jag gissar att du har sett Happy Valley, alla säsonger ska finnas på SVTplay. Det är min favoritserie.
En annan väldigt fin och BRA serie som inte så många känner till är Patchinko som går på Apple TV.
Krya på dig nu 🧡

@FinaLisa Tack för orden❤️💗@Geggan Tack💗❤️Ja, tänk att jag har klarat sju månader! Inget förhandlande så himla skönt!
@vår2022 Tack för kloka ord❤️💗

@Se klart Tack❣️Happy Valley har jag sett men visste inte vilken serie det var förrän jag sökte på den. Du skrev alla säsonger men det var bara två?
Har inte Apple TV. Jag får söka vidare. Lite för trött för att läsa.

Kram🐬