Hej, mitt första inlägg här.

Ja, som rubriken lyder så dricker min vän alldeles för mycket.

Jag skulle med mitt inlägg vilja ha handgripliga tips om vad jag som anhörig kan göra.

Det mesta jag hittar på nätet är mest luddigt. Jag är i ett stadie då jag är så förbannad på systemet som har gjort att min vän inte fick hjälp i tid.

Hur fungerar det med behandlingshem? Min vän är anställd men sjukskriven..

Hur fungerar det med tvångsvård? Hur långt ska det ha gått då?

Vännen är väldigt svårt att få tag på, vilket är väldigt jobbigt. Jag var till henne en kväll och gick in genom en dörr hon glömt låsa, jag sa till henne att hon kan komma och bo hos oss ett tag och hon blev så glad.

Men dagen efter blev hon ett spöke igen.

Jag vill göra något som gör skillnad, jag har pratat med hennes mamma och bror, hennes mamma håller på att gå under och var väldigt glad över att jag tog kontakt. Men sen då?

Vinkar från min hörna.. jag går i samma tankar. Hur fasen beter man sig.. läser att man inte skall vara tex dömande men min partner tar allt som kritik just nu eller så blir han ledsen..förstår.. och glömmer lika fullt. Önskar jag kunde bunta ihop honom .. in i bilen och att han blev tvingad till hjälp. Så Hög är min desperata känsla. För han kan ju själv säger han...

@brödsmulan Precis, så himla störigt. Det måste ju vara ännu värre för dig som är så nära honom.

Jag pratade precis med min bror om min frustration, men han sa som alla andra säger - hon måste komma till insikt själv.

Det enda man kan göra är väl att informera att man finns där, när skeppet håller på att förlisa..

Vet dock inte om jag hade pallat att vara i en sån sits som du. Vad gör du för att orka med?

Skickar massa styrka till dig!

@SomDu Kag Jag är fortfarande i förnekelse själv.. se min tråd nedan.. samtidigt har jag känslan så djupt rotad i mitt bröst. Jag är rädd, panikslagen, skör ,stark ja allt på samma gång..

Jo och vad jag gör... Just nu bara "faktaknarkar jag" och försöker reda i mina tankar,minnen.. och laddar ,försöker stärka mig själv efter hans beteende sista tiden som lämnat mig i fullkomliga spillror