Hej!
Jag är ny här sedan igår kväll och vill bli helt alkoholfri.
Min resa började i November förra året då jag var med om en olycka orsakad av mitt drickande.
Jag var den enda som blev fysiskt skadad men jag orsakade tyvärr mycket onödigt psykiskt lidande för min familj och vänner som hjälpte mig efter olyckan.
Dagen efter lovade jag dyrt och heligt att jag skulle bli nykter och aldrig dricka igen. "Hur svårt kan det vara??" tänkte. Jag menar..... jag har ju lyckats sluta med både rökning och snuset.
Snabbspola fram till 5/9-23.... Då drack jag alkohol och min fru ertappade mig berusad.
Jag erkände att det var tredje gången sedan i Juli som jag druckit och insikten har nu satt sig.
Jag har problem med alkoholen. Vill verkligen bli fri från detta.
Jag skäms så sjukt mycket för att jag inte klarat av att sluta men inser ju att jag är inte själv om att känna så.
Jag letade igår kväll efter inspiration och hjälp på nätet för att hantera min återhämtning och tillfrisknande och hittade denna sida och har läst mycket i forumet nu.
Blir inspirerad av att läsa andras tankar och erfarenheter.
Gjort första delen i programet nu och börjat räkna nyktra dagar.
Idag är dag 2

@skogsmullen Välkommen hit! Många har lyckats sluta genom att läsa och skriva här samt följa programmet! För mig har det varit viktigt att vara hör nästan dagligen. Särskilt i början behöver man mycket pepp och stöd. Det handlar om att lyckas sluta men också om att förändra liv och vanor. Något måste ersätta alkoholen. Om det handlar om ångest som ska dämpas så hjälper det mycket att bara sluta dricka, men där kan också finnas underliggande problem som dyker upp.
Många har svårt att ” fylla all tid” som man plötsligt har över… Alla möjliga saker dyker upp, men som tur är finns det så mycket erfarenheter här att ta hjälp av. Bara du skriver… allt har redan bearbetats av någon… vad det än är så hjälps vi åt.
Så bra att du kommit till insikt om att du behöver hjälp och startat med alkoholprogrammet också!
Jag har varit nykter i drygt sex månader nu med hjälp av AH och mår bra, saknar inte alkoholen ett dugg.😀❤️

@Amanda L Tack för dina ord!
Ja det är ju något jag märkt tydligt här på forumet. Att det jag är med om har många redan bearbetat och på många olika sätt så jag känner styrka i att läsa om andras erfarenheter. Både bra och dåliga.
Så härlig att läsa att du varit nykter i 6 månader och jag längtar tills den dagen jag kan bocka av 6 månaders strecket!

@skogsmullen Ja, det är konstigt med tid. I början var varje dag eller vecka jag noterade noga. En dag till, en vecka till hade jag varit nykter… Efter ett tag så tänkte jag inte lika mycket på det. Idag tänker jag sällan på hur lång tid som gått. Jag har ett annat, bättre liv och tiden fylls av andra saker.
Med det här vill jag säga att det där beroendet och upptagenheten av alkoholen försvinner mer och mer. Liksom suget och tankarna på alkohol så snart ett problem dyker upp…
Vad tänker dina närmaste om att du vill sluta dricka? Berätta gärna då det också kan sätta ord på dina egna funderingar. Läste just i Delfinens tråd och påmindes om att alkoholstopp inte bara påverkar en själv. ❤️