Har inte skrivit något på över ett år, gick ju sådär att försöka vara måttlig. Att bara ta något glas en fredag eller lördag har inte funkat alls. Kan bli 2 men max 4 helt alkoholfria dagar i veckan. Förutom att jag inser att jag skulle behöva sluta helt med alkoholen så vantrivs jag så himla mycket på mitt arbete. Känner mig låg och har ingen energi, känner mig korkad börjar nästan tro att jag förutom mina dåliga alkoholvanor även kanske kan ha drabbats av utbrändhet. Har alltid haft höga krav på mig själv och alltid velat prestera på topp, har aldrig sagt ifrån och alltid tagit mig an uppgifter som egentligen borde hamnat på någon annans bord. Vill så gärna alltid göra ett superbra jobb. Men sen någon månad tillbaka så finns ingen energi alls, kan bli sittandes framför datorn och bara stirra, vet vad jag borde göra men det låser sig på något vis. Vet inte vad jag ska göra eller vart jag ska vända mig, borde kanske sjukskriva mig men det tar emot. Har alltid bitit ihop och försökt att hålla fasaden uppe, har egentligen aldrig tillåtit mig själv att känna efter. Stänger av och kör på. Börjar inse att det inte håller längre - jag behöver hjälp, men att söka hjälp känns som att erkänna för sig själv och hela världen att man är totalt värdelös.

Jag känner igen mig på mycket av det du beskriver. Man biter ihop och är duktig men man är ju inte alls snäll mot sig själv. Jag har själv kommit ner i botten nu och igår fick jag nog. Nu söker jag hjälp för min egna skull, jag gör det av välmening mot mig själv. Jag är alltid så snäll mot alla andra. Nu ska jag fokusera på mig själv. Att söka hjälp är inte att visa sig svag. Det är att ta hand om sig själv , tillåta sig att någon annan tar hand om en. Vågar jag så vågar du🌺

@cawe123 tack, ja jag ska försöka ta tag i det nu. Vet bara inte vart jag ska börja förutom att skippa alkoholen så klart. Men jag tror att för att lyckas och för att känna mig glad igen så behöver jag nog hjälp att kravla mig ur vad jag tror är ”utbrändhet” har nog varit på väg in i den sk. väggen under många år och ett glas lite nu och då har väl varit min belöning för att jag jag fixat jobb och vardag. Inser nu att istället för att fokusera på mig själv och mitt mående så har jag tagit till alkoholen.

@NyavanorNyttliv Hej! Och välkommen tillbaka. Läste ditt inlägg och och ojojoj vad jag kände igen mig. Sitta framför datorn och allt bara låser sig. Även på pricken det du skriver,
” Känner mig låg och har ingen energi, känner mig korkad börjar nästan tro att jag förutom mina dåliga alkoholvanor även kanske kan ha drabbats av utbrändhet”

Måste bara skriva till dig att det är precis den effekten alkohol har. Inte minst vad gäller utbrändhet. Man får utmattningssyndrom av för hög alkoholkonsumtion. (Lärde jag mig dock alldeles för sent). Googla på utbrändhet och alkohol. Finns mycket skrivet om det. Sjukskriv dig gärna, men du måste ta bort alkoholen för att komma på banan igen. Ursäkta om jag är för rättfram, men jag var där du är för dryga 10 år sedan, förstod då inte då hur farlig alkoholen var i sammanhanget, när jag kämpade med utbrändhet. Kram

@NyavanorNyttliv Hej, jag tänker också att det kan vara alkoholen som gör att du känner dig låg och orkeslös.
Alkohol ger ångest och det kan vara svårt att skilja vad som är vad. Dessutom blir man ju extremt trött av att dricka, du märker det när du slutar. De flesta verkar bli jättetrötta och väldigt länge. Det är så mycket återhämtning som krävs.
Det bästa är att du slutar helt med alkoholen. Jag gissar att en hel del av ångesten lättar efter någon vecka.
Såklart bra att ta itu med det allmänna måendet senare på alla sätt, men börja med att bli alkoholfri, det är nog viktigast just nu. Och då ser du som sagt vad som beror på just alkoholen.
Många tips finns ju här i trådarna om hur du kan göra. Lycka till! :)

@Vinägermamman @Amanda L känns skönt att veta att det är fler som känner eller har känt precis som jag. Men just nu så är det skit, vill få tillbaka min ”gamla” välfungerande hjärna och kunna prestera på topp. Tror att ett nytt jobb (nystart) skulle vara bra men samtidigt är jag rädd för att byta för tänk om jag blivit dum i huvudet på riktigt. Dom dagar på jobbet som fungerar bra dvs jag har hjärnan är med mig så har jag bara tänkt att tidigare dagar har varit en formsvacka…men så kommer dom där sirapshjärnedagarna igen där jag bara stirrar i tomma intet. Känns som det är en kombination av så mycket - jobbet trivs jag inte med längre, för mycket alkohol under lång tid och förmodligen också en dålig självkänsla. Känner mig som en stor bluff och väntar bara på att jag ska bli påkommen. Hur som helst, skippa alkoholen helt är det jag ska börja med och det började jag med igår. Den stora utmaningen att avstå alkohol kommer nog först till helgen, är ju framför allt då jag känner mig som mest sugen - men jag har bestämt mig för att jag ska fixa det.

@NyavanorNyttliv Känner igen mig i din beskrivning om tröttheten och sirapshjärna. Är på dag 16 (för vilken gång i ordningen vet jag inte men jag kämpar på) och hjärnan börjar återvända dvs jag märker stor skillnad idag mot för 10 dagar sedan. Alkoholen måste bort som ett första steg det löser inte allt men ger dig bättre förutsättningar att ta tag i det andra och är det utmattning så måste du få läka utan alkohol men med läkarhjälp. Tror inte ett byte av jobb nu skulle hjälpa dig långsiktigt (nu utgår jag från mina tankar) och jag tror inte du blivit dum i huvudet! Fortsätt skriva här, jag upplever det som mycket hjälpsamt då vi ör många i samma sits. Och många gamlingar som vittnar om hur mycket bättre livet kan bli när alkoholen förpassats till en ickefråga. Rekommenderar dig att läsa Annie Grace Tänka klart, och Craig Nakken Beroendepersonligheten. Dessa två böcker kompletterar varandra. Jag lyssnar/läser dessa omochomigen, nästan på repeat för att motverka att adjävulen tar över. Du kommer fixa det❤️!

@NyavanorNyttliv Hej igen! Jättebra att du redan kommit igång. Hjärnan kommer tillbaka. Den måste bara få vila både från alkohol och stress. Du gör det säkert redan, men att ta dig en rejäl funderare på jobbsituationen. Ett alternativ kan vara att ta tjänstledigt och studera något, dels för att få distans, men kanske även läsa något intressant och som stimulerar. Känns det övermäktigt på jobbet just nu kan du ju fundera på 2 veckors sjukskrivning? Så du kan landa och fokusera på nykterhet?
Kram och heja dig🤗

@Ny dag tack för pepp, skönt att höra att du känner skillnad redan efter 16 dagar - känner mig hoppfull men tar en dag i taget, ska definitivt läsa böckerna du rekommenderade. @Vinägermamman, ja jag ska fundera över jobbsituationen, är ganska säker på att jag behöver något nytt för min egen skull men jag ska fortsätta kämpa på med nuvarande jobb så länge. Även fast jag känner mig less och trög så lyckas jag ändå leverera det som förväntas av mig (trots sirapshjärnan). Det som tynger mest är nog att jag själv inte är nöjd med min prestation, jämför mig med mitt gamla jag. Ska försöka acceptera att det för stunden är gott nog att jag bara förmår att göra det som absolut krävs och säga nej till att hjälpa andra. Får se om jag sjukskriver mig, känns som jag skulle behöva det men är rädd att jag skulle känna mig ännu mer misslyckad och att avstå alkoholen helt under en period kanske blir ännu svårare. Så skönt att kunna skriva av sig och ventilerna här, men även att läsa andras inlägg. Det ger mig inspiration och motivation att även jag ska kunna fixa det här. Ha en fin dag ❤️

Då var det fredag och min första fredag på mycket, mycket länge som ingen alkohol intagits. Är faktiskt förvånad över att det känns bra, hade trott att jag skulle få kämpa mig igenom fredagkvällen. Så stolt över mig själv att jag klarat mitt första lilla delmål, en fredag utan alkohol och totalt 5 vita dagar på raken. Heja mig 🙌