@bumblebee men så skönt att höra! Att få stöd från någon som förstår är så viktigt. De första jag berättade för om mitt ex förstod inte alls och frågade "slår han dig". Som om det är något alla alkoholister skulle göra.
Kämpa på, vi är med dig!

@has Det går framåt, men det är flytten som känns jobbigast och som kag har svårast att genomföra.

Jag pratade med vår arbetsgivare i måndags och vi ska gemensamt fundera över ett sätt att försöka nå fram och få honom att ta emot hjälp och behandling. Det känns jätteskönt, och jätteskönt att få dela med mig av ansvaret och upplevelsen till någon annan.

Det var meningen att jag skulle träffa hans nära vän i måndagskväll, men då förvånade han mig och började prata och berätta om hur han ser på allting. Jag sa rkt ut att jag tror att han är beroende och att han behöver hjälp. Jag kommer inte acceptera att han inte söker hjälp. Vi pratade om att han inte kan känna skillnad på 1 och 4 öl, att han har rätt hög tolerans, och det aldrig bara blir en öl, att det är väldigt viktigt för honom att få dricka. Jag berättade en del av min mammas berättelse, att hon aldrig trodde hon skulle bli glad och få ha roligt igen när hon blev nykter, men jag känner nog ingen som skrattar och har så kul som hon. Så det går bra att leva ett nyktert liv.

Jag har även mejlat socialtjänsten och ska prata vidare med dom, främst för min egen skull då jag hoppas vår arbetsgivare erbjuder en bra behandling, men annars även för hans skull.

Men när han berättar och pratar om saker såhär, när han visar på självinsikt och det låter som att han vill förbättra sig och vill göra en plan. Då vill ju jag stanna. Jag vill inte förstöra momentumet och förstöra hans motivation när han är påväg att se. Det är nog det svåraste nu.

Jag förstår @bumblebee! Jag skulle tro att den viktigaste frågan att ställa dig själv just nu är: vad behöver du?

Orkar du vara en del av det här och kan du jobba med dina saker samtidigt som ni bor på samma ställe?

Att han kommer till insikt och hittar sin väg är förstås jätteviktigt - för honom. Det är också hans arbete att göra.

Ditt viktigaste jobb är att känna efter hur allt det här känns för dig, vad du behöver just nu och se till att det blir bra för dig💗

Så svårt, och så viktigt.

Håller med has.
Förhoppningsvis är insikten inte manipulativ utan äkta och då har han ett eget jobb att göra.

Tyvärr upplevde jag dessa insikter ett flertal gånger..