Grattis till två nyktra helger! Bra jobbat! Jag hoppas kunna säga samma efter kommande helg, då har jag också avverkat två. Ser fram emot den dagen man inte ens tänker på alkohol! Just nu är det många tankar som snurrar, mkt fokus på beslutet att sluta med A men man (jag) tänker mycket på det just nu. Ena minuten sååå säker och övertygad för att i nästa känna mig arg/ledsen för att jag behöver de ta detta beslut. Men det är väl en del av processen antar jag. Önskar dig en fortsatt fin vecka 😀

Tacksam och skör, stolt och vilsen… Nu är jag inne på min fjärde nyktra vecka! Tre helger, snart fyra! 🙏
Många tankar och känslor, som många andra skriver om!
Oftast är jag så glad, lugn och stolt att jag klarar av att inte dricka. Men ibland tycker jag synd om mej själv. Den fula offerkoftan passar inte mej, ändå sätter jag på mej den ibland!!!!
Jag har ju inte berättat för min familj eller vänner. Säger ”Jag pausar just ikväll”. Det har gått bra! Jag har jobbat mycket och varit själv - då har jag aldrig druckit. Men nästa helg blir en utmaning…. Jag ska INTE gå i fällan att jag kan ju ta bara något glas. För mej gäller noll! Ska läsa mer här! Tack alla fina att ni delar både erfarenheter tips o råd! Ta hand om er!
Vi fortsätter kämpa tillsammans!!! 🙏❤️

@Blidenjagvillvara77 Så förvirrat med kluvna känslor till att helt avstå A. Känner så väl igen mig! Men jag VET att jag mår bäst av att inte dricka! För min skull!
Hur går det för dej?

@TessanTuss Underbart! Grymt bra jobbat ❤️👌 fräsch och nykter lördagsmorgon - samma här! Är på femte dagen nykter idag, mer beslutsam än någonsin. Känns så gott! Underbart med allt stöd härinne oxkså, hoppas du har en riktigt fin helg! ☀️

@TessanTuss Bra jobbat! Visst är det en underbar känsla att vakna nykter utan ångest och minnesluckor på en lördagsmorgon! Det är verkligen en belöning och det stärker självkänslan, att man är stark och styr sitt egna liv. Jag är fortfarande tacksam för att vakna nykter varje morgon fast det snart gått 2,5 år som nykter😁. Även fast jag kan ha sovit dåligt, är trött och ska till jobbet, så blir jag lite piggare bara av att veta att jag ändå är nykter. På helgen kan jag dra mig i sängen med mitt kaffe och fundera på vad denna nya dag ska innehålla. Och att tex städa är inte längre lika tråkigt som nykter, mer en njutning av det rena resultatet.

Ha en fin lördag och var superstolt över dig själv!❤️

@TessanTuss Brajobbat! Den där offerkoftan som beroendet tillhandahåller kommer bara bli allt mindre med tiden och till slut vill man inte ha den på sig alls.
Eftersom man upptäckt att alkoholen inte är något bra att ha alls. Och att livet blir så mycket bättre och roligare utan…

Tanken var att femte helgen också skulle bli HELT nykter!
Fredag gick bra! Även med barhäng på krogen.
Lördag blev det två glas, sedan alkohol fritt.
Försöker att inte se det som katastrof! Men vet att jag ska avstå helt!!!! Hade så lätt kunnat ramla igen, men det gick.
Säger till några få vänner att jag har en helvit period tre månader, till 18 maj. (Kommer fortsätta vara alkoholfri efter det ) Annars ”smusslar” jag m alkoholfritt, så ingen ska fråga!
Hoppas ni haft en bra helg och får en fin vecka! 😍💪😍

@Majblomman åhhh fina!!! TACK att du frågar!!!🙏😍
Ja det går bra nu! 🙏
Känns otacksamt att inte uppmuntrat andra här i forumet… Har några privata relationer att hantera!!!
Faktiskt har mitt nya nyktra liv hjälpt mej att sortera ”vänner” och relationer.
Nu tar jag chansen att avsluta förhållanden / relationer som skaver.
Inte lika intressant som vän när jag inte dricker…. Tidigare har jag smugit med min nykterhet för att inte höra någon besviken …🤔😳 Hör ju nu hur galet det låter….
Ser fram mot en nykter sommar!!! Det blir nog jobbigare för min omgivning än för mig. Tydligen provocerande att jag är nykter…..
Hoppas bra med dej @Majblomman och alla andra fina vänner här!!! 😍🙏😍

@TessanTuss roligt att höra att det går bra för dig🥰 gått bra för mig med senaste veckan. Hållit upp i 8 dagar och egentligen ”bara druckit vid två tillfällen sen 17/3.
Kan det vara så att när man inte är seg i huvudet av för mycket alkohol så ser man klarare på saker och ting? Även på sina relationer. Tror det är bra att tänka till ibland och försöka göra det som är bäst för en själv, och relationer som skaver och man inte kan vara nykter tillsammans med är inget som är bra när man verkligen vill fortsätta vara nykter.
Men fattar att det är tufft att inse att man inte är lika intressant att umgås med som nykter. Håller på dig @TessanTuss, strongt gjort!
Kram❤️