Alkohol gör då ingen människa glad. Det var den nyktra taken som just poppade upp här vid köksbordet efter att jag hade ätit en glassbåt och tänkt tillbaka på förra året i mars vid den här tiden alltså. För inte så värst längesedan satt jag ofta hela nätterna och drack starköl, vin och annat onyttigt nervgift.

Det var inte många positiva tankar som fanns då inte. Säga att det var mörkt, är då ord som är helt otillräckliga i det sammanhanget. Man kan då utan tvekan säga att det bara är tack vare skaparen som man nu kan sitta här och knappra lite förstrött på tangentbordet och filosofera över tillvaron.

Sann glädje, lycka och harmoni det kan man då inte få till sig i flytande form via någon flaska. Man kan syssla med självbedrägeri och tro sig må bra, men när berusningen släppt knackar snart verkligheten på igen.

Man kan behöva gå många mil för att komma fram till insikt som kan infinna sig utan att man ens behöver gå utanför dörren om man tar sig lite tid och nyktert tänker efter först på saken. Det är allt ett hopplöst företag att jaga efter vind och tappa andan, lär väl någon tänkare ha sagt nån gång.

Ha en fin dag!

Måttlighet och alkohol är för många en svår balansakt och konst att bemästra. Det har det idag funderats en del på. Detta efter att på nätet ha läst rätt intressanta tankegångar kring ett mer socialt drickande när sådant är under norm för riskbruk enligt experter på området beroendeproblematik.

Drickande av alkohol i sociala sammanhang finns det rätt mycket att läsa om på nätet. Det som de kunniga väl ändå är överens om är att överkonsumtion som leder till berusning, eller att någon blir full då inte är rekommenderat. Sedan finns det ju även medicinska aspekter och fler risker med att konsumera alkohol på ett sätt som inte är sunt.

Känner att dricka alkohol måttligt är för den med ett tidigare känt mönster av riskdrickande med konsumtion över rekommenderade standardglas en mycket vår konst. Finns det även problem bakåt i släkten med skadlig överkonsumtion. Då är ett socialt drickande nog än mer svårt och riskabelt.

Den som oroar sig för sitt drickande och vet med sig själv att ett glas lätt leder till mer än måttligt och kontrollerat drickande och kanske tidigare ofta blivit ordentligt överförfriskad, eller rent ut sagt rätt så packad eller full. Den bör nog tänka till rätt så rejält innan det efter kanske en längre tids uppehåll från alkohol i olika former kanske börjar att experimenteras med ett socialt drickande.

Sådant tänkande är nog extra viktigt speciellt för den som av erfarenhet vet eller känner med sig att ett drickande, ofta hamnar på en högre nivå än vad experter inom ämnet alkohol rekommenderar. Generellt bör tydligen den som oroar sig för en kanske hög alkoholkonsumtion avstå helt. Hade jag följt dessa experters råd om standardglas och intag enligt deras vedertagna mall hade jag nog inte behövt fundera på alkohol över huvuddraget känner jag liksom. Det finns bättre drycker.

För när man som jag ofta druckit i rent berusningssyfte, då har man ju redan vid första glaset eller burken när man kört igång med onyttigheter bevisat sig vara bortom måttlighetens gräns så att säga. När det gäller återfall in i en skadligt hög konsumtion så kan det räcka med ett enda glas för att karusellen med skadligt drickande kan komma igång har man ju förstått.

Så väljer därför nu medvetet och frivilligt utan saknad att köra alkoholfritt vidare även om det skulle bjudas på starka drycker vid någon fest. Tänk, hur man kan förändras i sitt tänkande kring alkohol på bara drygt fem månader som helt nykter. Man behöver inte göra som man tror att alla andra gör när det gäller alkohol, för man kan faktiskt nyktert gå sin egen väg.

Ha det fint!

Nu hälsade alkoholdjävulen på och flinade lite illmarigt liksom. Hade legat och försökt att sova en bra stund utan framgång och gick ut här i köket och tog mig en ostmacka. Slog sedan på datorn och funderade på att man kanske skulle ta sig en sväng i taxi till nån stormarknad och handla lite senare. Behövde ju egentligen ingen mat då jag handlade häromdan, men att komma ut kunde ju vara kul.

Kollade in veckans reklamblad på matbutikens hemsida och tänkte på lite ostkrokar och nån läsk. Kanske en stor flaska med Grape Tonic och lite mer alkoholfri äppelcider. Då såg jag uppkäftigt nog bilden på ett sex-pack med 50 cl folköl 3,5:or som var favorit fram tills i höstas då jag liksom bestämde mig för att bli helt alkoholfri. Det var extrapris och 15 kronor mindre än vanligt per öl-paket.

Då började tankarna snurra igång och vandra runt på ett sätt som inte kändes direkt bekvämt alltså. Hade inte minsta alkoholsug men började så smått inom mig måla upp bilden om att nog kan man väl köpa två paket öl och ha till påsk liksom. Det kan väl inte skada. Nog borde man väl kunna prova på det här med att vara måttlig som man läst att en del klarar av efter ett tags avhållsamhet från överdrivet drickande av alkohol.

Tänkte tillbaka på dagar då jag suttit och haft det lugnt och skönt samt rätt så trevligt vid någon strand och tittat ut över en sjö här i staden och sett vårens återkomst. Den tid som lovar löftet om sommarens snara återkomst. Tänkte på sjöfåglar flygandes fritt under den blå himlen i vårsolens strålar och hur trevligt det skulle kunna vara med bara en burk eller två. Men sedan vaknade jag till från drömmeriet och tänkte logiskt en stund om att då är man väl snart tillbaks in på bolaget igen.

Här kunde jag känna sorg och saknad över att inte vara som vanligt folk och bara helt enkelt i morgon gå och handla de vin och ölflaskor som jag ju gjort tidigare år utan att bry mig om att vara duktig och alkoholfri. Började känna ett slags trots inom mig, att jag gör väl vad sjutton jag vill och ingen i hela världen får ju reda på om jag skulle supa till en dag under påsk. Man kan väl inte vara som nån jäkla skolunge och bara sitta och dricka läskeblask.

Det var som sagt många tankar som snurrade igång efter att jag hade sett en bild på ett paket med folköl på matbutikens hemsida. Nu sitter jag här vid köksbordet och dricker ett glas med kallt kranvatten och suger på en portionssnus och tänker att jag nog lär fortsätta ett tag till med att liksom programmera min hjärna med nya nyktra tankar och erfarenheter. För som det verkar är man då inte helt säker från återfall och risken att ramla ned i alkoholträsket igen.

Men har som sagt inget alkoholsug i skrivande stund utan tror nog till och med att det går bra att vara nykter även denna dag. Nog är jag stolt över att ha varit nykter i över fem månader. Men när jag tänker på hur många år det mesta har kretsat kring tänkande på alkohol och berusning så är det inte utan att man känner en viss oro inför sommartiden som börjar snart. Törs då inte alls gå i närheten av bolaget än på ett bra tag. För jag känner att man inte i onödan ska utmana ödet liksom.

Det är ju så många gånger som man kommit ut ur den butiken med ryggsäcken full med flaskor och burkar av alla slag. Fast man först tänkt att inte handla nåt alls. Sedan har man snart suttit på nån parkbänk med en öppnad starköl i handen och väl funderat lite på om det inte vore dags för lite starkare grejer liksom. Det är inte lätt att lära gamla hundar sitta är ett ordspråk man känner till. Men nu så vill jag bevisa för mig själv att jag kan hålla löftet om total nykterhet som jag i en svag stund andligt gav till den högsta andemakten i höstas.

Men det är inte lätt att bryta gamla vanor det ska då min skapare veta. Men här och nu har jag ju även kommit att tänka lite annorlunda kring det här med drickande av alkohol jämfört med förra året vid den här tiden. Vill nu tävla mot mig själv och dagligen var minut försöka att slå personligt världsrekord detta årtusende genom att vara nykter så länge det bara år. Det var förresten kul att du tittade in här en sväng igår @Fjärilen81, sånt uppskattas.

Ha en fin onsdag!

@Flarran Imponerad av din resa och viljestyrka. Jag är säker på att du fixar detta! Du analyserar suget och har insikt. Önskar jag var på månad 5 nu men en dag i taget .

Tvångskänslan av att alltid behöva alkohol för att må bra, eller skapligt, är helt enkelt ett elände. Såna grejer kan inte folk som sluppit fastna i ett beroende förstå fullt ut. Hade det varit förra året vid den här tiden hade jag inför påskhelgen bara haft tankar på att räkna ut hur mycket alkohol av olika slag som skulle behövts att inhandlas inför helgen från bolaget. Detta trots att jag då alltid hade en stor dunk med tioprocentig mäsk stående i garderoben.

Har druckit såna mängder alkohol i så många år att det är konstigt att man sitter här i köket och kan skriva en massa tok. Men jag tror att skaparen nog har fått jobba på rätt bra för att skydda mig från mig själv många gånger. För när man sitter fast i alkoholträsket så är det inget annat än möjlighet till berusning som gäller. Man kan knappt tänka en enda vettig tanke.

Man vill ha nervgiftet fast man ändå inte vill. Man vet att det är fel att dricka, men man gör det av ren automatik ändå. Det är så många gånger jag har handlat till sista kronan och sedan släpat hem öl, vin och sprit av olika slag och känt mig som en riktig idiot men gjort så i alla fall. Man var ständigt jagad inifrån och kunde inte få nån ro förrns man hade sina burkar och flaskor på plats i huset. Kommer ihåg att man alltid för det mesta började att dricka nån öl redan på väg hem från bolaget.

Nu när jag sitter nykter så förstår jag inte riktigt vad som har hänt, och hur man kunde bli fri från denna tvångskänsla. Men jag är då tacksam för att jag inte behöver förgifta mig med alkohol för att kunna ta mig från den ena dagen till den andra. Har inte mycket energi att göra några stordåd som att promenera dagligen, vilket jag vet borde göras för att inte rosta ihop. Men nykter och alkoholfri det är jag då fortfarande och det är jag då väldigt tacksam för.

Det är allt skönt att slippa sitta fången i alkoholdjävulens grepp. Har läst lite på detta eminenta forum även idag och sänder en tanke till min skapare att alla som kämpar för att bli fri från skadligt beroende och tvångstankar ska bli fri från eländet alltså. Kämpa på mina vänner, det går om man verkligen kämpar mot den inre driften att berusa sig vilket inte är något att hålla på med. Det är allt en frihet att slippa dricka en massa onyttigheter för att kunna existera.

Har just ätit lite salta jordnötter och druckit ett glas äppelcider. Det är väl inte världens bästa frukost. Men inte världens sämsta heller. För bara man är nykter och alkoholfri dag för dag och gör sitt bästa då är man på rätt väg känner jag. Tog mig nu en slurk vatten då jag förstår att man även ska hålla intag av kalorier på en vettig nivå så att man inte bara blir fet som en flodhäst i onödan. Inget illa om flodhästar, men ni förstår säkert vad som menas.

Man måste ju tänka lite på vikten också. Funderar på att kanske värma på lite grönsakssoppa senare då kroppen väl kanske behöver lite vitaminer och sånt, och nog även då kanske en limpsmörgås med lite mjukost på. Förresten, kul att du tittade in tidigare idag @Suburra.

Ha en fortsatt fin dag!

@Flarran Vi påminns av situationer, känslor, människor, mående, väder, dofter, musik. Allt det vi tidigare förknippat med alkohol. Det finns inga genvägar, vi måste igenom det. Trampa upp nya stigar i skallen, utan alkohol som bihang. Jag vet att du kommer njuta mer av våren och sommaren nykter än onykter, men då måste du förstås ta dig ut 😉

Tips från coachen: För sömnens skull är det viktigt att få minst 30 min dagsljus på förmiddagen. Då bildas det melatonin som gör att vi sover bra. Rakt in i ögonen, inga solbrillor på. Sen hjälper det förstås sömnen också om dina tupplurar inte blir längre än 30 min, och inte senare än kl 15. Då bäddar du för bättre nattsömn.

Kram 🐘

Hejsan! @Andrahalvlek, Jag har sovit gott ett par timmar här på eftermiddagen. Först hade jag ätit lite god gräddglass med krossad choklad. Man ska väl inte ska göra så egentligen. Fast jag var så himla trött först och hade ingen ork att gå utanför dörren alls. Sover ju så dåligt och ojämnt, vilket man gjort i alla år. Får vara glad när man somnar till spontant. Tänkte först åka taxi och köpa nån pryl till datorn tidigare idag när det var ljust ute. Men orkade inte ens iväg på en liten nöjesresa.

Men alkohol blev det inte idag heller. Det var ju en lurig bild på ett öl-paket i ett reklamblad som liksom bråkade med tankarna en stund i början på denna dag. Förstår att du knuffar på lite vänligt så att man inte bara slöar ihop. Har ju sett att du verkligen kan det här med att gå efter klockan, och att följa rutiner stenhårt. Skulle väl kunna säga att man inte riktigt har kommit så långt än. Men kämpar ändå nyktert vidare och funderar på om det kanske är dags för nåt gott att äta på snart. Men äggen man köpte för nån dag sen får nog allt vänta tills det blir påskafton.

Ha en fin kväll kompis!

Konstigt att man inte saknar alkohol. Det var tanken som nyss infann sig här vid köksbordet efter att jag just hade dragit upp persiennerna och fått mig lite morgonluft och då även skådat morgonsolen däruppe på himlen. Tog fram min mobil och försökte fånga en bild av känslan jag hade, men bilden blev inte alls lika stor som känslan i stunden var. Borde väl kanske ha haft en kamera med ett rejält zoomobjektiv tänkte man. Men det går ju inte att fånga världens skönhet från ett köksfönster.

Det har ju tjatats på mig om att gå ut och promenera, vilket väl kommer det med. Men jag har ju så himla lite energi så man knappt orkar klä på sig ens. Men som nykter sedan några månader tillbaka har då nedstämdheten sjunkit en del och ersatts av en mer neutral tomhet. Den känslan är då inte så stressande och får mig till att liksom i panik rusa iväg för att få tag på öl, vin eller till att vilja dricka andra onyttiga drycker för att berusa mig. Tacksam för nykterhetens gåva är en då allt.

Drack nyss en liten kopp med ljummet kaffe från termosen på bänken och funderar på att ta mig ett glas med alkoholfri äppelcider. Borde väl gå ut med soppåsen som står i hörnet, men det får allt bli en senare fråga. Ja, så är det då skärtorsdag och man undrar just om hela världen har stängt idag. Minns när man var liten grabb och skärtorsdag oftast betydde en lite smått avslagen söndagskänsla, samt även en längre bilresa och påhälsning hos gamla mormor som då brukade bjuda på kalasgod middag när det var påsktider.

Minns ännu hennes goda och möra grytbitar, potatis, sås och grönsaker till. Hon kunde då verkligen laga mat hon. Förresten, apropå mat, kanske skulle man hitta på och göra något av köttfärsen som man har i frysen funderas det lite smått på. Man borde väl steka på den och kanske göra spagetti och köttfärssås eller nåt. Men som sagt, så har man ju så förfärligt lite energi fast man ju faktiskt har sovit rätt så bra för en gångs skull. Känner mig fortfarande lite trött, och funderar nu på att kanske unna mig en vilopaus till, och kanske få sova ett par timmar extra så här i påsktider.

Ha en fin dag!

Har skrivit det mesta om alkohol och en hel del annat, och känner att det får räcka på ett tag. För har rätt länge känt att det inte blir mycket ork och kraft över till annat. Det tar helt enkelt för mycket tid och energi att skriva dagligen och ger inte lika mycket längre.

Kommer därför nu att satsa på att mer göra sånt som jag direkt känner ger mig positiv energi, så som att producera och komponera ny musik som sedan många år tillbaka är mitt största intresse och hobby. Har den senaste tiden gjort en del instrumentala låtar som finns under projektnamnet Flarran Stuff som musikintresserade idag kan ta del av på Soundcloud.

Men har även en del andra musikprojekt på nätet som legat vilande i princip som jag nu kommer att fokusera lite mer på alltså. Men nykter och alkoholfri det är jag och kör nu vidare på den hälsosamma vägen. Passar här på att rikta ett stort tack till er alla på detta eminenta forum som från dag ett har varit behjälpliga med diverse värdefulla nyktra råd och tips. Kommer självklart fortsätta att läsa och ta till mig av nyttig kunskap i alkoholfrågan.

Ha det gott!

@Flarran Det har varit en ära att följa din resa so far. Du ska vara alldeles otroligt stolt över dig själv och det du åstadkommit 💪🥳. Du har imponerat stort på mig med din outtröttlighet och din enastående skrivförmåga. Måste kännas kul att nu fokusera på musiken med en klar skalle! Hojta gärna till här när du släpper något.
Önskar dig en Glad Påsk 🐣

Beroendehjärnan den är knepig den. Det att man lätt kan bli beroende av alkohol det har väl varit ganska välkänt i alla tider. Men att man kunde bli näst intill tung skrivmissbrukare på ett forum som detta det kunde jag då aldrig i min vildaste fantasi någonsin trott. Detta då inte alls när jag satte mig ned och skrev mitt första inlägg här på forumet i höstas.

Skrev ju igår att jag tänkte lägga av med skrivandet här på ett tag och satsa lite mer på mitt musikintresse. Gillar ju att komponera instrumental musik och göra synt-baserade musikverk. Men när jag satte mig ned vid mitt keyboard och klinkade fram några spontana toner så kände jag faktiskt behov av att skriva. Det var nästan en abstinenskänsla som märkligt nog infann sig. Har nu funderat på om jag inte ska bli en måttlighetsskrivare liksom.

Tänker att jag som ny-nykter och alkoholfri med siktet inställt på först och främst ett halvår som nykterist och sedan dag för dag i samma stil så länge det bara går. Nog borde försöka att kombinera musicerandet och skrivandet på något vettigt sätt. Kanske mest titta in här en kort stund en gång på dagen eventuellt och kanske bara liksom säga hejsan eller som nu önska er alla en Glad Påsk! Förresten, @Vinägermamman, det var kul att du skrev några rader igår.

Ha en fin dag!

Hade tänkt att göra lite musik för skojs skull, men fick för mig att av gammal vana som det nu har blivit att gå in här på forumet och läsa senaste nytt från olika skribenter. Jag läste då nåt inlägg om nån som råkat göra en sväng in i ett kort återfall i drickande igen. Förstår att jag har rätt mycket att göra än för att inte bara köra ned i diket och hamna i gamla mönster av drickande av alkohol igen.

Det är nog tur att jag är så långsam och orkeslös att jag inte har ork att knappt gå utanför dörren som det är just nu. För annars så blev det nog snart att jag bara gick iväg till lokala matbutiken och kanske inhandlade några paket med öl av typ 50 cl 3,5:or. Sedan blev det väl färd iväg direkt in till bolaget när de öppnade dan därpå och sedan skulle man väl vara igång som sist på samma sätt som det blev för en massa år sen när man senast hade lyckats att vara helt nykter ett bra tag.

Generell ångest när man inte vet vad den inre oron beror på det är allt en svår grej att hantera. Men när man förstår att den inre oron kommer av att det undermedvetna kanske detekterat snart förestående risk för att börja dricka alkohol. Då får man väl vara tacksam för att ens logiska tänkande tycks ha tagit kontroll av hjärnan någorlunda i alla fall. Har inget direkt alkoholsug, men misstänker att det pågår nån slags knappt märkbar förhandling inom en om att en öl väl inte skulle vara så värst farligt. Men som ny-nykter är jag vaksam och förstår att det inte går att dricka ens en enda lättöl.

Nej, nu är det väl dags att dra upp persiennerna här i köket och få sig en nypa morgonluft. Är lite trött fast jag sovit en tre timmar eller nåt sånt. Borde väl nu kanske göra mig en kopp med varm choklad och ta ett par limpsmörgåsar med mjukost på känns det som. Sedan får det nog bli en liten vilopaus och kanske nån timmes sömn till om man har tur. Tänk att det nästan har blivit som ett heltidsarbete att bara hålla sig nykter. Men alkoholfri det är man även idag, och det känns rätt stort.

Ha en fin helg!

Det är märkligt när man är så trött så att man inte orkar att göra ett smack och ändå samtidigt är helt uppvarvad inifrån så att man går på högvarv på nåt sätt så att man inte kan slappna av utan nästan vill ta till motionscykeln fast man som oftast avskyr att anstränga sig så att man nästan får hjärtslag.

Har lugnande piller, men blir mest ännu mer trött av sånt skräp och får även ofta en märklig slags kemiskt skapad seg ångest av sånt efter några timmar. Har därför inte ätit såna piller under veckan på ren viljestyrka och kommer inte göra detta idag heller. Drack min varma mjölkchoklad och tog mina mackor och allt var fint en stund, sen blev det lika jobbigt som innan frukost liksom.

Försökt att minska ned på portionssnus och tagit bara nån enstaka av sånt idag också. Men nu fick det fasiken vara nog och lade in en sådan portionspåse ändå och kör nu en riktigt snabb låt på repetition i hörlurarna med Rock N Roll. Men har inget direkt alkoholsug efter folköl.

Känner nu efter nästan en timme med väl en smått dopaminhöjande rockterapi att det jäkligaste av inre störning börjat att klinga av en del. Det är allt tur att bolaget är stängt för annars hade man väl kanske skitit i att vara duktig och lagt det här med att vara alkoholfri bakom sig och dansat efter alkoholdjävulens pipa igen som det blivit så många gånger förr efter att det varit inre kaos.

Nog verkar den logiska delen av hjärnan funka skapligt, men ibland så är det en kamp att sitta lugn och fin i båten och rida ut stormen så att säga. Kul att ni tittade in här @Andrahalvlek och @Majblomman. Kämpa på mina vänner.

Ha det gott!

Grundkurs i konsten att leva nykter och alkoholfri. Den utbildningen påbörjade man alltså i höstas. Fem månader och en vecka som nykter skribent idag. Ja, det såg man just att det är så här dagen precis före påskafton. Tänk, vad mycket man nog har missat när man inte var helt nyktert medveten. Nu börjar ju faktiskt pusselbitarna i tillvarons olika hörn gå att foga samman till en vettig helhet.

Det var allt bra att det var en helgdag denna fredag liksom. För då var bolaget stängt och det tackar man då sin skapare för. Detta då det ett tag var lite allmänt kaos i ens inre tankevärld. Tur, att man fick möjlighet att tänka till ett varv extra. Det känns nästan lite fånigt att det tydligen bara var lite mjölk och den där limpsmörgåsen med makrill i tomatsås som fattades.

Nog är det mycket man har fått lära sig på rätt kort tid efter att liksom ha vaknat upp ur en mångårig törnrosasömn, eller rättare sagt en förvirrad alkoholdimma. Mycket intressant kunskap rent allmänt har man även fått sig till del idag, genom att läsa lite här och där på detta eminenta forum.

Ja, nu har klockan passerat sjutton med råge och om en timme knappt stänger väl matbutiken i kvarteret då det ju är påskhelg alltså. Kanske skulle man väl ta och gå dit en sväng bara för att komma utanför dörren. Men varför inte bara ta det lite lugnt idag kan man ju även tänka...

Ha en fin kväll!

Nu hälsade alkoholdjävulen på en sväng och sade, nog skulle det väl sitta fint med ett paket folköl eller nåt sånt nu när solen skiner så fint. Tänkte då, vik hädan Satan, för här blir det inget sånt i alla fall. Funderar lite så smått på att ta en promenad i stället och kanske fylla på förrådet med portionssnus. Man borde väl sluta med den onödiga lasten också och bli en fin och syndfri renlevnadsmänniska. Men man ska väl inte ta i så man trillar omkull och faller ned i alkoholträsket igen sade då den mer logiska delen av hjärnan. Kanske skulle man så här när det är lördag även ge långfingret mer konkret åt bolaget så att säga och inhandla lite alkoholfri cider eller nån flaska läsk av typen Grape-tonic i matbutiken. Börjar nog få lite vårkänsla så här när sommartid är på gång och allt verkar det som.
Ha en fin nykter lördag!

Sommartid har anlänt och klockorna har ställts fram med en timme än en gång. Jag vaknade till strax före klockan två och funderade lite på hur man kunde somna som en klubbad säl och sova i fem timmar från 20.00 eller nåt sånt på påskafton utan att ha druckit en droppe alkohol.

Men det är väl som gamla farmor brukade säga att arbete befordrar hälsa och välstånd. Det var allt ordning på gamla farmor som väl aldrig hade smakat en skvätt alkohol av något slag. Hon var mest för att ta sig en slurk vanligt kaffe hon. Har just följt i hennes fotspår och tagit en liten kopp av denna dryck. Har även festat loss på lite kall läsk av typen Grape-Tonic som inhandlades igår.

Kan säga att det stundtals var en kamp emot alkoholdjävulen när jag var ute och promenerade. Tänkte när det var som soligast och finast runt trettontiden att, visst kan man väl göra som man alltid gjort de senaste trettiofem åren och ta sig in till bolaget och handla för kanske runt en tusenlapp. Men det blev matinköp i mängd i stället. Nu står det tio burkar med en kalasgod sallad på bänken. Känner mig faktiskt riktigt rik när jag ser dessa goda burkar som jag längtat efter ett bra tag.

Hade det varit förra året vid den här tiden hade man varit rätt berusad nu på väl både öl, vin och sprit kan man tänka. Men nu känner jag mig tacksam till min skapare för att det gick bra att ta sig igenom en rätt knepig påskafton. Tog mig en långpromenad igår och stegräknaren säger att det blev över 3,5 kilometer faktiskt. Jag släpade hem minst 15 kilo livsmedel av diverse slag.

Passade även på att fira vårens ankomst på riktigt genom att ta lite foton på bland annat en liten tussilago i ett grusigt vägdike och fotade även några fiskmåsar som flög runt på himlen vid sjön i närheten. Kostade på mig att dricka en cola och äta en påse popcorn efter vägen. Satte mig alltså på samma bänk som man gjort så många gånger tidigare när man brukade sitta och supa in våren med diverse onyttiga drycker. Förneka att man stundtals hade rejält alkoholsug av värsta slag kan jag då inte göra.

Men nu har jag fått mig ytterligare lite erfarenhet om att det går att ta sig igenom det mesta om man bara håller i och håller ut. Men nog blev man väl allt lite sugen när man gick förbi ett par killar i kvarteret som satt vid ett rastbord, då jag såg att de hade Jäger och pilsner på bordet där de satt. Blev först lite smått avundsjuk på deras festande. Men det var en blandad känsla nu ska jag säga. För visst hade jag önskat i den stunden att jag hade haft starka drycker i väskan och inte bara vanlig mat och läsk.

Nu är jag då inte det minsta avundsjuk kan jag säga. Känner mig mer stolt av att mentalt ha klarat av denna utmaning att stå emot invanda tankegångar att förgifta kroppen med nervgiftet alkohol för att konstlat må bra, eller rättare sagt flyta in i alkoholdimman för att då inte vara medveten om verkligheten som är mycket intressantare att befinna sig i med ett nyktert sinne. För nu minns man faktiskt allt från gårdagen och kan säga att det här med promenad måste man allt försöka att göra om snart igen. Men nu är man då för mör i kroppen för att ta sig ut idag igen tror jag, men vem vet...

För nyktra vanor ska man så klart upprepa och nöta in så att de sätter sig som ett naturligt tankesätt. Det var allt jobbigt att släpa på så mycket tung mat i kassar och ryggsäck. Blev faktiskt riktigt trött men det var nog oerhört nyttigt känner jag nu när jag skriver denna text. Tror det är dags för en slurk med grape-tonic, och kanske rent utav av lite mer kaffe i denna tidiga morgonstund. Tänker just nu, att vem sjutton behöver väl alkohol egentligen. För nu mår man ju faktiskt riktigt bra och känner sig naturligt nöjd och vet att man med garanti slipper allt vad baksmälla heter. Förresten, @Majblomman, det var kul att du tittade in här igår kompis.

Ha en fin söndag!