Nu är man deppig igen var tanken som kom över mig när jag låg och vilade och funderade på vad det egentligen är för mening med allting. Förstår nyktert och alkoholfritt logiskt att man inte ska tänka så himla mycket, och speciellt inte på ett sätt som drar ned ens humör.

Men har väl alltid varit en deppig tänkare och känt en orolig stressande tomhetskänsla inom mig. Det var då inte bättre förr liksom. För när man bara var en fyra år eller så, minns jag att jag kände i stort sett likadant och tyckte det var rätt långtråkigt för det mesta.

Brukade då lösa det hela med att göra rätt utan att man väl ens tänkte på det. För då rusade man bara rakt ut och sprang, eller cyklade i världens fart åt nåt håll för att skaka av sig den sega och trista deppighetkänslan. Det är ju inte bra att sitta still om kroppen kanske skriker efter rörelse.

Men när orken tryter är det allt svårt att hitta motivation till att orka gå vidare. Har inget alkoholsug alls nu men mår inget vidare för det. Har druckit lite energidryck som väl inte är speciellt gott, men ändå i smaken väl bra mycket bättre än brännvin. Men hade det funnits alkohol i huset just nu i form av vin, starköl eller vad sjutton som helst hade man nog lagt nykterhetskampen på hyllan.

Nej, så här ska man inte tänka för då skiter det sig snart. Får väl ta mig ett glas med mjölk och den där varma färdigrätten med kalops som nu har snurrat färdigt i mikron. Förhoppningsvis så känner man sig då lite gladare om en stund eventuellt. Borde kanske sen släpa mig ut för att se lite folk för att skingra tankarna genom att gå ned till matbutiken. Kanske ska man även handla hushållspapper eller nåt för att ha en konstruerad anledning att gå ut. För håller man bara i och håller ut, kanske det blir bättre...

Ha det gott!

Tänk, man lyckades idag ta sig ut på en kvällspromenad runt kvarteret också, helt otroligt. Det blev lite mer pärondryck, ost, smör, bröd, tomater och tonfisk. Men öl-hyllan den fick allt stå där för sig själv och skämmas i dag också. Alkoholdjävulen blev så att säga blåst på konfekten. Ska nu gå lös på ett par tomater till att börja med känns det som.
Ha en fin kväll!

@Flarran Det är så himla verksamt och hjälper mot tankar som fastnar när man kommer ut och rör på sig och få in lite intryck från omgivningen. Vad bra att du kom iväg och två gånger idag😁. Både kroppen och hjärnan får lite skön gympa.

Ha det gott!

@Flarran så härligt att du kom ut idag, bra kämpat av dig. Jag tycker själv att promenader hjälper mig när jag känner mig deppig. Vi kämpar på o ha en fin kväll.

God morgon! Sitter här i köket och har druckit lite vatten och är förvånad över att jag fick sova så bra för att vara jag. Det var nog för att man var ute och gick lite runt kvarteret ett par gånger igår. Ska försöka att ta mig utanför dörren idag också utan att göra så stor grej av det hela. Bara gå dit näsan pekar så att säga och ta det som det kommer. Har sett promenader som ett jobbigt tvång tidigare, men det är ju egentligen en frihet att kunna ta sig fram till fots liksom.

Det är faktiskt en gåva att vara tacksam över och något som ju inte alla har möjlighet till. Jag brukar bara gnälla en massa hela tiden, tänker att skaparen nog kanske sitter på ett moln och kanske ruskar på huvudet åt ens ofta korkade tankar. För visst är det väl stort att man fått möjligheten till en nystart som alkoholfri utan att ha drabbats av allt för stora skador. Men man får väl försöka att ta allt ett steg i taget och bli lite bättre på att ta hand om sig själv.

För det är ju ett bedrövligt självskadebeteende man sysslat med i så himla många år. Har läst på lite om det här med negativ stress och visst kan man bli stressad och få ångest av det mesta om det blir mycket och för länge av negativ sådan. Kroppen blir ju så klart även stressad av ett alltför envetet stillasittande kan jag tro. Har just dragit upp persiennerna här i köket och släpper in lite morgonluft. Blev i stunden sugen på ett par av de där fina tomaterna som man köpte igår.

Köper rätt sällan grönsaker, så det känns lite lyxigt att ha en påse med sådana. Nu regnar det visst, men det är ju bra för växterna och så minskar halten av björkpollen i luften sa dom väl på tv igår. Har ingen besvärlig allergi, men kände igår ändå en liten släng av knepig snuva i näsan som nu faktiskt verkar ha gått över. Så visst är det bra med lite regn så att det inte blir för mycket av pollendamm alltså. Det var riktigt goda tomater. Mjölk och ostsmörgås är inte dumt det heller. Förresten, @vår2022 och @Ros, det var kul att ni tittade in här igår.

Ha en fin dag!

Jag tycker nog att min tacksamhet blev större i samband med att jag slutade dricka. Men som med allt annat är det ju övning som ger färdighet- mycket forskning visar ju att vår förmåga att/eller övning i- att känna tacksamhet- gör att vi överlag mår bättre även kroppsligt.
Och visst finns det mycket att känna sig tacksam över, så som att ha det varmt, ha mat på bordet och att inte ha ont någonstans. Väldigt basic men också grunden för att kunna känna sig tillfreds.
Här regnar det- skönt för växtligheten… ha en fin kväll, kompis!

Hade det varit för sju månader sen eller nåt sånt, så hade det nu garanterat varit panik inför helgen. Inget att dricka, ingen alkohol i form av vin, öl och sprit. Ja, så hade tankegången utan tvekan varit. Har varit så trött och slut idag att jag nu har sovit några timmar på eftermiddagen. Vaknade till och kom på att det är Kristi himmelsfärdsdag i morgon. Inför en sådan röd dag och helg, så blev det alltid storinköp så att man skulle klara sig fram till helst lördagen så att säga. Men ju mer man hade att dricka, desto mer drack man ju. Hade säkert redan nu varit rejält packad och då bara tänkt på att fortsätta att vara så även kommande dagar därefter. Sedan hade återbesök in till bolaget på lördagen garanterat varit inplanerat. Det är skönt att vara alkoholfri nu och slippa ha ett sånt tvångsbeteende. Kommer ju ihåg vad jobbigt det var att alltid vara tvungen att släpa på tunga väskor åt alla håll med en massa ölburkar och vinflaskor för att kunna ta sig igenom dagarna. Men nu så är det helt okej och har inget alkoholsug alls. Sitter alkoholfri här i köket och dricker lite vanligt vatten och känner mig nu rätt så nöjd.
Ha en fortsatt fin dag mina vänner!

Hej! @Se klart, Det är inte mycket av tacksamhet som man kände som daglig missbrukare av alkohol kan jag då säga. Det man kunde känna tacksamhet för, eller kanske åtminstone en mindre förnöjsamhet med i tidigare år. Det var väl mest om man ibland råkade ha ett rejält lager med starka drycker hemma på bänken. Kände bara att livet då var totalt värdelöst liksom. Nu som helt nykter och alkoholfri i nästan sju månader så tänker man då bra mycket mer positivt i grunden. De senaste åren så malde ju mest ständigt tankar i skallen om att avsluta tillvaron på olika sätt. Nu är jag väl så som en nedstämd orkeslös dystemiker inte direkt en muntergök. Men att ordna sin egen hängning i skogen eller söka närkontakt med framrusande godståg står då inte på dagordningen numera vilket jag känner en tacksamhet för. Magen är även i bra mycket bättre form. Inte är ens plånbok heller ständigt tom så att säga. Så kämpar därför alkoholfritt vidare då det känns vettigast.
Ha det gott kompis!

@Flarran Tänkte på just det idag, att jag inte skulle till bolaget efter jobbet o bära hem en massa A. Skönt att slippa skamkänslan att jag är inne o handlar igen. Där jag bor finns bara ett bolag så det var väldigt jobbigt att gå in där o handla så mycket som jag gjorde. Så många gånger försökte jag handla om jag var i en annan stad. Jag har varit pigg o så glad idag men blev trött nu på em. ligger o slappar lite nu. Så skönt att bara tillåta sig själv lite vila. Ha en skön nykter kväll det ska jag ha🤗

Hejsan! @Ros, Det var kul att du tittade in en sväng här. Sånt uppskattas kompis. Det där med inköp av alkohol och skamkänsla kring denna grej. Det var något jag kände av rätt tydligt i början när jag som ung blev kund på bolaget. Men i takt med att konsumtionen blev högre så minskade den känslan stegvis inom kort till ungefär noll alltså.

Man kunde till och med tycka att det var roligt att man väl i princip lärde känna varje butiksanställd till utseende. Dom brukade alltid heja så glatt... Men de allra första åren i början alltså, så ville man väl hålla skenet uppe lite att man var en normal kund. Då tog man alltså bil om man var nykter, annars buss till grannstaden och handlade mycket där på en gång.

Det var likadant med skamkänsla i början när det gällde att handla folköl i sexpack nästan var dag i lokala matbutiken i kvarteret. Men den grejen föll också bort rätt snabbt. Det är lite kul att man har märkt att en del personal i ens hemmabutik nog upptäckt att man har ett annat köpmönster numera.

Tänkte faktiskt på det här om dan när jag sträckte mig efter en energidryck och en butiksanställd skulle ha en liknade dryck då denne visst skulle gå på rast. För fick i förbifarten en kommentar som var ungefär så här: Man måste ju ha en kall ibland! Ja, en läsk alltså... Det säger väl kanske lite om hur snacket kanske har gått, kan jag tro.

Funderar och tänker ibland över att de anställda som jobbat många år på bolaget i stan. De måste väl tro att man har kilat vidare eller nåt. Då man inte varit där inne och matat dom med väl omkring kanske en tre tusen spänn i månaden eller nåt sånt på drygt sju månader. Kommer ihåg en gammal storkund av brännvin, som en gång sa att han nog supit upp motsvarande en stridsvagn i skatt till staten så att säga. Såna summor kom man väl inte upp i, men ändå...

Ha en fin och nykter kväll!

Nu är det Kristi himmelsfärdsdag och man har dragit upp persiennerna här i köket. Har fått mig en kopp med varm mjölkchoklad och tre limpsmörgåsar. Fortsätter rutinen med mjukost på två, och en med kaviar alltså. Har till och med kollat lite gudstjänst på nätet för en stund sen då det kändes som att det var dags för lite ord om Gud och Jesus alltså. Det var faktiskt rätt så trevligt. Tror inte att man behöver hålla på och krångla till allt så förskräckligt som man har gjort tidigare liksom. Nog känns det bra i denna stund att vara nykter och alkoholfri.
Ha det gott mina vänner!

Nu är det allt dags för ett glas tänkte jag och fixade till lite kolsyrat vatten. Tänk vad ofta man har druckit alkohol helt korkat utan minsta tanke alltså. Men nu får då alkoholdjävulen stå där med lång näsa och se dum ut liksom. Försöker alltså bli en bättre människa och tackla saker och ting lite mer naturligt. Kan ju inte direkt påstå att man blir lycklig av att dricka sprit och sån skit. Borde nog allt försöka att komma utanför dörren med de där påsarna med skräp som står i hörnet känns det som. Trist att man ska ha så förfärligt dåligt med energi. Men nån meter måste man väl klara av att gå i alla fall.
Ha en fin dag!

Kan inte förstå att det finns de som kan klara av att hålla enhetsbudget. En jäkel så är man ju igång och hinkar igen det fattar man då med ena lilltån liksom. Men så är man ju rätt så felprogrammerad där uppe i tankemaskineriet efter att väl från början ha sett det mesta av alkoholhaltig dryck som väl i stort sett nåt rätt så oskyldigt. Har nu ätit ett par goda tomater och sitter och dricker ett tredje glas med hemkört kolsyrat vatten. Försöker ju minska ner på söt läsk och diverse saft för viktens skull.
Kämpa på allihopa!

@Flarran håller med dig, jag kommer behöva avstå helt från alkohol. Ett glas blir liksom aldrig nog, finns inget stopp, tills allt är tömt.

Hällde också precis upp lite bubbelvatten och en citronskiva, i ett vinglas. 😅 det funkar för mig. Känns festligare och det är framförallt alkoholfritt! 👍🏼😃
Kämpa på!!

@Flarran Jag följer din fantastiska resa och är så imponerad över hur du sakta men säkert förbättrar dina vanor. Jag såg att du undviker söt dryck för viktens skull och att du hällde upp bubbelvatten. Om du bubblar ditt vatten hemma så har jag ett tips. Jag köper en saftliknande dryck som heter Fun light och blandar med vatten som jag bubblat med Soda streamer. Smaken crispy pear smakar precis som päroncider men är utan socker. Eftersom du berättat att du gillar cider tänkte jag att detta kunde vara något för dig.

Man kan då somna till på en knepig tid alltså. För så gjorde jag här på eftermiddagen och tänkte först negativt som vanligt kring den saken och började då bli mörk och dyster i sinnet. Men när allt kommer omkring så var det ju inte så dumt att få sova en stund så där helt spontant. Lite som att man för en kort stund bara liksom släppte taget och simmade ut i det okända utan att vara så värst överanalyserande eller väl i tanken så förskräckt och fokuserat medveten kanske.

Det här med att leva sitt liv som berusad av olika yttre stimulans som alkohol, vilket man tidigare har gjort i så många år i mer eller mindre hög grad. Det är nog att likna vid att simma livet igenom med en flytdyna på ryggen som till sist kan bli till ett sänke för ens sinne och fria ande så att säga. Har väl hört någon gång att man ska vara som ett barn för att kunna komma till guds himmelrike. Analyserar man denna tankegång så dyker det ständigt upp nya prylar att fundera kring.

Började tänka på vad lycka är för något och om vikten av att kunna vara i nuet och känna en barnslig tillit, tillförsikt, hopp och kanske den lite mer oförställda spontana glädjen i det enkla och naturliga i stunden. Har läst att ett nyfött barn väl skrattar en 400 gånger per dygn, medan en vuxen på sin höjd normalt sett skrattar högst en 15 gånger per dygn om ens så pass ofta. Det är allt mycket man som nykter och alkoholfri kan komma att tänka på vid sitt köksbord när man dricker lite vanligt vatten en dag som denna. Förresten, @bpo och @Loppan, det var kul att ni tittade in sväng. Ha en fin kväll mina vänner!

Det är jobbigt att orka kämpa på nyktert och alkoholfritt som man gör när man inte ens har lyckats att få till mat och sovrutiner. Motivationen är då inte alls på topp i denna stund. Får väl säga att det känns som att alkoholdjävulen nu har lagt i en ny växel liksom och börjat ligga på rätt hårt igen.

Har fått börja att bryta ned tänkandet att hålla fast vid nykterhet i verkligt små steg igen. Tänker nu mest på att klara av helgen som kommer. Orkade inte gå ut och kasta soporna som jag hade tänkt att göra igår kväll. Det känns då rätt värdelöst att jag inte ens klarat av en så enkel grej.

Nu är det fredag än en gång, och tankar på drickande av rejält starka grejer och berusning har så att säga satt in igen. Känner mig inte direkt akut deprimerad, utan mest tom, orkeslös och omotiverad. Funderade på att göra lite musik som jag brukade pyssla med tidigare när jag inte kunde sova om nätterna. Men har inte haft lust att ens slå på musikprogrammet som jag brukar använda för att göra diverse elektronisk musik med. Det känns inget roligt alls det här, man kan då undra när det lättar.

Som det känns just nu kan man verkligen undra om det kommer att gå att ta sig nyktert igenom den här månaden. Tog nyss ett par lugnande piller man har fått utskrivet av de psykiatriska experterna. Men dessa piller är bara som en viskning i vinden kan jag då säga. Hade det funnits starköl, portvin eller nåt starkare i huset så hade man nog inte suttit och skrivit denna text är känslan. Men vill inte förstöra det hela nu när faktiskt sju månaders nykterhet snart är inom räckhåll, men det är inte lätt.

Kämpar dock vidare!

@Flarran Hej Flarran! Har länge läst dina fina texter om din situation och ditt mående. Jag tror jag förstår lite ditåt hur det känns att vara orkeslös, har själv kämpat med depression och ångest i många år. Nu klarar jag mej helt okej med hjälp av medicin. Hoppas du orkar kämpa mot a-djävulen nu när du har kommit såhär långt! Försök tänka på hur det kändes/varför du fattade beslutet när du slutade dricka. Och hoppas du kan ta dej ut lite! Ibland kan det ju funka att ”just do it”, inte tänka och gruva sej utan bara tvinga sej att ta stegen. Men vet att det kan vara lättare sagt än gjort.
Men du klarar det här, en dag i taget!

@Flarran Just precis, inte förstöra snart sju månaders nykterhet. Det är det inte värt. Du är en kämpe så ge dig själv en klapp på axeln för det är du banne mig värd. Dina texter här är underbara att läsa och du har verkligen skrivandet i dig. Och du verkar ju gilla att skriva så kanske kan du skriva en bok om ditt tillfrisknande från a. Om resan, processen etc. Jag skulle definitivt köpa den boken! Nu kämpar vi på och tar en nykter fredag 🥰🌱

Lyckades komma utanför dörren till sist fast det satt hårt åt liksom. Hade ingen lust att ens sätta på mig skorna, utan tog bara ett par strandtofflor av plast på fötterna och lite tunna sommarkläder då jag bara hade för avsikt att gå hundra meter eller nåt, för att kasta soppåsarna som hade stått och liksom flinat åt mig i ett hörn länge nog tyckte jag.

Men då solen ju sken så vackert och det kändes riktigt somrigt så tänkte jag att det ju kunde vara trevligt att gå en liten sväng på eftermiddagen. Fick en riktig sommarkänsla, och nattens och den tidiga morgonens dysterhet var då som bortblåst. Tog en promenad utan att tänka på det så mycket utan strosade bara omkring lite för skojs skull.

Gick sen förbi mataffären och tänkte att man kunde köpa lite apelsinjuice fast den väl hade blivit smått oförskämt dyr. Maten har ju blivit så hemskt dyr. Men då man inte har kastat bort en massa pengar på alkohol på en så där sju månader, så hade man ju råd att slå sig lös på även lite ost, några makrillburkar, riskakor samt godis. Det var ju i alla fall fredag tänkte jag. Passerade sedan öl-hyllan och en del knepiga tankar dök plötsligt upp igen.

Men tänkte att det fick bli en energidryck i stället då jag inte ville dansa efter alkoholdjävulens pipa och falla ned i alkoholträsket igen. Gick sedan till en parkbänk i närheten och drack upp min kalla vitaminberikade läsk och njöt av värmen en stund. Hade väl först lite tankar på en hel del starkare drycker först. Men efter en stund så mådde jag helt okej igen. Sitter nu här i köket och känner mig rätt så nöjd med promenaden och att jag även idag lyckades att lura bolaget på en masa stålar för onyttiga drycker. Det var kul att ni @Detblirbättre och @Ny dag, tittade in här.

Ha en fin kväll mina vänner!