Jag har krökat rätt friskt sen jag var i tidiga tonåren, i takt med att jag blev äldre så blev intagen högre. Jag har nästan varit tillsammans med min flickvän i ett år, för strax över 5 månader sen så bestämde jag mig för att sluta dricka och gå på AA möten, och jag trodde att jag gjorde det för våran skull, för att vi skulle frodas av att jag blev nykter. Men det visar sig att det var för den förbenade alkoholens skull..

Jag trodde att jag hade koll och kontroll, men icke sa nicke! Jag åkte iväg på en konferens och det bevisade bara att när hon inte var där så blev det alkoholintag..
Jag vet inte vad jag skall göra, jag kommer att förlora henne om jag inte skärper till mig..

@AlkoholenFörstörMig Bra att du fått insikt i att du inte har kontroll och att alkoholen lätt kan bemästra dig. Om man är alkoholberoende, som mig, så kan man inte dricka alkohol. Man kickar igång beroendehjärnan direkt om den får alkohol och då har man ingen chans att stå emot. Att du slutar dricka gör du främst för din egen skull och för att du ska må bra. Då kan även din relation må bra. Så det blir även då för er skull och för att ni ska må bra tillsammans.

Det du kan göra är att börja om igen, så som du gjorde innan konferensen. Prata och ta med din flickvän i detta. Läs Annie Grace bok ”Tänka klart”. Den kan ge dig kunskap och insikt i hur alkohol påverkar hjärnan, när den kidnappas av alkohol och hur du kan komma ur det. Det finns även poddar, tex beroendepodden och googla på nätet om beroende. Du har gjort det tidigare och kan göra det igen! Nya tag! Se framåt och hur bra du/ni kan få ett bra liv och må igen om du blir nykter.

Kämpa på nu! Det är värt allt! 🌞

Jag har ju gjort det, men klorna i alkoholen har mig i ett järngrepp.. Jag har skickat in en egenanmälan till beroendecentrum här i byn, så får förhoppningsvis svar i början av nästa vecka. Blir det en positiv respons därifrån så kommer jag fråga dom om antabus 🙋

Det gör så ont i mig när min flickvän inte kan lita på mig..

@AlkoholenFörstörMig Heja dig! Stort och viktigt steg som visar att du verkligen menar allvar! Håll ut fram tills dess genom att läsa och skriva här! Vår tipsade om Annie Grace, den finns på Storytel att lyssna på (parallellt blir man bättre på engelska 😞) där finns också boken Skål tamejfan och Beroendepersonligheten som är läsvärda!! Man ångrar aldrig en nykter dag/kväll!!! 🥰🌱

@AlkoholenFörstörMig Heja dig! Stort och viktigt steg som visar att du verkligen menar allvar! Håll ut fram tills dess genom att läsa och skriva här! Vår tipsade om Annie Grace, den finns på Storytel att lyssna på (parallellt blir man bättre på engelska 😞) där finns också boken Skål tamejfan och Beroendepersonligheten som är läsvärda!! Man ångrar aldrig en nykter dag/kväll!!! 🥰🌱

@AlkoholenFörstörMig Bra gjort att skicka i en egenanmälan, att du agerar och tar ansvar. Försök att aktivera dig med motion eller annat som får dina tankar på annat. Förstår att det gör ont i dig när din flickvän inte har tillit till dig, men reaktionen är sund. Det du kan göra är att genom handling visa att du tar ansvar, att du vill och söker hjälp. Har du börjat gå på AA möten igen?

Jag försöker att ta tag i livet och inte låta alkoholen vinna denna kampen! Kvinnan som jag älskar har fått stå ut med mig en gång för mycket.. och jag skulle förstå henne om hon känner att det är sista gången som jag bränner bron som jag försöker att bygga upp..
Ska börja gå på mötena igen denna vecka, skippade mötet förra lördagen då jag ville spendera förmiddagen med min flickvän, men att skippa det mötet är nog ett av de sämsta beslut jag tagit.. om man bortser från återfallen.

@AlkoholenFörstörMig Bra! Ge inte upp kampen om att få tillbaka ett liv. Ett sätt att visa för din flickvän att du tar detta på allvar är att börja gå på möten igen. Lägg ditt fokus på det. Det som har hänt kan du inte påverka men du kan påverka vad som sker framåt. Kämpa på nu!

@vår2022 Tack, jag försöker.. Jag vet att det inte går att spola tillbaka tiden, har gått igenom femtioelva olika scenarier där jag inte tackade ja till det där glaset med rött till maten.. där jag kom hem till hennes öppna armar och hennes smittande leende..
Allting hade varit så annorlunda idag..
Men istället så är allting "on an all time low"
Vet inte vad jag kan göra.. hon kan knappt kolla på mig utan att se aset som ringde henne efter alkoholintag utan minsta samvete..
Jag kan endast ta en dag i sänder och hoppas på att jag kam vara tillräckligt stark denna gången..

@vår2022 sist jag drack var i måndags, jag vill ju inte dricka egentligen, men den djävulen är stark som en oxe, jag är "allergisk" mot alkohol som många andra.. och ett liv mot nykterheten går inte snabbt, det är ett heltidsjobb..
Har fått tid på missbruksenheten samt infoträff angående 12-stegs behandling. Det jag tror att jag behöver är antabus. Hoppas bara att jag passar i deras ram som possibel kandidat..

@AlkoholenFörstörMig Bra att du stoppat drickandet och jag förstår hur tufft det kan vara, alkoholdjävulen är inte att leka med. Ja, man måste gå in helt och fullt i nykterhetsprocessen för att det ska bli hållbart över tid och det tar sin tid. Men tiden gör också så att det landar bättre och att man blir bättre rustad mot förhandlingar med djävulen och mot suget. Du kan också nu minnas och aldrig glömma att aldrig ta det första glaset. Bra att du nu fått en tid på missbruksenheten och hoppas du får den hjälp och det stöd som du behöver.

Håll ut och kämpa, det kommer att bli bättre!

@AlkoholenFörstörMig nej det är galet hur alkoholen kan styra ens tankar totalt emellanåt. Jag har druckit alldeles för mycket i många år. Förr var det en kombination av att det förväntades i jobbet (sälj) och att hantera stress och vara ”rolig”. Nu är det mer nån sorts slentriandrickande som jag bestämt mig för att bryta.

@AlkoholenFörstörMig
Hjärnans belöningssystem är centralt vid beroendeutveckling. Vid ett beroende har det skett en kronisk förändring i hjärnans belöningssystem. Alkohol frisätter dopamin och det ger oss en kick, man mår initialt toppen, samtidigt kopplas handlingen att dricka och välmående ihop i minnet för att vi ska upprepa handlingen. Det är vi själva som gör denna inlärning i hjärnan och det skapar ett begär, ett sug att få kicken igen och igen. Vi har skapat ett alkoholberoende som vi till slut inte kan styra själva över. Dricker man ett glas kan man inte stoppa sig själv. För mig har kunskapen om hur hjärnan påverkas och utvecklar ett beroende hjälpt mig att förstå min situation och varför jag inte kan hantera alkohol. Börjar jag dricka, vill jag bara ha mer och jag kan inte styra det för att jag är alkoholberoende.

Ett sätt att kunna sätta fingret på det är att kalla det för alkoholdjävulen, ett väsen, som väcks ur sin dvala om den får smaka på alkohol. Skiten sätter igång på autopilot och tar över min beroendehjärna. Det enda sättet att inte väcka alkoholdjävulen på är att inte dricka en droppe. Då håller den sig lugn. Sen tar det lite tid innan den sover djupt, den störs av oro, av negativa tankar som ”varför kan jag inte dricka som andra”, av lögner att man nog kan hantera alkohol ändå. Men kan man rikta sitt fokus på tillfrisknande, på positiva tankar om att vara nykter, på en plan på vägar framåt ur alkoholen, på sanningen att man är alkoholberoende och inte kan hantera/dricka alkohol, så vaggas den in i sömn. Den får då ingen näring av de negativa tankarna och körs över av styrkan i de positiva tankar och de positiva handlingarna. Man skapar ett nytt förhållningssätt till att leva ett liv utan alkohol, som blir ett så mycket bättre liv. Efter en längre tid som nykter skapar vi nya banor i hjärnan och njuter av normala kickar igen. För att inte gambla och riskera att väcka alkoholdjävulen ur sin dvala så är ”nej tack” till alkohol alltid den säkraste handlingen och känns självklart då man vet att det annars leder till ruta 1 igen.

Jag har varit nykter i över 2,5 år och det är bland det bästa beslut jag tagit i mitt liv. Jag har fått tillbaka mitt liv och lever det på det sätt som jag önskar. Kämpa på, det kommer att bli bra!💪💕

Tack för att ni delar med er av era erfarenheter och jag följer er sedan två dagar pga jag har bara lyckats hålla mig nykter dessa dagar… målbilden är tre månader utan alkohol from med NU.
Ska ersätta den pga alkoholen har medfört sociala konsekvenser och alkoholism är en sjukdom. Dags att bli frisk med stöd av detta forum, rådgivare, terapi samt fysisk och mental träning.
Tack för att ni finns Farbrorn, Prinsessa,Nell,Carslie,Vår 2022, Alkoholen förstör mig med flera…🫶

@Northcap Hej och välkommen hit! Vad bra beslut att ta tag i ditt alkoholbeteende eller kanske beroende. Det kan vara bra att du skapar en egen tråd så blir det lättare att följa dig. Det finns ett självhjälpsprogram som du kan starta här på forumet som är ett bra stöd på vägen. Att skriva här har hjälpt mig så mycket och man kan stötta och haka på varandra i nykterhetsprocessen.

Ett tips är att läsa Annie Grace bok ”Tänka klart”, lyssna på ”beroendepodden” och googla runt. Det kommer att gå bra! Vi hjälps åt! Ha det gott!❤️