Ett problem i tvåsamheten blir det ju då den ena partnern upplever att drickandet utgör ett problem i förhållandet. Jag upplever och tänker att en anhörig inte kan "överdriva", "vara för känslig" då jag tänker att dens upplevelser inte kan ha fel. Man har de upplevelser man har liksom. Mina spontana tankar ...

Man kan ju ta till Folkhälsomyndighetens rekommendation- inte fler än 9 enheter per vecka och inte fler än 3 enheter per tillfälle. Mer än så räknas som riskbruk, det kan alltså leda till beroende eller på sikt alkoholskador. Tar du en vit månad ibland? Om inte - testa, då märker du hur viktig alkoholen är för dig. Blir du lite deppig av att inte få ta fredagsglaset är det kanske läge att fundera. När alkoholen liksom får monopol på att sätta guldkant så har man enligt mig hamnat på ett sluttande plan. För egen del har jag gjort en resa och lärt mig andra sätt att njuta av livet och hittat en större nöjdhet och livsglädje. Våga utforska hur det är för dig. Var nyfiken och ärlig mot dig själv så hittar du vad som funkar för dig.

Tack… brukar anse att jag är en klok person men ibland är det bättre att få höra från andra att man tänker och känner är rätt för mig.
Har varit duktig på att förminska mig själv och att jag nog övertolkat läget. Det är bara ”lite mycket just nu” i kombination med misstankar om osanningar om hur konsumtionen ser ut på riktigt.
När jag har försökt prata om det så kan det hållas med om att det kanske varit lite mycket men inget görs för att förändra något.
Insåg idag att jag inte törs åka på jobbresa för jag är inte är helt bekväm med att lämna barnen hemma med deras far…
Då är det ett problem på riktigt som jag inte vill acceptera.

Ja då förstår jag att det blev tydligt. Bra att du inte lämnade dem, nästa steg är ju att inte låta dem växa upp i missbruk.

Ibland - så var det till en del för mig- blir det tydligare när man ser det ur barnens synvinkel.

(Lätt att sätta sig själv i andra hand.)

Känslig är vi nog många som funderat över/fått höra - trots uppenbart läge.

"Lite mycket just nu" sa mitt ex alltid när han låtsades vilja dra ner på sin konsumtion och verka ansvarsfull. Han drack 9 glas vin om dagen. Verkade knappt full, bara stissig och pladdrig.
Lita på din magkänsla, det gjorde inte jag i början för jag var så fruktansvärt kär och naiv.