Undrar om någon har erfarenhet av att bli utesluten från umgänge/fester pga av att ni inte kan hantera alkoholen?

Jag tror det är vad som hänt oss idag… besviken, mest för min mans skull, men även arg om det är så att han straffas för att jag inte kan hantera alkohol 🤬 En person vi känner väldigt väl har fest ikväll, fyller jämt och min man hade idag fått reda på festen. Han var så förvånad och jag blev så ledsen och skamfylld. Han säger att det inte alls behöver bero på mig. Men jag vet inom mig att det måste vara så 😔
Vi bor så nära varandra att vi hör musiken och det skär i hjärtat ♥️

@sorgsen72 Hej 👋🏼 Ja jag har varit med om det - fast tvärtom - när jag var med alkoholiserat ex. Jag blev utesluten för att han inte kunde bete sig. Tyvärr var det ingen som hade balle nog att berätta det för mig ens i förtroende. Jag fick veta långt efteråt att "vi kunde inte bjuda dig för då skulle han kommit & förstört allt". Förstörde gjorde han ju också genom att mucka gräl och leta konflikter genom att förolämpa folk. Gärna värden/värdinnan. Say no more. Men vi kvinnor har snarare tendensen att "bara" bli pruttfulla och låta vårt dyngraka alterego måla upp bilden av oss. Eller kanske böla och spy i nån blomkruka - inte kul men hyfsat harmlöst.

Skicka över gubben till festen med en flaska vin och gratulera från er. Han kan ju fråga värden rakt ut utan att ställa till en scen.

Han har väl din rygg i den här resan?
Kram!
🩵

@Carisie jag är så ledsen! Jag blir full men aldrig otrevlig… Han säger att han ska prata med honom senare, vet inte vad jag vill! En del är så sårad, en annan förbannad! Känner mig trotsig också, har de valt bort oss så varför ska vi vara med dem? Vi brukar träffas ofta, låna saker av varandra. Senast idag var maken dit och lånade pallbockar 😳 Han kom förbi häromdagen… Allt känns så märkligt

@sorgsen72 Känns det inte bättre att veta? Jag är den där jobbiga typen som vill ha avslut 🙈
Är det så att de undvikit att bjuda er pga dig - är det i så fall människor ni vill ha i ert liv? Fanns det en annan anledning? Varför kunde de inte sagt nåt - det får mig att tänka att de dömer andra.

Och du ❤️ Jag förstår att du är ledsen. Du har all rätt att vara ledsen eftersom ingen annan människa har rätt att tala om för nån annan hur/vad den ska/får känna.

Underbart att han har din rygg! ❤️ Det är kärlek det!

@Carisie tack! De vet ju inte heller att jag påbörjat denna resa nu. Men jag tänker lite som dig, vill jag ha dem i livet? Så kluven just nu. Kanske det är bättre att få ett avslut helt enkelt, ska sova på saken så kanske jag kan se klarare imorgon ♥️

@sorgsen72 Det var det lilla. Du dricker ju inte nu. Men betyder du att du är välkommen om du är nykter?

Jag var på en sån fest en gång - det var vidrigt (jag var inte elefanten i rummet den gången)! Värdparet hade sagt till gästerna att om de såg att hon drack skulle hon bli ivägkörd. Jag trodde inte mina öron när hon med ett högdraget teatraliskt viskande gick runt och sa till gästerna att de skulle hålla utkik och komma till henne så skulle hon ta hand om det. Så jävla självgod! Så jag hittade kvinnan hon sökte och gjorde sällskap med henne och talade om vad värdinnan sagt - sen satt vi och skrattade och drack alkoholfritt & var högljudda som fan. Sen gjorde vi sällskap därifrån & då vände sig kvinnan i grinden och ropade över hela folksamlingen att hon inte ville bli kontaktad av dem igen vare sig privat eller på jobbet - de kunde se sig om efter en annan revisor som fick hitta hål att stoppa deras svarta pengar i. Sen åkte vi hem till henne och drack champagne.. en solskenshistoria. Vi är vänner fortfarande.

Sov gott nu
🩵

Suttit och reflekterar på morgon. Lika bra att prata med dem och om det beror på mig vara öppen om att jag förstår att mitt riskbruk gjorde att de valde som de gjorde. Jag ska också säga att det hade varit bättre om de pratat öppet om det med oss. Om jag är öppen med det kanske vi kan reparera detta. Jag ska också berätta att jag jobbar på det så de vet. Bara hoppas att det leder till något bra! Beror det på något annat får vi ta det då.

@sorgsen72 Det låter enkelt och bra. En föreställning man kan ha är att det är andra som har "makten" att välja eftersom man själv sitter på så många tillkortakommanden. Men sanningen är ju att du har lika stor rätt att välja bort folk tex för att du inte vill umgås med folk som dömer.

Jag hoppas iaf att allt blir toppen i slutändan
🩵

God morgon! Har nu har gått med i programmet. Glad att det gick att börja om med det 🙏 Jag har berättat för min bästa vän och mamma nu så de också kan vara med på min resa 💕 Kommer bli tufft över midsommar och helgen efter då vi ska på 50-årsfest. Men en dag i taget som sagt.

@sorgsen72 Toppen 🙏🏼 Vilket bra beslut! Att berätta för andra förstärker ditt val i verkligheten. Det är lätt hänt att det bara känns verkligt på ett plan annars och om ingen vet så kan man mörka det som hänt på nätet.

Starkt jobbat 💪🏼
🩵

Jag har haft det hektiskt både på jobbet och hemma ett par dagar, hållit nollan och kämpar på. Känner att sömnen blivit mycket bättre, har mer energi och orkar vara både social och greja på hemma. Ångesten har minskat radikalt nu när alkoholintaget minskat, motsägelsefullt då jag har använt alkoholen för att dämpa min oro och ångest 🙈

Sätter morgondagens noll redan nu, vet att jag kommer att klara det. Har börjat om med programmet så är på vecka 1. Var nyttigt att verkligen reflektera över min vanor, fördelar och nackdelar!!
Nu ska jag krypa ner i sängen tillsammans med barnbarnet och maken 💕

@Carisie tack! Även om vi inte många som är aktiva här är det skönt att få skriva av sig och veta att det finns förståelse 💕

Tar tillbaka det där med bättre sömn, inte blivit så bra inatt med en 6-åring som snurrat runt i sängen 😂

@sorgsen72 God morgon ☕️
Jag har varit med i två månader + och det är fluktuerande i "vår" del av forumet. Desto mer aktivitet i alkoholfria grupper och i anhöriggruppen (brukar läsa där ibland för att känna in hur motsatt partner upplever våra fyllor eller beteende - nyttigt tycker jag). Jag ska inte säga att det 100% är så men det brukar betyda att man inte riktigt är måttlig när man slutar vara aktiv. Att vara aktiv är en del i min framgång tror jag. Att inte glömma bort. Att tro att nu har jag ju varit nykter såhär länge så då är det lugnt. Jag kommer att dricka A, men jag ska inte bli packad, på midsommarafton men INTE på midsommardagen. Inte släppa garden. 💪🏼

Förståelse finnes och jag tror det är superviktigt att ha kontakter ute i etern.🌻

Sömnen är ju ett kapitel för sig 😅 Mina sömnproblem började efter en massa treskiftjobbande som fullkomligt kastade runt mig. Det var i samband med det som jag började dricka mer när jag hade en ledig dag efteråt som sömnmedicin - funkar dåligt eftersom jag vaknar 4h efter att jag däckat och det är mitt i natten och då gick jag upp och klämde några snabba glas och däckade vidare. Så fruktansvärt patetiskt när jag ser tillbaka på det 😔 riktigt ledsamt!

Nu väntar sista passet i bunkern - sen äntligen lite välförtjänt ledighet.

Ha en fin dag
🩵

God morgon! Midsommarafton igår, drack men hade hela tiden i bakhuvudet en liten röst som gjorde att det inte gick överstyr. Känns bra idag! Att vakna nu vid halvnio utan ångest, utan minnesluckor känns så bra!!! Idag ska jag måla panel och vara ute i trädgården. Ha en fin lördag alla ♥️