@allatiders Precis så känner jag också!
Så länge jag har motivation och färska minnen från senaste haveriet går det bra att låta bli att dricka! Då kommer tanken att jag visst kan ta ett glas eller två. Det KAN gå, men mer tur om jag inte kraschar!!! OM det funkar en gång så borde det funka igen… men NEJ!! Det blir katastrof!
På telefon rådgivningen här på Alkoholhjälpen fick jag tips på att inte förhandla med mej själv ! Noll är noll! Det blir ”enklare” om det är bestämt innan!
Vi fortsätter kämpa!
Så bra o skönt att vi kan dela tankar o känslor här !!! Vi hjälps åt !!
Ta hand om dej!!!

@TessanTuss Intressant det där med att inte förhandla med sig själv, det hade jag aldrig hört nämnas tidigare för det är ju där man hela tiden faller! Man intalar sig att "jo, det går nog" men precis som du skriver så misslyckas man totalt, för mig kanske inte så ofta men det händer ju då och då och jag verkligen avskyr det, tänker på det dagen efter och bara undrar om man tappat någon en låda skruv :-D
Men nu är jag verkligen less på den där skiten, ser ingen glädje i det alls längre, bara sjukdomar, bakfyllor, lögner, stress, hälsoproblem, dålig sömnkvalitet. Ibland har jag funderat över läkare som talar om hälsoeffekter, och visst finns det ju det, tyvärr är de nog nästan bara extremt negativa.

36 dagar är nu avklarade och suget har varit stort den senaste tiden så det har krävts tålamod, tjurighet och uthållighet men vad skönt att det fungerat! Det kommer så plötsligt det där infallet att dricka, bara en snabb impuls och så är man där igen. Det här eländet har jag kämpat med till och från så många år men de sista åren har varit mycket bättre och jag kan känna att det också fungerat nästan "normalt" periodvis. Det trista är bara att det så lätt spårar ut, eskalerar snabbt. Lika impulsivt som det där infallet att dricka kommer så kommer infallet att dricka ofta också. Man kanske borde tänka på det när man blir sugen, "vill jag verkligen dricka ofta igen, för det är konsekvensen att bara dricka en gång". Man väljer att ofta ha huvudverk, ofta ha baksmälla, ofta sova dåligt och ofta ha ångest. Är det där glaset verkligen värt det?

@allatiders Bra jobbat!💪. Tycker att dina tankar som du skriver om när suget kommer låter ypperligt bra! Är det där glaset verkligen värt all skit som det medför? Mitt verktyg var även att tänka positivt om nykterheten och om mig själv. Fan vad bra jag är som inte dricker och vad bra jag mår av att vara nykter! Jag är den som styr över mitt liv, inte alkoholdjävulen! Hans små knep och impulser biter inte på mig! Det är så skönt att vakna nykter varje morgon utan ångest och oro och kaffet smakar såå gott! Sedan lägger jag upp planer på vad jag ska göra, tex hur jag ska träna, fixa i trädgården, vilken rätt jag ska laga, renovera något mm. Lägger mitt fokus på det.

Sen blir det bättre och bättre ju längre tid du är nykter och alkoholdjävulen blir allt tystare.

Ha en bra dag!❤️

@allatiders grymt bra kämpat! Så starkt jobbat att hålla i under dessa fina sommardagar!
Känns läskigt att det där "impulsmonstret" kommer att komma endera dagen - och funderar över hur jag kommer kunna ta mig an det ... Dag 2 och just idag, just nu på fm känns det som jag kan nocka det ...

Tack så mycket för uppmuntran och stöd, det värmer och är betydelsefullt!

40 dagar är nu avklarade. Impulserna att dricka kommer och går men på det stora hela går det ju ganska lätt faktiskt. Bolaget passerar jag bara och någon tanke på vin kan finnas kort men passerar lika snabbt. Ledsamheten över att inte dricka är inte så stor längre.

Då var 45 dagar avklarade. Även nykterheten blir ju enklare med tiden, det har jag lärt mig sedan tidigare. Jag motiveras mycket av de positiva sidorna av nykterheten.
Impulser att dricka kommer ju givetvis fortfarande men är inte lika riktade mot just att dricka vin längre, det är mer naket och i dagen. Jag behöver brottas med dessa triggers separat och bättre försöka förstå orsaken till dem.
Att hålla sig nykter ger mig större möjlighet att lära mig hantera mina brister, men för att vara nykter måste impulserna att dricka som triggas av brister (och annat) hållas i schack. Alltså, det ena är beroende av det andra. Har inte reflekterat så mycket över det som triggar drickande men jag har börjat göra det allt mer på senare tid.

54 dagar bakom mig nu och de sista dagarna har varit svårare än hela resan hit. Behöver försöka orka ta mig igenom detta nu för det är så nära att jag ger upp. Glädjen är tack och lov stor i livet och energin är mycket bättre än på länge men suget kommer så plötsligt och jag känner hur nära det är att ge upp.
Jag skriver det här för att åskådliggöra den här delen av resan, man får alltså vara på sin vakt för även om man undan för undan mår bättre så kommer impulserna att följa en ett bra tag. Ofta små saker som triggar igång tankarna har jag märkt och jag har inte riktigt varit på min vakt, behöver sysselsätta mig med lite nya saker idag tror jag.

@allatiders Håll ut! Du har nästan två månader i avståndet till alkoholen och visst vill du att det fortsätter växa. Sätt ord på tanken på vad som skulle bli bättre av att dricka. Själv urusel på det men tror det är viktigt. Likaså att Aldrig glömma, aldrig ta första glaset. Du har ju bestämt dig och det är bara beroendet som slåss för sitt liv nu! Jag tror på dig och finns med dig i tankarna 🥰

Tack för orden @Ny dag, det betyder mycket för mig.
Det klingade tack och lov av redan på förmiddagen men jag har känt av suget de senaste dagarna. Det handlar om en del mental träning också, att påminna sig själv om varför man valde att sluta. Och baksidan är ju enorm här, jag vet om det. Ändå frestas man.
Jag funderar lite på om det är så också att man med tiden tar nykterheten för givet och släpper ner garden? I så fall borde man vara extra försiktig när det börjar kännas bättre, speciellt när det gått ett tag och man så smått börjar glömma bort alkoholen periodvis.. Så kan det mycket väl vara förstås, har inte tänkt på det tidigare dock.

Känns fantastiskt att jag fortfarande är nykter och att det förflutit så pass mycket tid som det gjort! Det gör mig glad. Att inte behöva fundera på om man kan köra bil, om man luktar, om man gjort/sagt något dumt. Det är livskvalité också, man glömmer lätt bort den andra sidan av myntet, men det kanske är det naturliga att glömma det för de minnena är väl av sämre kvalitet
kan hända.

@allatiders Åh, den där Alkoholdjävulens inneboende impulsmonster! Är livrädd för dessa båda! Har haft dem flåsandes i nacken flera dagar senaste veckan MEN jag har tagit mig igenom dessa dagar en timme i taget, ibland ett andetag i stunden - det har varit så ångestfyllt, tungt och stressande och min självmedicinering, vinet, har inte varit tillgänglig ...
Grymt bra med 54 dagar - boom!

60 dagar! Det har jag längtat efter att nå men misslyckats med så många gånger. Äntligen framme. Lite störande att suget fortfarande ger sig tillkänna till och från, släpper inte taget i första taget. Men jag står emot. Det är en romantiserad bild som jag har i mina tankar men jag inser att det är falska och smockar till den med en mindre charmig bild föreställande bakfylla, ångest, stress, trötthet och liknande. Det fungerar.
Efter 60 dagar så är man helt klart piggare, hjärnan är mer "på tårna", sover bättre, man är gladare. Det underlättar mycket när man står inför suget, ska jag offra det här för den andra sidan? Skulle inte tro det 💪

@allatiders Grattis till 60 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 Suget kanske pockar på för att ditt undermedvetna inte vet än hur du tänker göra framöver?

Du behöver inte ta ett långt beslut. Själv tog jag beslut en månad i taget hela det första året. ”Hur känns det! Bra. Då kör jag en månad till.” Med tiden blev jag mer och mer övertygad om att jag inte ville börja dricka igen. Jag vill inte vara en del av den alkoholromantiska miljardindustrin. De tjänar storkovan på att söva halvt ner oss 🤬 Nästan allt våld och kriminalitet hänger ihop med alkohol och andra droger. Mänskligheten är totallurad.

Plus att mitt liv är tusen gånger rikare, enklare och mer njutbart som nykter.

Kram 🐘

@allatiders stort grattis 👏👏 så bra jobbat!

Åh vad jag med ser framemot 60 dagars milstolpen, tänk att det går bara vi låter bli det första glaset! Håller med om att ”till andra sidan” vill man aldrig mer!

Ska bli kul att följa din resa nu för mig som ligger en månad efter. Tack för att du finns här med oss.

Önskar dig en nykter och fin helg 🤗

@Andrahalvlek Tar inte ens en månad i taget, snarare en dag i taget än så länge. Jag tycker det varit lättare tidigare faktiskt, vet inte varför det ska vara kämpigare denna gången. Men någon nämnde tidigare att det kan vara svårare för varje gång man börjar om. Det lät kanske inte så hoppfullt förstås men samtidigt kanske man kan se det som en morot att inte fala tillbaka?

@B.Å Ja, det var riktigt kul att klara 60 sträcket! Hade längtat efter det ganska mycket. Och om du är halvvägs så är. du ju också på gång, häng i nu på resan! Även om det är lite segt ibland så ska jag nog också säga att det är så skönt att vara nykter, blir ju också sakta men säkert hela tiden lite bättre. Det är så skönt men man får ju se upp för detta elände också, ju friskare man blir så släpper man ju garden, i alla fall gör jag det. Så det gäller att vara lite på sin vakt för alkoholsuget kommer så plötsligt, små signaler som triggar suget, gäller att se upp.

Människor far så illa av det här tyvärr och jag är en av dem. Men 61 dagar har passerat och jag har trots stort sug idag och de senaste 10-15 dagarna lyckats hålla mig nykter. Fick tipset om att inte förhandla med mig själv och faktiskt, det var ett bra tips. Tips och idéer runt det här bär man med sig som ett verktygslåda. Att få hjälp och stöd från andra är verkligen fantastiskt. Måste bara få tacka alla ikväll! Ha en fin och nykter lördag kväll.

70 dagar avklarade!
Har haft en del "det var nära" upplevelser den senaste tiden men förnuftet har segrat.
Vet ni, jag börjar få lite av de sköna upplevelserna nu av nykterheten. Det finns ett härligt lugn i mig. Jag ser friskare ut har jag noterat och pratat är lite mer sammanhängande, eller mindre forcerat kanske jag borde skriva. Hur som helst så är det just det här jag ville uppnå igen, det kom runt 2 månader men blir bättre och bättre dessutom. Jag kan inte säga att jag tänker så mycket längre heller på alkoholen, det är som om den trillat ur blickfånget en smula i det vardagliga. Men helt bort är det inte på något sätt, men det är ju inte lika starkt utan lockelsen kommer lite beslöjat, man hamnar i situationer där det lätt blir det naturliga valet och så kommer en längtan tillbaka. Den känslan är påtaglig och återkommande.

@allatiders Grattis till 70 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 Det blir bara bättre och bättre med tiden 🥰 Ett halvår är wow, ett år likaså, och år 2 är magiskt. Då har man gjort typ allt nykter minst en gång och slipper tänka på det helt.

Kram 🐘