Skapade kontot för ett år sedan och har regelbundet varit inne på forumet och läst olika trådar, ungefär vid den tidpunkten, då deltog jag också i mitt första AA möte.
Kvinna strax under 30, med psykisk ohälsa sen barnsben bla bipoläritet och ptsd. Använt alkohol som självmedicinering till och från i livet vid jobbiga perioder, blev alltid den som blev fullast på fester osv, inte kunnat sluta när jag börjat... Ja listan kan göras lång.
För ett år sen la jag in mig frivilligt på psyket i någon dag då ångesten blev ohanterbar, jag hade druckit mig rejält berusad i en veckas tid utan större matintag. Jag fortsatte gå på enstaka möten och allt kändes lättare för stunden, men har varit samma cykel x antal gånger under senaste året-Jag klarar dricka måttligt x antal ggr och till slut smäller det. Jag häver mig för att få somna, vaknar upp med dödsångest minnesluckor och vill bara ha mer. Sömnlösa nätter när jag väl lyckats bryta och lyckas jag somna så vaknar jag upp i panik, som om hela huset skulle vara i brand. Senaste månaderna har allting gått snett, jag är tacksam att jag är vid liv .. men just nu känns allt så smärtsamt och framförallt ensamt. Jag har svikit mig själv så många gånger och framför allt min familj och partner som jag haft sen tonåren och vet att jag riskerar att bli lämnad. Jag har kört tilliten i botten helt enkelt.
Jag har börjat arbetat i stegen och har skaffat mig sponsor. Jag har sett fördelarna med nykterheten helt klart, men nu har jag insett att jag aldrig någonsin kommer kunna ta det där första glaset som alla pratar om. Skriver för min egna skull och behöver all stöttning jag kan få. Jag vill börja leva, inte bara överleva..

Godmorgon
Så klokt att du börjar skriva, forumet är bra, det vet du säkert om du läst här. Det låter som om du behöver stöd och hjälp. Har du någon stadig vårdkontakt/hjälv via någon beroendeenhet?
Att inte kunna dricka ett enda glas är den viktigaste insikten av alla. Allt annat kommer efter det. Men att acceptera det, att leva därefter, är egentligen det ”enda” som behövs- men det vill inte säga lite.
Skriv och läs- ta hjälp där den finns. Att bli nykter är inget för veklingar, men det räddar liv. Heja dig!

Dag 5 utan A, igen.
Har äntligen lyckats sovit lite och känner mig lite starkare mentalt även om tankarna snurrar hit och dit.
Nu börjar det riktiga jobbet, ändra tankesätt och skaffa nya vanor. Ser fram emot kvällens möte även om jag helst hade gömt mig under täcket ett tag till...

@urkis Att ändra sina vanor är en förutsättning för att lyckas tror jag.
Man orkar inte bara lita till vilja och självkontroll. Man måste fylla livet med annat som är intressant och spännande.
Läser just en bok som heter 1 procentsmetoden.
Den behandlar inte bara alkohol utan alla vanor. Hur bara en liten förändring kan vara oerhört kraftfull i längden.
Och att det gäller att planera sin förändring.
Läs den, jag tror den kan ge en hel del tips!
Om man förstår hur man kan undvika återfall så blir det så klart lättare…
❤️🙏🏻