Jag har nu fått Saroten utskrivet för mina nervproblem i fötterna och för sömn. Men jag har druckit alkohol tills nu för att dämpa dom svåra symptomen. Har just tagit min första tablett men vågade inte vara utan vinet, så det blev ca 4 små glas. Sådan ångest över hur det ska gå. Kommer jag att bli helt utslagen? Kommer jag sova och inte känna av fötterna. Om fötterna är fridfulla och jag får sova det som behövs, skulle jag bli enormt lycklig. Någon med samma resa?

Hej @ulerger! Jag förstår att det känns skrämmande att vara utan vinet, om det har fyllt funktionen att dämpa symptom på nervsmärta.
Och samtidigt kan det finnas allvarliga risker med att blanda alkohol med vissa läkemedel. Kan det vara ett alternativ för dig att kontakta din läkare eller en beroendemottagning och få lite råd kring hur du ska tänka?

Såhär står det på FASS om Saroten och alkohol: "Du bör inte dricka alkohol under behandling med detta läkemedel eftersom de sedativa effekterna (såsom dåsighet och slöhet) kan förvärras."
https://www.fass.se/LIF/product?userType=2&nplId=19631018000072

Ta hand om dig!
/Jenny, Alkoholhjälpen