@Flarran Ja, det kan verkligen bli vackra höstdagar och idag är en sådan dag😁. Du skulle kunna gå ut och fota alla vackra höstträd när det skiftar från grönt till gult, orange och rött. Fota himlen som kan skifta så vackert. Att se möjligheter i situationer är riktigt bra positivt tänkande.

Ha en fin dag kompis!🍂🍄‍🟫🍁

Hejsan kompis! @ vår2022, Ja att ta lite fina höstbilder med färgglada löv på träden i nån park eller så när man är ute och spatserar kan nog vara en ide' faktiskt. Men än har det här med höstfärger inte kommit i gång riktigt, men vet att det kan sätta igång rätt snabbt om det blir en kall natt med nån minusgrad vilket det väl lär bli snart.

Har idag praktiserat lite positivt tänkande och tagit vara på möjligheter som kan förgylla tillvaron en aning. Hade ju ingen mjölk hemma. Men tänkte då att det är väl inget att sitta deppa för. Så kollade i kylskåpet och hittade en liten burk med julmust som fanns kvar.

Magkänslan sade då, att varför inte för skojs skull ta ett par makrillmakor med tomatsås till som omväxling till mjölkchoklad och ostmackor som jag har haft ett tag som en ny-nykter frukostrutin. Det fungerade konstigt nog faktiskt rätt så bra som en liten frukost. Blev väl lite kall i magen först av läsken, men hade kaffe i termosen, så det blev till sist hur bra som helst.

Ha det gott!

@Flarran Och du skulle kunna göra en årstidsbok med fotografier från varje månad eller årstid och se hur det skiftar😁. Makrillmackor är jättegott! Man tager vad man haver ibland.

Ha det gott kompis!❤️

Tänk, alkoholdjävulen inom en smög sig nyss fram lite försynt och sade: Nu skulle det väl ha suttit fint med en öl eller två, då det ju är det är fredag och allt. Hade precis kommit upp för en jobbig backe med en massa mat och stod och pustade ut och kände mig rätt så duktig.

Detta då jag faktiskt även hade cyklat några kilometer efter min favoritsallad i burk, en flaska mjölk, tomater, bananer, limpa och mjukost med mera. Blev faktiskt nästan lite förvånad, då några tankar på alkohol inte har varit så värst påträngande på rätt länge. Men tänkte då lite på det här med HALT, och misstänkte att man väl bara var trött och törstig. Så sitter nu och här vid mitt köksbord och dricker lite vanligt vatten och pustar ut.

Hade det varit för knappt ett år sedan så hade man säkert kastat sig upp på cykeln och trampat på som en blådåre för att hinna in till stan och bolaget innan stängningsdags. Men såna dumheter pysslar man då inte med nu alltså. Ska det öppnas en burk med onyttigheter så får det nog stanna vid en energidryck sade mig logiken. Men annars så går det ju lika bra med helt vanligt vatten som just nu, sade den lite mera snåla eller sparsamma sidan av mig liksom.

Ha en fin kväll mina vänner!

@Flarran God kväll 😄
Gfrymt av dig att komma ut idag och ännu grymmare att komma hem välbehållen utan flaskor eller burkar i bagaget! Men jag tycker kanske inte att alkoholdjävulen ska snylta på dig. Säg åt honom att dra iväg & köpa alkohol bäst han vill utan din inblandning 😂.

Skämt åsido. Om man lärt sig nåt av barnprogrammen ändå. Tänker på Madicken och hennes lillasyster Lisabet när de är hos Linus-Ida och Madicken fascineras av hennes tavlor på väggarna och läser texten "drunkna inte i brännvinsfloden". Den skulle man lyssnat på. Nå, nu har vi väl hittat andra röster att lyssna till? Eller?

Jag önskar dig en fortsatt skön fredagskväll
🩵

Hejsan! @Carisie, Det var trevligt att du tittade in här på kvällen. Det har varit en rätt så bra dag det här och inte har jag varit skrockfull för dagens datum heller. Men när jag var och handlade hörde jag nån bakom mig som pratade om att han hade haft tekniska problem med en bil på nåt sätt och väl trodde att det skämtfullt kanske, väl berodde på att det var fredag den 13:e.

Tänkte då på min gamla mor som var lite skrockfull och aldrig drog på almanacksbladet den här dagen. Min far han tyckte skrock mest var fånigt alltså. Det spelar väl ingen roll vad det är för datum tyckte han. Tänker väl själv likadant. Jag har hur som helst, från det ena till det andra märkt att jag är mer medveten och hör lite bättre på nåt sätt som alkoholfri. Tar även till mig grejer på ett bättre sätt vilket nog tyder på att hjärnan arbetar lite bättre nu än förra året.

Tidigare år när jag var ute och veckohandlade exempelvis så lade jag inte märke till så mycket av vad som hände bakom och runt omkring mig. För utan att jag tänkt så mycket tidigare på det, var jag ju som mer eller mindre berusad som oftast rätt bedövad och vandrade omkring rätt så tanklöst omedveten för det mesta på nåt märkligt sätt. Nog är det klokt att tänka lite på att inte trilla ned i alkoholträsket, eller som du skrev i ditt citat av texten från nån tavla i filmen Madicken med de tänkvärda orden om att: "drunkna inte i brännvinsfloden".

Det finns många kloka röster att lyssna på som nykter, det är då sant. Bara man låter bli att ta den där första luriga slurken ur glaset, flaskan eller burken så fungerar det ju som nu efter ett tag rätt så bra att vara helt alkoholfri. Har hunnit reflektera över känslan jag hade av att det kanske skulle varit gott med en öl för att det var fredag. Hade jag inte hällt ur de där ölen som jag gjorde i höstas, så hade jag säkert trillat dit igen om det hade funnits burkar kvar i huset.

Så inte ska man då ha någon alkohol hemma, det är jag då helt övertygad om. Har man som jag kommit på att man har lätt att överkonsumera starka drycker om man smakar lite, så måste man vara vaksam på även små subtila angrepp från så att säga, alkoholdjävulen tror jag. Fast jag vet hur galet mycket man har druckit genom åren så är det ändå ibland en liten svag röst inom en som försöker få mig att tro att det nog inte var så farligt.

Törs därför inte ens prova alkoholfri öl då det nog kan trigga igång ett sug efter äkta vara. Så nog är det rätt bra att det här forumet och även kloka röster i diverse poddar på nätet finns så att man som relativt ny-nykter håller kvar fokus på nykterhetens värde. Det är nog annars rätt lätt hänt att man kan snubbla till liksom tänker jag i skrivande stund.

Har då inte nåt alkoholsug nu eller tanke på att prova på nåt alkoholhaltigt heller för att det är lördag i morgon liksom. Då jag tänker att det vore att kasta sig i fara helt i onödan. Mår faktiskt nu rätt så bra fast jag är lite trött efter dagens övningar. Det blev en lite lång utläggning det här märker jag nu. Men det var nog mitt undermedvetna som ville understryka vikten av att jag ska köra vidare som alkoholfri och inte förhandla med mig själv på den punkten, då det ju är bäst att var nykter.

Ha fortsatt fin kväll kompis!

Har sovit i några timmar och vaknade till och kände mig rätt så tom och trött. Hade det stått en flaska med vin eller en burk med starköl bredvid mig så hade jag då garanterat inte suttit och skrivit detta töntiga strunt, utan då bara suttit och tomt stirrat rakt ut i den gråa höstdimman och väl lyssnat på nån tung, mörk och deppig musik kan jag tänka i stunden.

Jag är nykter och alkoholfri, men det är då bara på med skaparens och hans son eller Herrens nåd som jag fortfarande är nykter. För hade jag inte haft känslan av närvaro av Gud så skulle jag ha gett upp för längesen det är då ett som är säkert. Har läst lite på detta eminenta forum även idag och förstår att jag inte är helt ensam att ha dessa tankar på alkohol som en tillfällig lösning på ett problem som väl endast kan lösas med guds hjälp och att jag då håller fast i tron som då kan svikta rejält stundtals så att säga.

Dricker nu mitt vatten ur mitt favoritglas och är rätt så tacksam för att jag är nykter och inte har siktet inställt på att ta mig iväg till bolaget som väl ändå någonstans är den störande känslan som finns i bakhuvudet. Detta för att kanske få lite tankevila för en stund. Men jag kämpar på vidare för det har jag ju faktiskt även i ett rätt så svagt ögonblick den förra hösten lovat min skapare. Men nog är det tungt allt i denna stund.

Men det vänder snart det vet jag av erfarenhet, för det gör det ju alltid, och sedan börjar det om igen. Det går upp och ned i motivation mest hela tiden. Men mat i skåpet har jag då hemma och ingen yttre stress för att göra något som jag egentligen inte vill göra ligger heller på som skulle kunna få mig att tappa taget. Nu är det lördag och den tunga höstkänslan har rullat in. Men jag tar allt steg för steg och kämpar alkoholfritt vidare då det ju är det bästa, fast nog känns det grått, trist och rätt så meningslöst.

Får väl fokusera på att inte tänka så mycket på hur det känns alltså. Har ju ingen hund att rasta eller annat som kan skingra mina tankar. Så får väl lyssna på lite uppiggande Rock n Roll så att jag inte bara ger upp kampen liksom och plötsligt då upptäcker att jag sitter nånstans och bara slår mig själv i huvudet igen med en flaska på det meningslösa sätt som man gjort så många gånger tidigare genom åren.

Nej, nu är det väl dags att dra upp persiennerna här i köket samt att väl öppna fönstret och få lite frisk luft och väl även kanske fokusera på att göra mig nån frukost. Kanske bara ta en kopp med varm mjölkchoklad och några goda limpmackor som ju blivit en ny-nykter rutin som då fungerar klockrent hur märkligt det än kan tyckas.

Ha en fin dag!

@Flarran God morgon ☀️ Ska du lösa Melodikrysset? Du som är intresserad av musik skulle väl klara det galant. Jag "tävlar" mot min mor de lördagar jag är hemma såhär dags.

Jag tror också att det vänder. Jag vet att du har dina trixiga diagnoser och så - men det går ju även upp ock ner för andra också. Kanske inte i samma djup och omfattning men fortfarande...Men att inte dricka alkohol jämnar absolut ut toppar och dalar för mig och gör mig jämnare i humöret. Jag önskar bara att den där riktigt goda nattsömnen ska infinna sig - är rädd att jag förstört den med alkoholen. Jag har fö massor med alkohol hemma men den lockar mig inte. Inte det minsta faktiskt - däremot skriker sida streamern på mig desto oftare och jag är tacksam för att vi har en kram med kolsyra på jobbet 🙏🏼

Du skriver inte töntigt strunt! Det är dra tankar du kommer med och du reflekterar vilket gör dig starkare. Hoppas du kan njuta av en dag i höstsolen med krispig hög luft - själv ska jag in i bunkern 💪🏼.
🩵

Hejsan! @Carisie, Det var längesen som jag lyssnade på radio, det blir mest att man går in på sånt som Youtube och Spotify eller kanske lyssnar via nätet på olika kanaler nån gång. Men lyssnade idag faktiskt på Melodikrysset då du tipsade om det. Inte mycket Rock n Roll där, men det är det ju rätt sällan generellt på radio. Då får man ju söka på nätet efter stationer som har det utbudet om man gillar lite svängigare musik eller kanske har intresse för instrumental elektronisk sådan ibland.

Förr när jag jobbade på sånt som kontor, eller i nåt garage, då stod ju radion på och skvalade för det mesta liksom. Men det var precis då, som nu, inte så värst mycket musik med nån upptempo. Det var väl därför som jag satte igång och samla så mycket plattor. Men det var faktiskt lite intressant och en kul ny-nykter upplevelse att lyssna på radio igen. Melodikrysset är ett rätt så trevligt program. Men jag vet inte om jag är så sugen på att vinna en kaffebricka, fast jag väl troligtvis kände till en hel del av svaren i krysset spontant. Så som triaden GES och även dansstilen Jitterbug eller om det nu kanske var Lindy Hop som efterfrågades.

Har då tagit det rätt så lugnt idag och inte rusat iväg till bolaget efter alkohol denna lördag heller. Men har faktiskt festat loss på ostkrokar och pärondryck som lördagsgodis. Minns när jag var grabb då brukade vi i familjen gå och handla tidigt på lördagar, då fick man förutom sin veckopeng även välja lite diverse godis man gillade. Då blev det ofta även en påse med ostbågar samt en stor glasflaska med cola som man kom hem med, om föräldrarnas ekonomi alltså tillät sådan lyx.

Tänk om man hade kunnat varit klok och endast haft ett sådant begär inför helger. Då hade man nog som rätt ung inte behövt att köra ned i alkoholträsket och suttit fast där så länge som man gjorde i så himla många år. Men i skrivande stund precis som tidigare dagar på detta forum är jag då spiknykter och alkoholfri vilket känns rätt så bra, och det får man väl vara tacksam för.

Ha det gott!

Den sista dagen denna vecka är här och Söndag har det blivit åter igen. Vaknade nyss nykter och alkoholfri till efter några timmars sömn och funderade på vad det tjänar till att bara sitta och skriva en till synes massa tok som väl ingen egentligen bryr sig det minsta om. Men tänkte då på min gamla mor som i sin dagbok från slutet av det förra årtusendet skrev följande ord: ”Tack Gud för människorna omkring mig. Gud låt mig leva i Din kärlek, Din frid, Din glädje. Ibland är tystnaden mer talande än tusen ord”.

Det är lätt att som jag sväva ut i en massa ord för att väl försöka att få grepp om nuet och kanske försöka att förstå dåtiden som blev vägen in till denna stund utan att man väl riktigt förstått hur det gick till att man hamnade här vid detta köksbord som en nykter skrivande medlem på detta forum. Tänkte i går kväll att nu är nog allt sagt då orden kändes börja sina och att man kanske hade skrivit lite väl mycket om sånt som saknar betydelse. Fåfänglighetens fåfänglighet kanske. Men tänkte då på Bibeln och dess ord av Predikaren som väl en gång för rätt länge sedan analyserade sin tillvaro och konstaterade att allt har sin tid och nog ligger det väl visdom i dessa ord.

Sitter nu och dricker ett glas med vatten och funderar på om det inte blir mer än så här. Kommer jag att fortsätta att skriva ord som kanske helt saknar betydelse om man tänker efter. Nu är det vilodag och den dag enligt skriften som man ska låta vara en dag till Guds ära. Människor har så många så kallade husgudar, men skriften säger väl uttryckligen i det första budet: ”Du skall inga andra gudar hava jämte mig” vilket väl betyder att man inte så att säga i ord och tanke och känsla ska hålla något högre än skaparen själv vilket väl är något att tänka på så att man inte går helt vilse och tappar det andliga fotfästet. Det finns många ord av diverse slag att ta till sig i denna värld, men allt är inte gott och nyttigt för själens utvecklig sade mig i stunden en känsla.

Den som söker skall finna står det skrivet någonstans. Numera så kan man i var stund gå ut på nätet och höra Guds ord talas av diverse predikanter om man i sin själ kanske känner en hunger efter mer än bara världsligt skrammel utan något egentligt innehåll. Tänker nu på några ord ur min gamla mors dagbok där hon skrev rätt tänkvärda ord om skaparens son Jesus och citerar här följande: ”Tack för att du vill vara min vän. O, vad jag önskar att min son, man, min mor och alla människor i hela världen kunde komma till dig och bli dina lärjungar”. Min mor hade då många tankar som man väl inte direkt kände till förr eller helt kunde förstå sig på när det begav sig liksom.

Herren knackar så att säga alltid på dörren till ens hjärta i kärlek och omsorg för ens bästa när det gäller att man inte ska gå förlorad och kanske tanklöst sjunka ned i sånt som kanske det bottenlösa alkoholträsket eller hemfalla åt annat världsligt som för en bort från det ljus som skaparen vill att varje människa ska nå. Kan inte påstå att man väl är ett Guds bästa barn alltid, men vem kan väl påstå något sånt. Förresten så lär väl skriften ut i något sammanhang att den som är utan synd kastar första stenen. Man kan då allt ha rätt många knepiga tankar i natten när man har svårt att sova.

Tänkte nu att man så här när det är söndag och allt väl kanske borde lyssna på något annat en stund än bara världslig musik så som Rock and Roll utan väl någon andlig substans. Bland alla tusentals skivor i min musiksamling så återkommer jag då och då till avdelningen för andliga sånger och i stunden så är det Pelle Karlsson och låten – Det lilla ljus har, som snurrar runt i mina hörlurar.

Ha en fin söndag!

Hade tänkt ha vilodag hela dan då jag var rätt trött och slut som vanligt. Hade kollat in lite diverse gudstjänst här och där på nätet då det var söndag. Fick väl till mig nåt guldkorn som kanske kan vara bra att ha framöver. Men var väl lite missnöjd med att jag var så himla energilös då jag egentligen ville ut i solskenet och cykla lite till nån trevlig badplats.

Så sände en stilla bön till skaparen och hans som om att få lite extra energi, kraft och glädje liksom. Fick då efter en liten en stund för mig att gå utanför dörren och kasta en påse med hushållssopor och i fall att ett under skulle ske som tog mig några kilometer till en av mina favoritplatser för bad så stoppade jag ned mina badkläder i ryggsäcken. Var väl inte så värst övertygat om att ett underverk skulle inträffa så att jag skulle kunna ta mig så värst långt.

Men då det gick ovanligt lätt att trampa på min cykel så var jag snart nästan fem kilometer hemifrån och befann mig vid en badplats. Solen sken inbjudande, men det var rätt så kallt i vattnet när jag doppade tårna i det blå. Snart hade jag då doppat mig och siktade på att simma 25 meter då jag inte trodde att jag skulle klara av ett så långt simpass ens. Men märkligt nog var det hur lätt som helst att simma fast det var rätt så svalt i vattnet.

Efter en 25 minuter hade jag simmat klart och förvånades över att jag måste ha simmat minst 200 meter och säkert kunnat simmat en bra bit till om det inte varit för att jag tänkte att det kunde vara skoj att även ta en liten skogspromenad där jag befann mig. Hade inspiration att ta lite foton med min mobilkamera. Så nu har jag hunnit att fota lite naturbilder på ett av mina smultronställen här i denna värld. Bladen på träden var faktiskt övervägande fortfarande rätt så gröna vilket jag då inte hade förväntat mig.

När jag hade fotat färdigt kom jag på att de var dags att handla några småsaker i mataffären på vägen hem. Kanske blev det inte hälsokost direkt då det förutom lite mera mjölk, en par goda pizzor och grapefrukt även blev jordnötsbågar och lite mer ostkrokar, man ska ju leva också. När jag nästan hade cyklat upp för hela backen som jag oftast brukar gå i. Då tappade jag väl tron lite grann och tänkte att så här mycket kraft och energi kan jag ju bara inte ha alltså.

Det är ju inte klokt, jag håller ju igång som om jag vore en tonåring tänkte jag. Då kände jag plötsligt en lätt träningsvärk i ena vadmuskeln. Men det var ju inte så konstigt efter ett sådant kraftprov. Brukar ofta säga att skaparen han är snäll han. Det är tydligt att man inte ska glömma bort att be till skaparen, hans son och även den helige anden om lite kraft ibland. Något som jag väl tyvärr ofta har varit rätt så dålig på att göra för det mesta. Det var då åtminstone så då jag tidigare år för det mesta bara satt och drack en massa alkohol för att slippa fundera så mycket.

Brukar bara oftast sitta och gnälla liksom, vilket väl inte gör nån stackars läsare glad. Men nu är jag faktiskt lite smått mör i ryggen, men det är ju också nåt rätt så logiskt då jag ju faktiskt har haft ett spontant träningspass som inte sju vilda hästar skulle ha kunnat få mig att ge mig på om inte väl Herren tyckt att jag skulle få en fin sensommardag och en trevlig söndagsutflykt. Vilket jag fick och är tacksam för. Sitter nu rätt nöjd här i köket vid min dator och skriver detta och dricker lite vanligt vatten ur en plastflaska och funderar över vad som hände liksom.

Men varför fundera över sånt, då ju inget är omöjligt för Herren. För det är ju inte direkt nån ny vetenskap för mig som alltid för det mesta litar på min skapare och för det mesta brukar få allt jag behöver utan att behöva anstränga mig så värst mycket. Tacksam för att ha fått ha en fin och helt alkoholfri dag utan något jobbigt sug efter onyttiga drycker, det är jag då helt utan tvekan i denna stund kan jag då säga. Kör alltså därför nyktert vidare som tidigare.

Ha en fin kväll!

@Flarran Heja dig! Tänk vad mycket som blir gjort om man bara gör istället för att fundera så mycket. Även om humöret är nedstämt innan man börjar så blir det bättre efter en stunds aktivitet. När jag har måsten framför mig, oftast jobbrelaterade, och inte alls har lust att komma igång med det så brukar jag lura mig själv lite: ”Jag ska bara kika på det lite” och vips är jag igång.

Man får vara väldigt vältränad och motiverad för att enbart känna happyhappy känslor inför träning. De flesta av oss känner nja, för till naturen är människan lat. Men om man bara gör saker, utan att fundera så mycket, så blir fysisk aktivitet lättare med tiden. Precis som med nykterheten. Och du mår bra av att cykla och simma, det är tydligt. Inte bara fysiskt utan också psykiskt.

Kram 🐘

PS. När hösten blir mer höstlik skulle du kanske gå till ett närliggande gym? Eller simhall? Det är bra att komma ut också. Vistas bland människor. Du behöver inte prata med någon.

Måndag är det, och en ny vecka har tagit sin början. Har sovit fyra timmar och sitter nykter och dricker lite vatten här i mitt kök. Det var en riktigt fin dag igår. Vem kunde väl tro att en helt vanlig söndag skulle bli en av årets höjdpunkter. Nu när jag ser tillbaka på den tid som har gått sedan den förra hösten då jag tröttnade på alkohol och dess skadeverkningar så kan jag då i sanning säga att mycket har hänt. Det har verkligen varit en resa det här. Nu skulle jag som dystymiker kunna sitta och gnälla över det jag saknar, men väljer i stället att tacka Herren för det som jag har fått. För man tjänar inget på att sitta och jämföra sig med andra och vara avundsjuk på sånt som man tror är bättre. Sånt skapar bara ett inre missnöje, stress och ångest. Det känns nu som någon väl har sagt eller skrivit att allt på något sätt nu liksom börjar om igen. Har nyss öppnat mitt fönster och fått mig lite frisk luft och hört morgonens fåglar kvittra vackert. Det ser ut att kunna bli en fin dag det här. Förresten, det var kul att du @Andrahalvlek tittade in så här på morgonkvisten.

Ha det gott!

@Flarran Att läsa ditt inlägg gör mig glad.
Det visar hur mycket bättre livet är utan droger.
Och att man kan glödjas åt små saker ( som ju livet oftast består av).
Här är också en härlig höstdag!❤️

Det går inte att förstå sig själv och hur man fungerar då man är inne i ett missbruk så som med alkohol, vilket tidigare år upptog i stort sett all min vakna tid. Psykologiskt sett så har jag ju inte ”bara” en beroendeproblematik, eller en tvångskänsla till att dricka i bedövande berusningssyfte att kämpa emot. Dystymi samt diffusa deldiagnoser inom det psykologiska spektrat är ju även nått som jag har att tampas mot.

Men jag insåg ju till sist att alkoholdjävulen bara var en demon som uppenbart på alla sätt ville försöka att förgöra mig. Men det är så mycket annat som gör att jag ännu inte har någon riktig balans i tillvaron. Men jag kan då som nykter sitta stilla i båten så att säga. På samma plats om så krävs i rätt många och långa trista timmar om jag inte har ork att lyfta ändan från köksstolen och göra något annat mera vettigt. Får väl be Herren om mera kraft och energi som jag gjorde igår.

Sedan förra hösten har jag själv utan några verksamma medicinska eller i procent varierande flytande ”hjälpmedel” på flaska fått försöka att bemästra inre oro och mer eller mindre ständigt närvarande nedstämdhet, energilöshet och sömnproblem med att bara liksom bita ihop och ”gilla läget” och att försöka stå ut, i förhoppning om att det kanske blir det bättre senare. Kanske även rent av lite mer allmänt drägligt med tiden försöker jag väl att intala mig själv när man inte är alltför uppgiven.

Det är väl en inbyggd självbevarelsedrift man har begåvats med att på så sätt ha fantasi nog att försöka att intala sig själv att det blir bättre och bättre dag för dag. Vem vet, kanske blir det även så bara man orkar att stå ut och hålla i och hålla ut. Tänkte nyss på att hade jag haft en starköl så hade jag säkert öppnat den burken och nu suttit och druckit av den. Men då jag numera är alkoholfri och även en aning vis av erfarenhet, så vet jag att det inte blir något stopp efter en burk eller ett glas.

Så jag tog då helt logiskt och tänkte till en aning och fyllde på en halvlitersflaska med kranvatten som jag nu snart har druckit ur. Det här med HALT känner man ju till, och att det kanske bara var lite allmän vätskebrist eller törst i kombination med trötthet. Vet att jag som många sagt och skrivit väl borde rycka upp mig, se glad ut och gå utanför dörren med raska steg, vilket jag inte har klarat av denna dag tyvärr.

För sånt är lättare sagt än gjort då jag som idag inte haft ork till att göra mer än att värma på en färdig pizza som visserligen var rätt god. Men inte blev jag piggare för det och fick mer energi till att sätta på mig kläder och skor för promenad. Då jag inte har haft någon ro i kroppen idag till att ens ligga still för en kortare stunds vila efter gårdagens rätt trevliga utflykt. Så har jag som vanligt efter en utflykt varit kroppsligt helt utmattad och trött. Vilket väl inte är så konstigt då man känner till vikten av få vila och tillräckligt med sömn.

Fyra timmar med sömn på ett helt dygn är kanske inte det helt optimala. Men det är då bättre än tre som det kan bli rätt så ofta även om jag kanske har ätit ett svagt sömnpiller jag har utskrivet av nån allmänläkare som väl inte kan göra mycket mer än så. Ska försöka att hålla mig vaken till klockan 22:00 idag och då gå och vila för att förhoppningsvis kanske få sova ut för en gångs skull.

Har då som jag vet är nyttigt, sett dagsljuset då jag varit ut på balkongen och suttit där ett tag och vilat i en from förhoppning om att få ork till att gå utanför dörren som jag skrivit om. Det är då inte lätt att vara människa alla gånger. Men har då rätt så fina bilder att redigera sedan utflykten igår. Förresten, @Amanda L, det var trevligt att du tittade in, sånt uppskattas kompis.

Ha en fin kväll!

@Flarran Heja dig! Försök hålla dig vaken till kl 22. Det är allt bra att inte vända på dygnet men ack så svårt när man helt plötsligt blir trött och kan få ett par timmars sömn.
Har ofta läst att du handlar burksallad och blir så nyfiken på vad det är. Låter spännande så länge det inte är surkål😏. Jag upplever att din dystymi ”blivit” lättare ju fler nyktra dagar du lägger på hög. Ha en fin kväll kompis, lyssna på lite musik så du håller dig vaken🥰

@Flarran Heja dig! Försök hålla dig vaken till kl 22. Det är allt bra att inte vända på dygnet men ack så svårt när man helt plötsligt blir trött och kan få ett par timmars sömn.
Har ofta läst att du handlar burksallad och blir så nyfiken på vad det är. Låter spännande så länge det inte är surkål😏. Jag upplever att din dystymi ”blivit” lättare ju fler nyktra dagar du lägger på hög. Ha en fin kväll kompis, lyssna på lite musik så du håller dig vaken🥰

Hejsan! @Ny dag, Det var kul att du tittade in och skrev lite så här på kvällen. Har inte lyckats att få till nån riktig ordning på det här med sömnen. Men försöker så gått det går. Men det är lite knepigt för har man varit nattuggla länge så är det svårt att få till bra rutiner. Men har då fått till rutinen att vara alkoholfri fast det kan vara jobbigt stundtals. Men alkoholsug håller då inte i sig så himla lång stund nu som tur är, men det är lite riskabelt att ropa hej än känns det som alltså.

Jag är då tacksam att ingen har fått för sig att bjuda på nån starkvara, för i en svag stund med mitt ojämna svajiga humör vet jag då inte hur det skulle gå. Den oro som jag känner på den här punkten är då viktig och bra tror jag. Så att jag inte bara tappar fokus helt och kör ned i alkoholträsket med ett plask igen så att säga.

Nu är klockan snart tio såg jag. Var rätt så trött länge på kvällen, men nu när jag har hållit på och sparat lite foton från mobilen och grejat med sånt. Då börjar jag naturligtvis retligt nog på att bli pigg igen, så får nog flytta fram läggdags till klockan 23:00 känns det som. Det är ingen ordning på nånting här, till och med rätt så positiv i sinnet i skrivande stund. Men sånt där svänger rätt så fort för mig utan till synes nån vettig anledning.

Minns att farsan tyckte det var konstigt att jag ena stunden kunde vara så positiv, för att sen kanske tio minuter eller kvart senare vara smådeppig. Mycket märkligt fenomen alltså. Den sallad jag gillar och påtalar ibland är i glasburk och kallas för Pustasallad. Finns ofta på Willys, finns säkert på annat håll också om man letar. Hum, nån surkål är det då inte...

Ha det gott kompis!

Nu är det tisdag och dragit på almanackan har jag redan gjort. Fått upp persiennerna här i köket och släppt in lite luft också. Hörde småfåglar kvittra trevlig idag också. Kom då i säng lite tidigare än vanligt men det blev bara fyra timmars vila med lite sömn den här gången med. Vaknade till lite för tidigt och fick lust att lägga ut en låt på min musiksida Flarran Stuff på SoundCloud. Borde väl ha legat kvar i sängen och försökt att somna om, men det går ju bra att sova lite till nu på morgonkvisten.

Har pysslat ett tag med ett elektroniskt verk som jag spontant spelat på en gammal keyboard med lite syntljud och sånt. Titeln fick bli, The Last Days Of Summer, som jag tycker passade rätt bra till bilden för verket som jag tog efter en trevlig dag med årets längsta simtur faktiskt. Mår i stunden rätt bra och har då inga tankar på nån alkohol som jag då är tacksam för att slippa släpa på.

Det som jag nu närmast funderar på att göra, är att om en liten stund ta mig en kopp med varm mjölkchoklad och tre goda limpsmörgåsar med mjukost på. Den rutinen fungerar riktigt bra precis som det märkligt nog även gör att hålla sig nykter och alkoholfri. Har väl inte så värst mycket mer att skriva om just nu. Känner att jag lite senare nog borde gå utanför dörren en sväng, kanske en liten cykeltur kunde vara trevligt sade mig en känsla.

Ha en fin dag!