@lejla77 God morgon 🌫️
Hoppas JB hittade dig med eller utan slagträ 🏏 Ja jag tror på kraften i att skratta åt eländet ibland. Jag har jobbat som sjuksköterska i hela mitt liv (snudd på) och ibland måste man skratta åt de eländigaste och mest hopplösa stunderna. Att skratta tillsammans med den svårt sjuke eller dess närstående gör livet lättare även i svåra stunder.

Jag skrattar mer än gärna nu i efterhand åt det dråpliga i mitt liv. Jag håller de dåliga minnena nära och levande för att undvika att jag trampar i klaveret igen. Jag ser mig som en person som inte blir full. Jag kan verkligen se ner på mig själv som full såhär i efterhand. Den personen är så långt ifrån mitt nyktra jag - USCH! Dit vill jag aldrig igen! 🤮

Hoppas du får en härlig och nykter onsdag
🩵

Joddå @Carisie 👍 Han tog mig med storm den rackarn! Men sov oroligt..

Visst underlättar det att skratta åt eländet ibland, lite av självmedicinering det också😉

Föredrar också mitt nyktra jag framför den inte nyktra jag alla dagar i veckan . Har inte direkt så dåliga minnen av mitt onyktra jag, eftersom jag drack ensam- så inga tabbar gjorda. Drack bara tills jag typ somnade, vaknade och ibland började man om. Men däremot har man kastat bort så mycket tid,pengar och energi på a. En hel del andra saker man hade kunnat göra istället. Men lätt att vara efterklok. Men det är bara att blicka framåt.

@lejla77 vad bra att du fick sova lite. Tänk att du klarade kvällen och natten utan a, så bra gjort!

Att inte koppla dåliga minnen till sitt drickande tror jag kan bli lite farligt, tänk efter varför du kom hit och varför du tog steget. Det var inget kul att smyga så som vi gjorde, kommer du ihåg hur pinsamma vi var när vi skulle slänga boxar och flaskor…smygandes i mörkret (fattades bara rånarluvor och lösnäsor 🥹)och hur vi mår när vi är bakis.

Och våra hjärnor, njurar och hela kroppen åkte ju på stryk, vi har inte varit snälla mot oss själva.

Men just idag vaknade vi utan baksmälla och har inga tomflaskor att göra oss av med, visst är det härligt!

Idag tar vi inte det första glaset, en dag i taget min vän…vi gör det tillsammans ❤️

Ha en fortsatt fin dag. Du är så bra och jag hoppas du känner dig stolt idag 🥰

@lejla77 Jo...det är ju bara framåt vi kan styra över. Vi kan välja att stå kvar & stampa i kvicksanden också trots att vi har facit i hand.

Jag är nykter, o-bakis och utan glas/boxar/flaskor/bananflugor 🥰.
Jag tänkte på en sak som Hanna Hellquist säger i "En beroendepodd" att det är ens lägsta lägsta när man inte kan sluta och att det är så skamfyllt. Så idag svär jag mig fri från skam också.. hittills. Vem vet vad jag kommer att ställas inför på jobbet? Men alkohol kommer inte att sippra över de här läpparna idag 💪🏼
🩵

@lejla77
Hej,
Jag har haft det samma lika, började under pandemin när jag var tvungen att arbeta hemma efter som jag reser i jobbet. Det förstörde allt !! Jag känner igen din vän vinet , det har varit men bästa vän med😳, allt spårade ur i våras och nu kämpar jag ..dock med ett återfall nyss.
Kämpa på du kan bryta vänskapen med din vän speciellt om du ser att hen ger dig ångest 😊

B.Å dåliga minnen har jag ju av a i form av att man har slösat energi, pengar och tid på skiten plus all jävla ångest! Det jag menade att det har dock inte gått utöver någon annan.
Inga misstag gjorda onykter - det är väl det enda man kan vara glad över.

Men i och med att man drack de mängderna man gjorde vardag som helg - så fort man var ledig eller hade kommit hem ifrån jobbet, blev ju inte ens full. Det är inte värt det.

Jag vill inte vara någon smygis (vare sig med rånarluva eller lösnäsa🤣)vare sig till soprummet eller till systemet, måste bara hitta nya tankebanor/redskap/napp hur jag hanterar känslor när det blir orkan.

Idag är jag helt slut , känner mig nästan bakis och dränerad. Men såå tacksam att bl a du fanns här igår ❤️
Igår blev det inget första glas och blir inget idag heller 🙏

Hej! 👋@Höga fjäll och djupa dalar 123 ja den där pandemin satte nog många i samma båt .

A är en falsk bästis som jag inte vill ha i mitt liv så jaa 'hen' ska bort . Men..
Vi kämpar tillsammans! ❤️

@lejla77 Tack snälla du 🙏🏼🥰
Ibland glimrar det till hos tanten 😅. Nä men allvarligt skämtat det måste finnas en anledning till att vindrutan är stor och backspegeln liten - det är framåt jag vill rikta min energi. Men jag har verkligen inga problem med att skämta om dråpliga situationer eller elände. Farliga situationer jag satt mig i eller hur jag stundom levt som att jag var odödlig. Men den positiva energin vill jag lägga på att bygga en hållbar och nykter tillvaro och framtid.

Idag är en sån där dag jag tänker lite extra på vilken lyckosam U-sväng mitt liv tog för dryga 6 år sedan. Karatefyllorna glesades ut... men upphörde inte förrän i februari. Tänker att AH var en lycklig slump också 🙏🏼

Om handsprit och läkemedelsboxar inte räknas så år jag fortfarande opåverkad.
🩵

Så lite ! Du har också hjälpt den här "lighttanten" många ggr ska du veta @Carisie 🥰

Ja se fram emot, och ta en blick bakåt då och då - för att reflektera men att man inte stanna där .

Hahaha det där med farliga situationer och odödlighet känner jag väl igen mig i 😏
Idag kan jag tänka att hur tänkte du?? 🤣
Men också livet ska levas och upplevas inte bara finnas.

Skippa handspriten (eller ja iaf oralt) och läkemedelsboxarna, jag tror dina pat behöver dem bättre 🙃😁

@lejla77 Oh... hjälpt minsann ☺️ Så roligt!
Jag tänker som du: blicka tillbaka om det är något du kan använda dig av i framtiden. Men om man blickar bakåt för att självömka eller vältra dig i gammal ångest så tror jag man är fel ute.

Jag skippade allt! Nu får jag strax gå hem också ☺️ Sov gott! Imorgon vaknar vi nyktra - IGEN!
🩵