@Flarran god morgon och tack för att du delar med dig och finns här med oss ❤️

Gissa vem som sitter med varm mjölkchoklad denna vackra och lite höstiga lördag. Vilken bra idé – nu kommer ”en kopp chokladdryck” bli min nya helgtradition! Tack du ❤️

Ha en fin helg kompis!

Nu mår man rätt så gott fast det ute är lite grått. Tänk, nu sitter man och rimmar också. Men är magen nöjd och glad och har fått sin kopp med choklad, så är det lättare att vara lite ljusare i sinnet. Det var trevligt att du @B.Å tittade in här en sväng. Nog är det bra mycket bättre att börja dagen med lite chokladdryck och nån limpmacka än diverse alkohol, som kropp och själ då i längden inte tål. Tycker att du gör helt rätt i att ha en ny helgtradition med en kopp chokladdryck kompis.

Ha det gott!

@Flarran God "morgon" ☀️ Här är sovmorgonen avklarad liksom långfrukosten i köket och Melodikrysset är löst. Förra lördagen försov vi oss och tog då Melodikrysset på snabbgenomgång 😅🙌🏼. Det ser ut att bli en fantastisk lördag så vi ska väl skörda de sista tomaterna på balkongen och göra höst där. Ta in parasoll och dynor till vinden och täcka över möblerna samt täcka krukor och kasta gammal jord och växter som gjort sitt.

Hoppas du får en härlig lördag.
🩵

Så har det blivit kväll igen. Tiden går fort ibland när man sitter och dricker. Ja, inget med alkohol, men faktiskt en energidryck vilket väl inte direkt är nån hälsokost. Men vad sjutton det är ju lördag och nåt tok ska man väl ha för sig.

Har till och med festat loss på ett par cocosbollar tidigare idag. Kom just på att det var slut på mjölken, kanske får man lite extra kraft av energidrycken om en liten stund, så man orkar ta sig till matbutiken för lite handling.

Får väl annars hitta på nån annan frukost i morgon än chokladrutinen, vilket väl då kanske kan få bli en kopp med te och kanske lite rostat bröd med smör på eller nåt sånt. Men det är en senare fråga, då ju i morgon är en annan dag, som det väl sjunges om i en gammal sång. För nu har jag då fullt upp med denna lördag.

Har då som nykter och alkoholfri även denna helg precis som övriga tidigare i år, faktiskt hunnit vara ute en liten stund på balkongen och suttit och funderat lite och sett lite av solen i alla fall. Förresten, @Carisie, det var trevligt att du tittade in här lite tidigare idag kompis.

Ha en fin kväll!

Nu är det söndag och vilodag och nu dricker jag lite vatten här vid mitt köksbord. Förundras över att jag är nykter och alkoholfri och inte längtar efter nån berusning. Upptäckte efter några timmars sömn att jag började att bli en aning självcentrerad och höll på att tappa kontakt med den andliga väg som leder framåt men kanske inte alltid i andlig riktning som Gud fader och Herren nog har som plan så att säga.

Men låter man bara det hela falla sig naturligt och inte krånglar till nåt utan följer den högstes andekraft och vilja man har inom sig så ordnar sig allt tänkte jag. Bad därför andligt till Herren om hans sanna vägledning och känner nu att skaparen nog förstod att jag inte förstod allt så himla bra som jag för en stund sen nog trodde mig att göra.

Känner mig nu lite mera i samklang med det som jag tror Herren har tänkt sig. Man kan fylla sin tid med rätt så många saker för att komma ifrån ett beroende som är skadligt. Men det tomma världsliga jagandet efter ytlig förgänglighet är oftast bara ett slöseri med tid.

När jag nyss öppnade mitt köksfönster och hörde en liten fågel kvittra på håll tänkte jag att nu kanske det är dags för en liten kopp med te eller vad Herren ger mig inspiration till att äta till frukost. Kanske dags att gå utanför min dörr och gå och handla lite mjölk. Men är för trött och energilös till sådana stordåd än. Men när Herren anser att jag är redo att ta mig iväg ut så får jag nog den kraft som jag behöver till det som är rätt att göra.

Tänk, att nu hungrar jag mera efter Guds ord i form av en gudstjänst som talar till mig på ett andligt stärkande sätt, än att bara som vanligt följa min egen ny-nyktra rutin att dricka en kopp med varm mjölkchoklad och att till denna äta några limpsmörgåsar, mycket märkligt detta. Men det sägs ju ibland att Herrens vägar äro outgrundliga liksom, och nog kan det väl vara så. Såg just att jag har varit nykter och aktivt deltagande medlem på detta eminenta forum i precis 11 månader idag. Vilket då i sanning är något att förundras över och vara rätt så tacksam för.

Ha en fin dag!

@Flarran
Wow! Grattis till 11 månader nykter!🥳🥳🥳. Vilken bedrift och vilket fantastiskt jobb du gör!

Du ska verkligen känna dig stolt över dig själv! Hoppas dagen blir som du önskar kompis!❤️

@Flarran Grattis till 11 nyktra månader! 🥳🥳🥳 Du jobbar på så himla bra, det blir allt glesare mellan dina negativa inlägg. Du är redo för nästa steg: Fylla ditt liv med roligheter! Det kommer ge dig energi, höja ditt humör. Jag lovar!

Kram 🐘

@Flarran 11 månader!!!! Grattis 🥳 alltså du jobbar på så jäkla bra! Snart ett år. Kommer du ihåg vad du skrev i ditt första inlägg? Kan du minnas känslorna och status då? Versus nu? Idag? Nyfiken på om du upplever skillnaden?

Hoppas du får en fin dag
🩵

@Flarran Stort Grattis till 11mån nykter 🙏🥳Kommer ihåg när jag gick med i forumet och läste det du skrev om och blev så imponerad hur länge du varit utan A och det var snart för 6 månader sen. Och oj vad jag ville att det skulle ha varit jag som kommit så långt som du. Jag kommer förhoppningsvis aldrig i kapp dig, utan kommer vara ca 5 mån efter dig. Så viktigt att de som klarat sig länge utan A delar med sig i forumet för det hjälper den som är nya. Du är helt fantastiskt som delar med dig och det uppskattar jag och många med mig. Ha en skön söndag🤗

Nu är det kväll i stugan så att säga. Hade tänkt att ta det extra lugnt idag på vilodagen. Men kände att det behövdes mjölk och limpa till veckans kommande fester om mornarna på varm choklad och limpmackor. Så har faktiskt varit ute och gått en sväng. Passade på och slängde lite sopor också. Frukosten idag fick bli nyponsoppa. Sen den sista slurken av kvarvarande mjölken och ett par limpmackor med god mjukost på. Men nu är ordningen återställd inför kommande vecka.

Har alltså handlat lite. Passerade även ölhyllan utan att snubbla till på nåt sätt och råka köra igång med alkohol igen. Det var inget större problem alls idag, inget sug och så. Men köpte ett paket med energidryck då det ibland känns som att man vill öppna nån burk, speciellt när man är ute och går eller tar sig en cykeltur. Man är då inte helt fri från tankar på drickande alla dagar liksom. Men det kan ju inte jämföras på år och dar med hur det var för 11 månader sen. Då var det då både panik och sorg, blandat med alla möjliga knepiga känslor, minnen och tankar kring drickande.

Våren och sommaren har bitvis och stundtals varit rätt knepig på en del platser. Men nu har jag då varit runt på de flesta gamla platser som jag förknippat med öl, vin och annat. Har alltså laddat om dessa platser med andra tankar och tänker väl mera nu som så att: Här är det inte så dumt att sitta en stund och vila sig och ta sig en liten pärondryck och lite chips eller jordnötter. Men i början var det mycket blandade känslor som sagt, och tankar jag hade när jag var ute och gick alltså. Det har även förekommit tankar för någon månad sen på att jag kanske skulle börja att göra eget vin igen.

Sådana tokiga tankar har dykit upp som från ingenstans när jag har varit i någon matbutik som sålt vinsatser och såna prylar. Men vet ju hur det skulle bli. Direkt så skulle jag vara tillbaka på ruta ett och förmodligen bra mycket värre, då min ekonomi nu har återhämtat sig rätt skapligt. Man ska ju försöka att göra roliga grejer har jag ju läst och hört.

Det gör jag väl också så mycket som jag orkar trots min tröttsamma dystymi. Har ju tack vare att jag inte köper alkohol kunnat kosta på mig en hel del kul prylar som en ny skrivare, bättre begagnad cykel. Samt även för att göra musik och spela in sådan med. Har jag ju numera nya hörlurar, till och med ett par i reserv, köpte i somras även en liten, rätt så avancerad digital batteridriven 4-kanals inspelningsmaskin med inbyggda rytmer bland annat.

Det blir nog att jag börjar göra mer musik igen nu när jag inte blir stressad av att det är så fint väder ute att jag måste bada, cykla och ha mig hela tiden så fort solen råkar skina. Har det här året nog varit mer aktiv än jag har varit de senate tio åren i alla fall. Märker att jag väl har lite mera fysisk ork och så, men det psykiska det går då upp och ned som det gjorde även när jag var ung grabb.

Men jag vet ju att det inte direkt blir bättre av att slå sig själv i huvudet med en flaska alltså. Jag får då vara tacksam för att jag inte har några nära vänner eller bekanta som vill släpa ut mig på ”fest” och såna grejer. För då skulle jag nog snart vara tillbaka på ruta ett tror jag. Det är även tur att det inte säljs starkvaror i matbutik kan jag då säga alltså. För när jag är rejält deppig så är det då svårt med motivationen liksom. Faktiskt, undviker än att gå för nära bolaget, då det känns lite riskabelt.

Nej, nu får jag allt ta och sluta skriva för nu pep min armbandsklocka och påminde mig om att det är dags att roa sig med att torktumla lite tvätt vilket jag har som ”söndagsnöje” ibland. Kanske inte det allra roligaste, men man måste ju göra sånt ibland också. Kanske blir det att jag ser nån kul film senare och käkar en pizzabit, tar lite sallad jag har i en burk, och till detta lite cola känns det som. Det var kul att ni tittade in här idag @vår2022, @Andrahalvlek, @Carisie, @Ros. Hur som helst, kör vidare alkoholfritt så länge som det bara går, då det ju är det allra bästa.

Ha en fin kväll mina vänner!

Vaknade till och lyssnade på en gammal låt och tänkte på hur ofta man har hört rätt kloka ord sjungas i vissa lyrikfraser, fast man ändå egentligen inte har hört och förstått dess vidare mening eller innebörd. Detta trots att en del ord och sångfraser kan ha varit hur tydliga som helst. Med ett helt nyktert och alkoholfritt sinne så tänker man då med tiden lite bättre eller åtminstone en aning klarare så att säga. Det var nyss en känsla som blixtrade till och blev till en tänkvärd tanke här vid mitt köksbord i en stund av klar insikt efter en slurk med helt vanligt vatten. Den nyktra livsresan har tydligen en hel del att ge ändå, fast man väl har varit tveksam till detta ibland.

Ha en fin dag!

Vi på Alkoholhjälpen ansluter oss till kören - grymt jobbat med 11 månader utan alkohol, och tack för att du fortsätter dela med dig av dina betraktelser och tankar längs vägen!

@Flarran God morgon Flarran ☀️
Härligt att du känner att du tänker lite klarare 🙏🏼 På vilket sätt har du varit tveksam? Jag fattar ett det är en sak att släppa polarna från Bolaget men det är ju en annan sak att vara nykter. Jag menar att när sug eller abstinens lagt sig så måste det ju vara skönt att slippa att leva i dimma och begär? Den nedåtgående spiralen 😵‍💫

Mot 12 månader. Ett helt år?! Wow!!!
🩵

Det är inte lätt att helt över en natt eller någon månad förändra tankesätt och gå från mörker till ljus, eller i princip att gå från en mångårig daglig dödslängtan till att börja få lite nytänd livslust på något sätt, så att säga. Det är inte konstigt att jag har fått dystymi och angränsande psykiska deldiagnoser som innebär jobbig nedstämdhet, energibrist och isolering. Detta då jag även har social ångest och är mycket stresskänslig och inte orkar med något längre socialt fokuserat pass tillsammans med människor generellt. Tappar snabbt fokus, ork och energi och måste då gå undan och vila liksom.

Men tänker här inte sitta och klaga, för det lönar sig inte har jag förstått. Konstruktivt tänkande leder bättre framåt tänker jag alltså i skrivande stund. När jag började skriva av mig lite här på forumet för elva månader sedan om alkohol och skadligt drickande och tankar kring detta ämne och tillvaron. Då visste jag faktiskt egentligen inte varför jag brydde mig om att försöka leva vidare ens. Nu har jag väl lite mer tillförsikt kanske.

Hade ju tidigare ingen större motivation eller någon anledning att kämpa liksom. Jag var bara totalt utmattad och trött på allting. Såg inget ljus alls faktiskt. Hade det inte varit för min totala övertygelse och känsla av skaparen och Herrens närvaro och hjälpande hand, så hade det varit kört för en massa år sen det är jag då helt övertygad om. Men idag är det måndag och några djupare religiösa tankar blir det inte nu, då man väl igår hade lite av sådana kanske.

Jag kunde hur som helst, vid mitt allra första inlägg här på forumet inte tänka mig att det skulle bli ett så pass långt och rätt så omfattande arbete och mental revision att hitta tillbaka till ett för mig psykologiskt någorlunda balanserat grundläge. Vilket väl berodde på att min livsvilja var mycket svag då jag i princip sedan barn och ungdomsåren mentalt, gått på sparlåga förstår jag idag genom egna studier av litteratur inom det psykologiska området. Det är väl mitt inre ”Jag” så att säga som sökt förståelse om tillvaron, som drivit mig att läsa så himla mycket om psykologi, tankar och känslor.

Har senast i natt då jag hade rätt svårt att kunna slappna av för att få sova uppfriskat mitt minne på området bearbetning av trauma och psykologisk försummelse som det väl heter. För min barndom har väl i sanning varit ett psykologiskt trauma med mångårig främst psykisk mobbing i skolan från tidig lekskoleålder tills den dag jag slapp ut ur det fängelse som jag alltid kände skolan var liksom. Har gjort en hel del i mina dar, men inte så värst mycket glädje i saker och ting har jag väl känt så att säga.

Då min vänliga mor hade en svår bipolär psykisk sjukdom som manodepressiv vilket det hette förr, så var det inte så lätt för mig under uppväxtåren. Min far var rätt sträng och inte så värst stabil han heller psykiskt sett på vissa områden. Kanske en lätt impulsstyrd hysterisk läggning med även en del svårigheter att kanske känna in och förstå komplexa psykologiska prylar för att förenkla lite. Min mor grät, och min far ackompanjerade med att skrika och vråla rakt ut frustrerat i tid och otid. Detta för att väl få ur sig sina kanske lite väl ofta förekommande instängda aggressioner. Men vad vet väl jag, och man ska väl inte sitta och döma kanske.

Himla konstig och stressande miljö man har haft egentligen. Men man hade ju kunnat ha haft det värre, för rätt så älskad som barn det var man då trots allt mitt i alltihop. Men något psykologiskt lugn och trygghet det kände jag då sällan. Det var mest ett milt långdraget, städat och tomt sorgset ingenting, ett välstädat kaos på nåt sätt. Det är då inte lätt att vara människa som väl en bekant till vår familj väl sade vid besök ibland. Men helnykterister det var mina föräldrar i alla fall. Tänker nu att något annat skulle ju aldrig ha fungerat alltså.

Det var väl inte heller så konstigt att jag föll direkt för berusningens bedövande känsla av befrielse i början när jag drack för att få lite tankevila så att säga. Något som sedan ju snabbt bara blev till ett trist och jobbig tvång som upptog i stort sett allt av mitt tänkande från den första slurken av det sura blåbärsvin man drack en gång som tolvåring en mörk höstdag i ett källarförråd i barndomens kvarter. Förresten, @Carise och @Kristoffer det var trevligt att ni tittade in här en sväng mina vänner. Tacksamhet för att nu vara alkoholfri det känner jag då i denna stund utan tvekan. Kämpar därför vidare och ska nu börja att läsa in mig lite mer om positivt tänkande och bättre hantering av energinivåer vilket jag väl försummat tidigare.

Ha en fortsatt fin dag!

Man behöver inte vara så inpiskat duktig och springa efter klockan bara för att alla andra tycks vara som dresserade sälar till att kanske finna ett nöje i sånt. Det här med att nöta in rutiner är bra om det verkligen är något livsviktigt det handlar om som att inte dricka skadligt nervgift som ju alkohol faktiskt är. Hade hur som helst en alvarlig överläggning med mig själv igår kväll.

Det handlade inte om det här gamla vanliga tjafset om huruvida jag skulle dricka sån där skit som öl, vin eller sprit för att orka stå ut med sånt som jag inte gillar att hålla på med. Det som inte gör mig glad är inte min grej, så enkelt är det.

Överläggningen inom mig själv i går handlade faktiskt om i fall jag skulle tvinga mig själv till att gå och lägga mig klockan 22:00 enligt nåt av självutnämnda experters scheman som väl rätt många väl rekommenderat mig att nöta in slaviskt som en duktighetens rutin alltså.

Men till sist så bara tröttnade jag totalt på skiten att tänka på klockans slaveri och gick helt enkelt och lade mig en bra bit före åtta på kvällen. Bara helt enkelt för att jag var trött just då. Sedan så sov jag så gott till en 23:30 nånting faktiskt.

Glad och positiv bestämde jag mig sedan för att helt skita i det negativa jobbiga tänket om allt tråkigt tvång, så som, alla dessa borde och trista måsten. Sedan sket jag också medvetet i alla så kallade livsstilsexperter och bestämde mig helt enkelt för att skita i det negativa och börja leva och ha det kul och medvetet göra saker på helt fel tidpunkter om jag så känner för det.

Kände alltså plötsligt för att börja leva på riktigt och att helt på egen inre känsla gå min egen väg. För jag har ju upptäckt att rutiner som kanske passar för andra då inte alls är min grej. Det är väl fasen att det ska ta nästan ett helt år att fatta en så jäkla enkel grej alltså. Går det ofattbart trögt så är det alltså inte nåt som passar mig. Sitter nu och dricker helt vanligt vatten efter att nyss ha vaknat till efter att ha fått mig ytterligare en tre timmars sömn utan några knepiga piller.

Festade fritt loss i natt på på ett halvt paket gräddglass med krossad choklad och en kopp varmt kaffe samt käkade sedan en en del salta jordnötter och drack ett glas med läsk till lite slötittande på diverse filmsnuttar på TV som jag inte tyckte var alltför sketet tråkigt att kolla på. Somnade sedan så gott och sov som ett glatt litet barn in till denna morgonkvisten.

Har nu dragit upp mina persienner här i köket för att jag kände för det och lyssnar nu på lite svängig instrumental Rock & Roll med musikartisten Clint Curtis och tror att jag kanske ska följa känslan att gå och vila lite till. Sen får man väl se vad man hittar på för kul att göra rent spontant. Jag skiter nu i trista rutiner och går min egen väg, men nån humörsänkande alkohol vill jag då inte ha för det har jag då tröttnat på.

Nu knorrade magen till och sade väl till om att det är dags för en banan och kanske även ett glas med mjölk. Man kan ju inte bara leva på en massa skräpmat, får väl snickra ihop mig en egen matsedel med nyttigheter som jag gillar när jag så orkar och känner för det.

Ha det gott!

@Flarran "Dresserade sälar 🦭" minsann 😂. Såna jag jar aldrig träffat på.

Alla har vi vår rytm i kroppen och jag har då jag bott utomlands och haft långledighet hittat min rytm som är läggdags kl 23 och vaknar pigg kl 8.30. Men det är ju stört omöjligt för mig att ha ett jobb med den rytmen - i min branch alltså. Så nu när jag jobbar som jag gör så går melatoninet bananas i kroppen och jag får ta magnesium och melatonintablett för att kunna sova. Det ska bli skönt att arbeta dagtid så jag får ställa in min klocka så den passar mig iaf. Det kommer nog att bli läggdags vid 22-21.30 för att gå upp kl 5-ish. Jag vet då jag hade såna arbetstider tidigare så föll allt på plats efter en tid (men jag var döende av trötthet i början) och jag vaknade 5-10 min innan klockan ringde.

Hoppas du får en fin dag
🩵

@Flarran haha vilket uppiggande inlägg! Tycker faktiskt det kan vara en bra ”rutin” att tillåta sig själv att sova äta och dricka kaffe när man vill och känner för det! Och lyssna på Rock n Roll är alttid en bra idé, bara man känner för det 🙅🏻‍♀️

Ha en fortsatt fin dag kompis ❤️

Tänkte gå emot min inre vilja och tvinga mig utanför dörren och gå en promenad som av tvång bara för att alla andra väl säger att det är så himla nyttigt. Men då satte jag mig ned och kände efter om det verkligen var det som jag ville göra och hade ork till.

Då min energinivå är så låg som den är, då måste jag verkligen använda min resurser på allra bästa sätt och inte tappa energi på onödiga grejer, Sånt som jag inte till hundra procent tycker är kul eller behöver genomföra för att det är livsviktigt. Så tänkte jag helt spontant.

Kände i stunden så himla tydligt, att det spelade väl egentligen ingen roll om jag gick på känslan som sade mig att: Ta Du och vila dig en liten stund om du känner för det. Nu har jag sovit en två tre timmar till, helt spontant och är väl inte så mycket piggare för det. Men det tar väl lite krafter att lära sig vila när man behöver det och därmed ställa om sig från ett negativt tänkande om att försöka tvinga sig att göra sånt som man egentligen inte vill göra. Tror att jag nu har börjat vandra på en ny stig för att att börja leva med ett mer positivt sinne och följa mitt hjärtas röst kan jag tro.

Sitter nu här i mitt kök och dricker lite vatten och tänker att vi människor är nog inga maskiner som alltid ska gå efter klockan, utan väl mer efter känslan som oftast leder oss rätt om vi nu inte tvingar oss själva till sånt vi inte tycker om eller har någon nytta av. Var sak har sin tid har man ju läst och hört från en skrift, och nog är det så. Man ska dock inte kasta sig själv medvetet i fara står det även i den skrift jag tänker på.

Då jag vet att det är hälsovådligt för mig att dricka nervgift i form av diverse alkohol och drycker innehållande sånt. Ja, då låter jag därför helt enkelt bli den grejen. Fick nu lite magkänsla som sade att det kanske snart är dags för en liten god fiskgratäng och ett glas med mjölk. Men får väl se om jag orkar vara så duktig och värma på nåt i mikron. Men är det meningen så så blir det nog så.

Kanske är det nu dags för en liten kopp med kaffe på balkongen så man får sig lite luft och dagsljus sade mig en rätt logisk känsla. Tänk, det går ju bra mycket enklare att må gott om man inte tvingar sig själv till att göra sånt som man egentligen inte vill göra om man nu inte måste. Fortsätter nu min alkoholfria vandring med ett mer positivt tänkande då tvingande tvång nog faktiskt inte är min grej. Ska kanske köra lite kul musik i mina hörlurar kändes just, för sånt piggar ju alltid upp en aning.

Känner nu tydligt att vi människor alla är olika med skilda talanger och förmågor. Det är inte alla som mår bra av att gå som nån robot i andras fotspår och slita och släpa med sånt som tar mer än vad det ger, det känner jag då rätt tydligt i denna stund. Har nu kört en gammal svängig rocklåt med musikgruppen Dr Feel Good och deras eminenta version av låten Get Rhythm, vilket var ett helt perfekt musikval för att få upp humöret ett par snäpp. Förresten, det var kul att ni @Blenda, @Carisie och B.Å tittade in en här en sväng, sånt uppskattas alltid.

Ha det gott mina vänner!

Konsten att hitta tillbaka till glädjen och nyfikenheten till livet som fanns i det första andetaget som nyfödd en gång för rätt så längesen tar ibland lite tid att hitta tillbaka till. Ibland så kan allt kännas så mörkt och hopplöst att det är svårt att koppla och riktigt förstå. Förväntansångest kan man då lägga helt åt sidan för sådan skapar då bara onödig inre stress och lyfter då inte ett deppigt sinne alls.

Tänker nu att det ibland kan räcka med att inte krångla till allt så himla mycket utan tillåta sig att våga vara lite barnslig om man känner för det. Kanske bara läsa några rader ur en sagobok som man av en lycklig slump kanske köpt för ett par kronor på nån loppis. Denna bok som man tillsammans med en massa annat kul kanske i en positiv stund av en lycklig impuls en gång känt för att inhandla. Det finns så många kloka ord mellan rader från här och där som man kan ta till sig för att på ett bättre sätt förstå livets storhet när man är helt alkoholfri och har ett nyktert öppet sinne.

Började tappa det positiva fokuset nyss och visste inte ens vad jag skulle äta, men körde då lite glada och väl i logikens namn rätt fåniga sånger på repetition i hörlurarna. Men man behöver då i sanningens namn inte sänka sitt humör med negativt grubbel och man har då inte roligare än man gör sig som väl gamla mormor sa en gång. Som liksom av en lycklig slump så löste sig frågan om vilken middag man skulle köra med idag så som av sig självt. Detta då jag bara gick på renaste magkänslan som så tydligt hade börjat tjata om lite redd grönsakssoppa. Vilken nu står och svalnar på min köksspis

Bara ett par goda ostmackor till och ett glas mjölk och så har man sig en riktigt fin kalasfest. Vem sjuttsingen behöver väl nervgiftet alkohol för att leva rätt så gott alltså. Kör nu vidare med mitt eget positiva tänkande och använder nu alla små knep och trix som jag har lärt mig efter livets stig, men inte praktiserat så ofta tidigare. Minns när jag en gång satt rätt så trött och dimmig av nån blaskig och illasmakande alkohol och halvsov lite uppgivet på en parkbänk nånstans och såg en snigel släpa sig fram.

När jag vaknade till efter ett par timmar på bänken så hade snigeln förflyttat sig en bra bit på sin väg till det mål som väl var dennes hemvist. Jag tänkte då att även en snigel kommer väl fram dit som den ska, vilket väl även det var en spontan positiv tanke. Detta trots att man då vid den tiden satt som fastklistrad i det deppiga och trista alkoholträsket vilket man då verkligen inte vill återvända till.

Ha en fin kväll!