Jag tänker att man kan titta på hela resan. Ett steg tillbaka förstör inte dina dagar i nykterhet. Det är säkert något du lär dig av det som hände. Men oavsett gör du resan och det är det som är viktigt. En resa är sällan spikrak men hur som helst tar vi oss framåt.
Kram!

@Cashsmash @B.Å ❤️

@eling Jag känner mig lite som en bluff men det är väl bara att ta tjuren vid hornen och starta om.

Jag har skitsvårt att säga nej i sociala sammanhang. Till och med när jag försöker säga nej så ändrar jag mig efter en stund och säger ”eller ok jag kan ta ett glas”

Det är som att jag vägrar att inse att jag har problem även om jag inte är en ”parkbänksalkis”. Jag vill ju verkligen slippa ha alkoholen som en bi-roll i mitt liv som tar alldeles för mycket plats. Vill må bra och känna mig fräsch och glad.

Har bokat in samtalsterapi och ska försöka samla mod för att vara 100 ärlig i de samtalen. Känns lite obehagligt men nödvändigt.

@åträtthåll du är inte en bluff, alla vi har nog testat, misslyckats och testat igen. Jag vet inte hur många gånger jag lovat mig själv att ”nu var det fan i mig nog” för att sedan ändra/ångra/lura mig själv och tycka att ”äsch så farligt kan det inte vara med ett glas”. Du vet varför vi gör så, våra hjärnor behöver repareras och det kan vara jobbigt och ta lite tid – men det går.

Jag är nästan lite glad över mina ”misslyckanden” (får man ens skriva så här 🥺) och all denna ångest, tillslut ramlade väl kanske poletten ner och det fanns inga fler återfall att plocka ut. Tillslut blir det färdigt liksom, det hoppas jag iallafall och allt vi kan och behöver göra är att inte ta det förbannade första glaset.

Du kommer klara detta, bra att du har bestämt dig för att gå i samtalsterapi, jag har också börjat med det och med små små förändringar blir vi lite friskare för varje dag som går.

Jag är så glad att du är här med oss ❤️nu kör vi en dag i taget och det allra viktigaste först: inget glas idag, vi tänker vakna nyktra imorgon.

Kram 🥰

@åträtthåll ja man vill ju gärna inte se att man har problem. Men tillslut får man lägga sig platt och inse faktum. Sedan kommer den där djävulen att komma på besök ändå och säga att det inte finns något problem, att vi överdriver, men den ska vi förpassa där den hör hemma, i helvetet. Det gör vi genom att inte låta oss luras att "ta ett glas". Jättebra att du inte sätter skygglapparna på utan istället kommer tillbaka hit och jobbar med det, och även terapi. Bra gjort!

Dag 3

Längtar tillbaka till känslan jag hade efter 7-10 dagar nykter, när jag kände mig klar och fräsch. Jag blev så medveten om hur mycket tid och energi jag hade över på en dag.
Några dagar till så är jag förhoppningsvis där 💪

Idag blir det samtalsterapi. Min första tanke - ”Nervöst. vad ska vi ens prata om?” 😂

På vägen hem från jobbet, mitt i tunnelbana bland massa människor och ljud i rusningstrafik, så kände jag en enorm lättnad. Vet inte varför. Var det för att jag gått tre dagar utan alkohol och giftet börjar lämna min kropp? Är det för att jag vågade berätta för terapeuten om vem jag är och vad jag vill förändra? Det dök upp känslor som gjorde mig tårögd av ledsamhet, men samtidigt tacksam. Tacksam för att jag nu äntligen tar fighten och tar itu med detta.

Jag hejar på mig själv, har alltid gjort och tänker alltid göra. Ska göra allt jag kan för att fortsätta försöka bli av med detta tvångsbeteende och beroende.

Tack alla som läser och peppar. Eller om du bara läser utan att skriva, det känns det med 😊 Tacksam för detta forum och jag hejar på varenda en som tagit sig hit

@åträtthåll så glad jag blir för din skull, att du känner glädjen och har bestämt dig. Tror faktiskt att beslutet ”bli nykter” hamnar på top 5 listan över mina viktigaste beslut i livet, vi förtjänar att ge oss den chansen och kan en så kan vill alla 💪

Heja dig, du är dunder…en dag i taget och ännu bättre kommer det bli 😍

@åträtthåll Det du upplevde idag, fick mig att komma ihåg när jag varit nykter ett par dagar och var hos psykologen och till slut berättade om mitt alkoholberoende. Hur lättad och fri jag kände mig, samtidigt både glad och ledsen också mitt bland folk på stan. Det ledde också till ett definitivt beslut om att sluta dricka helt. Som jag tidigare skrivit till dig, så kunde liksom terapiprocessen starta på riktigt, hand i hand med nykterhetsprocessen.

Jag hejar också på dig! Det är faktiskt riktigt spännande processer som du startat, om du närmar dig själv och nyfiket undersöker det. Det är bara dig själv du möter❤️.

Ha det gott!❤️

@B.Å @vår2022

Tack för att ni peppar och delar era erfarenheter, ni som gått igenom samma sätt vet exakt vad det handlar om.

Idag är det fredag, min svåraste dag och den dagen som är absolut mest förknippad med a. Som för så många andra.
Alla känslor från igår kommer att få mig att inte dricka något. Jag vill inte dricka och jag ska inte.

Ha en härlig höstdag och fredag!🍁 Tack för att ni finns!