När man kokar ned allt till vad det tycks handla om när det gäller vad som kanske komma skall när denna världs alla vägar har smält samman och man nått den destination och det mål som utan tvekan väl väntar där borta vid slutet av änden av regnbågen som man kan drömma om.

Då är det nog lätt i avsaknad av framtidstro ha kanske en lite dystert suddig lins och kanske ett lite skevt perspektiv på det som kanske i tanken inte alltid är så ljust som det väl borde vara om man nu inte kanske tänkte så himla mörkt som man som en trött dystemiker ofta kan göra. Håll fast vid din tro sade man en gång vid en sjuksäng till den människa man stod närmast. Tänk så kloka ord man ibland kan klämma fram...

Har man grävt kanske lite för länge och väl djupt i flyktiga tankar om det inre i tanken och känslans skav man väl på olika sätt kan förnimma. Då kan man lätt läsa in lite mer eller kanske mindre av sånt som kanske bara är nåt att helt lägga åt sidan och betrakta som en slags vindpust i tidens stilla turbulens som väl ingen lägger märke till så värst som inte av kanske Herren har begåvats med kanske lite för mycket tid till att tänka lite djupt ibland.

Nu är det fredag igen och helgen närmar sig med stormsteg kan man känna i en morgonens stilla stund som denna. Tänkte just att natten som var har nu gått och sömnens tåg fick man resa med en liten stund och nu är det dags, inte för nån sinnets bedövande och förgiftande alkohol, utan väl mer logiskt sett kanske lite varm mjölkchoklad och några goda limpmackor.

Ha det gott!

Nu är det kväll i stugan och man hade väl tänkt att sikta på en en vettig tid att gå och lägga sig idag. Har ju tänkt att få till det här med lite mer normala sovrutiner i förhoppning om lite bättre kraft och energi dagtid. Men var ju trött på eftermiddagen och skulle bara ta en liten tupplur på en tjugo minuter och så gick det som det gick alltså.

Somnade så klart till, och det blev väl ett par timmar extra sömn på en helt fel tid egentligen. Men gnäller då inte för det, då det faktiskt behövdes lite vila och sömn, fast det väl var på lite galen tid enligt sömnexperter. Men mår då i skrivande stund rätt så bra och saknar inte alls berusning av nån skadlig alkohol heller utan är faktiskt som tidigare nykter och nu även rätt så nöjd och glad alltså.

Har ätit bra också idag då det blev spaghetti med köttfärs, vilket inte är nåt man ätit på rätt länge. Blir ju för det mesta bara färdigrätter och pizza annars. Får väl se när man börjar att gäspa och John Blund tittar in idag så att säga. Han lär väl vara lite försenad idag då man inte följde tänkta sovrutinen.

Kanske blir det runt 23:30 tiden förhoppningsvis, men känner nu att det då inte alls ligger någon stress på att somna på en spikad tid. Bara det brukar ju göra att man har lättare att somna. Man får väl varva ned med lite trevlig och lugn instrumental musik, kanske något klassiskt verk i hörlurarna tänker jag kan var något att satsa på liksom. Har ju lite intressanta olästa böcker också som man ju kan bläddra och läsa lite i så kanske man kan slumra till i rätt tid funderas det på.

Ha en fin kväll!

Nu är det lördag och klockan har passerat 07:00 och än en gång sitter jag här i köket och skriver fast jag väl borde gjort ett försök att sova någon timme till efter att jag vaknade 06:35. Men kände mig inte i alls i balans för att bara efter ett toabesök gå och lägga mig och försöka att somna om. Jag var alldeles för tom, uppgiven, nedstämd och orolig inom mig för att kunna vara logisk och duktig och nöta in ett bra sömnmönster alltså.

Det var ju tänkt att jag skulle släcka nattlampan innan 23.55 igår. Men det tog två timmar innan jag var i balans för att kunna lägga mig över huvud taget. Hade testat att lyssna på klassisk musik utan några trummor, pukor och trumpeter, mera rent lugn stråkmusik i Mozart-stil till läsning i en bok om hur man kan stärka hjärnan genom att tänka mer positivt och på ett mer självsnällt sätt liksom.

Kom på att bakgrundsmusik på låg volymnivå kan vara trevligt, men att det vid läsning nog är för störande ändå för att jag ska kunna koncentrera mig tillräckligt för att få ut så värst mycket av nån bokläsning. Blev lite småtrött, men samtidigt inte tillräckligt lugn och i form för att kunna koppla av och gå och lägga mig. Blev mest hungrig fast jag hade ätit några timmar tidigare, borde väl då kanske ha tagit mig ett litet glas med mjölk och en liten banan eller god smörgås kanske.

Men precis 02.00 släckte jag då nattlampan och måste ha somnat strax efter 02:00 efter att ha tagit ett par lugnande tabletter. Fyra timmars sömn är väl egentligen rätt bra, men bättre kan det nog bli om jag klarar av att vara disciplinerad och fortsätta detta projekt med att få till en bra sömnrutin.

Känner mig väl rätt så trött i skrivande stund, men samtidigt allt för ivrig att göra något kul som att kanske lyssna på nån svängig musik vilket ju bara får mig att vakna till. Det är många inkörda vanor som måste ändras för att få till bra sömnrutiner förstår jag. Kanske borde jag stänga av datorn och försöka att få sova en stund till...

Jag sitter i skrivande stund och dricker lite vatten och funderar på att jag nog kan få till det här med sömnen om jag i kväll tänker på att optimera förutsättningarna för det hela genom att kanske börja varva ned klockan 22:00 och om det då känns rätt lägga mig 23:00 cirka och inte använda dator eller nån annan ljusstark skärm innan sänggående som väl enligt expertis försvårar det här med att bli normalt trött i rätt tid liksom.

Men datoranvändning och slötittande på tv exempelvis har ju nästan blivit som ett missbruk och även en slags sömnmedicin som gör att jag blir orolig om jag inte kan varva ned med skval-tv eller att samla mina tankar och kanske skriva av mig lite tok så att säga. Det är inte lätt att bryta invanda mönster alltså. Men som det var tidigare innan jag hittade hit till detta eminenta forum då man mest satt och drack vin och öl samt då för avkoppling komponerade och spelade instrumental musik om nätterna gick ju att lämna bakom sig.

Så det borde väl gå att ändra ett felaktigt sömnmönster också då det ju gick att sluta dricka alkohol. Fast nog känns det som en rätt så stor utmaning i skrivande stund. Testade igår vid 13-tiden att ta vitamintillskott med extra D-vitamin för att få bukt med nedstämdheten, men upptäckte att jag då senare under dagen fick problem med nervryckningar i vänstra ögat och även nervryckningar i högra benet märkligt nog. Googlade sent igår kväll på detta fenomen och kom fram till att jag nog bör komplettera med mera magnesium för att kanske råda bot på dessa märkliga biverkningar.

Det är mycket pyssel och fininställningar man måste göra med kost och vitaminer för att tydligen göra kroppen nöjd och mer i balans verkar det som. När jag bara oftast satt och berusade mig med diverse alkohol tidigare år så hade jag en stor och flödande skapande inspiration. Men nu har jag i princip noll inspiration till att göra nån musik. Det är trist att denna gåva tycks ha lämnat mig och att det mesta bara känns som att jag existerar men att ingenting längre känns kul liksom.

Har just öppnat köksfönstret och sett att det är höstdimma utanför här på gården vilket väl inte direkt höjde mitt redan rätt dystra och låga humör och fick mig mera positiv om man så säger. Borde väl klä på mig och gå utanför dörren och promenera, men åt vilket håll, och varför undrar jag stilla för mig själv. För har ju redan allt hemma som jag behöver när det gäller både mat och diverse prylar.

Känns som att jag har tröttnat på att skriva och det känns som att det bara är rätt så meningslöst allting liksom. Men ska då i alla fall trots att det är lördag och känns rätt trist inte ta cykeln ned till stan och handla nån alkohol för att få tankevila som det känns att jag behöver.

För då är jag ju snart bara in i den själsdödande alkoholdimman igen. Har inte heller något reellt alkoholsug utan det är väl mest att jag behöver få koppla av från mig själv och mina jobbiga tankar. Det är inte lätt att vara människa alla gånger, men allting går ju över om man bara tar det lugnt och inte bryr sig så himla mycket om hur man mår och känner sig.

Nej, nu är det väl dags att ta sin blodtrycksmedicin så att man slipper få huvudvärk och kanske drabbas av stroke eller hjärnblödning i alla fall. Sedan så får det väl i logikens namn kanske bli en kopp med varm mjölkchoklad och några limpsmörgåsar, för man ska ju leva också. Kör då hur som helst alkoholfritt vidare även denna lite gråa höstdag.

Ha en fin dag!

Den bästa vän här i världen man kan ha är nog allt sig själv. Detta när man väl har förstått att med ett någorlunda logiskt övervägande lyssna på den inre känslan och följa de signaler som kroppen förmedlar för att man genom detta i grunden som människa väl ska må någorlunda skapligt bra. Tror att orden om självkänsla samt vikten av en positiv och vettig självmedkänsla i en video nånstans på nätet, som man tog del av här om dagen nog sakta har börjat sjunka in.

Det här med att bedöva sig själv med sånt som alkohol för att orka med sånt som man kanske inte behöver syssla med, och att då kanske även jaga efter yttre erkänsla och bekräftelse för att tro sig må bra. Det är nog egentligen ganska fåfängt när man nyktert tänker efter. Har nu för en stund sen druckit min mjölkchoklad och ätit mina tre goda limpsmörgåsar och tror samt känner bestämt att det nog allt är dags att ta sig en liten paus i form av en tupplur.

För vad gör väl det om hundra år om man nu råkar att somna på lite fel tid idag när allting kommer omkring. Världen lär väl inte gå under för det. Det här med att promenera och att gå utanför dörren kan nog i rätt stund när man så känner för det vara rätt så trevligt. Men varför tvinga sig själv och jäkta med sånt kan man tänka. För det hinner man väl med i sinom tid. Skulle man nu kanske få en förskräckligt påträngande lust att träna och ha sig. Så har man ju i alla fall som en själv en gammal träningscykel man vid kanske blixtrande överskottsenergi kan damma av vid behov sade mig nu en inre känsla.

Ha det gott!

@Flarran Helt rätt.Det är bäst att hålla sams med sig själv.Det blir så tråkig stämning annars.Här kunde jag ha slutat men spinner vidare. Det är oerhört viktigt att ta sig själv, sina känslor & behov på allvar.Det är när vi inte gjort det som vi ofta tog till A.Med tiden blev det åxå en vana att använda A i tid & otid.Senare blev vi ju åxå kemiskt beroende.Slutligen fungerade det inte med A.Vi fick inte den kick/den lindring vi önskade.Blev för stora konsekvenser av A som vi inte mäktade med.Och till sist gav vi upp tanken på att A var lösningen på allt.Vi kapitulerade & insåg att en förändring måste ske.Vi tog ansvar för vår situation.Provar nya vanor,testar olika redskap.Vi arbetar med vårt mindset & det är en god bedrift.Tillsammans tar vi ett beslut om att vara nyktra en dag i taget.Önskar dig en fin lördag.Idag ska jag bara vara & ta dagen som den kommer!Tjingeling så länge.🙏🍁🍎🎶

Tänk så det kan bli, när man inte tänker så himla mycket på hur man tänker. Ja, utan bara liksom är och varar helt naturligt som ett barn nästan, och tar allt lite som det kommer alltså. Det har ju varit lördag hela dan. Vaknade alldeles nyss till efter att ha sovit spontant enligt väl experter, på en helt fel och galen tid igen. Men det kändes ändå bara så rätt. Tänkte efter att ha sett på lite trevlig tv för en gångs skull, att då det var lördag kunde man ju äta lördagsgodis som när man var liten. Det blev därför alltså att jag gick och sträckte på mig i sängen och åt några godisbilar och somnade då helt spontant i några timmar. Bästa sömnen på år och dar alltså. Nåt att i sanning vara rätt tacksam för. Vem behöver väl alkohol alltså. Det var roligt att du @Molnet tittade in här i dag och skrev lite trevligt, sånt uppskattas kompis.

Ha en fin kväll!

Söndag och nu i morse från ingenstans liksom knackade alkoholdjävulen på i mitt sinne. Jag hade sovit helt utmärkt några timmar på kvällen igår. Dessutom fick jag ju sova fyra timmar till under morgontimmarna fram till cirka halvsju eller nåt sånt.

När jag vaknade var jag väl lite trött då jag hade drömt att jag hade varit duktig och varit ute och gått på en långpromenad i omgivningarna. Det var alltså ingen mardröm av något slag, men det hade nog ändå tagit på krafterna mentalt funderade jag på när jag satt där på sängkanten och började få nedstämda och uppgivna tankar.

Jag vet ju nu att man inte ska låta negativa tankar få spinna iväg lite hur som helst. Man ska ju fokusera på även det minsta lilla ljusa som man kan tänka på. Men när jag med logiskt tänkande funderade på hur jag rent fysiskt mådde, hur orkeslös jag var, och vilka direkta vinster jag psykiskt som dystymiker har gjort, som relativt ny-nykter så kände jag mig inte direkt upprymd.

Visst tänkte jag väl på att jag sparar jag en hel del pengar. Visst tyckte jag att det är bra att slippa att ständigt rusa iväg till bolaget efter en massa dyra och tunga burkar med öl, och flaskor med vin och sprit att ständigt släpa på för att få en stunds tankevila. Men jag kände mig ändå rätt mörk i sinnet och kände att vad tjänar egentligen min duktighet till.

Visst har jag sluppit att ha en jobbig feberkänsla i kroppen på över ett år. Har inte haft någon värk i ryggen eller märkliga muskelryckningar som var jobbiga stundtals tidigare år. Men jag har ju faktiskt egentligen inte känt någon större glädje till så värst mycket. Min lust till att göra egen musik som i över tjugo år varit min passion. Den har i stort sett bara falnat och nästan försvunnit helt.

Började så smått att känna en saknad efter en tid som jag i stunden då jag funderade fritt i morse verkligen saknade. Det fanns ju även som storkonsument av alkohol positiva stunder, då man ibland faktisk kände sig levande. Nu var jag sedan länge nykter. Jag levde, men vad var det för menig med det om man inte fick känna sig glad mer än bara kanske en kort stund rent spontant som när jag igår som helnykterist hade fått slumra till efter att som ett liten barn ätit lite lördagsgodis på fel tid.

Tankarna började kretsa kring att kanske åka i väg i taxi till nån stormarknad och köpa nån vinsats och börja brygga eget hemvin igen. Kanske även köpa några pack med folköl. För jag bestämmer väl själv om jag vill dricka en öl eller två ibland. Men logiken inom mig sade då att det blir inte så. Det blir starten på att supa till sista pengen och droppen och bolagsbesök med inköp av rejält starka drycker som man känner till från överkonsumtionens dagar.

Tänkte att de jobbiga tankarna måste skingras, så jag gick ut med helgens soppåsar fast jag hade så lite energi att det nästan var löjligt. Såg att morgonljuset var tidigare än vanligt och kom i håg att det ju berodde på vintertiden som hade infallit efter 02:59 denna dag som ju betyder att det även mörknar extra fort. Har nu ätit min rätt enkla frukost och alkoholdjävulen hr tydligen dragit sig tillbaka den här gången. Tur att det är vilodag denna dag för nu är det då dags för lite extra vila känns det som. Förresten, @åträtthåll, det var trevligt att du tittade in en sväng här igår kompis, sånt uppskattas.

Ha en fin dag!

Hej @Flarran! När jag fått tankar om att ”visst var det kul ibland” så brukar jag tänka på mina magproblem och den eviga ångesten. Inget blir bättre av att ta sig ”ett” glas.

Varför har du slutat göra musik?

Ibland när jag läser dina inlägg tänker jag: Flarris borde ha en hundvalp som en bästa vän! Vet inte varför jag tänker så - ser dig lite framför mig ibland och då kan den där gulliga valpen också dyka upp 🙃

Ha en fin söndag kompis ❤️

Paraplydag och söndag. Men sitter då inomhus och slipper att gå ut i höstrusket och bli blöt och frusen i onödan. Såg just en granne gå ut med en liten gläfsande hund. Nog är jag då tacksam att jag slipper att ha ett sånt tålamodsprövande djur att pyssla med när jag är så trött som jag är numera.

Hade jag haft tillräckligt med ork och energi så borde jag kanske ha haft en liten trevlig och tyst katt som tidsfördriv och sällskap funderade jag nyss på. Minns ju en äldre bekant som sade sig leva i stort sett för sina två katter han hade. Men katter kräver ju sin vård och omsorg de med. Men rätt självgående är de ju och försäkringskostnaden är väl inte lika hög som för en större hund kanske.

Men man ska ju ändå pyssla med att sätta fram näringsriktig mat på fasta tider och sköta om att hålla en kattlåda med sand rent och sånt där arbetskrävande. Minns ju att ens gamla faster hade en himla jobb, pyssel och även viss oro för sin gamla hankatt som väl var som ett liten barn för henne. Det är då så man väl minns det hela. Men visst kan väl ett husdjur vara ett trevligt och gott sällskap för den som kanske har orken att sköta om ett sådant.

Nu känns det då verkligen att det är höst, och idag så blir det mörkt utanför mitt köksfönster en hel timme tidigare än igår. Då det ju har gått och blivit vintertid igen, eller normaltid som det väl heter egentligen. Gillar inte att det ska hållas på och jongleras med klockan två gånger om året alltså. Men urmakarna blir väl glada kan man tänka. Många klockor som ska justeras blir det nog.

Märkte allt att det var ljust tidigare i morse när jag gick ut med soppåsen, det kändes att en timme hade ändrats. Har då ställt om mina klockor i huset nu och är redo för att snart dra för persiennerna en timme tidigare när mörkret faller på idag. Sitter och dricker nu. Ja, inget med alkohol utan bara en stor burk med vitaminberikad energidryck i förhoppning om att få lite mer energi så att jag kanske orkar fingra på mitt gamla keyboard som står precis bredvid mig vid datorn.

Men har ju inte haft nån större glädje och spontanitet till såna prylar som att komponera musik sedan jag slutade helt med alkohol. Borde kanske ställa undan musikinstrumenten och sluta hoppas på bättre tider och bli mera logisk och göra som en äldre bekant gjorde, och bara ha en radio till att höra nyheter och väder på. Det behövs inte så mycket för att existera om man inte har så höga krav. Men orkar inte ändra på något just nu. Så musikprylarna får väl stå kvar i huset tills vidare.

Nykter och alkoholfri det är jag då precis som vanligt sedan drygt ett år tillbaka alltså. Skrev ju lite i morse om det hela och glömde att framhålla en glad eller då bättre fungerande mage som då fysiskt sett nog är den största fördelen av nykterheten så här långt. Så nu har man då gjort även detta alltså. Ja, visat lite allmän tacksamhet till ens verklighet i nuet utan några skönmålande omskrivningar så att säga. Det blev väl inget direkt hallelujande idag, men har då inte tappat tron på Herren fast det väl i stunden känns en aning mera höst och lite mer dystert tungt än vanligt sett kanske.

Men i morgon är ju en annan dag som det sjunges om i nån gammal slagdänga eller visa om man så vill kanske. Måndag i morgon alltså och som vanligt garanterat ingen baksmälla utan bara att njuta av livet precis som vanligt, vilket ju är helt underbart. För om inte annat så sparar man då en hel del pengar som man kan ha till roligare prylar. Kanske köpa sig några förmodligen onödigt dyra men kanske hållbara och praktiska regnkläder så man slipper att bli helt genomblöt om man skulle råka få överskottsenergi till att få för sig att gå ut på en underbar promenad i regn bara för nöjes skull...

Ha det gott mina vänner!

God afton @flarran
Jag längtar väldigt mycket efter en hund men vi är högt oeniga i denna familj.
Det är ett stort ansvar vet vi ju alla, men om du skulle fråga mig om råd, då säger jag ja! Man kanske inte måste börja med en valp, å andra sidan svårt med en färdig vuxen hund med sina vanor och ovanor.

Jag är ju team katt- varje dag! Alltså FINNS det ett bättre djur att få leva med, bredvid. Snälla, tillitsfulla, roliga och kluriga. Gosiga- men aldrig på beställning. Mat ett par gånger om dagen, rena tömda lådor. Annars lever de rätt mycket sitt eget liv?
Tål att fundera på säger jag från katthörnan. Kämpa på kompis, you’ve got this! 🍂

Nu är det måndag och sov som vanligt på lite tokig tid. Ja, det det blev kväll väldans tidigt alltså. Men några timmars sömn det blev det i alla fall och drömde det gjorde jag också, men kommer inte riktigt ihåg vad det var. Så hjärnan arbetar väl lite lugnare nu än när jag var helt ny-nykter i början. Då var det ofta kanske lite mera action och rätt virriga drömmar liksom.

Trodde att jag hade ställt alla mina klockor på vintertid. Men gick ett varv till i lägenheten för en stund sen och funderade på om det kunde vara nån klocka av nåt slag som inte hade ställts. Har ju en del elektronik som mp3-spelare och sånt, men dessa har jag inte hunnit att ställa om, det får allt bli en senare fråga när jag har lite mera ork och energi liksom.

Men kom på att min stegräknare som bara har legat i en låda rätt länge behövde få ett nytt batteri, så nu har den fått ett sådant och tiden är även rätt inställd. Hittade i datorn en sparad manual till denna, och nu som alkoholfri hade hjärnan lite lättare att fungera och kunna användas till att praktiskt ta till sig informationen om inställningsparametrar. Man ska nog vara lite rädd om sin hjärna, man har ju bara en sådan liksom. Så därför ska man nog inte förgifta den i onödan med alkohol alltså.

Det var kul att du @Ny dag tittade in en sväng här igår. Förresten @Se klart, nog har jag funderat mycket på att skaffa hund rätt länge. Brukar på loppis alltid köpa böcker om hundar och vet väl nu lite om hur man sköter sådana och vilken ras som väl skulle kunna passa mig som bor i lägenhet. Har väl ibland tänkt på nån mellanstor variant med en lättskött päls och en hund som normalt inte skäller så himla mycket. Blir så nervös på småhundar som gläfser i tid och otid.

Men för att ha hund så krävs det ju att jag först har fått till mina egna rutiner så att hunden inte tar efter mina ovanor som att sova på tokig tid, och väl att inte äta rejäl näringsriktig mat på fasta och regelbundna tider vilket jag inte har fått till än. Man behöver väl även ha kommit igång och se det som naturligt att gå utanför dörren åtminstone ett par gånger om dagen kan jag tänka. Man måste ju rasta en hund åtminstone en tre gånger om dagen normalt sett och motionera den lite för att hunden ska må bra liksom. Har själv alldeles för lite energi som det är nu i alla fall.

Ska jag ha ett husdjur som sällskap lutar det väl därför mer åt en katt med någorlunda lättskött päls som inte fäller allt för mycket hår tänker jag. Men det är lika här att jag känner att jag har för lite energi att orka sköta om ens en katt faktiskt. Minns min gamla faster vad hon pysslade och skämde bort sin katt. Han fick finaste kattmaten, hon satt till och med ofta och skalade fina och lyxiga räkor åt han. Minns att faster brukade säga att, är bara katten nöjd och glad så är jag det.

Nej, nu har jag ätit ett par mandelkubb och druckit ett glas mjölk och ska se om jag kan komma iväg med ett sömntåg snart så att säga. Några timmars sömn till vore då inte helt fel alltså. För då kanske jag får så pass mycket energi att jag lyckas att ta mig ut på en liten promenad idag.

Ha en fin dag mina vänner!

@Flarran Ja, det är mycket jobb med hund. Tro mig, jag vet. Men det ger så enormt mycket kärlek ❤️ Och ett sällskap dygnets alla vakna timmar - och sovande. Min hund sover när jag sover. I min säng, tryckt mot min rygg. Annars följer han med mig på allt, förutom jobb och lite till. Men han klarar sig själv hemma 6 tim utan problem. Sover på hallmattan, för att garanterat vakna direkt när jag kommer hem.

En hund behov synkar väl med en människas behov ❤️ Tre promenader dagligen mår alla bra av. Kolla upp om det finns något hundhem i närheten, många hundar behöver nya hem efter corona. Många skaffade då hund och sen insåg de att de inte hade tid med hund efter corona. Idioter 🤬

Kram 🐘