Vill inte - kan inte

tack för dina synpunkter. Jo, jag tror också vi känner igen varandra efterhand. Så inga dumstrutar, vi är ju inte dumma utan smarta som slutat dricka. Nu är hemmet skinande blankt, och känner mig duktig och nöjd. En belöning är då på sin plats, men jag vet precis vad jag inte ska ha för belöning! Ett glas kall julmust ska jag unna mig dock:-)
Fenix

vill.sluta

Fick en rejäl backning av frun som kom hem efter jobbet. Det ser ut dom faaaan här.
VAD HAR NI GJORT?

Tre killar hemma............
Man är en slacker!
/A

Dompa

Läste i en annan tråd att du har det bra Fenix. Så skönt att läsa...och måste väl vara ännu skönare att uppleva. Det är bra...för det är din tur nu...efter lite om- och men. Det var väl allt. Eller jo förresten...har inte fått min gitarr än. Nu satsar jag på helgen...man vill ju ha tid när man tittar...inte bara rusa på. Men på tal om gitarren...vilka texter han skriver NyMan! Gör du också det? Skriver texter? /R

för din titt in på min tråd! Ja, jag är nu inne i perioden då jag uppskattar att vara nykter varje dag, varje morgon och varje kväll. I morgon är det två veckor sedan jag skruvade på korken, och jag går på AA så ofta jag kan. Läser också mkt om missbruk för att förstå varför jag gör en så korkad sak som att ägna en ledig helg åt att dricka efter åtta månaders nykterhet. Får en stor tröst av att inse att min hjärna är ombyggda av all alkohol jag druckit, alltså rent kemiskt har det gått snett så att den del en av hjärnan som står för omdöme och planering är näst intill utslagen. Alkoholen har blivit mycket bättre på att påverka signalsubstanserna än naturlig stimulans för överlevnad. Kidnappad hjärna heter boken, som är skriven på ett lätt och bra sätt om komplicerade saker.
Så till musiken, jag vill gärna börja skriva texter och komponera till det. Hägrar gör en tung text om mitt missbruk, som ska kompletteras med en svårmodig blues i moll:-) Men jag håller än så länge mest på med musikdelen. Ja visst skriver NyMan häftiga texter.
Ha en bra kommande helg till att börja med,
Fenix

lillablå

Gött att höra att du är på banan!
Ville bara titta förbi, för du är betydelsefull!
Kraaaam!!

Lillablå är här och hälsar på i min tråd! Vad glad jag blir. Du är minsann lika betydelsefull. Tack för titten och välkommen tillbaka:-)
Hur är det med dig tro? Skriv gärna några rader. Har du någon tråd jag kan titta i, har glömt var du höll hus.
Kraaaaam!!
Fenix

Dompa

Hon bor i "hur mycket är för mycket?" i anhörigdelen...men hon är aldrig hemma :-). Vilket glädjer mig! Vi får bara vänta in ett nytt besök... Ha en bra dag Fenix! /R

lillablå

Vill bara ge dig en julkram så här på dopparedagen!
Kraaaam!

stort att få bli kallad det! Lillablå har jag stulit för flera år sedan, och om fler vill höra av sig och bli återlämnade så kör på:-)
Hur som, i morgon nalkas ett nytt år, och jag är så glad att jag kan fira det med mina barn med respektive och utan tjo och tjim och raketer. (Annat är vad andra skjuter)
Vill skjuta mig själv och alla andra med problem när det gäller droger, till ett rent och vitt 2013!
Ett år med sorger och glädje som ska hanteras för vad de är, men där jag vill att glädjen över att få vakna varje dag skapligt i form är prio 1.
Gott Nytt!
Fenix

Dompa

Du är nog en man som kan bara han har gett sig fan på det. Vakna i skaplig form varje morgon är ett mål så gott som ngt annat. Önskar dig det....du har förtjänat det....trots tjyveriet (Lillablå, min Stigsdotter...vilka fler?). Även ett Gott Nytt Vitt År vill jag att du ska ha! /R

Gott Nytt År till er alla vill jag önska, alla ni tappra och goa människor där ute i Sveriges avlånga land som söker sig ett bättre liv utan alkohol.
Fenix

Putte72

Läste runt lite i natt och såg några av dina inlägg i andras trådar.

Du är en modig man!

Bara så/Putte

vill.sluta

Vilken bra värld vi hade haft om vi hade haft mer sådana STARKA förebilder som vågar ge sig och sig själva i detta slit och släng konsumtions samhälle där prestigen väger mest.

Nä Fenix, STRÄCK på dig du är en ledstjärna!

/A

ledstjärna, akta dig så jag inte leder dig rakt ned i diket:-) Tack ändå, lite mod kan jag uppbåda ibland, men det känns inte som det räcker för att få till någon förändring av mitt liv. Rädd för att jag inte ska lyckas bli mer harmonisk någonsin. Mest trött faktiskt. Deprimerad kanske det kallas.
Fenix

vill.sluta

Att ett första steg är att närma dig din fru och inviga henne .
Det finns många par som lever ut dina fetischer.
Hon kanske delar tankar och ideer med dig.
lycka till/A

Känner mig så glad in i själen, fattade ett beslut förra veckan om att vara nykter som känns så där i hela kroppen. Precis som det gjorde i okboer 2011 när jag var nykter i 7-8 månader. Äntligen känns det likadant, och nu har jag ett batteri av åtgärder för att bli kvar i nykterheten. Det är en psykolog, det är en nätbehandling som Karolinska driver, det är AA på hemmaplan, det är forumet. Men framför allt är det viljan och insikten som landat.
I morse när jag vaknade tacksam för ännu en nykter morgon, körde jag den här ramsan som får bli start på dagen i fortsättningen.
Ge mig ett N
Ge mig ett Y
Ge mig ett K
Ge mig ett T
Ge mig ett E
Ge mig ett R
Vad blir det? Vad blir det?
NYKTER!!!!!!

Ha en bra dag där ute!
Fenix

Mammy Blue

glatt leende i hela ansiktet när jag läst. Blir så glad för din skull!

:-D
/MB