Vill inte - kan inte

här, så nu lite senare hemkommen från en promenad, inser jag att humöret är väldigt svängt. Jag vill helst bara vara ifred, men så är det ju. Värker lite här och där, och magen är orolig. Men jag räknar med ett bättre läge i morgon om jag får sova hyfsat.

är en bra inställning när det gäller detta, helt rätt Vickan! Kämpa behöver jag än så länge inte göra, utan faktiskt ger jag nog mer efter och följer med i det vanliga livet. Har också börjat med bättre kost, och då minskar sötsuget vilket jag tror delvis hänger ihop med alkoholsug. Nu Dag5, och jag är så glad att jag äntligen är på väg. Blir glad av att läsa här på forumet och att så många nya kommit till som vill förändra sina liv till det bättre. Hinner inte varje dag läsa alla nya inlägg, men betar av så mycket jag hinner. Du känns verkligen på G Vickan, och många flera med dig. Vi hänger ihop och ska klara det den här gången.

Ebba

"Hellre havregrynsgröt tillsammans än oxfilé ensam" i den här kampen. Tillsammans blir vi på riktigt starkare.

Kram Ebba/ Dag 18 eller 19, har inte längre stenkoll.

Vickan69

Ja, Fenix!! Vi ska klara det för att vi verkligen vill ha ett bättre liv. Det är så roligt när det börjar hända massa saker när man slutat med A! Bättre kost tex. :-)

Ha en fin dag! Ses, måste jobba...

detta är! I fredags kl 17.00 var jag och min fru helt överens om att ha en vit helg. Några minuter över 17 ringer en god gemensam vän från en annan stad, som jag kommit överens om att hålla en ölfri augusti med, och vill ha fribrev denna fredag eftersom han bara vill ha några kalla öl. Jag pallade inte, gav honom förlåtelse och mig själv förstås. Två minuter senare var jag på väg till systemet och köpte både vin och öl. Frugan gav OK men bara på fredag. Hej och hå, nu sitter jag här några minuter över midnatt mot tisdag. Sjukskriven i går och i dag. Började ikväll dricka efter frun lagt sig, och vet att det blir en skitdag till i morgon. Inser att jag behöver hjälp, så det ska bli AA i morgon kväll, finns inget annat val. Helvete vad jag är less och trött på denna alkohol. Som andra skrivit här, var ärlig och nu är jag också det. Hade som alkis jag är tänkt ett tag mörka mitt återfall, men det är ju lika meningslöst som att dricka. Vad ska man säga? Vi hörs tisdag och tack alla för att ni vill veta hur det går. Jag ger mig faan inte, måste få ett stopp på detta!

Ebba

Ditt senaste inlägg är ett av de vackraste och mest gripande inlägg jag har läst här.
Det sätter på pricken fingret på hur jä*vla fort det kan gå och så är karusellen igång. Efter mitt återfall fick jag inte stopp på karusellen förren tre år senare.
Jag skickar mod att våga gå till ett AA imorgon, när du väl har gjort det kommer du känna en slags frid tror jag (gjorde jag) och aldrig ångra dig.

Tack för att du är ärlig, det hjälper dig, det hjälper oss och är det enda rätta för att komma vidare.

KRAM Ebba

Kära Fenix,

Bra att du är ärlig mot dig själv och skriver här. Funderar på om du har hängt upp din nykterhet på löften till andra? Frun, kompisar osv. Eller så missförstod jag. Men om det är så kan det nog bli svårt. Beslutet måste vara ditt. Det måste komma från dig och du måste vilja för din skull. Inte för någon annans eller för att du kommer överens med någon annan. I så fall är det så lätt att falla om den andra gör det.

Fatta ett beslut för dig själv. Du kommer klara detta Fenix. Men sök samtidigt hjälp. Antabus kanske är nödvändigt ett tag? AA-möten ett par gånger i veckan. Lämpligen fredag kväll kanske? Vårdcentralen?

Jag tror på dig. Kram

och nu börjar jag kvickna till. Tack för kommentarer. Ebba: Det måste bli AA i kväll, och jag vet att det brukar infinna sig en slags frid när man går ut därifrån. För min del gäller nu att gå där regelbundet för att hindra det som hände i fredags. Muränan: Nej, jag har inte hängt upp viljan att sluta på någon annan, det var mer på skoj eftersom vi både behöver gå ned i vikt som vi sa att inget öl i augusti. För min del handlade det om att ge upp A, men så tydlig var jag inte. Kanske snart dags att bli tydlig mot vänner och bekanta om att jag har problem med A och måste sluta. Jag börjar med AA i kväll, så får jag en bra starta för mitt beslut.

Stigsdotter

Släpp taget! Det går inte att kämpa, man måste "lämna över". Så var det i alla fall för mig, jag blev hjälpt av AA och en sponsor. Redan efter första steget "att erkänna mig maktlös inför alkoholen" (lätt!) och att jag "förlorat kontrollen över mitt liv" (svårare, denna bit är mer komplex än man tror) lättade det. Har varit alkoholfri i över 1½ år nu, DET trodde jag aldrig :-) Lite mindfullness är bra också, det går inte att tvinga sig själv att sluta tänka på A, tankarna kommer tillbaka med förnyad styrka då.

vad kul att se dig. Ja,släppa taget är förstås det enda rätta. Nykterhet i 1,5 år, vad glad jag blir. Nu väntar AA ikväll och det får bli mitt avstamp. Hur menar du med mindfullness?

till AA, men det känns bra ändå. Nykter när jag lade mig och nykter när jag vaknar. Idag blir det inget glas. Ska köra in det mantrat stenhårt varje dag. Det får räcka, en dag i taget så slipper jag ägna så förtvivlat mycket tid åt att planera och befinna mig någon annanstans än just i dag. Ha en nykter dag alla!

konstnären

Bra, en dag i taget. Om du vill kan du ta AA när du hinner. Gott så nykter när du gick till sängs och nykter när du vaknar. Det lilla Fenix, en stund i taget.
Kram
Konstnären

en stund i taget, känns bra. Nykter i kväll och nykter i morgon. Har börjat röra på mig också vilket känns rätt på vägen mot ett friskare liv.
Ha de alla,
Fenix

Vickan69

Hej Fenix. Tack för livstecken och din ärlighet. Vad bra att du skrev här igen om din kamp mot din egen hjärna. För det är som att slåss mot sug själv och för att vinna hitta den delen av hjärnan som tänker positivt och vill lyckas med det som den beslutat. Lycka till nu att hitta ditt inre beslut och ta den hjälp du behöver för att klara dig igenom skilsmässan från A.

Stora styrkekramar och pepp till dig.
/Vickan beroende av rus och endorfiner....