Nu har jag inte druckit sen 1 augusti. Jag har druckit x antal öl varje dag i ett år. Jag vill sluta dricka. Men idag har jag känt ett stort sug hela dagen fast jag har gjort saker

Anonym26613

Grattis!!! 10 dagar!! 🥳💚🌸
Och välkommen!!

Bra att du skriver nu när suget är som värst!! Har du godis eller någon god örtte? Varm bad kan också hjälpa. Jag promenerade som en galning i början. Det hjälpte också 💚🌸💚🌸💚/Mary

Anonym26613

@Qwer1 jag vet inte. @Andrahalvleken kan det där mycket bättre än mig. Hoppas hon råkar se detta.
Det finna poddar iaf. Jag är inte svensk så lyssnar mestadels på engelska.

Hoppas du hittar något 💚

@Qwer1 Välkommen hit! Bra jobbat med 10 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 Du har det värsta bakom dig nu. Se till att vila mycket och aktivera dig däremellan så blir den nyktra resan lättare. I början är tröttheten skoningslös. I vårt tidigare liv har vi använt alkoholen både som startgas och fartdämpare. Som nyktra känner vi tröttheten på ett helt annat sätt.

Tyvärr är utbudet på youtube uruselt på svenska, det mesta är på engelska. På köpet har min hörförståelse på engelska höjts rejält! Craig Beck är riktigt bra på youtube. Han pratar väldigt tydlig engelska, han har tidigare jobbat som radiopratare och det märks. Sober Leon är bra också, även om hans dialekt är hemsk.

Annie Grace är tyvärr inte jättebra varken på podd eller youtube eftersom hon pratar helt galet snabbt och hoppar hit och dit i sitt resonemang. Hon är mycket bättre på böcker. Hennes bok ”Tänka klart” finns i bokform på svenska och den har jag läst fem gånger tror jag. ”The Alcohol experiment” finns som ljudbok på engelska och den är också jättebra. Sen finns det en e-bok (20-tal sidor) av henne på engelska som heter ”Can I moderate?” Den kan man ladda ner gratis på canimoderate.com.

Det finns två bra poddar på svenska: ”Alkispodden” och ”Hedman och Hedén”. Den senare har jag upptäckt först nu i sommar och jag har lyssnat på alla 37 avsnitt under min semester. Det gäller att hjärntvätta sig själv med nyktra fakta.

Allt man övar på blir man bättre på - och det gäller både nykterhet och engelska.

Kram 🐘

Tack så mycket, att vila är bra när man känner suget. För att komma över. Jag hoppas att detta släpper inom en tid.

Ska kolla på namn förslagen sen på nätet och podd imorgon.

@Qwer1 Absolut inte! Suget blir allt svagare och kommer allt glesare efterhand som veckorna går. Börja inte förhandla med dig själv bara. Ryt ”NEJ, jag ska inte dricka” direkt och hitta sen på något som kan distrahera dig. Ut och promenera eller kuta i värsta fall.

Kram 🐘

@Qwer1 Hur mycket sug man känner efter tid är mycket individuellt men generellt så blir det ju bättre. Till åtminstone en viss del kan man nog påverka det själv. Jag inbillar mig själv att en stor anledning till att jag inte känner sug på det sättet är för att jag inte ger alkoholdjävulen en öppning. Där finns inget förhandlingsutrymme att försöka trigga något utifrån.

Nu är det ju jättebra att du själv kommer på att du inte kan ta en för det blir fyra. Men det gäller att vara vaksam mot den gången du inte säger det lika högt till dig själv.

Det kommer och går. Jag ser ett ”mörker” när jag ser folk på ute serveringen känner inget sug då. Men väntar jag på bussen står jag och funderar på om jag ska ta ”en” öl.

Förövrigt gick jag till ett café och tog en kaffe och bulle det hjälpte. Man vill känna ”sammanhållning”

@Qwer1 Grattis till 2 nyktra veckor! Har du funderat över att skippa ölen på de två tillställningarna? Det är en häftig upplevelse att inse att man kan ha precis lika roligt nykter. Se det som ett experiment 🤩 Unna dig pigga morgnar istället för bakfylla.

Kram 🐘

Jag trodde det här skulle vara så mycket värre.. men satan vad snacks godis jag köper istället och äter. Bättre i min sago men ska försöka hålla mig med till sötsaker på fre/lördagar.

Dagarna går. Men idag kände jag för kalla öl, men köpte inte. Hoppandet blir bättre imorgon. När jag mår som bäst så tänker jag att aldrig varit sugen på öl. Sen när jag mår dåligt då vill jag bara dricka