Är osäker på om detta hamnar i rätt forumdel men jag har faktiskt inga problem med alkohol, dricker kanske tvp gånger om året.

En helg i månaden köper jag dock droger och tar en mental "semester" över en helg eller så. När det tar slut så mår jag dåligt i ett par dagar men jag har aldrig 'jagat efter droger'. När de tar slut är jag trött på dem och det är befriande att bara lägga av. Det är en så stor majoritet som kan hålla på som jag. Jag har hållit på tukk och från i över 15 år.

Jag vet att jag har en unik beroendeprofil och den kan mycket väl vara farligare än de vanligare i samhället.

Hej och varmt välkommen till Alkoholhjälpen @sauerkraut!
Du har växt upp med en far med alkoholproblem, det brukar kunna vara tungt. Du har aktat dig för att hamna i samma hjulspår men då hamnat in på annat istället som det hörs att du inte alls är nöjd med. Du är oroad över sättet drogerna kommer in i ditt liv och skulle vilja hitta andra sätt att få den där mentala semestern som du beskriver. Angånde vilka forum vi har är är just detta du startat din tråd i just inriktad på att vara närstående eller anhörig och inte fokus på att förändra sina egna vanor, kanske skulle du hellre vilka ha din tråd i förända alkoholvanor, även om det inte är alkohol är det kanske mer likt. Dock förståeligt att du också jobbar med att hantera detta med din far, det är ju många gånger så tyvärr, dubbelt det är du inte ensam om. Säg om du vill att vi flyttar den så hjälper vi dig med det!

Vill också tipsa om Drogjhälpen ifall du inte har hört talas om dem förut, också en anonymtjänst, dit kan en ringa, skriva frågor och chatta https://droghjalpen.se/

här hos oss har vi också ett program för anhöriga som kanske kan vara något jag länkar till det här så kan du titta lite och se vad du tycker: https://alkoholhjalpen.se/anhorigstodet

Varma hälsningar,
Rosette, Alkoholhjälpen