två figurer nära varandra, en är ledsen

Påverkas du av någon annans alkoholvanor?

Många anhöriga som hör av sig till oss har funderat länge över sin situation. Du som läser det här kanske har börjat tvivla på dig själv, om du överdriver eller om du har gjort något fel på vägen. Du kanske redan har försökt allt du kan, eller så har du ganska nyligen blivit orolig. 

Här har du möjlighet att fundera över din egen situation och vad du behöver för att må bra. Här nedanför kan du anmäla dig till vårt självhjälpsprogram för anhöriga. Som anhörig kan du också höra av dig till oss rådgivare för att få stöd, ringa till oss på 020-84 44 48 eller besöka vårt forum för anhöriga.

 

Självhjälpsprogram

Innehållet i programmet består av text, bilder, filmer och övningar. Det är uppdelat i olika avsnitt där du får lära dig mer om kommunikation, samspelet med din närstående och hur du kan ta hand om dig själv. Genom övningarna får du testa olika verktyg och strategier som kan hjälpa dig på vägen. Programmet bygger på CRAFT och motiverande samtal.

Du jobbar med programmet på egen hand. Om du vill ha stöd eller har frågor kring något i programmet kan du ringa till oss eller skriva i frågelådan. 

 

 

ⓘ För att använda denna del behöver du skaffa ett konto. Innehållet sparas sedan på din egen sida så att du enkelt kan fortsätta där du slutade.