Jaha. Äh. Klump i magen bara av att skriva här. Men har läst här inne i ett par månader o känner att nu är det dax. Så vi har varit tillsammans i ca 13 år. Varav förlovade i 10 och gifta i 4 månader. Jippo. Smart beslut. Min man har alltid haft en hög tolerans för alkohol. Han blev på fester den glada skämtsamma onyktra personen. Jag tyckte mest det var pinsamt. Men han var ju glad. För 3,5 år sedan åkte vi på semester till hans föräldrar och då smusslade han med Jack Daniels. Det var väldigt billigt där och han gömde en flaska på vårt rum. Ville inte att föräldrarna skulle se. Sedan köptes det med hem. Sedan dess har det ökat. Dricker varje helg och röda dagar. Då är det kanske 1-2 riktigt starka öl och 3-5 Jack and Coke. Vissa gånger när han varit full har han sagt saker som" skulle inte vara med dig om det inte vore för barnen" osv. Och andra småotrevliga saker. Men efter sommaren tyckte jag att vi 'hittat' varandra och vi gifte oss. Mest för barnens trygghet. Det var sept 19. Sedan har det gått utför. Han blir argare och argare när han dricker. Om jag ser att det är en av DE gångerna väljer jag oftast att gå o lägga mig för att inte hamna i bråk. Eller stanna kvar i barnets rum en stund tills han har slocknat i soffan.
Jag har hotat förut med att jag inte orkar och kommer flytta med barnen. Då skrattar han ibland o undrar hur jag ska ha råd. Andra stunder kan han gråta och erkänna att han tycker inte om när han blir så arg. Så från i julas har han inte druckit så mkt. O väntat tills barnen somnat osv. Men 2dagar innan nyår så kommer jag hem vid 18 från jobbet. Äldsta barnet har en kompis som ska sova över här och på bordet står en öppen öl. Jag blev irriterad. Jag vill inte att han ska dricka framför andras barn. Tänk om det är en av de gångerna som den går rakt upp i huvudet? Slutade med bråk och han sa att jag kan lika gärna packa mina väskor o gå. Han ska inte känna sig som främmande i sitt eget hus. När sa jag men jag ska inte behöva vara rädd att du ska bli elak.
Dagen efter hade vi ett bra samtal på kvällen och sedan har det varit lugnt. Druckit men inte arg. Jag hade kvällen innan ställt mig i kö till en lägenhet för jag kände att jag orkar inte längre. Nu är det ganska lugnt men jag har beslutat mig för att gå till lägenheten och titta då jag blev erbjuden den. Men frågar mig själv om jag gör fel. Ska jag ge honom en sista chans? Hur kommer barnen få det hos mig? Kommer jag ha råd att ha mat på bordet? (Ingen fast anst). Jag känner mest irritation just nu han blir arg för att han tex inte får sex så ofta men jag säger att jag behöver lite närhet först. Då blir han sur.

Käns lite löjligt det här och som att det är mest svammel men jag behövde få ner det på papper. Kanske behöver jag bara 'get iver it' o låta honom dricka och bara bli arg om han gör något dumt? Och inte i förskott. Jag hatar lukten av alkohol nu och ljudens från burken o skåpet. Jag kanske är helt galen.

Läste igår att om en person gjort gastric bypass är chansen större för att utveckla beroende till tex alkohol. Är det någon som vet något om det?

Svammel men skönt att skriva av sig lite.

Blueeyes

Han dricker ju 'bara' på helgerna. Och idag så eftersom han är ute o käkar med kompis.
Han säger att han aldrig kommer att sluta dricka utan att han vill/kan dricka socialt.

Så han klarde inte alla löftena den här helgen. Vore det helt fel av mig att be/kräva att han nästa helg inte dricker en droppe??
Jag kan ta en helg utan choklad! Det kanske hjälper...

etanoldrift

Det är iofs inte fel, men vad förväntar du dig att uppnå?
Eftersom han själv säger att han inte vill sluta dricka..
Vad exakt menar han med att "dricka normalt/socialt"?
Det kommer tyvärr bara att utvecklas till en tvekamp, där du förlorar!
Antingen är det nolltolerans som gäller och åtminstone en tremånadersperiod utan en enda droppe alkohol! Eller så får du se över dina egna gränser för vad du accepterar...
Jag har sett att det finns ett fåtal som klarar av att efter ett beroende dricka socialt, men då har de också varit helnyktra först under en längre period (1 - 2 år!)
Och min egen gissning är att de är lika vanliga som storrökare som efter flera års rökfrihet, helt plötsligt klarar av att feströka, utan att börja röka igen!
Bland inte in din choklad i förhandlandet! Choklad gör ingen människa berusad och "dum i huvet"! Du kan fortfarande köra bil och ta hand om dina barn när du ätit choklad.. Inte blir du "uppkäftig" av det heller..
Dessutom har du då visat att det finns en möjlighet att fortsätta förhandla om en "accepterad mängd"..
Och om din accepterade mängd är NOLL, så finns det helt enkelt inget förhandlingsutrymme..
Ja, jag vet att det kommer att bli sura miner... Men om du kompromissar här och har ställt ultimatum förut, så har du redan förlorat mark!

Blueeyes

Du är så klok Etanoldrift!!
Jag vet ju innerst inne att du har rätt. Har några samtal att ringa imorgon.
Jag 'packade' lite idag. Rensade en massa saker o gjorde då iordning lådor som bara är att ta med sig.

Jag känner mig 'äcklad' och vill inte ha ngn fysisk beröring alls. Nu när han är ute så bryr jag mig inte för 5 öre. Skönt att ha lugn o ro. Mysa med barnen o bara vara.
Imorgon ska jag på en intervju för ett jobb jag verkligen vill ha. Håll gärna alla era tummar! Det vore så skönt att veta hur ekonomin ser ut på lång sikt.

Det här forumet är rena terapin.

Kram på er alla goa människor!!

etanoldrift

Jag har ju själv under några års tid lärt mig att förhandling inte lönar sig.. Det funkar ett par veckor, på sin höjd ett par månader, sedan är man tillbaks på ruta ett igen!
Jag har börjat läsa Carina Bångs bok, "Släpp kontrollen - Vinn friheten!" Och jag kan varmt rekommendera den.
Den innehåller dessutom övningar som ger en del aha-upplevelser och som hjälper en när man svävar iväg i sitt "medberoendemönster" eller när man börjar förminska och släta över problemen (för att man inte riktigt orkar) och sedan fastnar i ekorrhjulet!
Hon har en blogg för anhöriga till beroende/medberoende också!
Håller alla tummar och tår för dig! / e

Blueeyes

Väntar med spänning på om det svängs förbi gröna skylten idag på väg hem. Hans första chans denna vecka. Jag har gårt igenom alka tänkbara ställen och vet nu exakt hur mkt alkohol som finns i hemmet. Har märkt flaskan.

Har bestämt mig för att inte säga ett knyst om alkohol innan söndg kväll. Kommer bli svårt det vet jag.
Har hittat en lght som jag eventugllt kan få. Är iaf bland de 10 första i kön. Rätt skolområde. Kollat bostadsbidrag. Kommer bli fattigt men kan gå. Det blir att leva på potatis o purjolökssoppa de veckorna barnen inte är med mig.

Vi får se vad helgen har att erbjuda.

Blueeyes

Magkatarr. Hade ju beslutat att inte säga ngt förens helgen är över. Men med ett ärende i skåpet under alkoholen så såg jag att det försvunnit whiskey. Luften gick bara ur mig. Jaja tänkte jag. Jag avvaktar till sönd kv o kollar efter helgen.

Han kommer hem och efter ett tag säger han 'jag älskar dig'. Jag kan inte säga det just nu. Gör du verkligen det är mitt svar.
Jag berättar om min upptäckt men han blånekar förstås. Börjar själv tro att jag är galen! Det var nog ca 1,5 cn i whiskeyflaskan som saknades. Inga jättemängder men själva grejen. Blir så trött. Tänk om jag sett fel och jag säger att han ljuger fast det är jag som är snurrig?! Har ivf inte varit och inhandlat mer än.. Har världens chans imorgon då jag är hemma med sjuka barn.

Tog en lång promenad. Så skönt att bara vara. Den gick förbi en av lägenheterna jag hoppas kunna få. Men började sedan tänka att det kanske är bättre med ett lite 'sämre' område men billigare hyra. Annars kommer jag inte ha ett ruttet öre kvar. Det är ju fortfarande drygt ett år kvar innan vi måste byta skola. Mycket kan hända innan dess! Jaja. Tar en dag i taget just nu.

Blueeyes

Förlåt för virriga o svamliga inlägg men det är så skönt att skriva av sig lite.

Har i huvudet redan börjat packa. Vilka muggar, tallrikar osv. Barnen får packa lite på om på tror jag. Men jag behöver köpa nya kastruller.
Tankarna är överallt och ingenstans. Funderar på om ngn har plats för möbler. Jag måste ju köpa när jag har tur o hittar. Ska nog ta en runda i helgen på second hand o kolla läget. Bara för att.
Det som hindrar mest just nu är tanken på att bara se barnen varannan vecka. Hemsk tanke.

Hoppas ni har en lugn kväll.
Kram på er alla!

etanoldrift

Hoppas du kan behålla lugnet tills du kommer iväg!
Om din magkänsla säger att han har druckit så HAR han druckit! Min "alkis" kunde stå och blåneka/ljuga fast han var full som en kastrull!
Det enda som händer, är att de hittar "fiffigare" ställen att gömma sin alkohol på..
Inrikta dig på DIG och barnen.. Fyll tankarna med flytt, fast i positiv bemärkelse även om det känns svårt..
Kram! / e

precis hur virrig och svamlig som helst! Vi vet hur det är. Det där skedet med att kontrollera flaskor, burkar och boxar har vi alla (tror jag) gått igenom.... och 'tänk om jag sett fel och anklagar fel....' Det var när jag började läsa här som jag förstod att fler än jag vägt vinboxar på hushållsvågen ? Jag minns den där blandade känslan av förtvivlan över att det minskat (beviset fanns ju) och triumfen över att magkänslan stämde. Och förvirringen när han nekade.... tills jag slutade fråga. En av mina tidiga lärdomar här var att lita på min magkänsla.
Vill ge dig all kraft att hålla tyst och hålla lugnet. Skriv här istället om det bara är möjligt. Lögn och förnekelse hör till det alkoholistiska beteendet, det kan verka obegripligt men så är det. Att kontrollera och försöka samtala vettigt om smygsupandet leder exakt till det du skriver, man tror att man är eller håller på att bli galen!
Håll fokus på ditt nya hem, porslinet och kastrullerna! Och.... oron över barnen finns alltid men det kommer att ordna sig det också!
/ mt

Blueeyes

Suck.
NÄr jag av vana tittar in i skåpet på fredag eftermiddag ser jag att whiskeynivån har ökat. Fast en konstig mängd. Inte en hel flaska. Jaha. Tar en tur och letar lite. Hittar gömman. En hel oöppnad flaska samt en petflaskor med äppeljuice. Som inte är äppeljuice. Luften gick ur mig. Ringde mina 2 vänner som är insatta och ventilerade lite för att kunna hålla mig tills barnen somnat.
Lägger yngsta och tittar sen på fortet med andra när jag hör skåpet öppnas. Går ut i köket. Lugnt o sansat (om ni frågar mig) säger jag att jag såg att whiskeynivån har ökat igen. Har du varit på systemet i veckan? Viss tvekan men sedan erkände han.
Jag säger att om det här ska fungera kan det inte vara några lögner och smygande utan raka rör. Han börjar nog känna sig attackerad . Han säger att han fyllde på med en liten flaska. Ok säger jag. Så det finns inget någonstans ? Ljuger mig rakt upp i ansiktet. Jag talar om att jag hittat gömman.
Det är ju bara gömt pga att jag gör sån stor sak av det hela. Han ville inte jag skulle se.
Så eftersom det är ett problem så tror du att det är bra att ljuga och gömma???

Jag var så besviken. Men i slutänden hade vi ett långt o bra samtal i några timmar. Han mkt bekymrad arg över att jag har koll på alkoholen. Han har nog inte fattat att jag faktiskt märkt den.

Jag planerade då att åka o börja handla möbler. Har hittat en annan light som jag håller tummarna för. Ledig redan 1/3.

Men i samtalet pratade vi mkt om att han har ju inte varit arg o full sedan jul.

På fredag dag hade han ringt o vill vi fixa barnvakt och göra ngt kul. Det är väll välbehövligt? Ja sa jag. Tänker att jag ger det lite tid och allt jag har och kan då med gott samvete gå om det inte fungerar.

Det var innan gömmorna.
Tar tur till second hand på lördagen men hittar inget. På kvällen dricker han 3 drinkar. Sedan ber jag när jag lägger mig att det är sista. Och det blev det. Jag erkände att jag ej kollat barnvakt till 'idag' eftersom jag trodde inte det skulle bli ngn data. Jag talade även om för honom hur nära det var att jag köpte möbler till mig idag. Förstår du hur nära det är?

Jag är så trött på att ena stunden vilja stanna och nästa inte kunna flytta snabbt nog. Intresseanmälan för lightning går ut på fredag. Så vi hinner ju med en helg till.

Mamma frågade vad yngsta önskar sig. Fyller i mars. Hon vill inte köpa onödiga saker. Nästan så jag sa att han kommer behöva allt till ett rum. Men det gjorde jag inte.
Gick igenom ekonomin när jag betalade räkningarna. Skrämmande. Hur ska det gå? Just nu är jag bara allmänt irriterad på allt han säger och gör.

En dag i taget.

Kram på er!

Blueeyes

Så jag känner att han inte riktigt har förstått hur stort det här är för mig. Så ikväll skrev jag ut medberoendechecklistan. Jag kryssade för ena och han fick kryssa i en. Inte utan protest. Vi har ju pratat om det här. Tycker han.
Jag fyllde i 3 som inte han gjorde. Luktar du på min andedräkt??!!

Jag sa att ja, vi har pratat om det här och vi kommer prata om det igen tills vi har löst detta. Problemet uppstod ju inte över en natt så det fixas ju inte över en natt. När just det svarade han. Med andra ord måste jag ge honom mer tid att minska drickandet och lugna ner mig lite.

Jaja. Tyckte det var lite komiskt i det hela att han tyckte att det var färdigpratat.

Little does he know!!

Blueeyes

Så frustrerad o trött. Har börjat kolla på möbler. Svarat på en annons. Klarar jag avbetalning på en bäddsoffa?
Många tankar o mycket magknip.

Trollis

Vi sitter i samma sits du å jag, stanna-lämna berg å dalbana.
Känslor som river, sliter å gör fysiskt ont emellanåt. Jag har inga barn tillsammans med min alkoholist, tack å lov, antar att det är lite tuffare för dig.
Tänkte på en sak när jag läste din tråd: han säger att han inte varit full å elak sen jul men fortsätter dricka. Min sambo säger exakt samma sak, men dricker ändå, full varje helg, dricker varje dag efter jobbet. Bara för att det inte har inträffat något så betyder ju inte det att läget är lugnt. Händer det inget när sambon är full anser han att det varit lugnt....för honom kanske, men absolut inte för mig. För man vet ju aldrig när det slår över å humöret ändras...
Just nu väntar jag oxå på svar ang en lägenhet...men tvivlen finns ju hela tiden. Vågar jag? Hur kommer jag att må? Hur ska det gå för honom? Ja, listan kan göras hur lång som helst med det som pågår inombords.
Jag tycker vi gör så här, både du å jag..vi flyttar, lämnar våra alkoholister så de kan antingen fortsätta eller vakna upp å ta tag i problemet. Min sambo tänker inte sluta dricka, han har sagt många många gånger att det får bli lugnt nu framöver...men dricker gör han lik förbannat. Det han anser vara lugnt är att han är småfull bara!!!! Sjukt!!!!
Det är verkligen inte lätt att lämna men jag tror att det är den enda vägen att gå. Tillbringa resten av livet med alkoholisten å må som jag nu pga honom, det är inte värt det. Jag ska ta tillbaka mig själv. Du verkar ha funnit en styrka iaf, jättebra! Stå på dig i din kamp, kram ?

Blueeyes

Ja det är inte lätt det här. Tar på krafterna att vela hela tiden. Är det verkligen så farligt som jag tycker? Hur kommer barnen må om vi separerar? Hur kommer jag att klara av att se dem varannan vecka? Just den frågan skrämmer skiten ur mig rent utsagt.

Det är så mycket som rör sig i huvudet.

Jag har följt din tråd länge och jag tycker du har helt rätt. Nu drar vi!!!!! Jag vill inte åka bergodalbana längre.

Vi har absolut inga tillgångar att sälja av osv. Jag antar att han kan köoa ut en liten del av mig för våra gamla möbler vi köpt ihop. Men tvivlar på det. Tror jag får låna av ngn och köpa bas sakerna själv. Har hittat en ny bäddsoffa för ca 3000kr. Typ 200/mån. Det kanske jag klarar. Sitter konstant o letar möbler.

Livrädd för att jag kommer ångra mig när jag väl flyttat o kanske får tillbaka de gamla kännslorna igen. Just nu är de borta. Visst jag bryr mig. Han är barnens pappa och vi gifte oss för inte så länge sedan. Men det är allt jag orkar med just nu.
Känns som om det vore enklare om han fortsatt dricka mycket och blivit arg elker dricker redlöst i veckorna.
Han har ju minskat ner men det räcker tydligen inte för mig.

Så nu då? Säger jag så här: jag vet att du minskat ner o inte blivit arg men det är fortfarande jobbigt för mig. Ovissheten. Jag vet att du tycker jag ska vänta tills du gör ngt dumt igen men jag klarar inte det. Nu får du välja att sluta dricka i 1 månad eller så flyttar jag omgående.

Alla dessa funderingar.

Fortsätt kämpa på nu trollis! Jag håller tummarna för dig.

Trollis

De är ju experter på att manipulera oss runt omkring. Genom att hålla sig "lugna" en period för att invagga oss i en sorts falsk trygghet...har genomskådat detta för längesen. Efter lugnet kommer stormen tillbaka med ny styrka... Jag fasar inför kommande helg redan, min sambo var ju faktiskt helt utan alkohol i lördags, så nu till helgen kommer väl hans belöning för sitt uppoffrande.
Det tar Aldrig slut på eländet, bara tillfälliga lugna perioder. Båda våra karlar skulle må bra av att åka på behandlingshem så dr verkligen kunde förstå problemet. Men det kommer aldrig hända i mitt falk.
Det är dags Nu att ta tag i våra egna liv ? vi har varandra här inne iaf. Lycka till, kram

Blueeyes

Där kom skilsmässan farandes i 200 km/h!
Vi ska på utflykt med barnen imorgon och innan jag gick o lade mig så plockade jag fram lite saker. Tog mannens ryggsäck som stod i köket och skulle packa i den. Gissa vad jag hittade! Japp petflaskor med whiskey. Trodde han tagit sig en drink när jag kom hem men orkade inte bry mig.
Jag packade. Ställde in flaskorna där de hör hemma o gick o lade mig.
Han vaknade för en stund sedan på soffan. Väckte mig. "Så är det slut nu?" "Ja i storr sett" sa jag.
Det är helt mitt fel. Han dammsög när han kom hem. Lagade mat till alla mm. Och av alla saker jag kunde göra så skulle jag packa några jävla muggar i hans väska. Utav alla jävla saker jag kunde göra hemma. Jag orkar inte bry mig längre sa han. Nu kommer jag definitivt inte att smyga något mer!!
Osv. Nu gick han o lade sig på soffan.
Jag ligger med värsta magkatarren men på något sett känns det ändå ok.
Han är svinförbannad över att han ska behöva gömma saker i sitt eget hem.

Ska bli intressant hur resten av helgen blir. Hoppas bara jag får sova lite så barnen inte märker för mkt imorgon.

God natt!

Blueeyes

"Jag har ett problem. Jag är beroende av alkohol. Jag måste sluta. Snälla hjälp mig"

Detta fick jag i bilen idag. Han bröt ihop.
Senare sa han att han förväntar sig inte att bli förlåten och jag får göra som jag vill men han ska sluta.

Sitter nu o letar efter 2 byteslägenheter istället. Då vi (jag!) kan få bättre lägenheter för barnens skull om vi gör så. Jag har ända tills på onsdag att hitta två.

Men flytta ska jag! Får se vad den här kvällen har att erbjuda.
Kram på er!

etanoldrift

Ja, med kniven på strupen blir de alltid ångerfulla när de är nyktra.. Nästa gång de druckit, så blir de förbannade över samma sak och letar ursäkter och andra anledningar..
Önskar dig en lugn helg!
Styrkekram / e

Blueeyes

Ja den nykterheten varade till sönd em. Då är han arg. Säger idiotsaker framför barnen och är skitförbannad. Jag frågde om han förstår varför jag vill flytta. Han säger att han inte kommer stå ivägen för min lycka om jag inte vill ha honom längre. Tårarna sprutar i kombination med kommentarer. Jag betyder ingenting för honom längre. Han är mkt bättre med barnen. De är tryggare med honom osv.
Jag känner mig så elak. Han har ingen familj i närheten.
Känns ändå som rätt beslut. Förhoppningsvis lugnar han sig så vi kan lösa saker utan för mkt strul.
En dag i taget!!

etanoldrift

Det är förmodligen en helt normal "chockreaktion" eftersom han börjar inse att du faktiskt menar allvar den här gången..
Jodå, jag hade också lite "cirkus" innan jag kom iväg.. Det var ömsom gräl och otrevligheter, ömsom tårar, förhandlingar och löften med kniven på strupen..
Så småningom blev det ett "far åt helvete, med skilsmässa" när han insåg att han inte kunde påverka mitt beslut..
Vad han sagt till andra om anledningen, har jag egentligen ingen aning om och jag tror inte att jag vill veta heller.. De som är seriösa frågar mig har jag tänkt.. Och då tänker jag säga som det är. Har ingen anledning att hålla honom om ryggen..
Har han ljugit, så kommer det ändå fram på något sätt.. Sanningen brukar nämligen vara svår att dölja, speciellt om man är alkoholist (vilket jag anser att han är och inte sticker under stol med!)
Håller tummarna för att du ska ha kraft att göra ett bra uppbrott!
styrkekram/ e