Jag startar en ny tråd eftersom jag tycker min tidigare har lite fel rubrik. Jag har druckit alldeles för mycket och för ofta. När jag var yngre var det på fester och på krogen, på äldre dagar har det blivit hemma, ensam. Jag började på riktigt försöka dra ner på mitt drickande, dvs främst drickandet i soffan, hemma själv, i oktober, Det har gått helt okej, även om jag definitivt skulle behöva minska ännu mer. Att helt sluta dricka finns inte i min värld, jag ska dra ner på det. Det är mitt mål. Det är ju bara det att jag tycker det är så himla trevligt och avslappnande att ta ett glas vin i soffan, eller ett, det blir aldrig ett glas, det brukar bli tre. Jag är rätt ensam, jag lever själv, visst vänner, men det är ju inte så att vi ses så ofta och när vi ses så dricker vi mest, det är ju socialt.

anna123

Jag, som du, skulle vilja "lära mig" att dricka måttligt. Inte ta bort A ur mitt liv för all framtid. Idag är det min femte helt nyktra dag och det har inte varit lätt. Ibland har jag gråtit och kvidit av ångest och saknaden efter A. Men när jag tittar tillbaka på veckan och känner efter så känns det nog lite, lite lättare för varje dag, timme, minut och sekund.Vet inte om det är inbillning men känner mig lite mer närvarande och klarare i huvudet och lättare i kroppen (förutom när jag översköljs av sug och ångest, vilket kommer över mig några ggr per dag. )

Men idag är det fredag. En mycket svår dag för mig då jag i över 15 års tid alltid korkat upp vinflaskan när jag kommer hem från jobbet. Den första klunken är gudomlig... Jag har faktiskt inte bestämt mig än hur jag ska göra ikväll. Jag skulle vilja dricka ett glas när jag lagar mat och ett glas till middagen. Sedan vill jag inte ha mer. Eller rättare sagt - sedan vill jag inte att jag ska VILJA ha mer. Att köpa BIB har jag sedan ett tag slutat med. Då har jag ingen kontroll på mitt intag. Köper flaskor nu. Men... som sagt. Vet inte än hur det blir ikväll. Tanken att inte dricka alls finns faktiskt också. Känns inte HELT fjärran.

Hör gärna av dig hur det går för dig.

farmor

Minut för minut, timme för timme, dag för dag...nytt beslut!
Jag har passerat tre veckor och märker att mitt beslut numera är en vecka i taget.
Men fredagen är en extra prövning ändå.....Ska jag? Eller inte?
De råd som jag fått av de erfarna här är att ge mej själv en längre period av nykterhet innan jag ev. Provar igen....
Jag vet inte hur det blir i framtiden. Nu är det helg framför oss, dags att ta ett nytt beslut.
Känslan EFTER en nykter helg är närmast euforisk! Det tänker jag på, det ökar min motivation!
Så var ärlig mot dej själv. Lycka till! *

anonym11208

Tack för era kommenterar. Jag tycker ni är så duktiga. Ja, för mig gick det inte så bra i fredags, det var ju trots allt fredag, så resonerade jag, men men, igår lördag var jag nykter och det känns väldigt skönt idag. Idag ska jag vara nykter, har bokat in en fika ikväll med en kompis och då dricks det inte. För visst vill man vara nykter, inte vakna upp så där trött och med ångesten hängades över en. Man vill kunna dricka måttligt, men det verkar vara svårt, men jag tar en dag i taget. Jag ska nog boka in träning på måndagkväll, då går det ju inte heller att dricka. Nya tag! Trevlig söndag till er alla på forumet, det ger så mycket att vara här och alla är så fina och varma.

anonym11208

Nykter kväll, det bestämde jag mig i morse. känns bra faktsikt.

anonym11208

Jag röker bara när jag dricker, nu i kväll när jag inte dricker alkohol så röker jag inte. Men cigg och vin hör ihop tycker jag. Ska bi skönt att sova i kväll, eller framförallt att vakna upp i morgon och vara utvilad. skönt.

anonym11208

Idag blir det att hänga här på forumet, jag ska inte dricka idag. Jag var faktiskt och tränade i tisdags, det var ett tag sen. Kändes bra. Ska boka in ett pass på lördag morgon också.

farmor

Jag har lagt till simning ? som kvällsaktivitet 2ggr i veckan. Skönt och avkopplande. Inget alkoholsug alls efteråt. Det är bra med träning! Heja på! ?

Krumeluren

Precis som du så vill jag lära mig att dricka mindre. För mig är det egentligen lättare att inte dricka alls men jag tycker att det är trevligt och socialt. När jag dricker vin blir jag upprymd och glad och så tycker jag att vin är gott.
Mitt problem är att jag inte kan sluta. Det kan bli både en och två flaskor vin på en kväll. Ffa om jag är själv. Det är skamligt, ffa med tanke på att jag lever ensam med en två-åring. Ansvarslöst! Vågar inte erkänna detta till någon jag känner. Dessutom förlorar jag mitt förnuft och ringer och skriver sms som jag ångrar dagen efter.
Kanske är det total avhållsamhet från alkohol det enda rätta men jag skulle gärna lära mig kontrollera mitt drickande. Jag har genom åren förstått att jag är en allt eller inget personlighet. Det är lite av mitt problem. Tänk om man kunde lära sig att "bara" dricka två glas vin. Aldrig mer än två glas. Men min karaktär håller inte för det.
Imorgon är det en stor middag och jag har bestämt mig för att det är ok att dricka. Har hållit mig nykter både idag och igår. Efter det ska jag hålla mig nykter en längre stund är min plan.
Ja, nu har jag låtit mina tankar flyta fritt. Det känns skönt att sätta sina tankar i ord och "blotta" sig eftersom jag aldrig vågat förnedra mig att berätta om mitt problem för min släkt och vänner. Min mor är alkoliserad och jag ser likheten i mitt beteende. Usch!
Hoppas att ni alla har en trevlig fredagskväll!
Lycka till!

farmor

Vilka kloka tankar du har! Vilken insikt och vilja! Starta en egen tråd och skriv varje dag eller oftare. Du kommer att få respons och stöd av oss andra här som har kommit olika långt, har olika mål men vi vill alla förändring! De råd jag har fått av många är att vara helt utan alkohol en längre tid, 3-4månader, innan man ens funderar på att bli måttlighetsdrickare. Jag har själv aldrig lyckats bli måttlig, så nu har även jag hamnat i gruppen som insett att jag måste vara nykter en längre tid, först och främst. Sen får jag se.... Var rädd om dej och ditt lilla barn! Du är en värdefull mamma ?

anonym11208

det har väl gått så där, igår drack jag tre glas, men jag slutade att dricka och det har jag inte kunnat tidigare. Idag ska jag vara helnykter och läsa ikapp på forumet. Vi hörs lite senare i kväll tror jag.

anonym11208

Och jag känner nu att jag behöver forumet, igår drack jag vin hemma, och jag kände att jag egentligen inte var sugen men drack ändå. Så, det är väl ett beroende kanske, att dricka utan att egentligen tycka att det är gott. Men i kväll ska jag vara nykter. Nya tag!

anonym11208

men sen slutade jag och tre glas är tillräckligt för i kväll. så nu blir det lets dance med vatten., I vanliga fall så hade jag fortsatt att dricka, men nu har jag bestämt mig för att inte dricka mer. Visst jag dricker, men mitt mål är ju att dricka mindre och mer måttligt.

anonym11208

på lördagsmorgonen. Jag är så tröött på att vara lite bakis för att jag har suttit hemma och druckit själv. Igår drack jag, men slutade vid sju och började dricka vatten, och jag drack bara tre glas, det är bra för mig. Nu ska jag hänga lite mer på forumet, för det hjälper verkligen mig.

anonym11208

när jag har läst farmors inlägg här. Jag har alltid tyckt att folk här på forumet är varma och fina. Kanske är jag naiv. Men jag måste säga att när jag läser det som farmor skrivit känns allt väldigt trist.

Å så tycker jag att det är! Folk är varma och fina. Sen finns tillfällen härinne när folk blir irriterade, ledsna och arga och då blir det ibland bråk. Folk stormar ut i affekt och drämmer igen dörren med inte alltid så väl valda ord innan. Känns alltid lika tråkigt. Precis som i vanliga livet.
Det var och en kan göra är att ta ansvar för sitt eget agerande och göra lite välvilliga tolkningar av andras inlägg. Inte känna sig påhoppade och inte genast hoppa på.
Lättare sagt än gjort, men det är väl det jag har lärt mig av de "bråk" som varit här.
Det är ett forum med folk som inte alltid mår så bra och vi som har varit här ett tag har också "lärt känna" varandra lite och har utvecklat en jargong. Å det kan kanske kännas jobbigt att stå utanför det när vi sätter igång och man inte fattar. Det bildas grupper och vissa passar bättre ihop än andra. Man kan faktiskt välja att kommentera de trådar/användare som man känner sig bekväm med och strunta i de andra. Det är ett val man kan göra. Så jag tycker att du ska fortsätta att hänga här och ta ansvar för ditt- dina reaktioner och ditt agerande. Vet inte om farmor råkade ut för något utanför forumet också och i så fall får man väl fundera över vad man skriver och om nån i ens närhet kan tänkas använda det man skriver här för att skada en. Annars får man, tycker jag, låta andras kommentarer stå för dem. Kanske får man höra saker man inte vill. Man kan välja att lyssna, man kan välja att tycka att någon har fel. Man har ett eget ansvar för sina egna reaktioner. Jag har blivit lite irriterad härinne på folk som tyckte att jag inte borde dricka ..., och det sa nog mest om min egen mognad i den frågan då. De flesta skriver inlägg i ren välvilja och det ska man också komma ihåg.

anonym11208

Känns bra, jag har bestämt mig för att vara nykter idag. Det känns också bra. Jag vill må bra och jag vet att jag inte mår bra när jag har druckit. Nu är det dags på riktigt att förändra. Lite bättre har det allt blivit men jag har mycket kvar.