Jag startar en ny tråd eftersom jag tycker min tidigare har lite fel rubrik. Jag har druckit alldeles för mycket och för ofta. När jag var yngre var det på fester och på krogen, på äldre dagar har det blivit hemma, ensam. Jag började på riktigt försöka dra ner på mitt drickande, dvs främst drickandet i soffan, hemma själv, i oktober, Det har gått helt okej, även om jag definitivt skulle behöva minska ännu mer. Att helt sluta dricka finns inte i min värld, jag ska dra ner på det. Det är mitt mål. Det är ju bara det att jag tycker det är så himla trevligt och avslappnande att ta ett glas vin i soffan, eller ett, det blir aldrig ett glas, det brukar bli tre. Jag är rätt ensam, jag lever själv, visst vänner, men det är ju inte så att vi ses så ofta och när vi ses så dricker vi mest, det är ju socialt.

anonym11208

Bara för att det är lördag? Nej, idag blir det inte vin, trots att det är lördag. Tar ett glas vatten istället. Men det är verlkligen svårt det här, har blivit en så dum vana att ta ett, två och tre glas vin i soffan. Hemma själv.

anonym11208

Mitt största problem är att jag dricker hemma själv, och oftast ganska mycket. Jag måste verkligen bryta dessa dumma vanor, men det är så svårt. I dag har jag iallafall bestämt mig för att inte dricka. Jag vet att jag kommer att vara glas i morgon och känna mig utvilad. Känns bra.

anonym11208

när jag inte dricker:
1. Gladare
2. Piggare
3. Se fräschare ut
4. Bättre ekonomi
5. Orka mer med jobb och fritid
6. Slippa ångest
7. Slippa vara orolig för att "bli upptäckt", att någon ska få veta att jag dricker
8. Bli smalare.
9. Slippa plufset i ansiktet.

Finns säkert mer saker. Fyll gärna på min lista!

lizzbet

#Alla dina inre organ mår bättre
#Din hjärna likaså
# Du växer mentalt av att känna din egen kraft/styrka

bara kommentera en sak. När jag dricker vin, fast det är INTE gott, måste det väl betyda att någonting ät väldigt fel?
På sistone var det några gånger när jag tvingade i mig första glaset, det var inte gott alls. Vad är man ute efter då?
Skrämmande.

anonym11208

Jag har känt så också, då är det nog ett missbruk, fast jag ser det som en dum vana. För mig är det nog lite både ock. Men i kväll har jag inte intagit alkohol, dag 2. jag känner mig duktig iallafall. Två dagar är bättre än 0. Och blir det fler? Det blir det!

anonym11208

Det går lite upp och ned, typ, jag tar ett glas, vad gör det lixom?! Till att verkligen, NEJ, tänkt va stolt du kommer vara i morgon och inte vara bakis. Men jag har bestämt mig, ingen dricka i kväll. Bra beslut tycker jag!

är det dag 4. Det är ganska svårt att bli av med en "vana".
Inlärda rutiner. Men det funkar så länge.
Ett glas, ha ha, omöjligt för mig. Flaskan blir alltid tom till slut.

anonym11208

Och faktiskt känns det inte jobbigt, jag känner mig inte direkt sugen på vin, eller för att vara ärlig, jag skulle kunna dricka men jag kan lika gärna vara utan. Känns som jag börjar komma på rätt väg!!!

Suss73

Exakt så gör jag! Jag dricker bara vitt vin Chardonnay. Tycker inte om något annat och ibland inte ens vitt vin, men tvingar i mig ett två glas och sen är man på banan igen. Sorgligt faktiskt. Men idag är det slut på det!

Suss73

Kloka tankar! Ska absolut fixa en lista och en lista med regler för när jag "får" dricka. Jag vill kunna dricka måttligt. Men inte som igår, flykt.

anonym11208

erkänna att jag är sugen. Jag går ifrån att ett glas kan jag väl ta, vad spelar det för roll? till nej, drick inte. Jag kommer att välja det bästa alternativet, att inte dricka. Ska läsa lite på forumet här i kväll.

Jo, det spelar roll även ett glas. Varje jäkla glas spelar roll tyvärr. Sen är jag inte evigt nykter själv och det är ju därför jag också kan säga att det spelar roll. Även efter en lång, lång tids nykterhet så spelar det roll. Välj dina glas!

anonym11208

och det känns bra, och framförallt kommer det kännas bra i morgon när jag vaknar, kunna jobba utan att vara tung i huvudet.

anonym11208

Igår drack jag vin och idag har känt mig lite seg i kroppen, jag ser mig i spegeln och jag ser sliten ut. Hatar det, känns så trist att man gör så här mot sin hälsa, sin kropp och sitt pyke. Men men,,, nu är det nya tag. Idag ska jag vara nykter.