Jag startar en ny tråd eftersom jag tycker min tidigare har lite fel rubrik. Jag har druckit alldeles för mycket och för ofta. När jag var yngre var det på fester och på krogen, på äldre dagar har det blivit hemma, ensam. Jag började på riktigt försöka dra ner på mitt drickande, dvs främst drickandet i soffan, hemma själv, i oktober, Det har gått helt okej, även om jag definitivt skulle behöva minska ännu mer. Att helt sluta dricka finns inte i min värld, jag ska dra ner på det. Det är mitt mål. Det är ju bara det att jag tycker det är så himla trevligt och avslappnande att ta ett glas vin i soffan, eller ett, det blir aldrig ett glas, det brukar bli tre. Jag är rätt ensam, jag lever själv, visst vänner, men det är ju inte så att vi ses så ofta och när vi ses så dricker vi mest, det är ju socialt.

anonym11208

Att vara nykter alltså! Vaknade tidigt i morse, dricker en kopp kaffe och tittar ut, sol verkar det vara. Vad ska man hitta på idag då? Kanske åka på en utflykt, ja, jag kan ju köra bil, jag drack ju inte igår. Det känns fantastiskt. Förut: Vaknar, känner mig trött, hängig, lite lätt bakis, varför drack jag igår? Det var väl onödigt, ska kolla film inne idag, ha ångest, tänka: NU måste det bli ändring.
Hoppas att alla här inne får en fin söndag, det är inte lätt detta, men det går med lite vilja och särskilt när man märker resultat, främst för mig i psyket, känner mig gladare.

grattis till din nyktra helg :) Jag vaknade senare än dig, för att jag somnade sent igår. Fastnade i en bok helt enkelt.
Jag förstår verkligen hur det känns. Att kunna ta bilen på söndag morgon. Att fundera vad man kan göra, inte hur ska man slippa göra saker för att man är så bakis.
Jag fick en blyg tanke nu, att det är kanske klokt att dra ner ännu mer på det "goda" vinet?

Leverjag

Jobbig känsla, jag vet men Ensam är bara en känsla, en av de starkaste genetiska instinkterna vi har och skapar stort stresspåslag.

Hoppas du kan vända på tankarna och slipper känna så.

anonym11208

Era kommentarer värmde en vilsen själ. Söndagar har alltid varit en jobbig dag för mig, mycket ångest, känslan av ensamhet, men jag tar nya tag. Och visst skiner solen idag. Ha en härlig måndag alla fina forumvänner!!!

anonym11208

Visst är det bra att det kommer nya dagar då man kan ta nya tag?? Idag kör vi nyktert! Ska snart sluta från jobbet och bara hem och krypa upp i soffan, kanske dricka lite cola.

anonym11208

det är dessutom sol, men idag ska jag vara nykter, ska man kanske gå och köpa lite godis? Det sjuka är att jag tänker på alla kalorier som finns i godis, men hur mycket finns det i vin då?? Konstigt man tänker.

anonym11208

perfekt dag för att vara nykter. Det ska bli fint väder i morgon också, så då är det ju bra att vakna utvilad och fräsch i morgon.

rabarber

Ja. Det är en härlig dag! Har suttit och lapat en latte i solen till vågornas kluck. Underbart :)

anonym11208

men jag är inne och läser emellanåt och det går faktiskt bra för mig. Har kommit en bra bit på vägen. Jag dricker framförallt måttligare, kan bero på att jag har haft mycket på jobbet och då fungerar det inte att dricka och vara bakis. Ska snart lägga mig, ser fram emot en skön natt och en bra ickebakis morgon. Kramar till er alla!!!

träningstanten52

Och hans återfall kom jättesnabbt och lite oväntat. Läs och lär! Och lycka till med din måttlighet min funkar också bra och jag omskolar mig just nu!

anonym11208

inte lika ofta som förut. Nykter är jag idag iallfall och längtar till morgondagen, få vakna upp utan ångest. Men igår drack jag och även i söndags, så jag har varit lite bakis i tvådagar, inge bra, men idag är jag nykter och det är bra tycker jag.

anonym11208

Sommar och sol gör att jag nästan känner mig tvungen att dricka. det är så gott med rose i solen. Jag måste komma tillbaka där jag var när jag mådde bättre, jag ser så sliten ut också. Usch, vilken ångest, idag är jag nykter.

anonym11208

nykter, för igår drack jag två flaskor vin, och det känns idag, har bara bitit ihop på jobbet, på något sätt lyckas jag, men min kropp är van. Men i morgon är det nya tag och då ska jag ge 110 %.

Sniza

Brukar svettas som grisen dag 2 efter några dagars hålligång. Och har ju trott att det är just natt 2jag vaknar i pissblöta lakan efter svettningarna. Men kom på nu att jag minns inte när jag hade längre uppehåll än 2 dagar ?? Nu ligger jag och kan inte somna till natt 3... I natt sov jag nästan 4 timmar. Jag gick till AA igår och har bestämt mig för att göra ett Riktigt försök! (Mina barn får inte komma hit. Soc starta inte utredning pga att pappan tog dem direkt. Men nu håller ju pappan dem)
Men hur länge har man abstinens?? Jag jobbar 100% å måste få sova på nätterna...!!! Ångesten å sugen får man väl dras med. Men sömnrubbningar? Och vad kan komma mer??

Sniza

Precis så har jag tänkt oxå. Har dessutom gått ner i vikt, så har tar jag vin har jag varit försiktig med mat tom. På vardagen har det inte varit mycke calorier på mat (spar de till vinet)

Tack för dina meddelanden i tråden!

Det är vanligt att sömnen påverkas när man inte längre dricker på samma sätt som tidigare, det brukar ge med sig med tiden. Jag kan tipsa om en bok som heter Sov gott, skriven av Susanne Jernelöv, om du vill läsa mer om sömn och hantering av sömnsvårigheter.

Vill också skicka med dig tanken om att det ofta är bättre att dricka efter att man har ätit, på tom mage blir man känsligare. Så försök gärna att äta ett ordentligt mål innan om du tänkt dricka, både som skydd men också för att det många gånger minskar suget efter att dricka mycket.

Varma hälsningar,
Miriam Alkoholhjälpen