Ny här med egen tråd. Har dock läst många inlägg sedan jag hittade forumet för några veckor sedan.

Bestämde i tisdags morse att det får vara nog nu. Kände inte ens ett sug de första dagarna, ett par värktabletter mot huvudvärken bara. Efter att ha läst mångas berättelser förstod jag att lockelsen säkert kommer att dyka upp. I går längtade jag, men tack och lov infann sig aldrig tillfället.

Nu önskar jag lite pepp när suget sätter in. Har förstått att det finns många, många i samma situation som jag. Att det hjälper att läsa om andras erfarenheter och se responsen de får känns stort.

Hälsningar en lyckligt gift kvinna med ett bra jobb och flera fina (vuxna) barn. Så varför?

Skillnad

...med själva alkoholen Vinägervännen. Tredje helgen in och advent detta år...anno 2017...är allt enkelt hela tiden? ??❤️??

Konstigt nog känns det ganska enkelt att avstå. Kunde ju inte drömma om det här för några veckor sedan. Som jag skrivit förr, min mans stöd har nog varit avgörande för att jag skulle klara detta. Och mitt beslut att berätta för honom, förstås.

Hoppas att du fortsätter med samma övertygelse! Tillsammans är vi starka, både här och ute i den riktiga världen. Livet finns med oss hela tiden, liksom valet hur vi vill leva det. Ha en fin fortsättning på helgen! ♡♡♡

Snart 50

Bra jobbat tjejer och skönt att det går bra att avstå. Här är det också nyktert Trevlig helg ♡

Tre veckor sedan jag drack vad som än fanns att tillgå i min närhet, bara det gav det efterlängtade ruset. Skrev i någons tråd och räknade upp den värsta häxblandningen på slutet, inget findricka där inte. Sedan dess har jag bara blickat framåt. Är så otroligt tacksam över att vakna pigg och utan minnesluckor - inte en eller två gånger i veckan, utan varje dag. En obeskrivlig känsla av lättnad. Jag har klarat de första veckorna relativt enkelt, de som av många beskrivs som de tuffaste.

Säger ofta att jag inte skulle ha klarat detta om inte min man hängt på, när jag till slut tog modet och berättade, peppade av er här på forumet. Har funderat lite och det stämmer bara till viss del. Tror att det vore lättillgängligheten som skulle ställa till det, inte om han hämtade en öl och drack den. Om det däremot skulle stå en BiB eller en halv flaska whiskey i köket skulle de genast bjuda in till och pocka på uppmärksamhet och i ett svagt ögonblick skulle inbjudan kanske besvaras. När mannen var på toa, duschade eller något annat. Jag är ju snabbare än när blåljuspersonalen med prio 1 är på utryckning, när ruset kallar. De takterna sitter nog i.

Men nu känns det som jag har fått ett nytt liv. Alkoholen upplever jag vara långt borta, men då jag inte litar på mig själv ännu, ber jag mannen ha den inlåst och nyckeln på sig. Jag riskerar inget på det här stadiet, vet ju hur lätt det är att falla. Att testa medvetet för att se om det går bra vågar jag absolut inte och tror att det kommer att fortsätta så. Det är INTE värt risken rakt ner till förnedring igen. Den har jag varit slav under så länge, så det räcker med råge.

Nu ska jag snart krypa ner i sängen igen, dricker lite te för att lindra min onda hals.

Trevlig andra advent på er! Let's be careful out there. ♡

Skillnad

Under över alla under, vi är HÄR nu, i det vi längtat till. Vad det var som gjorde att jag tog beslutet som höll, vet jag ej...beslutet har jag fattat mången lördags och söndags morgon förr...

Jag har ju varit nykter och börjat igen. Jag har ingen kristallkula o kan inte sia om framtiden, bara besluta och veta att detta beslut klarar jag av. Jag slår rekord i längd i avhållsamhet. Ett år.

Om våra häxblandningar var olika, min vin + vin, och mängden olika, spelar ingen roll. Våra känslomässiga konsekvenser verkar ha varit såååå lika!

Jag har aldrig klarat att ha vin hemma... Sommartid, ibland, en flaska gin...det blev gin o tonic varje dag till dess den var slut.

Mannen jag var gift med en gång i tiden...var likadan, fast drack mer mot slutet. Vet inte hur han har det med a idag, men det verkar inte topp-toppen bra...

Tur du har en god o bra karl, de växer inte på trä’n ❤️

Glad andra advent denna tredje nyktra helg, fina fina vän ??✨??

Det gör susen mot halsen i hett vatten.

Ja, känsloupplevelserna här på forumet är ganska lika i allmänhet, våra i synnerhet. Tror jag... ? Eller är det lite s(S)killnad? ?

Maken byter jag inte ut mot någonting någonsin. Tur att jag har vett att uppskatta honom och inte ta kärleken för given. ?

Ha en fin nykter avslutning på helgen, Skillnad och alla andra!

Alkoholhjärnan är verkligen knepig.

Trots att jag inte vill dricka mer alkohol, är inte det minsta sugen, kan jag drömma om den härliga, men ack så förrädiska, känslan när alkoholen rusar ut i blodet. Särskilt ruset efter att ha svept ett glas starksprit, den där supersnabba kicken.

Samma sak när jag slutade röka för mer än 25 år sedan. Jag visste att jag inte skulle ta fler bloss, ändå tänkte jag hela tiden på känslan då giftet spred sig i kroppen.

Det är viktigt att ge hjärnan belöning på andra sätt, hitta alternativa kickar, eller endorfinpåslag som det egentligen handlar om. Att träna är bra, men så tråkigt, enligt mig, särskilt styrketräning, vilket jag envisas med att förknippa det med. Raska promenader är sköna, men ger ju inte riktigt samma känsla. Löpning är ok, men knäproblem gör att jag inte vågar springa fullt ut.

Hur/vad gör ni?

Ha en ljus, fin och vit luciadag!

Känner mig trygg och stabil i min nykterhet och hoppas att det får fortsätta så. Mår så mycket bättre.

Skillnad

Helt otroligt ? Det är så härligt! Att det äntligen var dags ?

Höstens vinsörplande är över, glöggtidernas inträde portförbjudet. Fantastiskt!

Dagarna trillar på, som pärlor i ett radband. Lika som bär, nyktra vi är ❤️?❤️

Skillnad

Har inte tagit piller idag...men joggat ????

Nu inleder jag fjärde helgen som nykter. En Cola till maten och en öl på kylning - alkoholfri förstås. Känns fortfarande inte jobbigt, bara skönt att veta att jag vaknar pigg och utan minnesluckor i morgon. Sååå värt det!

Trevlig helg, alla kämpar!

Spöketimig

Så impad. Hoppas jag når dit en dag. Ska avverka min första alkoholfria helg på typ......nä, vågar inte ens räkna? Jo, midsommarhelgen! (Av nån konstig anledning.....)
Ha en fin helg

Spöketimig, det går fort att lägga till timmar, som blir dagar, som blir veckor... Nu hållet vi i det här. Heja dig!

Ha en fortsatt vit och fin helg!

Evigt ung

...till din fjärde nyktra helg!
Nu fortsätter vi framåt..

Kram

Så här en dag före julafton räknar jag in min femte nyktra helg. Då vi alltid haft vita julaftnar innebär just den dagen ingen prövning.

Storfamiljen kommer redan i dag och i morgon räknar vi 20 personer runt bordet. Vilken rikedom att få ha så många nära och kära hos sig. ♡ Det är självklart intensivt och jag brukar bli helt slut. Vet dock att mycket beror på att vi druckit alkohol de andra dagarna förr om åren. Tror att det blir stor sjillnad nu, bara det att orka gå upp vid 7-tiden, när småbarnen vaknar, och kunna äta frukost. Det är livskvalitet om något.

Önskar alla en fin och förhoppningsvis vit julhelg! ? En extra tanke till er som måste kämpa hårt för att ta er igenom de närmaste dagarna. Nu håller vi i det här! ?? ? Kram