Mannen 50+

Hej alla!
Mitt problem började för 6 år sen, hade innan dess inga problem med spriten. Började dricka mer eftersom stressen med jobb och husrenovering nästan knäckte mig. Men höll det ändå på en ganska ok nivå. Drack inte dagligen utan mest fre-sön och några dagar till. Men kunde sköta allt med jobb och så ändå. Sen smög det sig på mer och mer, tex semestern full varje dag. Och sen 2 år tillbaka är jag arbetslös och dricker 5-6 dagar i vecka. Det andra 2 håller jag eftersom jag besöker mina föräldrar samt har ett annat kvällsuppdrag som måste göras. Om jag kommer hem innan 2300 dessa dagar kan det hända att jag tar en fylla då med. Jag dricker inte överdrivet mycket. Men tänker alltid på nästa fylla. Så här brukar det se ut. 1430 första ölen (33 cl) och en whiskey, sen dricker jag 2-3 öl till samt tot 10-20 cl sprit. Lagom mycket för att kunna klara mig utan baksmälla.

Nu har jag varit nykter i 3 dagar, men känner att det blir nog en fylla idag, trots att jag inte vill. Skulle behöva träffa någon att snacka med eller umgås med för att slippa sitta själv med problemet. Var vänder man sig, är inte redo för AA? Kanske någon i samma sits i Nordvästra Skåne, finns du så skriv.

Lätt hänt. Det smyger sig på med tiden. Varför tror du inte att du är redo för AA? Jag gick ett tag men inte längre av olika skäl. Men det var inte speciellt konstigt eller obehagligt. Tvärt om, välkomnande, tragiskt, positivt, gemenskap, befriande, omvälvande med mera. Så vill du ha andra att prata med så är det inte alls en dålig idé. Var blandade åldrar, grader av missbruk och flera samhällsskikt. Tror många är överdrivet rädda för AA. Det är nog enklaste vägen att hitta ”likasinnade” att prata med på kort varsel.
Annars kan du fortsätta skriva här, många märker att det kan hjälpa mycket när man kommit igång.
Bra jobbat med 3 dagar, ta en dag i taget och vips är det en månad. Händer ju att det blir återfall men nya tag är alltid bättre än att fortsätta. Varje dag du hoppar över är ju en dag du återhämtar dig. Välkommen!

Välkommen hit till forumet! Läs, inspireras, peppa och peppas här på forumet om det passar dig.
Vill också bara lägga till att ni nu har öppnat Alkoholhjälpens program efter ledigheterna, så om det är något som skulle passa dig så kan du anmäla dig till det. Här kan du läsa mera: https://alkoholhjalpen.se/programmet/om

Önskar dig en fin helg!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet