Det rullar på här. Inte druckit något och inget sug. Så har det varit dag efter dag en tid nu. Behöver göra en liten notering här så jag inte glömmer bort att det kan bli annorlunda precis när som helst. Träningen är igång. I går och i dag är det vila från den. Bara två möten denna vecka, ett utvecklingssamtal och så mitt samtal på habiliteringen i dag. Därutöver lite telefonerande med skolorna, men inte så intensivt som det kan vara. Får inte förta mig med träningen och jag måste också ha tid att bara sitta och glo. Det ska jag göra i eftermiddag innan flickan kommer hem från skolan. Ljuset som kommer tillbaka nu är ju bara helt fantastiskt. Känns som om livsandarna återvänder. Virkningen har legat på is. Den vill jag komma tillbaka till.
I dag är jag nykter!
Kram alla!

svagis

Handarbete är ju, för mig i alla fall, mest förknippat med vinterhalvåret :) Men jag kör på med min stickning :)
Kram
svagis

Du verkar ha fått en lugnare vecka. Återhämtning, det kan du behöva. Härligt att läsa att nykterheten rullar på.

Trevlig helg!

Kram till dig

Gårdagen blev för mycket för mig. Jobb, träning och konsert på kvällen. Inte bra för utmattningen. Helt slut i dag. Känner mig bakfull. Har druckit litervis med vatten. Nu är jag hemma från jobbet. Ska ligga på sofflocket till träningen i kväll tillsammans med en kompis. Helgen måste fokuseras på att göra så lite det bara går. Nu måste jag helt enkelt få glotid. Och ja, jag är sugen på vin. Solen skiner, det är fredag. Konserten i går startade det hela. Har en flaska alkoholfri Rickard Juhlin i kylen som jag faktiskt tänker öppna i eftermiddag. Den får man unna sig i sådana här lägen tänker jag. Tack för era kommentarer Vinäger och svagis!
Kram!

Vill inte komma med pekpinnar här men såhär skrev du i inlägget innan det senaste: "Inte druckit något och inget sug. Så har det varit dag efter dag en tid nu. Behöver göra en liten notering här så jag inte glömmer bort att det kan bli annorlunda precis när som helst." och det verkar det ju ha gjort nu eftersom du vill "unna dig" vin. Du kommer inte må bättre av vinet, det lugnar en stund (cirka 20 min) sen vill hjärnan ha mer och mer och det kommer bli stressande istället för lugnande. Fundera över hur du kommer må efter ett, två, tre glas. Hur kommer du må imorgon? Är det värt det?

Jag har ingen alkohol hemma. Det jag har är en flaska alkoholfri bubbel från Rickard Juhlin. Har redigerat mitt inlägg nu. Ber om ursäkt för otydligheten och tack för uppmärksamheten Wasabi!
I dag är jag nykter!

Känslan helt-slut-orkar-ingenting-mer brukar jag också dämpa med vin. Nu måste vi hitta andra sätt att hantera den känslan, men inte dämpa den utan snarare förändra känslan.

Jag tror på mindfulness och min låtlista med sångmantra får mig alltid lugnare. De sjunger på indiska och jag förstår ingenting, men det ska ändå ”läka” hjärnan har forskning visat.

Jo, en sak kan jag. ”Sat Nam” betyder ”Jag är sann”.

Önskar dig en trevlig nykter helg!

Det var ju av ren och skär omtänksamhet du gjorde ditt inlägg Wasabi! Du ska inte be om ursäkt alls! Det värmer att känna att du och ni andra genuint bryr er om hur det går för oss här på forumet.

Kommer just från ett lugnt och stillsamt jympapass med fokus på stretch. Klockrent för mig i dag. Tror jag kan säga nu att "Jag är sann" Andrahalvlek :-)
Kram!

Har sovit tolv timmar i natt. Begriper inte hur jag kan sova så mycket men jag var helt slut i går. Mör i dag. Dricker te. Läser runt här. Orkar tyvärr inte kommentera så mycket. Det får bli som bestämt. Att göra ingenting i dag. Och det kan jag för att jag är skild och har barnfri vecka. Vet inte hur jag skulle klarat det om vi fortfarande var gifta. Då kunde jag inte slappna av en sekund.
Känns som om jag är åter till det nya normala - inget sug.
I dag ska jag vara nykter!
Kram!

svagis

Kom ihåg att du ff återhämtar dig från utmattning Charlie - allt hänger ihop och sömnen verkar vara vår nyckel till bättre hälsa. Fysisk aktivitet också förstås och du har ju kommit igång med båda sakerna :)

Jag vaknade 9.44 idag vilket är rekord för mig :) Jätteskönt att sova ut! Har en fin och mysig helg med min vän som är på besök.

Kram
svagis

Fröet

Märkligt jag har också nu i två nätter sovit i typ 12 timmar vilket jag aldrig brukar göra.
Trodde att kroppen nu efter två månader var fysiskt återställd.

Kram

svagis

Vad kul att se ditt inlägg :)
Hoppas du har rehabat ditt ben i simbassängen och att din röntgen gick bra. Jag har allt tänkt på dig <3
Kram
svagis

Fröet

Tack ?
Jag skriver emellanåt i min tråd på Det vidare livet, så det är ju inte så att jag har försvunnit ??

Kram och sov gott ?
Hoppas att vi alla tre får en lika god sömn inatt igen

Tack för att ni och alla andra finns! Är då och då inne i Det vidare livet så vet att du har det tufft runt omkring dig FinaLisa. I går var jag äntligen och köpte mitt nya duntäcke som jag lovat mig själv i 50-årspresent. Det förra var tio år gammalt och hade börjat rugga sedan några månader. Täcket blev tunnare och tunnare och att tvätta det var uteslutet. Investering i ett nytt var helt nödvändigt. Jag köpte det varmaste jag kunde hitta för en rimlig peng. Det gav mig tio timmars sömn i natt. Och du svagis som toppade med att vakna 09.44 en söndag morgon :D Du kanske också är på väg mot bättre sömntider! Det gläder mig. Som du säger Fröet borde kanske kroppen vara fysiskt återställd, men nu kanske den inte vill missa det den behöver och har behövt när den inte fått det eftersom vi har druckit. Den kanske passar på?

I dag är starten på min, svagis och flera andras (när jag skulle kolla upp vilka vi är försvann mitt inlägg så det får bli icke-namngivet) vecka 10! Vi stormar vidare mot den, eller hur?

Kram!

Fröet

börjar exakt idag för mej ?

svagis har kontroll på vilka vi är som är ”lika gamla” ?

Jag är också född 1970, har redan fyllt, och ser min nykterhet som den bästa 50-årspresenten jag fått. Bra med ett nytt täcke! Skulle också behöva köpa ett, då svettfläckarna efter alla ångestnätter tidigare är svåra att tvätta bort helt. Jag har följt din tråd sedan du startade den och har hämtat mycket inspiration här, Tack!

Kom igång sent med att börja skriva och kommentera här på forumet, men har läst väldigt mycket innan och det har i princip varit avgörande att jag i dag kan fira 50 dagar som nykter ?.

Tycker du verkar vara på G riktigt bra med sömn, träning och så klart med nykterheten!
Ha en bra dag!/Torn

Vecka 10, fantastiskt ju, och såklart du ska ha ett nytt täcke.
Själv firar jag 54 med tyngdtäcke men känner mig lite som en patient under det, så det rimmar lite illa med min självbild :)
Torn, vi är på samma dag! Skönt att ha en vecko-bundis. Särskilt som det tycks gå lite upp och ner.
Charlie, heja dig och tack för sånt ständigt närvarande stöd och klokskap, du är viktig! Kram.