TessMa

Vilken bra present och investering på dig själv?Grattis till 10 veckor!!!

Särskilt kul att jag på något sätt kunnat inspirera dig Torn med min tråd!

Försov mig idag (igen). Börjar på att inte bli så kul längre. Missade ett möte. Har pudlat på jobbet. Himla trist att jag ska vara den som missar hela tiden. Producerar inget särskilt heller på jobbet tycker jag... Är oändligt trött. I går fastnade jag med Kommissarie Morse på SVTPlay. Satt uppe till hela kl. 23.00 men lyckades ändå inte vakna när klockan ringde 07.00 :(. Jag behöver m MINST 9 timmars sömn varje natt. Helst mer. Funderar på om jag ändå behöver vara heltidssjuksriven en period igen. Jag ORKAR liksom inte som en normal människa.

Suget är tyvärr på igen. I Kommissarie Morse dricks det och då tycker jag tydligen det ser gott och trevligt ut. Även whiskey ser gott ut. De dricker inte ens rött vin i Kommissarie Morse, som ju är min grej! SUCK! En vän hörde också av sig och tyckte vi kunde ses. Hon tar med sig vin. Jag skyllde på utmattningen att jag inte dricker just nu. Räcker så med just den här kompisen tror jag. Eller så berättar jag. Har inte bestämt mig. Hon har starkt barnfokus både privat och professionellt, men är också en normaldrickare och jag vet inte hur hon hanterar att jag behöver ta fullt avstånd. Jaja... vi får se hur det blir.

Täcket fungerar toppen! Och det är så fräscht och fluffigt att gå och lägga sig med det :D

Nykter i dag även om tankarna snurrar. Jvla skit alltså....

... med försovningar och liksom starta dagen på minus, eller så upplever jag känslan du beskriver.
Och extra jobbigt när det inte förorsakas av vin-intag.
Vill tipsa om en väldigt bra brittisk krimserie på SVT play, Erkännandet. Där dricks det inte alls! Vi lyfter den här dagen, nyktra. Kram.

Jag var ju som sagt väldigt sugen i går. Tog fram ett nyfikenhetsköp från ICA. En alkoholfri gin för 250 pix. Hade hört att den skulle vara bra. KÖP DEN INTE! Smakar lätt smaksatt (ceder) vatten. Att blanda den med tonic går öht taget inte då försvinner den helt. Helt enkelt inte värd pengarna.

När jag nu plockade lite glas på morgonen kändes det ju så klart jätteskönt att jag klarat ännu en kväll utan alkohol. Min hjärna vinner ännu en gång. Nämligen den vill ha, den får inget. Så småningom om hoppas jag detta sug försvinner helt. Har inga illusioner. Tänker att det kan ta ett år eller så...

Inga möten i dag så jag satte medvetet klockan lite senare. Nu blir det te sedan sista arbetsdagen innan ett minisportlov tillsammans med barnen torsdag fredag.

Kram!

svagis

Det där lät ju skitäckligt :) Men ändå bra att du höll dig till a-fritt! Det är jobbigt när det dyker upp - suget :(
Men jag påminner dig om kvinnan på mitt AA-möte som nästan nostalgiskt tänkte tillbaka på tiden efter sitt nykterhetslöfte för numera kände hon inget sug öht - kände sig helt främmande för att dricka alkohol.

Vi hoppas på den tiden Charlie! Idag ska vi vara nyktra :)
Kram
svagis

Den dagen när suget är helt borta och att vi känner oss främmande för alkohol öht. Den dagen ser jag fram emot! Tid tid tid är det vi behöver!
I dag är vi nyktra!
Kram!

Någon här tipsade om denna föreläsning på Youtube: ”Hur påverkar alkohol hjärnan? Finns det nya behandlingsmetoder mot beroende?” Jag har sett den nu och vill tipsa vidare. 55 minuter av delad kunskap kring beroenden. Tack till dig (har tyvärr i stunden glömt vem det var :()här på forumet som var först med tipset!

svagis

och för varje dag som går så känner jag mer och mer att alkohol inte är en del av mitt liv. Det är skönt att kunna tänka på allt annat som är kul och gott och inte längre vara fixerad vid alkohol som jag var förut.
Fast idag blev det ändå en ganska rörig dag som avslutades med fika med en god vän som jag inte sett på länge och som jag tycker mycket om. Jag slängde mig iväg lite försenad och vi hann ändå sitta och tjöta i ett par timmar innan han måste ta tåget hem till sina barn. Så nöjd trots allt!
Kram
svagis
PS. Jag hittade idag en Charlie AH utan foto på FB och skickade vänförfrågan - har du fått den?

Samma här. Och så kommer suget då och då. Men för varje gång vi vinner kommer vi längre bort från alkoholen!
Ingen vänföfrågan. Leta efter Charlie AH Forumsdotter med kobild. Säg till när du gjort det så raderar jag detta.

I dag är vi ett gäng som firar 10 veckor! Grattis till oss och alla andra som kämpar! Jag mår bra. Har barnen nu. Det har varit sportlovsvecka och vi har haft det bra. Saknar skidresan som vi kunde göra när vi var gifta. Nu har jag varken bil eller pengar. Men det finns annat man kan göra. Färdtjänsten flickan fick för någon vecka sedan har ju verkligen givit oss en väg ut ur lägenheten. Helt plötsligt kan vi bada, åka på Bounce och göra annat skoj. Vilken livskvalitetshöjning Deluxe! Just nu känns tiden då vi satt hemma hela dagarna och flickan skrek på Roblox som väldigt avlägsen. 14-åringen har tyvärr ett rejält dipp nu. Onormalt trött, dag efter dag. Han har varit hos läkare och tagit en del prov så arbete pågår med att kolla upp vad detta kan handla om. Jag själv tycks inte bli så mycket bättre i utmattningen. Eller så går det så långsamt så jag inte märker förbättringen. Funderar på om jag behöver vara heltidssjukskriven en tid igen. Gör ont i plånboken men en realitet är att jag faktiskt inte kan sköta mitt jobb just nu. Försover mig. Missar möten, även sådana jag kallat till själv. Glömmer det mesta. Kan inte läsa, förstå och dra slutsatser av underlag. Nä, jag är INTE mig själv alls.... SUCK!

Positivt dock att jag inte har något sug för tillfället. Det var några dagar sedan. Känns bra och naturligt att vara nykter så länge inte suget infinner sig. Mitt huvudsakliga argument - att aldrig visa mig berusad för 14-åringen igen håller liksom i sig. Det gäller. Det räcker att jag tänker på det tillfället för att jag ska känna att det är bra nu.

Kram!

Både med barnen, jobbet och utmattningen ? Och sen orkar du ändå titta in hos oss alla och sprida glädje och pepp ❤️

Stort grattis till 10 veckor! Grymt bra jobbat ?

Och det låter klokt med sjukskrivning på heltid, åtminstone några veckor.

Viktigast först - vara nykter!

Vad du kämpar?å Grattis igen t 10 veckor?

Skönt att din flicka fick färdtjänst så att ni kan komma ut lite grann. Förstår att det blir tufft m ekonomin om du är heltidssjukskriven men det är kanske värt det så att du kan få må/bli bättre. Tänker att utmattning tar sin tid. Var själv för tolv år sedan sjukskriven...jag brukar säga att jag gick inte helt och hållet i väggen men blev väldigt vidbränd. Känner fortfarande av det när jag hamnar i stress. Risken om man inte lyssnar på sin kropp är ju att man kan få stanna hemma så mycket längre.
Nu låter jag väldigt duktig inte min mening utan bara omtanke. Jag har full förståelse för att det är stressande m ekonomin.
Tänker även att det påverkar dig mycket när ditt barn dippar...hur barnen mår påverkar ju ens egna mående så oerhört starkt.
Hoppas ändå att ni får en fin söndag??

Härligt med 10 veckor. Grattis???

Inte lätt när man vill jobba och inte pallar egentligen och ekonomin inte räcker till. Hm... men hälsan går först?

Ha en finfin söndag o kram??

Trots att du har det tufft själv fixar du att lämna några uppmuntrande ord. Tack!

Och du, stort grattis till tio veckor. Fantastiskt.

Kram

svagis

Hur har du det? Äh det vet jag nog - du sitter i favoritfåtöljen, spik nykter :-D Kanske virkar lite...?

Nu ska jag skriva ett par rader i min tråd :)
Kram
svagis

Jo, absolut spiknyktert här. Ingen virkning än. Tusan också. Jag sitter och begrundar den början till ytterligare en grytlapp jag gjorde innan förkylningen för några veckor sedan. Verket ser ut som en banan :(. Inte en kvadrat i sikte här inte. Det kommer, det kommer :D
Kram!

Tiden går och alkoholen känns just nu som en absolut icke-fråga. Jag är säker på att jag det inte kommer att vara så hela vägen men det är så skönt att få en liten känsla för hur livet kan komma att bli framöver. Heltidssjukskriven från och med i dag och månaden ut. En nödvändighet. Stor oro hos läkaren för om FK godkänner. Jag själv har kommit till en punkt där jag bara tänker att det får bära eller brista. Jag måste vara helt ledig. Att ha mig på jobbet just nu är inte så bra, varken för mig eller mina kollegor. Det har börjat pratas om i fall jag har PTSD (post-traumatiskt stresssyndrom). Behöver gräva lite i det men vet just nu inte om jag kan få hjälp med den delen. Vad bra att jag inte dricker tänker jag. Där finns i alla fall inget störande moment på min väg mot hälsan. Ett barn är på väg till skolan. Nu ska jag strax väcka det andra.
Kram!

svagis

Skönt att iaf läkaren förstår vad du behöver, och du själv förstås!
Kram
svagis

Vaknar upp efter 11 timmars sömn. Världen glittrar. Minusgraderna har lagt sig på gräsmattan. Solen skiner och hela gräsmattan glittrar. Till och med asfalten är vacker denna morgon. Två saker på schemat i dag och det är ett spinningpass som jag ser fram emot och en middag jag ska bli bjuden på i kväll. En försenad födelsedagspresent från en vän. Trött och glad att jag inte arbetar. Fokus bara på mig själv. Vin finns inte på kartan just nu. Skönt.
Kram!