Se det som en gåva att det är lugnare på jobbet just nu. Se det som din tid och möjlighet att tänka och göra nykterhet 24/7.

När det blir intensivare på jobbet har du pga din nykterhet mycket större möjligheter att fokusera på jobbet.

Mötet med psykologen imorgon blir kanon. Det känner jag på mig. Och min yngsta dotter brukar säga ”Mamma, du har alltid rätt”. Och jag väljer att tro henne ?

Självklart ska du sitta i bilen och ha mötet. Du måste känna dig helt fri att prata fritt ur hjärtat ❤️

Kram ?

Tänker att jag måste förtydliga gällande min tjänst?
Det är ju inte så att jag har det lugnare pga Coronan el ngn annan dipp. Anledningen t att jag har det lugnare är att jag är övertalig. På den arbetsplats där jag arbetar ska det vara två kuratorer men nu är vi tre och jag är övertalig därför jobbar jag inte som kurator i den benämningen att jag har patienter. Så det kommer inte bli mer intensivt..
Jag tänker att så småningom kommer ngn sägas upp inom mitt område vilket innebär inte nödvändigtvis att det blir jag.

Kram?

Så skönt...ingen alkohol idag??
Känns verkligen bra...och imorgon blir det heller ingen alkohol??
Tar en dag i taget??

Idag var min son hemma och hjälpte oss med köket. Nu känns det riktigt kul med ett nytt kök...det kommer bli snyggt??Men när vi satt och drack kaffe berättade jag om mitt samtal m psykologen på internetbehandling igår.
Berättade att jag har druckit under många år, dricker på vardagar och att jag har druckit utan att han el min dotter förstått det. Berättade om toleransnivån som har stigit under åren. Då säger min son...hade du druckit alkohol när du skickade alla sms t mig? Sen nämner han även min brors och svägerskas namn plus en kompis namn. Under en period skickade jag väldigt många sms när min son var ute på nätterna och inte kom hem. Det hjälpte ju inte att jag skickade 15, 20, 25 eller 30 sms för inte kom han hem ändå men det var oron/ångesten/alkoholen som drev mig t det. Smsen t min bror, svägerska och kompisen skrevs för att jag var arg/ledsen och skrevs under påverkan av alkoholen. Och, nästa dag vaknade jag ännu mer ångestfylld ..nu för tiden skriver jag högst sällan sådana sms. Såg på min son att han tänkte och tänkte...liksom la ihop det ena och det andra å kunde kanske förstå lite grann...å mina tårar rann..för jag skämdes?men det var skönt att berätta.

Men för att berätta om samtalet m psykologen på internetbehandling så kändes det väldIgt speciellt att sitta i bilen på en stor parkering i min stad med Vänern framför mig och ha ett digitalt vårdmöte. Det känns skönt att det är gjort och det gick bra! Massvis av frågor, väldigt lika varandra men vinklade på olika vis. Tog 50 minuter. Vissa frågor gällde om jag hade upplevt det under de två senaste veckorna eller de tre senaste månaderna eller under de 12 senaste månaderna. Frågorna berörde områden som droger, om jag var suicidbenägen, om ätstörningar, om jag hörde röster, såg saker som ingen annan såg, om jag före 15-årsålder hade stulit saker, varit i bråk mm mm och givetvis frågor om alkohol. Det jag gav utslag på var ju alkoholen...På onsdag blir det samtal m läkaren därefter ska de komma fram t om denna behandlingsform passar för mig vilket jag innerligen hoppas att de tycker??

Så idag nykter tack och lov??

Kram t Er alla?

Ps! Har inte orkat att kommenterat i era andras trådar ...men har läst??

Bra att du tog samtalet med sonen. Nu vet han. Och ert samtal kommer nog att fortsätta framöver när han kommit på ännu mer saker.

Men jag förstår verkligen att det var ett jobbigt samtal att ta ?

Skönt att samtalet med psykologen gick bra - och skönt att köket snart är klart!

Kram ?

Jag läser in; hopp och tro, stret och jobb och massor av vilja.
Är så imponerad av dig, såna stora och viktiga steg du tar, inget enkelt men en väg framåt,
Tänk på att här gör man som man vill, orkar och hinner med att kommentera etc.
Jag tror på dig och tycker du verkar urstark. Kram.

Tack vänner för era inlägg?

Har berättat tidigare för min son om mina problem men nu berättade jag lite mer i samband med att jag berättade om internetbehandlingen vilket kändes väldigt skönt??

Idag känner jag mig nöjd över gårdagen att jag var nykter men känner mig ändå väldigt låg. Uttråkad?Brukar alltid se fram emot jobbet på måndagen, att träffa kollegor igen men nu gör jag inte det. Jo, jag ser fram emot att träffa kollegorna men inte den tristess jag känner el ensamhet då jag inte ska jobba m patienter/föräldrar. Hoppas att chefen är på jobbet och har tid att prata m mig. Jag kan fixa och ha det så här t sommaren men efter sommaren måste chef och HR-avd sett över situationen. Att ha en kurator anställd på 100% men jobbar kanske knappt 50% kan ju inte vara särskilt hållbart??
Detta som ni förstår innebär att det blir desto svårare att avstå alkoholen men jag måste på ngt vis hålla mig över ribban att inte välja alkohol utan motion. Mår väldigt bra av att vara ute i naturen..i skogen och vid vattnet??Tänker att om jag fixar måndagen så blir det onekligen lättare att klara tisdagen??

Jag märker att många som skriver här inne ber om ursäkt om man inte är på topp om inlägget blir lite deppigt men det måste det få vara så tänker jag. Eller om man inte skriver i andras trådar..jag bad ju själv om ursäkt om det igår. Visst blir jag glad när någon skriver i min tråd för man vill ju gärna få lite feedback på vad man skriver men ibland får det vara så..att man inte orkar skriva helt enkelt??

Tänker även att det inte är konstigt att man känner sug efter en dag, en vecka, en månad eller mer. ...vi har ju ett beroende. Jag blir mer förvånad över att många beskriver att det går så lätt...men glad för eran/deras skull att det verkligen gör det??? Den svåra utmaningen är ju att motstå suget och om man inte kan motstå det utan faller dit att man kan ta sig upp snabbt igen och det är verkligen ingen dans på rosor?

Jag vet inte om jag är så himla stark ..fast jo..på ett vis är jag nog det. Jag är ganska medveten om vad som triggar mig att dricka. Trots att jag vet att alkoholen för m sig så mycket negativt inte minst för den fysiska hälsan men likväl har jag fortsatt. Så är det ju för det som röker, snusar osv. Anledningen t att man inte slutar beror ju oftast inte på kunskap. Om jag nu får börja m internetbehandlingen så hoppas jag verkligen att jag kan få stöd i att hitta mina fallgropar på djupet för att kunna motstå alkoholen.

Kram??

Någonstans tänker jag att de där samtalen du nu har med nära och kära kanske är viktigare för dig än alla behandlingar i världen. Självklart behöver du mer, men jag bara vill peka på att du nu gör ett jättestort jobb på egen hand. Sonen verkar ha fått lite att fundera över så när han återkommer med frågor får du en ny chans att prata om det som har varit. Potentiella fallgropar är ju något som är högaktuellt för mig. Att bli nykter är helt enkelt inget dagsverke utan en pågående process under låååång tid. Kanske resten av livet.

Kram!

Precis som du säger Charlie70 att bli nykter är inget dagsverke utan en lååång process?

Idag blev ingen helnykter dag men jag har i alla fall slagit ut hälften el mer av vad jag köpte. Har känt mig så ledsen idag...pga jobbet...ska maila min chef och HR-specialist ang att få ett möte. Hur ser planeringen ut kring mig för framtiden?

Hade ett samtal m min terapeut i em. Så gott??Det handlar för mig om att stå ut i känslan ..oavsett vad den beror på...gång på gång. Det finns så mycket mer att berätta som jag inte känner att jag orkar berätta just nu..just nu behöver jag mest vänner som gör att jag fixar att stå ut..därför är ni viktiga för mig här på forumet??

Men, om du har fullt upp m dig själv precis som jag..känna inga krav...vill du skicka ett hjärta...en kram...gör gärna det...om du orkar❤️

Ska försöka stå emot alkohol, söka bekräftelse fr vänner ( gör jag ju här?men ni fattar) vill så gärna lyckas m att vara ute i naturen ..cykla...promenera..och när köket är färdigt...satsa på trädgården????

Kram❤️

Bra att du hällde ut hälften av det du köpte ❤️ Du ångrade dig halvvägs, och det är jättebra!

Vad säger terapeuten om din situation? Får du konkreta råd av hen?

Jag tänker att det är den konstanta oron för jobbet som framkallar ångest och stress - och som i sin tur får dig att dricka.

Men du kan inte påverka din chefs och hr-avdelningens arbete. De har säkert fullt upp med massa annat coronarelaterat just nu.

Det är ingen lösning att du tänker ”imorgon ringer jag”. För när du ringer riskerar du ändå att få svaret att de inte har tid just nu, och då sitter du där på vänteläge igen.

Det bästa du kan göra tror jag är att skriva ner vad DU tycker och vill med framtiden. Maila chefen och hr-avdelningen samtidigt. Skriv att du är beredd på ett möte närhelst de har tid.

Och sen måste du släppa det. Då ligger bollen hos dem. Var tydlig med det i mailet. ”Nu väntar jag på en mötestid från er”.

Du kan inte påverka hur andra människor beter sig. Du kan bara påverka ditt förhållningssätt till det.

Lägg all din kraft och energi på att må så bra som möjligt just nu. Helst vara här och nu hela tiden.

Lättare sagt än gjort, men med meditation, mindfulness och yoga kan man träna sig på det.

Kram ?

Nu har jag ett inbokat samtal med min chef och HR-specialist!

Tack för dina råd AndraHalvlek!

Jag visste vilken väg jag skulle gå, att jag ville ha ett möte inom en vecka eller högst två och fick ett möte i nästa vecka. Vet vilka frågor som jag vill ställa och jag kommer ta med mig ngn vid mötet. Ska fråga fackliga representanter först därefter någon annan. Eftersom jag jobbar inom landstinget så sitter facklig representant en bit bort!

Min terapeut som jag har haft kontakt med under flera år och är på väg att avsluta...den kontakten initierades inte pga alkoholproblem även om vi har pratat om detta. Jag vet till stor del varför jag dricker...vad det är som triggar...men behöver förstå ännu mer och hoppas få det av en professionell behandlare på internetbehandlingen. Sammanfattningsvis så handlar det om att stå ut i känslor...oavsett om det handlar om ångest eller glädje. Dvs jag är ledsen..jag dricker vin...solen skiner...jag dricker bubbel...jag har haft tråkigt jag dricker vin...det är fredag...jag tar en öl...

Imorgon har jag tid med läkaren...ser fram emot detta samtal:) Och hoppas därefter att jag får börja internetbehandlingen! Det blir ett nytt samtal i bilen..på en parkeringsplats..kanske samma som i fredags.!

Ha en skön tisdagskväll...där jag bor skiner solen:)!!

Skönt att du fått ett jobbmöte inbokat, och jag hoppas att läkarmötet blir bra imorgon också. Besök kan man ju inte kalla det längre, eller?

Kram ?

Tänk..jag vet inte när jag sov åtta timmar senast?La mig strax före 22 igår kväll och klev upp kl 6. Visserligen klev jag upp två gånger och tyvärr hade jag druckit alkohol men kände mig lugnare inombords. Känner mig väldigt trött...som alltid när jag vaknar...men ändå?
Nu in i duschen därefter lite fixande och trixande m denna 57-åriga kropp så jag känner mig redo att möta jobbet och så småningom läkaren via nätet el som vi på jobbet säger digitalt vårdmöte.

Och nu ska jag testa en annan variant att skriva nu att idag ska jag vara nykter istället för att imorgon skriva att jag drack el att jag var nykter.

Så, idag ska jag vara nykter???

Hej vänner?

Så lättlurad jag är...spelar ingen roll vad jag skriver här utan det handlar om känslor?att hantera dessa känslor??

Haft ett bra samtal m läkare idag på internetbehandlingen även om det tekniska var lite struligt?Till slut fick vi ha ett vanligt telefonsamtal??
Läkaren tänker att jag ska kunna påbörja internetbehandlingen??
Kändes verkligen skönt??
Fast verkligheten är ju att det är precis lika svårt men jag måste tro på detta????

Under den här rubriken som jag/vi skriver ”Förändra sitt drickande” så de trådar där jag har läst i förutom ngn enstaka så är många inne på ganska många månader som nykter tom kanske upp emot tio år som nykter...jag undrar hur kom du dit??
För mig funkar det inte med...jag har bestämt mig...har läst massvis av böcker... lyssnat på poddar..för det är ngt mer...tänker jag som gör att man slutar..Vill du berätta? El har du berättat i din tråd?

Nu ska jag försöka vila från allt vad den digitala världen erbjuder... märk väl jag sa...ska försöka ??

Önskar er alla en fin helg och en helg som du önskar?❤️

Kram??

Nu känner jag att jag blottar mig helt otroligt men....jag undrar vad är det som gör att ngn svarar på ens inlägg/kommentarer?

För egen del så är det kanske ngt som liknar min egen historia..

Kram?

Jag tror inte bara att igenkänning gör att man svarar, även om det kanske är vanligast.

Ibland vill man nog bara bekräfta: ”Jag ser dig, hör dig, lider med dig” osv. Ibland vill man nog förstärka det positiva: ”Heja dig, du tänker/gör helt rätt, fortsätt så” osv.

Jag tror att man även kan svara för att man känner att man har något att tillföra ”diskussionen”.

Fakta, alternativa åsikter eller något som kan fördjupa tänket hos den som har skrivit inlägget. Vara ett ”bollplank” helt enkelt.

En riktigt fin Kristi himmelsfärdsdag önskar jag dig!

Kram ?

Det pratas ju en del om att "nå sin botten". Vad är det då? För mig hände det när jag kom hem, mycket berusad, tillsammans med en karl i december. Jag var ju inte ensam hemma utan hade faktiskt min pojke boende hos mig då. Den blicken jag fick av honom. Den blicken blev min botten. Innan dess hade jag under typ tio års tid försökt få koll på min ambivalenta inställning till det där rödvinet, genom att inte dricka alls (bestämt mig många gånger för det innan jag kom hit), dricka lite, dricka i bland osv osv. Det hade jag nog fortsatt med om inte det som hände i december hade hänt. Då nådde jag definitivt min botten. Det var först då jag kunde känna att jag med hela min hjärna kunde bestämma mig för att det får vara nog nu. I vilket fall kan ju bara var och en utgå från sig själv. När är nog, nog liksom...?

Grattis till din kommande internetbehandling! Hoppas den är givande och ser fram emot lite återkoppling från den när och om du känner dig redo.

Jag håller ett extra öga på din tråd eftersom vi sågs på träffen. I övrigt är jag inte så aktiv i skrivandet som jag var tidigare. Jag läser just nu inte allt heller. Det går upp och det går ner. Just nu är jag lite introvert i mitt liv och leverne....

Kram!

Tack för era inlägg?Det gör mig alltid glad?

Det är så bra när du skriver om triggers, Charlie70. Ska nog skriva ner mina och se vad jag kan välja istället?

Idag har inte varit en jättebra dag. Dels var jag låg pga att jag drack alkohol igår dels pga av att vår dotter kom hem och var inte alls på humör. Hon ville åka till en vän som bor ca två timmars bilresa fr oss. Hon frågade vad jag tyckte om det och jag sa att jag tycker att det var ingen bra idé med tanke på Covid-19 och att smittspridningen i vår stad är störst i vårt län. Jag vet att hon egentligen tycker detsamma men hon har ledig helg, känner sig ensam och uttråkad. Vår dotter har alltid haft vänner men är sedan några år tillbaka en ganska ensam tjej. Det är lätt då att hamna m vänner som man känner sig sviken av precis som det även var m några andra vänner idag. Fast när hon åkte t jobbet var hon på lite bättre humör. Jag är SÅ påverkad av hur mina barn mår...deras känslor går in i mig...jag älskar dem så oerhört gränslöst mycket❤️

Men idag har det varit en nykter dag vilket känns skönt??En dag i taget...men mitt nästa mål är iaf fyra dagar för det var väldigt länge sen...fast en dag i taget?

Klarade inte av suget idag..ville så gärna?

Finns det någon som håller på som jag i detta forum under denna rubrik
”Förändra sitt drickande”? Det är inspirerande att läsa om er som lyckas att klara av månader ...nu läser jag visserligen endast några trådar...så det borde finnas fler som jag.

Har en jättefin man men kanske inte ett stöd t 100%. Vill inte utelämna honom mer här och nu eftersom några här på forumet har träffat honom.

Hur som helst..har funderat över mina triggers och de är följande:
- Fredagar och lördagar men fredagar när svårare...mys.
- Solsken (en helg) förknippat m bubbel.
- Köpa efter jobbet...väldigt mycket en vana...
- Tristess
- Ensamhetskänsla

Har aldrig alkohol hemma...men fastän skammen kryper längs ryggraden så går jag ändå in där på systemet och köper...en bestämd mängd under vardagar för att klara jobb och kunna köra mer..ngt mer när det är helgdag efteråt.

Känner en sådan fruktansvärd stress inom mig...för nu måste jag ta steget in t det nyktra livet...stå emot suget...gång på gång.

Behöver ha med er?

Kram?

Då KAN du inte dricka! Det är kanske den kryckan du behöver för att uppnå en lite längre tids nykterhet. Så att du verkligen får UPPLEVA fördelarna ?

Lider verkligen med dig ? Du kämpar hårt och VILL verkligen, men det räcker inte. Har du funderat på AA eller behandling?

Kram ?