Senaste två nätterna har jag sluppit myrkrypningar *ta i trä* och sovit gott, och hårt. I natt var jag förvisso på toa två gånger, men däremellan sov jag stenhårt. Och drömde ?

Vi var inne i ett stort hus och vi trodde att det spökade eftersom gamla flaskor på ett skåp flyttade på sig. Plötsligt hoppar en stor råtta ner från skåpet och upp i mitt knä och biter mig i handen.

Sen är vi ute och jag skriker helt hysteriskt ”trampa ihjäl råttan”. Jag är gravid ? och funderar på om jag behöver stelkrampsspruta och penicillin.

Sen är plötsligt äldsta dottern och hennes pappa och kille på plats. Jag skriker åt hennes pappa att trampa ihjäl råttan. Dottern och hennes kille vädjar för råttans liv. Den fortsätter springa efter mig för att bita mig. Värsta skräckfilmen, mördarråttan liksom.

Till slut trampar han ihjäl den, påpassligt nog har han träskor på sig. Dottern och hennes kille vrålar rakt ut ”nej” och gråter som om det vore en kattunge.

Förklara den drömmen ni som kan!

Kram ?

Vilken fantastisk dröm? jag tolkar den såhär;
Alkoholdjävulen har förklätt sig till en råtta i ditt undermedvetna och skrämmer skiten ur dig där han hoppar ut bland flaskorna som rör sig. Han inte bara anfaller utan biter dig också!!
Du vill att råttan ska dö och ditt ex hjälper dig med det men dottern och pojkvännen ser ju bara råttan, inte alkoholdjävulen därför blir de ledsna när den stampas ihjäl...
Visst är det fantastiskt i vilka skepnader drömmar kommer till en!! ?
Det var min tolkning det??

Kram ??

Alkoholdjävulen som mördarråttan! Den tolkningen gillar jag ? Liksom att jag är stenhård: ”Trampa ihjäl den”.

Jag är värsta djurvännen annars. Tycker dock att råttor är rätt äckliga. Finns sådana i vårt soprum.

Just det där med trampa ihjäl en råtta har jag ett minne av. När jag gick i nian praoade jag på ett ställle där de hade djur som försöksdjur, mest råttor om jag minns rätt.

En dag rymde en råtta, och en djurskötare trampade ihjäl den med sin vita träsko.

Det minnet har jag inte tänkt på på evigheter. Minns det som rätt obehagligt. Det sa en del om hur djurskötaren såg på sitt arbete. Jag själv gullade med råttorna, men för honom var det bara en råtta i mängden. Det var lättare för honom att trampa ihjäl den än att få fatt på den och sätta den i buren igen.

Kram ?

Älskar att drömma. Mina drömmar brukar vara så livliga och tokiga och roliga ?
Min terapeut säger att de figurer/människor samt deras beteende/känslor ofta är ens egna fast i andra skepnader. Är det du som vill ta död på råttan/alkoholdjävulen men ändå tyckt det varit ”sorgligt” att ta död på trygga råttan som känts som en kattunge?
När jag börjat se mina egna känslor i alla filurer i mina drömmar har jag lättare kunnat tyda dem.

Nån natt mitt under min terapi-period hade jag en mardröm. Jag drömde om ett spädbarn vars bröst var öppet (inte sårigt eller blödande utan bara liksom öppnat).
Terapeuten trodde att det var mitt inre jag som nu öppnat för förändring inifrån.
Tydligen speglar/projicerar man sina egna känslor genom olika skepnader i drömmen.
Spännande!
?????‍♀️

Så kan det vara. Kattungen visade sig vara en råtta, men en del av mig vill inte inse faktum. Men råttjäveln blev ihjältrampad ändå. Done.

Kram ?

Idag har jag haft ett två timmar långt prat med chefen om bemanningen i höst. Ett svinbra möte - total samsyn, kreativa idéer, respektfull känsla.

Det är kanske inte bara hon som är dum i huvudet? Det kanske är jag som har varit avigt inställd och osmidig också. Tål att tänka mer på ?

Igår läste jag några tankvärda och kloka ord som kan summeras med orden ”välja att vilja”.

Så vill jag leva mitt liv. Jag vill välja att vilja göra saker. Både på jobbet och privat. Jag vill inte vara ett offer för omständigheter och budgetkrav. Jag vill lära mig att fullt ut förhålla mig till verkligheten.

Kram ?

Till denna sidan..Vad fint att du haft bra möte med chefen..Ibland behövs inte så mycket förändring hos sig själv, för att mottagaren ska betee sig annorlunda..När vi nyktrar till, är det lättare att hantera meningsskiljaktigheter har jag märkt i alla fall..Kram?

Det känns bra att hänga här ? Känns mer rätt, det här är inget tillfälligt längre.

Att jag känner ett helt annat lugn och stabilitet gör att jag bemöter henne på ett annat sätt, och då bemöter hon mig annorlunda. Vinn-vinn ?

Kram ?

Tre möten IRL har jag haft på jobbet idag. Minns inte när jag hade ett möte IRL senast. Toppade dagen med ett styrelsemöte med tjejjouren där jag är engagerad. Lite trött nu minst sagt.

Imorgon jobbar jag hemifrån och försöker hitta flowet igen. Det får man inte under 30 min mellan två möten.

Inför varje möte bör man ju avsätta tid för förberedelse och efter varje möte tid för reflektion. Kanske göra en handlingsplan också om man fått ett uppdrag.

Hur ofta gör man det? Om man inte ska presentera något på mötet, förhandla eller skriva protokoll förstås.

Alldeles för många, inklusive jag ibland, kommer till möten och liksom ”jaha, vad ska vi prata om här då?” Och leds dessutom mötet av någon som inte kan styra upp och summera ordentligt så blir det varken hackat eller malet. Bortkastad tid för alla. Suck.

Märker det väldigt väl med tjejjouren. Unga kvinnor på 25-30 år. Och så jag som har ungefär 30 års erfarenhet av föreningsarbete, men som vägrar styra upp. Vägrar ”ta över”. Jag håller mig i min hörna och bemannar chatten en gång per månad. Punkt.

Men ikväll kunde jag inte hia mig. Anmälde mig till arbetsgruppen som ska rekrytera fler volontärer. Där kan jag bidra med min kompetens känner jag, och ju fler vi blir desto fler som kan bemanna chatten.

Kram ?

I morse var jag och yngsta dottern helt överens - vilken underbar morgon ? Lite svalare, daggigt, dimman skingras och solen lyser från klarblå himmel.

Vi i detta hörn av landet har haft en jättebra sommar generellt. Ömsom sol, ömsom regn. Precis som livet i övrigt.

Ikväll sover dottern över på ett korttidsboende. Det gör hon varje onsdag, som avlastning. Hur go hon än är så är det lite utmattande att ha henne hemma, så en kväll med tystnad är skönt mitt i.

Hon behöver träna på att sova utan oss föräldrar inför flytten till eget boende dessutom.

Kram ?

Grymt!

Drömmer mig fem månader fram där jag också kan skriva 6-0. Än så länge 1,5-0 ?
Ska tänka på dig och din bedrift när suget tränger sig på.

En dag i taget går snabbare än man tror. I ett huj så är det jul. Just därför är det viktigt att ta en nykter dag i taget, vara närvarande i nuet, och njuta av varenda stund av lugn och harmoni man får. De blir fler som nykter!

Kram ?

Jobbat hemifrån idag. Boring. Gjorde det löpande jag skulle göra och lite till, men orkade inte ta tag i något större projekt.

Behöver lite mer inspiration för att göra det, eller lite tidspress. Jag jobbar bäst mot en deadline. Får sätta deadline för mig själv ibland för att få vissa saker gjorda.

Så jag gick och la mig efter lunchtid, och sov och sov och sov. Ofrivilligt uttag av komp ? Trots att jag har sovit riktigt gott i natt, drömt mycket.

Ja, det är väl en trötthetsfas helt enkelt. Oerhört tacksam att jag kan sova. God sömn är en gåva. Hoppas jag kan sova i natt nu bara.

Torsdag-fredag åker jag till jobbet och jobbar istället. Behöver hänga med sommarvikarierna lite spontant känner jag. De flesta slutar jobba på fredag.

Kram ?

Jag tycker det låter gött att du ändå kan välja hur du vill lägga upp jobbet. Hemma eller på firman, jobba hårt eller ta det lite lugnt och tom sova efter lunchen.? Jag är fast på min arbetsplats. En fördel är dock att jag kan ta ledigt med bara någon dags varsel. Ledighet sköter vi inom teamet, utan inblandning av någon chef.

Ha det bra! Kram

Så kallad ”frihet under ansvar” har jag absolut. Jag kan ta ledigt när jag behöver, om arbetsuppgifterna tillåter det. Får planera efter det dock, ingen gör mitt jobb när jag är borta. Jobba i förväg, jobba ikapp.

Men jag älskar friheten ? Det är nog därför jag fortsätter även om det känns tufft stundtals. Den friheten att styra sitt jobb är inget man kan räkna med om man söker annat jobb.

Kram ?

När jag blev nykter ersatte jag alkoholen med choklad och alkoholfri öl. Jag behövde substitut som kunde ge mig känslan av belöning, något gott som förknippades med vila. Jag behövde den känslan massor.

Det blev choklad varje dag och alkoholfri öl fre-sön, ibland mer. Inga mängder, men alldeles för ofta.

Jag drack inte speciellt mycket öl i mitt onyktra liv. Rödvin var min drog. Den alkoholfria ölen väckte inte mersug efter alkohol alls, utan bara sug efter mer alkoholfri öl. Och chokladen väckte sug efter mer choklad.

För cirka en månad sedan slutade jag med chokladen och för en vecka sedan slutade jag med ölen. Det kändes i längden inte sunt att ersätta en ovana med andra ovanor, om än inte lika skadliga.

Jag tröttnade dessutom på alla ölflaskor och ölburkar. Inte alls miljövänligt, eller billigt i längden.

Nu försöker jag hitta bra och goda substitut. Jag dricker redan 2-2,5 liter kranvatten dagtid, jag har alltid en vattenflaska med mig överallt. Smaksatt Loka ger mig inte heller tillräcklig känsla av ”belöning”, det är för vardagligt för mig.

Ikväll dricker jag äppeljuice, vilket är gott. I kylen ligger en flaska frusen kolsyrad lemonad på kylning, vilket också är jättegott.

? 2 flaskor (1,5 liter) kolsyrat vatten
? 1 Godmorgonjuice Lemonad
? 1 liten flaska grapetonic

Drick ur den ena flaskan kolsyrat vatten. Fördela vatten, juice, grapetonic 50/50 mellan de två flaskorna. In i frysen och ta ut i lagom tid innan de ska drickas.

Det är jättegott att dricka den lite isig, nästan som slush, och det känns lite festligt i fina glas med sugrör. Ser ut som en GT, så den kan funka om man vill smälta in på en fest också.

Kram ?

Fint att du flyttat till "Det vidare livet"- ska fortsätta följa dig här... Skönt att du hade ett bra samtal med chefen! Det kan ju vara precis så... att när man ändrar sin inställning så agerar andra människor annorlunda. Hoppas ni fortsätter på den banan, så du slipper läcka energi på den "relationen".

Kram och ha en fin dag!!