Ja..jag behöver lunchsällskap..två fina unga kloka tjejer kommer m mat fr den bästa restaurangen i stan. Jag bad de köpa sallad med rödbetor och chèvre t mig. Är inte så sugen annars när jag är ensam.

Kram?

Vilket fältslag du har att utkämpa.
Att försöka smalna av radien har för mig fungerat ok under perioder av stress pga barn som har det tufft.
Att verkligen bara ta en liten stund i taget. Många tankar och kram kommer här ??

Det är bra m frivillighet men det går nästan t överdrift..har ringt t psykakuten, socialjouren och polisen...och jag går bet överallt...under tiden går min dotter som är manisk/bipolär omkring ensam ev alkoholpåverkad i centrala Gbg..pantsätter saker...ingen kan hjälpa henne?
Vad i h-e är det för lagstiftning?!?!

Imorgon kl 8 rådgivningscentrum??Måndag kl 10 sömnmedicin??

Godnatt❤️

Så trött...dödstrött....?

Har duschat...äter frukost nu...fastän jag mår lite illa av trötthet och oro...om 20 minuter åker jag t Rådgivningscentrum som det heter i min stad. Undra...kan detta vara vägen t nykterhet?
Ja...det är ingen annan än jag som bestämmer det..jag vill men jag är rädd att misslyckas...fast kanske jag ska ta fram den där styrkan som jag hade igår och ringde för att få hjälp ..att ngn skulle kunna hjälpa min dotter.

Ses igen!

Kram?

Annie Grace listar tre viktiga saker för att bli och förbli nykter:

1) Du måste tro på att du klarar av det. Stäng alla bakdörrar.

2) Slå inte på dig själv om du snubbar, upp igen och sikta framåt. Lyft samtidigt alla fördelar med nykterheten till skyarna!

3) Identifiera dig som nykter, precis som du skulle göra om du utövade en hobby/idrott seriöst. Eller varför inte som du identifierar dig som mamma.

Kom ihåg: Vad din dotter gör kan du inte påverka, men vad du gör - eller inte gör - kan du faktiskt påverka

Kram ?

Precis så är det! Å det var precis vad kuratorn sa idag. Ska tillbaka om en vecka.

Har gjort allt vad jag kan påverka för att min dotter ska få hjälp nu kan jag inte göra mer än att ta emot henne när hon kommer.

Jag ska lägga mig nu och försöka sova lite grann.

Idag ska jag vara nykter!

Kram?

Hoppas mötet i dag kändes bra och att det kan ge dig något.
Ta hand om dig!
Kram!

Mötet igår var mycket bra! Jag kände mig nöjd efteråt. Ska ses nästa torsdag igen. Att jag ändå drack alkohol igår var väldigt dumt?Men tänker inte analysera mer om det utan nu är det en ny dag!
Inte tänka bakåt, inte tänka på anledningar utan GÖRA!

Min man hämtade min dotter i Gbg igår. När de kom hem t vår stad mötte hennes kollegor upp och körde henne på psykakuten men hon blev inte inlagd. Är hemma h oss. Jag håller låg profil.

Vad jag vet är att jag ska endast åka och köpa blommor idag i en störtmysig affär som ligger utanför centrum därefter åka hem. Be min man handla mat. Jag behöver sova, sova och vila..vila. Och äta bra. Risken är större annars att jag dricker alkohol.

Tror på en bättre dag idag ..jag ska göra vad jag kan??

Kram?

Så skönt att dottern är hemma hos er. Nu måste det väl bli fart på sjukvården? Så att hon kommer igång med medicinen?

Kram ?

Ja, det år så skönt att hon är hemma!

Jag har precis skjutsat fram henne till stan där hon skulle träffa en kollega/arbetsledare. På psykakuten hade man sagt till min dotter att hon skulle ringa sin läkare idag. Jag känner att jag blir skogstokig när man tror att hon som hela tiden pendlar mellan högt och lågt ska kunna ta ansvar för att ringa läkaren. Just nu vill hon inte ha någon direkt hjälp av mig så jag håller lite låg profil men jag tror att hennes kollega kommer att hjälpa henne. Jag ringde ju till vuxenpsykiatrin i vår stad igår och sa att det behövs ett vårdintyg men tydligen måste läkaren göra en bedömning där man ser patienten för att någon ska tvingas att läggas in. Därefter pratade jag med mobila teamet inom vuxenpsykiatrin där kvinnan som jag pratade med sa att det krävs väldigt mycket för att någon ska tvångsomhändertas därmed bygger mycket på frivillighet. Och min dotter är ju i det skedet då det byggs upp relation med exempelvis personligt ombud men de har ju träffats endast en gång. Jag hoppas att hon är på väg att landa så hon inte drar iväg igen....för nu behöver det ske en förändring i positiv riktning.

Kram:)

Har sovit ca 1,5 timma. Stekte falukorv och stuvade makaroner. Det var faktiskt evigheter sedan jag åt det..riktigt gott. Åt det mycket oftare när barnen var små. Ska ta en dusch och en promenad med vår hund Bella. Kanske blir jag piggare och lite gladare då för jag känner mig så ledsen. Tänker att det är alkoholskiten och all oro över min dotter som bara gör mig så oändligt trött och tröttheten gör mig ledsen. Frågade min man om vi kan handla tillsammans. Behöver komma ut men inte till systembolaget. Tänker att vi åker till ICA-affären för att köpa mat. Fredagsnöje:)

Vi ses igen!

Kram:)

Det ringde på min mobil men jag hann inte ta samtalet innan det la på..."Inget uppringnings-ID" . Först finns det ingen indikation på att någon har pratat in ett meddelande men sedan ser jag att det finns ett. Det är min dotters läkare som har pratat in ett meddelande och min dotter har varit på vuxenpsykiatrin med sina kollegor. Läkare säger att hon ska ta en tablett per dag därefter säger han att hon ska inte utsättas för stimuli och så lite kontakter som möjligt. Det kändes bra att hon har varit där men sen blev jag både ledsen och arg. Jag har sagt till min dotter många gånger att ta medicin, vila och äta..vara hemma. Om psykiatrin inte kan omhänderta min dotter hur tänker man att jag ska kunna få henne vara hemma mot sin vilja?!?! Jag kan inte låsa inne henne!!
Hon ringde precis till mig och vi pratades vid...hon frågade om läkaren hade ringt och jag svarade vad han hade pratat in. Nu är hon hos en kollega och min man ska hämta henne därifrån. Jag hoppas nu att min dotter förstår allvaret..hur viktigt det är för henne att stanna hemma.

Kram:)

Kära Varafrisk. Jag har följt din kamp under en tid. Jag (som så många här på forumet) känner till hur fruktansvärt det är att leva med barn som mår dåligt. Kombinationen av kärlek, ansvar och maktlöshet kan knäcka den starkaste.
Jag vet också hur lätt det är att ta till alkohol i denna situation.
När det var som värst för oss vågade jag inte ens tänka den tanken. Att avstå det som kändes som mitt enda sätt att få någon form av ögonblicksro fanns inte på kartan för mig.
Jag tycker du är fantastisk som ändå försöker hela tiden. Att du reflekterar. Och jag tror att detta gör att du faktiskt dricker mindre än vad du hade gjort annars, och att du kommer att ha nytta av processen den dag du bestämmer dig för att sluta dricka även under en längre tid. För jag är övertygad att den dagen kommer. Det gäller dock att hålla sig över vattenytan tills dess.

Tack för ditt inlägg!

Du har precis fångat vad jag känner nu ....att det enda som ger mig ngn form av ögonblicksro är alkoholen även om jag vet att det är inte lösningen.

Jag har ju utvecklat ett starkt beroende...så allt är inte förknippat m min dotter även om det är en extrem oro nu?

Min man hämtade henne hos en kollega t henne.. skulle snabbt iväg och träna thaiboxning (så impulsivt) å nu ska hon iväg igen. Lyssnar inte på ngn! Arg som ett bi på mig!

Hur länge ska man orka som förälder??

Kram?

Varafrisk, jag lider med dig, så jobbigt det är!
Din dotter måste vara inne i en riktig manisk fas och hoppas verkligen att hon tar sin medicin och att den tar den värsta toppen. Hoppas att det ska plana ut snart och att hon lugnar ned sig.
Bra att hon har kolleger som ställer upp.
Var rädd om dig också!?
Kram ???

FinaLisa...

Tack för din omtanke❤️

Tyvärr så tar hon medicinen så långt ifrån kontinuitet som möjligt?

Kram?

Ligger i sängen. Regnar. Vaknat några gånger. Somnade om. Halv nio ringde min mobil. Min dotter ringer och frågar om vi vill komma och hämta henne. Min man åker. Nu är hon är...hur länge hon nu är det. Medicinen ska hon ta t natten men tog den nu förhoppningsvis somnar hon.

Dessa svängningar, humörväxlingar...utsätta sig ständigt för nya människor, miljöer, risker...snus, cigaretter och alkohol.
Pratade m en sjuksköterska på vuxenpsykiatrin som sa att som bipolär kan man vara egoistisk och det kan jag verkligen instämma i. Så fruktansvärt egoistisk så man kan bli galen emellanåt.

Min älskade dotter som är så klok....måtte den fas snart vara över! Så hon får lugn och ro...och vi får lugn och ro. Oron är det värsta?

Önskar er en fin lördag?

Kram?

Var och handlade mat för en timma sedan. Bland frukt och grönsaker träffar jag Pia (hittar på namnet). Hon är kompis m min bror och svägerska. Hon är även adoptivmamma. Hennes son hoppade framför tåget för drygt 1,5 år sedan. Jag berättar om hur min dotter mår. Pia berättar att hennes son kunde gå i timmar precis som min dotter. Där vid grönsakerna och frukten rinner våra tårar..Lena tar upp sina pappersnäsdukar ...ger en t mig..Våra barn har blivit lämnade flera gånger..det är därför man aldrig ger upp min dotter ska aldrig någonsin mer bli lämnad av en förälder..Pia tröstar sig med att hennes son fick ro genom döden.
Nu är min dotter hemma..?❤️??

Självklart kommer du aldrig ge upp din dotter! Vännen du träffade bland grönsakerna, kan ni ses igen och prata mer? Det verkar som om ni har liknande erfarenheter och att även hon har behov av att prata. Att ens barn dör före en själv måste vara en fullständig mardröm! Eller rädslan för att det ska hända ens barn det som man inte vågar tänka på.

Du är inte skyldig oss andra kommentarer Varafrisk. Viktigast att du fokuserar på dig själv och din familj (dotter framförallt) nu. Jag håller utkik efter dig här.

Kram!