Först vill jag säga att jag blir varm i hjärtat av att läsa i trådar hur gott ni mår som klarar av att vara nyktra...jag blir glad både för er skull och för min skull. Jag vill dit...och ska dit...och jag tvivlar inte på att det kan vara så bra som ni skriver. För mitt liv var bra innan alkoholen tog över...visst det hände massvis av svåra saker...men när inte de svåra sakerna var där...då gjorde jag ju de där vardagliga sakerna som jag kan sakna...fixade mer i hemmet, tränade mer...ja helt enkelt gjorde lite mer saker.

Se klart..jag vet att jag inte behöver svara men jag tänker att jag vill nog ändå...jag är en ganska öppen person ibland kanske för öppen...när jag är i kris..har jag mer vänt mig utåt än inåt. Nu försöker jag väl härbärgera vissa känslor som ändå kan vara bra att försöka härbärgera men annars vänder jag mig nog gärna utåt..för att få stöd, hjälp och bekräftelse. Men en av anledningarna till att jag är öppen är inte för att man ska tycka synd om mig...visst jag söker förståelse...men jag vill även visa för omvärlden att det svåra även finns...allt är inte en vacker ytlig fasad...utan det kan var jäkligt skitigt och jobbigt också. MEN när det gäller mitt alkoholmissbruk...det är jag inte så öppen med..jo nu för tiden när det gäller professionella kontakter som tex tandläkare, vårdcentral, sömnläkare dock inte mitt arbete men några få vänner. Anledningen till att jag inte skriver hur mycket jag dricker är att jag skäms samt att om jag skriver om det då blir det liksom verkligt på något vis. När min läkare frågar om det så när vi började träffas kanske jag pratade sanning 70% medan jag nu ligger nog mer på 90-95%. Här i forumet berättar ju de flesta hur mycket man har druckit då man drack men det är sällan som fortfarande dricker som berättar hur nuläget är. Jag tänker att det är mycket lättare att berätta om hur det var om man befinner sig i ett läge då man har kontroll. Men jag dricker i snitt ca 2-3 små starköl tidigare valde jag en starkare variant men nu 5% därtill brukar det vara den minsta mousserande vinet på 25cl och vin på 18 el 25cl. Det kan bli mer när det är fredag el lördag. Det skulle vara bra om jag kunde minskat mitt drickande men jag behöver sluta helt...för min kropp behöver vila...den behöver återhämtning under en lång tid. Så är verkligheten. När jag var hos kuratorn igår gick vi igenom det som var positivt resp negativt att dricka alkohol. Och under det negativa var det väldigt många fysiska åkommor. Så är det....

Och idag är det lördag..systemet stänger kl 15 och jag ska inte åka dit...känner starkt att jag behöver vila ifrån alkohol...hjärnan kan komma att spela mig ett spratt närmare kl 15 men jag har ganska ont i magen idag samt att jag har lite symptom (med tanke på Covid 19) som bidrar till att jag inte ska vara bland folk. Så där var Covid19 till en fördel för mig. Annars började inte dagen så himla bra...min dotter ringde kl 8.15 ...jag hade somnat om..så jag vaknade med ett ryck..i displayen var det ett 010-nummer så jag blev så himla rädd! Min dotter hade fått låna telefon av någon. Jag hörde väldigt dåligt vad hon sa...men hon ville bli hämtad på en plats inne i stan. Till saken hörde att hon skulle stå och sälja korv ihop med en annan tjej i ett köpcenter för fotbollsföreningen mellan 9.30-13. Hon var ute på krogen igår och var som alltid på efterfest. Jag sa till henne igår att hon skulle kanske stanna hemma eller åtminstone inte gå på efterfest men det är de enda sociala kontakter hon har så hon gick. Var på efterfest. På efterfesten börjar en kille och hon bråka verbalt. Killen säger till henne att det är ingen som vill ha dig här vilket hon tar bokstavligt och går ut. Går ut utan jacka, väska, mobil och nycklar. Så hon sover ute..i någon container...i endast klänning och skor. Kommer sedan hem till oss. Jag fixar frukost. Och det min man är mest stressad över är vilka kläder hon ska ha på sig när hon säljer korv...vill stryka något som inte behöver stryka...och mitt hjärta värker över hur det är för min älskade dotter...och tårarna rinner. Nu är hon hemma igen efter att ha sålt korv...all hennes energi är slut...hon fick sköta kassan hon som har så svårt fört matte...och nu måste hon få tag i sina saker...och tro på att de finns där efterfesten var.

Nu är jag väldigt öppen med denna berättelse men det är för att jag vill att man ska förstå hur det kan bli att vara bipolär, ensam och med alkohol i kroppen. Hade inte alkoholen varit med i bilden hade ju inte allt hänt. Hade jag inte druckit alkohol de senaste dagarna så hade jag inte haft så ont i magen idag. Idag dricker jag ingen alkohol....jag vilar..jag ser en serie..och när jag blir piggare kanske en promenad.

Ha en fin lördag och kram:)

Hej varafrisk,
Jag hoppas du förstår att det verkligen inte var en fråga som behövde besvaras, här är det verkligen frivilligt att dela det man vill eller inte.
Jag tänker på det där med självkänsla, och hur himla viktigt det är att ibland få luta sig emot sig själv och känna; yes, jag fixade det.
Som idag. Kan du liksom gnugga dig i att idag blev en nykter dag. Bra nog. Det bästa tänkbara till och med.
Du har så otroligt mycket utmaning med att hjälpa din dotter, hålla ihop familjen (tolkar jag det) och hålla ihop all oro. Jäklar vilken kämpe du är. Hoppas du får en bra kväll! Kram ?

Hej Varafrisk, du ska inte skämmas, du ska vara stolt över alla dina försök att stå emot alkoholen, och för att du varje dag orkar kämpa på ett sätt som inte så många i Sverige tvingas göra för sina barn.
Du kommer att klara att komma dit du vill så småningom, så länge du inte ger upp.
Och jag hoppas av hela mitt hjärta att du får en vilsam och fin kväll! Kram.

Hej Varafrisk, jag tänker på dig då och då och tycker du är så stark som ändå klarar att ha nyktra dagar. Jag klarade inte det den sista tiden. Om jag någon gång missade att handla på systemet så fick det bli 12 folköl som nödlösning. Du kommer fixa att bli nykter tids nog, Det är jag övertygad om. Jag håller med Se klart och Blenda om det där med självkänsla. För minsta lilla framsteg, lyft det till skyarna och var stolt. Stolthet ger oanade krafter. Kram❤️

De värmer❤️

Se klart, jag vet att jag inte behövde skriva men jag ville...kändes bra??

Jag har ju berättat för er hur min lördag började. Under em låg min dotter och jag samt vår hund Bella och vilade i min mans och min säng. Jag gick upp före min dotter. Helt plötsligt tyckte hon att Bella verkade konstig. Skakade med huvudet och när hon satte ner henne på golvet så bar inte benen henne. Jag försökte se om jag kunde locka m lite skinka men hon rörde sig inte ur fläcken. Fick tag på ett nummer t akuten på ett djursjukhus. Veterinären ville att vi skulle komma dit. Satte oss i bilen även dottern var med. Körde t en stad åtta mil bort. När vi kom dit hade Bella blivit piggare och när hon kom in t veterinären var hon som vanligt. Veterinären trodde att det kunde varit en liten propp. Det var SÅ skönt att hon var bra igen??
Det blev ett besök på MAX och vid 19.30-tiden var vi hemma igen.

Nu är dottern ute igen men jag hoppas att det blir en lugnare kväll och natt för henne och därmed även för oss.

Är stolt över mig själv att jag är nykter idag och somnar nykter??

Kram och Godnatt ❤️

Hoppas din söndag blev lugnare med en piggare hund och en hemkommen dotter...
Du behöver verkligen få ro omkring dig!
Och inte falla för det som gör dig illa .... håller tummar och tår för att du ska få några vita och sköna dagar denna vecka. ??

Kram ???

Tack FinaLisa för hälsningen?

Bella mår bra och det blev en hundpromenad idag och därefter duschade jag henne. Hon är så fin??Dottern hade ju glömt mobilen på efterfesten i fredags därför kunde vi inte nå henne under dagen. Jag blev orolig men det visade sig senare att hon var hemma h sig. Nu är hon oss och sover hos oss inatt. Har tagit sin medicin??❤️

Och...jag somnar nykter??

Kram och Godnatt ❤️

AmandaL

Wiie grattis till allt idag och igår! Det känns bra att läsa att din hund mår bättre, att din dotter är hemma och att du är nykter ???

Så skönt det känns att ha varit nykter två dagar??Det var det bästa m helgen annars var den sisådär. Å tack AmandaL för din hälsning! Kul att det går så bra för dig? Idag är jag hemma fr jobbet eftersom jag kände lite symptom i lördags.

Jag har funderat lite..eller rättare sagt mycket. Kuratorn på Rådgivningscentrum sa..det är jättebra m en analytisk förmåga men inte nu...nu gäller GÖRA...handling liksom.

Så jag funderade ändå....och har en liten plan...vet inte om den kommer hålla men jag vill försöka. Har och haft väldigt många fysiska åkommor och under den senare tiden mer ont i magen och på flera olika ställen som jag kopplar t övervikt och alkoholdrickandet. Har blivit rekommenderad både ”sovmask” och bettskena samt att jag medicinerar mot högt blodtryck. I helgen har jag haft ganska ont i hela kroppen vilket motiverat mig till att inte dricka. Och tänker att det även idag inte ska inte bli någon alkohol. Jag tänker att innan jag börjar m sovmaskin el bettskena vill jag känna lite grann hur min kropp känns utan alkohol. Jag vill även få mer kontinuitet att vara ute i naturen??

Så här tänker jag här och nu och jag ber till högre makter att dessa tankar kan få följa mig och stanna kvar??

Ha en fin måndag alla och kram?❤️

Hoppas innerligt att det blir som du vill och önskar dig. Att du hittar läkning i naturen - och att du är så snäll mot din kropp som du bara kan vara.

Du kan räkna nyktra dagar mot onyktra dagar. Idag är det 2-0 i vinst för de nyktra dagarna, ikväll 3-0 förhoppningsvis.

Men blir det 2-1, dvs två nyktra och en onykter, så överväger fortfarande de nyktra dagarna, och då kan det vara en bra målsättning.

Kram ?

Li-Lo

Hej

Vill mest heja på i detta att "göra". Bra där! Det är några trådar som rör sig kring det just nu. Att inte låta känslor av oro hindra och/eller tänka att det behöver kännas rätt först. Viktiga resonemang. Ofta kommer "göra" först och sedan infinner sig känslan av att det var rätt så att säga.

Handlingskraft, ett mäktigt ord.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Hela dagen har jag varit inställd på att inte dricka någon alkohol idag. Har varit hemma från jobbet idag pga Corona att stanna hemma några dagar efter att man känt symptom. Min dotter har också varit hemma hos oss. Hon har varit ganska låg ...beskrev sig själv som tom och trött. Så vi tog bilen och åkte ut en tur bla t mina föräldrars grav. Idag är det elva år sedan min pappa hastigt rycktes ifrån oss. På hemvägen somnade min dotter i bilen.

När vi kom hem lagade jag mat t kvällsmaten. Min dotter skulle iväg och träna boxning och ev skulle min man också iväg för att träna. Och DÅ kom suget när det var ca 50 min kvar tills systemet skulle stänga. Jag försökte definitivt inte uppmuntra min man att träna för jag behövde ju bilen. Men så kom tankarna...”du vill inte få så där ont i magen igen”..” du vill inte känna...jag klarade inte det”. Så jag bara satt där på köksstolen tills klockan var 17.50 och jag skulle inte hinna iväg. Och jag klarade det...yes??

Å nu ser jag på en serie på Netflix och min man har tagit hand om tvätthögen??därefter blir det makaronipudding m skinka och rödlök inget märkvärdigt men väl så gott?

Det är några timmar kvar till läggdags men jag kommer somna nykter❤️

Kram?

Ett väl så gott sätt att utöva mindfulness och framförallt inte agera på sug. Alla erfarenheter samlas i banken. Bra där! Kram ?

Imorgon blir det jobb igen??Jobbet ger mig inte samma energi som tidigare då jag var ordinarie men det är ändå gott att komma iväg.

Önskar så att min dotter skulle kunna få ett annat jobb. Dagtid och m jobbarkompis. Skulle göra mycket för hennes mående. Inte lätt i dessa tider och i synnerhet inte utan utbildning. Jag försöker dock peppa henne och göra vad jag kan för att hennes tillvaro ska bli bättre??❤️

Imorgon gäller det att surfa på suget i bilen och ratta den rätt hem efter jobbet. Snabbt ta på mig träningskläder och gå t klockan blir över 18. För suget kommer att komma...men jag ska påminna hjärnan om att om jag dricker alkohol då kommer de fysiska åkommorna vara kvar...och det är det inte värt! Men som sagt var...en dag i taget...

Godnatt och kram??