Här är du bland vänner. Vi har antingen slutat dricka eller försöker sluta dricka. Vi vet hur du känner just nu, men det är ändå bra om du sätter dina egna ord på det. Använd forumet som en dagbok för egen del. En dagbok som du får respons på. Läs även andras trådar och kommentera, så kommer du snabbt in i gemenskapen.

Kram ?

Mr_Chivas

Du är absolut bland vänner här och kommer finna mycket styrka och inspiration som för
hoppningsvis kommer att hjälpa dig på din resa!
Att du har kommit hit är ett steg i rätt riktning.
Vi finns här

Det blev 3 öl i går och känner mig besviken på mig själv.
I dag blir min första hel nyktra dag på 3v . Jag ska försöka skriva här varje dag från och med nu. Jag ska vara nykter i 100 dagar till att börja med . Så idag är då alltså 1
Jag är medveten om att det kommer bli jobbigt, men tror att skriva här och få följa alla ni fina kämpar här gör att jag nog ska klara det ? ❤

Tycker dagen har gått bra. Men nu när kvällen nalkas börjar en konstig oro och rastlöshet i kroppen ta fart... jobbigt .
Jag har druckit en hel del a sista 2 åren typ 2- 3 bib den vecka jag är ledig ( jobbar natt varannan ) och på jobbar veckan blev det ca 2 starköl för att varva ner innan jag skulle sova.
Jag är så glad att jag hittat detta forum...hur dumt det än låter så är det skönt att inte vara ensam i detta .
När jag blir lite mer stabil ska jag försöka kommentera mer i era trådar .
Kram /Åsa ❤

Åsa!
Jag försöker också göra en rejäl förändring och siktar på 100 dagar. Sen få vi ses.
Är på dag 12. Tyckte första 5 var jobbiga men känner mig nu mkt piggare och gladare. Har inte alls samma sug. Så kämpa på!
?

Just nu känner jag en stor sorg över mitt beslut att bli nykter. Men vet att det är abstinensen som talar. Jag ska fixa detta, jag har så himla mycket bra i mitt liv som är viktigare än A .
1 man
1 barn
2 barnbarn
1 katt
4 hundar
Det är ju helt klart något att kämpa för .
Jag vill vara ett riktigt stöd för min dotter och inte bara finnas där ibland.
Kommer att skriva av mig här och kämpa tillsammans med er alla ❤

I dag är det dag 2 och jag känner mig just nu lite lugnare i sinnet.
Är rätt så säker på att det blir jobbigt i kväll. Men det är bara att hålla mig fast i min längtan att få bli helt nykter så ska det gå bra hoppas jag .
Hejar på oss alla ??
Mvh /Åsa

Fortsätt så, och fortsätt passera alla öppna fönster! Vi är många som stöttar! Läs och lyssna på allt du kan om alkoholberoende så lär du dig förstå vad den gör med din kropp och varför du kan känna som du gör. Det är så många som vittnar om ett fantastiskt liv utan alkohol, speciellt efter 4-6 månaders avhållsamhet. Jag vill dit och känna det! Själv är jag inne på min tredje dag nu efter att ha druckit en del sen november efter över två månaders uppehåll. Vi är många som stöttar dig - både i med och motgång!
Det kommer att bli bättre, och du är värd det!
Kram

Så bra jobbat med 2 mån då har du säkert fått smak på fördelarna med att vara nykter . Tänker att 2 mån är bättre än att ha varit full den tiden. Känns så bra att få vara med här, där vi alla kämpar och ror åt samma håll . Jag tar en dag i taget och ber att jag ska fixa detta nu ?

Kaffetanten88

Första veckan är ju en fysisk abstinens och att känna sorg är helt normalt. Det blir ju som ett tomrum man måste fylla med annat.

Jag fyller det just nu med godis. ? Planen är nyttigare sen men jag brakade menalt efter 2 veckor nykter och är helt slut. Lätt yr i huvudet osv.

Anonym26613

Grattis till ett bra beslut ???

De första dagarna är jobbiga. Men snart blir det så mycket bättre (hoppas vi iaf ❤) . Alla reaktioner och känslor är tillåtna. Du tränar en "inte-dricka-muskler" och det är inte alltid så roligt eller behagligt.

Önskar dig all lycka på din resa ??? ska bli spännande att få följa dig. Skriv och läs ?

????? // Mary

Tagit 2 glas vin. Jag blir så galet besviken på mig själv ? nu är allt tömt ut och det blir inget mer i kväll . Kommer att berätta mer ingående för min man hur illa det är för mig i morgon , jag tror han kommer att förstå och stötta. Jag ber så mycket om ursäkt till er alla.
Men tack alla för era peppande ord . I morgon får bli början på ett nytt liv ❤ (jag fattar inte att det ska vara så svårt vin är ju inte ens gott )

Det tror jag är nödvändigt för att klara det. Ensam är inte stark och den som är en närmast måste kunna stötta dig när du vacklar och ta emot dig när du håller på att falla. Och be inte om ursäkt. Vi har alla varit där! Det är inte fallet som definierar dig, utan styrkan att resa dig igen! Och vi är många som stöttar.
Krama dig själv <3