Fantastiskt kämpat av dig! Grattis till 1 år!!

Det där med en dunk per kväll känner jag mig igen mig i. Nu. Drog en dunk förra fredagen. Nästan en hel igår. Galet. Spyr inte. Får inga minnesluckor. Iaf inga större. Men det påminner mig om mitt gamla jag och jag blir så rädd. Vill inte bli så igen. Säga för mkt. Skriva för mkt. Är inte där än men jag ser att jag går åt det hållet. Jag ska stanna i tid nu. I min ålder vet jag, att det blir inte roligare på fyllan. Känns ju bara så då.

Imorgon det den 31 januari. Ett bra datum.

Ha en härlig lördag ?

Det är väl inget magiskt med datum i sig men det kan hjälpa en sån som mig att hålla ordning på vart jag är. Så, idag startar min vita februarimånad. En månad är realistiskt att klara av. Jag vill och jag ska. Antabus måndagar och torsdagar. Det ska gå.

Tog antabus i måndags. Ren måndag och tisdag. Dricker idag. Kände mig glad de 2-3 första. Sen ska resten bara ner. Sista just nu och känner mig sjukt låg. Ensam och ingen att prata med. Inte här, på nätet, på luren. Bara väntan på att få somna.

Konstigt, får du ingen reaktion? Men OK, vissa kan tydligen dricka "igenom" Antabus. Jag är på väg in i min tredje Antabus-behandling, och jag skulle aldrig våga dricka under tiden. Kanske du behöver öka dosen?
När det gäller det där med Ups and Downs: Det handlar mycket om alkoholens inverkan på hjärnan. Det här är egentligen Andrahalvleks grej, men läs Annie Grace This Naked Mind eller googla alcohol experiment. Där finns mycket info om hur alkoholen påverkar våra hjärnor.

Jag känner igen känslan av att vara ensam och låg och bara vänta på att få somna. Tyvärr är det en känsla jag mest haft under mina nyktra perioder. Man måste fylla tiden som man tidigare druckit bort med någonting meningsfullt. Inte lätt, jag vet!

Kämpa på!

Tack för peppen ? Ja, tydligen är jag en sån som kan dricka dagen efter antabus. Min läkare reagerade också på det, så nu har vi gjort en plan och jag känner mig både hoppfull, glad och skitsugen på att sätta igång. Ska få lättare dos, 200 mg, så jag kan ta den varje dag. Ska göra det i flera veckor. Så skönt när man får hjälp och vägledning av någon som kan och förstår men är odömande och enbart objektiv. Ska bli så skönt att släppa alkoholen.

Och Onkel F - Yes, det finns mycket jag vill göra istället för att dricka. Ska bara se till ATT börja göra det också ?

Ha en trevlig helg, medmänniskor.

Självklart drack jag igår. En aning för mycket men i lugnt tempo, kontrollerat och drack inte upp allt. Mår fint idag, lite seg. Vacker morgon. Tyst inne, tyst ute. Kommer dricka idag också. På samma sätt. Imorgon börjar nya tiden. Antabus 7 dagar i veckan. Ska hämta ut tabletterna idag. Är fortfarande extremt sugen på att dra igång. Det kommer bli frihet.

....att jag kommer komma ifatt mina känslor i takt med att jag nyktra till framöver. Ensamheten. Tomheten. Jag hoppas det blir bättre. Jag vill inte vara en nedsupen gubbe. Vem vill vara med en sån? Inte jag.

Köpte en box igår. Och hade 2 öl kvar. Började dricka tidigt. Drack inte upp allt och somnade tidigt med. Mår helt ok idag. Imorgon börjar jag med antabus varje morgon. Frihet.

Jag tänker ibland att väldigt många ungdomar borde lägga mycket energi på att göra sig anställningsbara. Se till att de har rätt utbildning, jobba på sitt kontaktnät, hålla igång och förkovra sig, ta alla jobb och chanser som dyker upp och så vidare. Göra sig attraktiva för en arbetsgivare att anställa.

Och lite likadant är det ju för oss som är singlar på lite äldre dar. Vi behöver ju jobba för att bli ”förhållandebara”. Se till att vi är så attraktiva som möjligt för en presumtiv framtida partner. Och det handlar ju förstås om att göra det bästa av det man har - och där ingår inte bakfylleångest, stor ölmage, instabilt humör och lögner på grund av missbruk.

Häll ut den alkohol du har kvar - och bestäm dig inifrån och ut för att du vill ha en förändring,

Kram ?

Exakt så jag tänker också. "Förhållandebara" var ett nytt ord som satt mitt i prick ? Det är ju precis det jag inte är i dagens läge men jag ska bli. Längtar efter att vara lite stolt över mig själv.

Hämtade ut mina nya Antabus igår. Kostade en slant men välinvesterade pengar. Räknade för skoj skull ut vad jag skulle lägga på alkohol 2 veckor framåt. I runda slängar en tusenlapp. På 2 veckor. Absurt. Så Antabuskostnaden älskar jag, av flera anledningar.

Nu ska jag ut i solen. Ha en fin söndag.

Bara genom att leva sitt liv nykter så blir man grundstolt över sig själv, och sen är det bara att bygga på uppåt. The sky is the limit ? Jag ser fram emot att följa dig på din nyktra resa och se aha-upplevelserna rada upp sig som pärlor på ett pärlhalsband.

Kram ?

Tack ? Skönt också att veta att nån har ögonen på mig ?
Jag ska bli stark/are i mig. Sån längtan till antabusintag framöver.

Fredag idag. Är på, med mina mått mätt, på svindåöigt humör. Irriterad på katten. Irriterad på vissa omständigheter i vardagen. Irriterad på mig själv att jag inte kommer ur känslan.
Fram till jag kom hem var humöret bra. Bra dag på jobbet. Åkte hem lite lyxtidigt. Fortfarande dagsljus då. Men ju närmare hem jag kom, ju mer kom insikten att iom klockan var mindre än vanligt så hade jag fler timmar framför mig att slå ihjäl. Utan alkohol. Så nu är jag här, mätt efter en god middag med sonen, klockan är 17 och jag är så uttråkad. Längtar till imorgon. Dagar är lättare än kvällar.

Har tagit min antabus som planerat - 1 om dagen sedan i måndags. Måndag och tisdag rätt uttråkad. Onsdag smådeppoch lite tvekan under dagen. Torsdagen kändes bra, till och med på kvällen. Och nu är det fredag. Jag vet att det kommer gå över. Om nån vecka är jag säkert jättenöjd med allt. Men just nu känns det tomt på många plan.

Trevlig helg, folket.

Livet suger verkligen i början. Det är helt normalt. Det är beroendets sätt att beklaga sig, ”ge mig lite alkohol så blir livet toppen igen”. Det går över. Nu får du en chans att träna på ditt tålamod. I början är det klokt att planera in en massa att göra också så att man slipper sitta på en stol och fånglo.

Chill helgkram ?

Ja, det brukar ta 1 till 2 veckor för mig att komma ur det värsta. Hälften avklarat nu nästa. Men denna morgon känns det iaf bättre än igår kväll.

Aktiviteterna kommer nog. Gör mycket redan nu men mest kort och snabbt avklarat. Jag trivs nog ändå lite med att bara stirra och vänta ut. Tror det stärker mitt tålamod och min acceptans för hela proceduren. Och så somnar jag ju fortfarande före 20 varje kväll. Inget undantag igår ?

Fint väder idag så nåt ska jag nog hitta på.

Ha en fin dag.

Jag sov otroligt mkt i början av min nykterhet.
Dels för att jag tror att jag behövde det, både psykiskt och fysiskt, men också gör att jag ville att dagarna bara skulle gå.
Kvällarna var inte lika roliga och mysiga i början utan alkohol, tyckte jag. DÅ.
Vill trösta dig med att det går över.
Kvällarna nu är fyllda med annan energi.
Är kvällstrött fortfarande men av naturliga anledningar, jobbet, träning osv.
Man blir liksom klar i knoppen och piggare i kroppen efter en tid.
Håll i håll ut!

Hej. Ja, jag ska hålla ut. Det går, känns ok ikväll. Ångrar inte att jag inte dricker. Saknar det men saknar det inte. Kan inte förklara det där men det är iaf så det är.

Ändå tur att det är så skönt att sova ?

Så är det fredag igen. Mina känslor är blandade. Antabuskuren är fortfarande igång och alkosuget känns inte av. Dricker lite alkofri öl då och då. Placebo på nåt sätt men ändå sjukt tråkiga att dricka.

Jag mår bra men något fattas ändå. Lyckas inte känna lyckan i att vara fri men den finns där, som en slags ilning i mig. Den känns då och då men jag lyckas aldrig fånga den och dra fram den och låta den fylla mig.

Somnar fortfarande vid 8 varje kväll. Helt omöjligt att fylla kvällarna med meningsfulla saker. Jag kan bara hoppas att jag vänjer mig.

Jag tror att det är viktigt att fylla tillvaron med nya saker. Saker som man kan känna lite förväntan och glädje inför, som ger en upplevelse i stunden.

Naturupplevelser i alla former, men också att sysselsätta sig med att måla, dreja, skapa i lera, lära sig ett nytt språk, pussla, handarbeta, odla, samla på frimärken, bygga modellflygplan eller vad som helst som engagerar både hjärnan och händerna. Tror jag. Man får ju så många ”extra” timmar när man är nykter, så man behöver sysselsätta sig. Tror jag.

Kram ?