Hej alla!
Nyinflyttad idag från "att förändra sitt drickande". Helnykter sedan 1 jan i år, och så kommer det förbli!
Har valt att behålla mitt trådnamn "Det är aldrig försent". Det står för att utveckling i och av livet aldrig tar slut, man blir aldrig "klar". Men det är aldrig försent att hitta nytt, både inom och utom sig!
Ser fram emot att lära känna er härinne, som dem ni är i denna del av forumet!

För mig verkar det vara lite så det är ibland. Det här glad/ledsen. Det blir påtagligt för jag kan inte riktigt identifiera vad det är. Finns inga egentliga orsaker mer då än kanske årstider, väderomslag och så förstås när det ändå går lite, lite för fort och bordehögen växer. Städning med Brf är kanske bara plikt, ingen avbockning? Och då heller ingen tillfredsställelse i att det är klart. Funderar lite på det eftersom mycket av min tid just nu går åt till saker som inte egentligen finns på min lista och det då blir stökigt här med mer och mer saker som borde göras. En känsla av missnöje och otillfredsställelse. Inte ens godiset var gott här 😜! Det vänder snart tror jag, eller får se till att lägga mina tidskrävande saker på min lista så att jag kan bocka av. Jag behöver mina kickar!
Förresten stanna i känslan som din yogavän gav dig. Det är ju en riktig bonuskick!

@Sisyfos Ja, så är det kanske, att de där måsten som inte står på en lista som liksom leder någonvart, blir heller ingen tilkfredsställelse i! Bra förklaring, det hjälper mig att förstå mig själv lite mer.
Sedan är man ju olika. Jag ÄR lite upp och ner i mitt känsloliv. Har alltid varit.
En från yogan jag nyss träffade har en bra gynekolog o en bra naturläkare. Ska nog bannemej boka in tid för genomgång av kroppen. Har dragit mig för det tidigare, eftersom min förklaringsmodell har byggt på att mitt mående är kopplat till alkoholen. Nu är det dags. Efter 4 mån nykter kan ju inte alkoholrelaterade obalanser fortfarande spöka. Dessutom svårt få tid till dessa specialister, så det lär bli 5-6 mån nykter innan jag kommer träffa dem ändå. Vill göra vad jag kan för att må så bra som möjligt. Min yogakompis har blivit hjälpt, har fått tillbaka energi o blivit av med div fysiska krämpor.
Ska nu njuta av min söndag🧡😍🙏

Blir inte riktigt klok på min trötthet. Det finns liksom inget mönster i det. Eller så gör det det? Tog det jättelugnt igår, yoga på fm o sedan bara lyssnade på podd o stickade. Hundpromenad. Någorlunda i tid isäng. Dödstrött då jag vaknade men känt mig pigg när jag väl kommit till jobbet. Min man sa att jag behöver fler dagar som igår. Ja det är säkert så. Gårdagen gjorde gott.
Just nu är tröttheten min största utmaning. Särskilt när jag insett hur viktig sömnen är, återhämtningen.
Svårt att hitta vad som egentligen ger energi o inte. Trial and error kanske är enda sättet att veta. Finns ingen kokbok.

Anonym26613

Jag har också funderat på det där med tröttheten. Att hur mycket ska man orka i min ålder. Det kanske är så att det är normalt att behöva vila mer. Det finns så mycket med arbete, familj, fritidsintressen och annat. Ingen är en supermänniska som orkar allt. Vissa kan försöka orka lite till med hjälp av A eller andra droger, men inte vi 🙏💪💚

Eller vad tycker du? Om du skulle göra en cirkel och fylla i dagen som du spenderar den. Hur stor del av dagen går åt återhämtning och hur mycket går åt att tömma batterier? Det kan bli tydligare då.

Hoppas att du hittar nya sätt att vila och att tröttheten ger sig snart ❤🙏❤🙏❤

@Sattva nykterheten ger oss möjlighet att känna kroppens signaler på ett sätt som vi inte gjorde när vi drack. Jag var också trött i flera månader i början av nykterheten. Kropp och knopp läker efter lång tids misshandel. Det tar sin tid! Det bästa du kan göra är att försöka vila när kroppen säger att du behöver det.

Kram!

@Miss Mary Poppins Ha ha, jag jobbar ju med såna där cirklar med stress/ utmattningspatienter! Har dock aldrig fyllt i en för egen del🙈. Men givet är att jag inte får tillräckligt med återhämtning....Ja hur mycket ska man orka?? Det är som om ålder inte ska spela in, men det gör det ju🧡
@Charlie70 Vad trösterrikt du uttrycker det, kroppen o sinnet läker och jag har bättre förmågor att uppfatta dem!😍

Det rullar på. Är inne i en period av reflekterande, omvärderande. Pusslar runt på mina "rutiner" kring alla mina må-bra- områden för att kunna prioritera sömnen. Insett att den är grunden till allt. Den måste få gå först. Så imorse sov jag lite längre o hoppade en rutin för att få till sömnen. På sikt hoppas jag det ska ge utdelning, för det är en förlust att avstå rutinerna.
Just detta med förlust har jag funderat en del på. Hade en patient häromdagen som pratade om de förluster hen upplevt under sin tid som utmattad (3 års hel- deltidssjukskrivning, jobbar nu 75%, oklart om 100% är möjligt). Iaf, hen har gjort en lång resa, gått i kbt etc. Hen pratade om förluster till följd av sin sjukdom. Som förälder, som partner, som karriärist/arbete etc etc, och det inre jobbet med detta.
Jag inser att jag också behöver se att alkoholen även innebär en förlust. Inte av en roll, men alkoholen HAR ju varit en stor del i mitt, och även min o makens gemensamma liv. Det är tusen gånger bättre utan, ja! Men jag behöver pinpointa vad alkoholen gav som jag verkligen behöver fylla med annat som ger samma sak. Vill förstå beroendet, mig själv. Verkligen laga ihop mig själv från grunden, om det är möjligt.
Eller så är det såhär att vara människa, vi har alla ett bagage o det är ok...
Förresten, fick ett fint kvitto igår. Det finns en svår kollega på jobbet som jag pratat om tidigare. Igår var hon på mig igen. Jag svarade helt lugnt o vänligt något neutralt. En av mina närmsta kollegor hade tydligen sett o hört, o sa att "något har hänt, du gick inte igång på henne som du gjorde förut". Kul!!! Jag tänkte inte ens på det. Så, kanske förändringar även sker i det tysta, över tid🧘‍♀️

Anonym26613

Godmorgon 💚
Förlust ja... Jag tänker att det har för mig nu hänt två gånger att jag separerat mig samtidigt som jag blivit nykter. Att förlora A är ganska likt. Relationen var toxic och jag mår bättre nu när jag kommit över den. Skulle jag vilja ligga med mitt ex? Nej för fan! Ush! Lika lite vill jag strula med A. Det är pase. Jag får hitta en nu älskling/hobby/innehåll, men just nu har jag inget behov alls. Vi får se hur det blir när jag tröttnat på tryfflarna 😅❤🙏

Tack för att du hälsade på hos mig 💚❤🙏

@Sattva skrev:"Men jag behöver pinpointa vad alkoholen gav som jag verkligen behöver fylla med annat som ger samma sak. Vill förstå beroendet, mig själv"
Jag tror att du har rätt. Vi måste försöka se vad alkoholen fyllde för funktion. Alkohol är komplicerad eftersom den verkar på flera ställen i kropp och hjärna, men jag tänker att vi verkligen måste försöka förstå varför just ”jag”drack. Tror vi har olika svar, men det fyllde en funktion som vi behöver fylla med annat.
Å så fylla på våra liv med livsvisdomar då. Att inte låta andras känslor ta över ens egna. Stimulera våra ”må bra” hormoner på annat sätt.
Jag upplever också en stor förändring i mig själv, men jag märker att jag måste vara på min vakt och ta mig tillbaka till lugnet. En sak i taget... det här är jag... det här är du...
Läste din inledning ”det rullar på” och insåg att det kan jag aldrig skriva med mitt nick. Men det är kanske också det som är farligt för mig, när det rullar på, utan reflektion, snabbare och snabbare och jag tappar taget om 🪨.

@Miss Mary Poppins skrev:"Skulle jag vilja ligga med mitt ex? Nej för fan! Ush! Lika lite vill jag strula med A. Det är pase. "

Det skriver jag under på. Det finns mycket andra roligheter och många trevliga män ❤️

Kram 🐘

@Miss Mary Poppins Bra liknelse!! Ja tryfflarna är perfekta substitut för mycket, smakrika, mäktiga/ räcker med mindre mängd, nyttiga. Kan varieras i det oändliga med olika smaker etc! Äter dem nästan varje dag, med GOTT SAMVETE😅😅😅
Kram!!!🧡🌞🧘‍♀️

@Sisyfos skrev:"Läste din inledning ”det rullar på” och insåg att det kan jag aldrig skriva med mitt nick " . Ha ha, nej det kan du ju inte skriva Sisyfos🤣. Tror precis som du att man behöver vara på sin vakt, eller vara uppmärksam, så att det inte pinnar iväg. Tänker på en övning jag (inte) gjort men tänker att jag ska. Där man identifierar riskfaktorer för att halka tillbaka. Tex för lite sömn, stress, relationstrassel, semester(?), ledighet (?), ja triggers. Eller snarare livsmönster- och beteenden som är riskfyllda för en. Och även identifiera skyddsfaktorer, må- bra- grejer. Det man behöver göra för att inte hamna i riskzonen. Enl min erfarenhet " glider" man lätt närmare o närmare hålet, diket. Vaksamhet, uppmärksamhet är viktigt!

Funderade påväg till jobbet om jag ska gå ner ytterligare i tid. Börja 9.30 en gång i veckan istället för 7.30. Få egentid i yogastudion. Och ändå få sömn. Måste räkna på om det är värt några hundralappar varje gång. Eller, värt är det ju. Men det blir på bekostnad av annat, tänker främst på kunna ge ungdomarna något extra. Mot att jag satsar på mig själv....Egoistisk? Klok? Kanske värt att prova. Ska fundera.

@Andrahalvlek Nu ska jag avslöja en hemlighet; jag drömmer ibland att jag ligger med min exman. Något jag ALDRIG skulle göra i verkligheten. Och jag känner att det är ok i drömmen, trots att jag i drömmen vet att jag är gift med min nuvarande make (som jag fö älskar väldigt mycket). I drömmen känner jag inte ens att jag är otrogen. Vad står det för tro????

Oj då! Här rullar det på och ... "rullar runt" 😅🤣
Det är bra!

Tror dina funderingar på omprioriteringar för att få både mer sömn och mer egentid också är bra. Nu vet jag ju inte vad du vill ge dina ungdomar och jag förstår att "de måste få kosta". Men om du frågar dem: Vad vill du helst ha - den där svindyra snygga jackan eller en piggare och gladare mamma som inte går på knäna? Då tror jag inte jackan är så noga längre.
Bara en tanke.

Kram!🧡

Har sån jäkla huvudvärk! "Förr" var det normalt dagen efter vin en vardag. Idag måste jag hitta andra orsaker. Har sovit ok o tillräckligt. Troligtvis pga tjafs m kollega. Känner mig trampad på. Hon är stark, och som en gås... Jag tänker på Sisyfos råd om att inte ta över andras känslor. Upprinnelsen till tjafset var just att jag gjorde det. Hon öste all sin stress över mig o jag försökte hitta sätt att lindra den. På bekostnad av mig själv. Kostar på. För dyrt!
Men kul att min yogavän o jag börjar planera seriöst för en gemensam yogautbildning i höst. Känner mig smickrad o ändå tvivlande. Hon är ju min lärare, vad kan jag bidra med??? Men jag får väl ta till mig o tro på mig själv. Tror knappast hon hade frågat annars....

Grattis till 4 månader!🥳🧘‍♀️✨

@Sattva skrev:"Men jag får väl ta till mig o tro på mig själv." Japp, inget annat att göra liksom 🙄😅😂

Hoppas huvudvärken släppte ganska snart. Lite "intressant" det där, när man måste leta andra orsaker till hur man mår...
För egen del så behöver jag nog se mer till mig själv och vad jag behöver och mindre till vad jag tror andra behöver och vill ha. Samtidigt som jag inte ska ta så himla alvarligt på mig själv heller 🤔...
Balans. Bara vara. Här och nu. (Närvaropodd).
Inte lätt. Men vi har ju ett helt liv framför oss att öva och prova nytt, eller hur! 😊😅

Kram!🧡