Den har legat däruppe nu ett tag den där stenen. Så det är kanske dags att flytta in. Man behöver ju inte ha med sig den gamla tråden, det är lätt att hitta tillbaka ändå.
Drygt 7 månader nykter nu. Känner att jag skulle behöva anstränga mig för att sätta stenen i rullning för att behöva börja om från början igen.
Trött efter en lång vecka igår. Hade ett ypperligt tillfälle att handla alkohol, men jag vill verkligen inte ha. Det finns inte på kartan som alternativ.
Sug då? Ja kanske, men jag har lite svårt att tillfredsställa det. ”Lasternas summa är konstant”, men jag har svårt att hitta nån ersättning. Just nu är det kakor en ggr per dag, men jag är egentligen inte så förtjust i sött heller, men den finns där - tristessen, rastlösheten, tröttheten och jag hittar ingen medicin nu. Jo, jag gör sunda val och det funkar, men det har ju helt ärligt inte samma omedelbara effekt. Får kanske lov att börja med nån extremsport för att få endorfinkicken.
Jag verkar åtminstone ha fattat ordentligt att alkoholen inte gav mig nåt. Jag fick nog kicken både av smygandet och drickandet för övrigt. Och ingen av dem funkade heller särskilt bra. Så livet som det är utan droger... ja, inga quickfix, men ett ganska behagligt lugn för det mesta ändå. Så kan jag sammanfatta det.

@Sisyfos Där sammanfattade du det hela bra!🤗 Det gäller att ta hand om sig själv på bästa möjliga sätt. Det viktigaste är trots allt att man själv mår bra.

Kram

Ja, det gäller att hålla i och hålla ut nu och att leva som man lär. Jag vill inte komma hit om några år och konstatera att jag hade en lösning redan tidigare.
Så som AndraHalvlek skriver, vägra ha dåligt samvete för att man intr lyckas med allt hela tiden och på’t igen. Har inte druckit men liksom AH slutat med delar av mitt lyckorecept.

Så bra du formulerar det!
Nummer ett är naturligtvis att sluta dricka!
Men, det blir ohållbart om man inte samtidigt förstår vikten av att ta de andra stegen - att hitta andra lösningar för att må bra, väl sammanfattade av dig ovan.

Och, ack så viktigt, som AH skriver. När man tapper tråden, när man "slarvar" @Andrahalvlek skrev:"jag vägrar ha dåligt samvete för det. På att igen bara!"

Jag samlar många guldkorn idag här på forumet. Det här var ett av de större. Tack för det!

Kram! 💖

@Soffi Håller verkligen med om att det finns så många guldkorn att samla på här på forumet. Så många klokheter på samma ställe!

Håller också med om att sluta-drickandet nästan är det lilla i sammanhanget - det är då den egentliga resan börjar. Det är då vi ska lära oss att leva livet utan alkohol som startgas och vadderande täcke.

Kram 🐘

Å tack för fin återkoppling AH och Soffi!
Nu blir det extrem triggervarning så ni som är osäkra i er nykterhet kan sluta läsa.
Jag har ju skrivit att jag inte har bestämt mig för helt alkoholfritt. Jag har också bestämt när jag inte ska dricka, t.ex. när jag är så stressad som jag har varit.
I fredags tog jag dock ett litet glas champagne för att skåla en stor händelse.
Det var ingen stor grej, utan som jag har tänkt att ha det.
På lördagen var jag dock helt slut. Extremt trött och plötsligt hade jag tagit en öl ur kylen. Det var så det var för mig. Det var min största trigger när jag var för trött och slut och autopiloten gick på. Eftersom jag ”vaknade till” ingen jag öppnade den hann jag fundera på saken lite. Jag visste att om jag drack den skulle det vara den och inget mer. Jag drack upp den, sov middag och så var det inget mer med det. Dock en reflektion över att sådär utmattad ska jag inte bli. Alkohol har ju funkat dåligt för mig som drog så jag får inte de effekter jag är ute efter av alkohol. Höneblunden som AH kallar det var precis det jag behövde. Sömn har nog varit mer min drog när jag inte drack. Att sova gott är det bästa som finns.
Å så tar vi tredje tillfället på en vecka.
AW - hade bestämt att jag inte ville dricka på grund av stress så jag tog en a-fri öl. Nästa glas ville jag ha A-fritt bubbel, men det fanns inte. Nu blev det väldigt jobbigt. Hade bartendern kommit med ett förslag hade det varit lättare. A-fritt vin ville jag inte ha, det är oftast inte så gott. Jag kunde verkligen inte bestämma mig för nåt annat a-fritt, jag blev stressad, för det var kö, så det blev ett glas bubbel med alkohol.
Det var ganska surt, inte särskilt gott och jag trivs egentligen så bra med alkoholfritt val. Huvudvärken dagen efter tror jag inte var alkoholrelaterad - det var bara ett glas, men jag undrar lite hur det påverkar resten av kroppen och hur länge.
Jag måste ha en plan B, borde ha frågat efter a-fri cider, en a-fri drink, vad tusan som helst. Tycker bartendern var slö som inte kom med ert enda förslag och som inte har a-fritt bubbel i sortimentet. Där är nackdelen med att inte ha bestämt sig helt, men jag känner att jag vill göra bra val. Det är det viktiga för mig. Det här var ingen katastrof men det var dyrt, inte gott och dessutom giftigt. Inte ett höjdarval direkt.
Och jag tänker fortsätta att räkna från när jag bröt med alkoholen. ”Vän av ordning” kanske tänker att här ska nollas, men inte jag. Jag gillar verkligen livet utan alkohol.
Sörjer inte drogen , den funkade ändå inte så bra för mig. Sörjer kanske avkopplingen men den är bättre i naturlig form. Så nu fortsätter jag utan. Det är så jäkla skönt.

@Sisyfos Som svar på det senare du skrev, jag tycker var o en får räkna sina dagar precis som de själva vill!!💪💪💪
Oj vilken intressant o oväntad läsning! Så skönt ändå att du testade både hemma o iväg, att det blev oplanerade testningar. Det har ju givit dig insikter o tyngd i det fortsatta. Bara det är så jäkla skönt, som du själv säger!! ❤🥰❣👍🙏🧚‍♀️

@Sisyfos Usch vad hemskt det låter!😫Men det är bra läsning för mig att bli påmind hur det var när jag trodde att alkoholen tillförde mig något bra. Man märker verkligen vilken otroligt stor skillnad det är mellan dig och mig. Som svart och vitt.

Nästa gång får du lägga till ” äckelvarning” också.😂

Ha det bra! Kram 🤗

Jag läste fast jag tänkte först att jag inte skulle. Inget med alkohol triggar min LUST att dricka. Men jag skulle aldrig aldrig våga ta ett glas. Och jag är helt fine med det. Alkoholen är för klurig för mig, jag kan tyvärr inte tänka att det är mina val och så. Men jag har verkligen all respekt för ditt tänk, resonemang, du är klok och en klippa här på forumet och för mig.
Jag hoppas ändå hur paradoxalt det kanske ändå låter, att du skippar de där glasen.
Stor kram!

Reflektioner.
Ja, med risk för att kapa din tråd idag 😏, morgonen är ju min tid för reflektioner och nu fick jag en hel del tankar när jag läser här.
Först, jag har inga problem med att du fortsätter räkna dagar trots att du tagit några glas. Tvärtom! Det vore så hemskt om någon av oss som ändå kommit en bit i nykterheten "råkade" ta ett glas och tänkte "Skit samma, nu är jag på noll så jag kan lika gärna dricka mer.. och nästa dag igen..." Hua, vilken tanke 😰...
Det är ju det förändrade tänket, insikten om att inte behöva alkohol, viljan att må bra utan alkohol som betyder något... Antalet dagar som leder bort från hur det var förut.
Jag tänker att den där "trötthets-ölen" är värst, ja alltså hade varit den absolut farligaste för mig. Det vete sjutton om jag hade kommit på att det egentligen var sömn jag behövde och kunnat nöja mig med en öl... Så bra att du skrev om den så att jag fick tänka till om vad jag bör undvika!
"Ett glas bubbel" ute bland folk... skulle vara harmlöst för mig, det skulle inte ge mig något ...🤔 så vid närmare eftertanke kan jag ju hoppa över det 😅😂
Fast nu fick du ju "inget alternativ". Tänker att en bartender borde få åtminstone en liten miniutbildning i att erbjuda alkofritt alternativ till den som frågar om det, att man kanske frågar som nynykter med jättevånda... Vilken tur att du inte är nynykter!🙏

Ja, det var lite tankar som dök upp. Jag får ju också dricka - om jag vill...
Men, @Se klart har nog rätt, det är bättre att skippa de där glasen...
Och, @Torn har också rätt - mer äckelvarning än triggervarning så här på morgonen 😅🤣🤣

Tack för att du finns här och skriver, kloka kvinna!
Ha en fin dag!
Kram!🧡🌻

Glad midsommar!
Hoppas du har det bra!
Jag sitter och tänker och du finns med i mina tankar...
Du som jag har ju haft det lite jobbigt det sista. Jag har haft en lite jobbig stund just nu, men kom fram till att jag ska fixa mig lite te...😅
Vi ger inte upp strävan att må bra, eller hur?

Kram 🧡🤗

Sisyfos!
Jag saknar dig här. Jag har ingen aning om var du är och vad som hänt. Jag hoppas att allt är bra!

... men jag känner lite oro ...
Jag hoppas att jag har fel!
Det är väl inte så att stenen har börjat vackla där uppe på toppen?
Det må ha rasat ner lite grus och småsten. Det är inte hela välden! Det gör inget alls!
Men, om du låter för många småstenar rulla ner så får du se upp och gå tillbaka och bevaka den stora stenen, det är småstenarna som stadgar upp den stora stenen.
Du vet det. Du vet också hur du ska göra för att rädda situationen. Du kan!

🤔 ... det är väl inte så att du sitter och fikar med gamla "vännen" Skam (eller någon annan av de otrevliga typerna i hennes följe)?
I så fall är det dags att du vänligt men bestämt tackar för pratstunden och ber henne gå. Hon vill inget väl, men det vet du också ...

Kram! 💖

@Sisyfos Jag saknar dig också här.🤗 Allt såg ju lugnt ut i ditt senaste inlägg där jag bara konstaterade att vi tänker olika med tanke på alkoholens farlighet för en själv. Jag läste i någons tråd att du skrev att du hade druckit” något” som du inte skrivit om ännu, och då blev jag lite orolig för att du skäms för att skriva om vad det var eller så. Eller så njuter du bara av sommaren, du har ju haft längre uppehåll från forumet förr. Oavsett, skriv gärna en rad om du vill.

Kram

@Sisyfos En hälsning även från mig.
Oavsett vad din forum-paus beror på så vill jag att du ska veta att dina tankar har varit värdefulla för min resa.
Men självklart ska du aldrig behöva känna kravet att skriva här för någon annans skull.
Hoppas innerligt att du mår bra.
Och om så inte är fallet så hoppas jag istället att du snart kan må bra igen.

Tro, hopp & kärlek till dig

Tack fina forumvänner för att ni bryr er och finns här. Man blir väldigt rörd när så många har undrat.
Har haft väldigt mycket att göra så det blir svårt med era trådar - har bara hunnit läsa. Finns så många tankar, så många kloka och viktiga personer och jag gillar er verkligen, men himmel vad ni skriver. Går liksom inte att vara sysselsatt med annat om man ska hänga med.❤️
Å nu till saken för drygt två veckor sedan hade jag ett minimalt återfall. Jag var på en plats där alkohol finns tillgängligt och där jag har smygdruckit per automatik tidigare. Svårt att förklara exakt vad som hände för jag har varit där så många gånger sen jag slutade och är inte sugen på alkohol.
Men plötsligt står jag där och klunkar sprit ur en flaska. 40 %. Jag har som jag skrivit haft extremt stressigt en period och hade nackspärr. Kom på den geniala idén att spriten kunde lindra smärtan och från den tanken till klunkarna var det sekunder det var fråga om. Tänker att Vinäger (Söstra mi) och kanske någon av er andra kan känna igen fenomenet. Det är helt obegripligt och går extremt snabbt.
Egentligen var det inget större problem där och då. Det var på kvällen, blev inte besatt, gillar inte ruset och stoppar.
Det stora problemet var ju att nu måste det ersättas och det före midsommar. Kommer på en genial lösning på det problemet. Så allt är lugnt i veckan, trots att jag varit på systemet för att handla till en fest.
Men såklart hittar sambon flaskan som ska ersättas och blir väldigt frågande och arg och han beter sig verkligen olämpligt då inför våra barn. Det blir jag ledsen av. Han behöver inte oroa barnen. Jag är faktiskt så jävla less på honom. Jag har fixat så mycket för familjens skull och han gör mycket lite. Så det är inte konstigt att jag är trött och slutkörd. Han är inget stöd alls faktiskt.
Midsommar blev bra. Drack en officiell snaps men ville inte ha mer och tackade nej till vin och öl och jag är inte sugen. Fortsatte dock att småsmutta på spriten vid tillfälle under helgen. Det blir inte så mycket och jag får ingen effekt, men det håller mig igång. Jag är egentligen så trött men har verkligen inte tid att vila. Lackar ur på sambon och övriga som bara sitter och väntar på att allt blir klart (det var innan jag drack). I stort behov av vila.
Sen en jobbvecka till. Alldeles för mycket att göra. Kommer inte att hinna. Borde ta en semestervecka till men har inte tid. Usch!
Och så återigen den där spriten som ska ersättas. Den här gången gick det mycket sämre. Köpte på måndagen. Drack. Smygdrack även sambons öl. Det var länge sen. Köpte nytt, ersatte. Drack vin som var kvar i en öppnad flaska, drack vin ur en öppnad tetra. Äckligt surt, hällde ut. Slut! Punkt! Nu är allt i ordningställt igen. Pust!

Det där livet är inte för mig! Jag orkar faktiskt inte det också. Får gruvligt ont i magen av sprit. Tar tid med inköp. Får ingen kick av smygandet som jag fick förut, eller kanske lite då just med spritklunkandet.
Har mina funderingar kring hjärnan och hur det här hänger ihop. Tänker att det faktiskt finns orsaker till det här återfallet och att det blir så svårt att stoppa karusellen. Stressen sitter i kroppen. Jag har skitont för det mesta och blockerar känslan av trötthet och smärtan och bara kör. Sätter jag mig ner och vilar är jag inte säker på att jag kommer upp igen.
Däremot är jag faktiskt säker på att det får vara bra med alkohol nu. Jag orkar inte ha det i mitt liv. Vet inte om det är orsak till att jag mår väldigt dåligt nu, har koncentrationssvårigheter och kass i magen. Men jag har inte druckit sen i lördags.
Ibland undrar jag om den förmåga som man använder när man kör på utan vett och sans också används när man dricker trots att man inte vill eller vet att man inte borde. Förnuftet är ju inte inblandat alls i de här konversationerna.
Hur som helst, snart har jag semester. Då ska jag verkligen pyssla om mig själv. Stenen är uppe. Har haft lite svårt att hålla i den ett tag men den har definitivt inte rasat ner. Bara lite smågrus som Soffi skrev 💜.

@Sisyfos skrev:"Har haft lite svårt att hålla i den ett tag men den har definitivt inte rasat ner."
Underbart 💕 lite smågrus som rasar ner i livet är ju inte så konstigt. Livet är inte alltid så lätt, det är ingen rak väg där allt bara är lugnt och bra i alla perioder.
Men det är ju de som är själva livet, det går upp och det går ner. Skönt att du har stenen uppe och hoppas att du kan ta hand om dig under semestern.
Kram 💕 sländan