Hej alla!
Nyinflyttad idag från "att förändra sitt drickande". Helnykter sedan 1 jan i år, och så kommer det förbli!
Har valt att behålla mitt trådnamn "Det är aldrig försent". Det står för att utveckling i och av livet aldrig tar slut, man blir aldrig "klar". Men det är aldrig försent att hitta nytt, både inom och utom sig!
Ser fram emot att lära känna er härinne, som dem ni är i denna del av forumet!

Tack för alla grattis!
Har ingenting speciellt att skriva om. Har en lugn o skön semester. Träffade syster med sina små barn igår, mysigt. En tur m båten idag, ska bli varmt. Yoga nu snart som vanligt. Ha ha, min tråd bjuder verkligen inte på några spännande händelser eller djupare tankar. Men såhär ser mitt liv ut just nu, vilket jag mår bra av. Bara vara.

@Sattva Men det är så viktigt att dela med sig av också. Vardagen. Som grundnöjd, grundglad, grundharmonisk. Sådant blir livet oftast när man slutar dricka. Faktiskt. Det är så sant det som Annie Grace säger - att alkoholen tar ifrån oss förmågan att känna glädje i vardagen. När alkoholen inte längre finns i våra liv hittar vi glädje i vardagen igen 😍

Kram 🐘

Samma här Sattva, ibland känns det ovant med ett liv utan drama- men som du skriver, jag har också funnit att det är just så jag vill ha mitt liv. Mer tid att njuta då! Kram och grattis till halvåret! 😍🎉

Drömde inatt att jag drack ett glas vin. I drömmen liksom bara hände det. Jag var i ett socialt sammanhang o någon ställde ett glas rödvin framför mig, som jag drack utan att reflektera. Jag som inte ens drack rödvin! Vilken lättnad att vakna o fatta att det var en dröm. Aldrig hittills drömt om alkohol faktiskt. Tror däremot att hjärnan bearbetar det faktum att jag slutat med alkohol. Detta är inget "uppehåll". Ju längre nykterhet, ju djupare övertygelse om att denna nykterhet kom i grevens tid. Ffa mitt psykiska mående är så ofantligt mycket bättre. Jag tror på mig själv, känner mig stolt o kapabel. Stabil. Skjuter inte på jobbiga saker, har kraft över; "äh, det är bara att göra så blir det gjort". Fysiskt är jag starkare än på flera år, och ändå var jag fysiskt aktiv när jag drack också. Men kroppen kan tillgodogöra sig träningen på ett annat sätt känns det som.
Tack drömmen att jag fick möjlighet att känna ännu mer tacksamhet till nykterheten😊

Köpte tre nya theer idag, i en sån där lösviktsaffär. 172 kr. Ingenting ju om man jämför med all alkohol jag lagt pengar på utan att blinka. Dessa 172 kr kommer att räcka till många koppar! Södermalm, earl grey cream, roiboos rabarber grädde.

Semestern trallar på. Inga stora planer, många mindre utflykter m båten. Igår till en ny ö för oss o tog en fika. Lagom o mysigt. Vi har ju två hundar, som inte gillar att åka båt, så de är kvar hemma under våra utflykter. Det gör att vi måste begränsa tiden vi är borta för det mesta. Om nån av ungdomarna är hemma är det lättare, men denna veckan är de hos sin pappa.

Tror det är bra att jag skriver ner hur himla bra jag mår just nu. För att kunna minnas om sämre tider kommer. Jag är så jäkla glad att jag blivit fri från alkoholen. Det tog ju flera år. Äntligen!!! Och hela livet framför mig! Och maken som också i stort sett slutat. Trodde semestern skulle bli ett problem från hans sida, att han skulle vilja ha alkohol. Men så har det inte alls blivit, så skönt.
Fantiserade idag om nyår, och 1 jan, då jag varit nykter 1 år. En härlig känsla!

Läser på forumet om personer som inte mår bra på olika sätt. Får lite dåligt samvete att jag basunerar ut mitt välmående. Men så tänker jag att jag är värd att må bra, och är det fel att berätta att jag gör det? Mitt välmående har ju inte skett på bekostnad av någons sämre mående. Får släppa det där dåliga samvetet...

Åh vilken otur att hundarna inte gillar båtutflykter.
Äh, det måste väl vara lite balans på forumet, så fortsätt du att må bra. Alla kan ju inte må dåligt och man får turas om att lyfta. Blir mycket enklare så. Häftigt att mannen din också nästan slutat av bara farten. Pratar ni om om han också mår bättre?
Låter så mysigt med båtturer. Det ska jag också ägna mig åt?

@Sattva Vi skrev ju för en tid sedan att vi kanske inte skulle skriva i varandras trådar pga att vi feltolkar. Men vill gärna säga att jag tycker absolut inte att du ska ha dåligt samvete…när du och övriga skriver som har varit nyktra en längre tid om hur ni mår mm så längtar jag att komma dit.

Må så gott🤗

@Sattva Så glad för din skull 😍 För din och din mans skull!

Självklart ska du skriva när du mår bra. Det du plågas av nu är sammma sak som när folk får dåligt samvete för att de har klarat sig helskinnade ur en olycka. Inte sjutton hjälper det dem som har skadats ett enda dugg att man har dåligt samvete för det? Tvärtom ska man man vara glad och tacksam 🙏🏻

Att bli nykter är faktiskt snudd på att jämföra sig med att man klarat sig helskinnad ur en naturkatastrof, översvämning eller nåt. Man har sluppit drunkna i spriten, för att man lärde sig simma ordentligt. Och hade på sig flytväst. Det är ingen gåva du har fått droppat i knät, du har verkligen slitit för nykterheten. Jobbat på som sjutton med ditt mindset, vilket är helt nödvändigt.

Kram 🐘

@Sattva Riktigt gött att du mår så bra!😍 Jag håller med de andra, skriv på bara! För egen del har det varit en del i mitt nykterhetsarbete att skriva om positiva saker som jag upplever med att vara nykter. Att vara stolt, glad, positiv och tacksam för alla fördelar som jag har fått uppleva med det nyktra livet har varit grunden till att jag mår som jag mår i dag och aldrig någonsin vill dricka en droppe alkohol mer.

Men jag förstår mycket väl vad du menar med att basunera ut sitt välmående. Har känt samma sak flera gånger själv tidigare.

Kram

Tack för fin feedback alla! Då fortsätter jag att glädjas åt mitt välmående🥰
Tänker på o tänker om kring en kollega. Hon är alltid på gott humör, även om även hon har sorger, stress, hus o hem etc etc. Jag har flera gånger tänkt om henne "herregud, är hon på riktigt, spelar hon teater, är nånsin NÅGONTING jobbigt i hennes liv, eller??!!". Surkärring-Sattva🤣🤣🤣. Jag fattar nu att hon är på riktigt. Hon har samma bekymmer i livet som alla andra, men mår nog väldigt bra i grunden. Jag har inte fattat det förrän nu...

Jag tror att man mentalt faktiskt kan bestämma sig för hur man vill vara och åtminstone sträva efter det. Tänker på olika sätt att se och tackla världen. Åkte en gång på en resa med personer jag inte kände så bra och första kvällen tyckte de allt var fel. Fula stränder, dåligt hotellrum etc etc. Vill minnas att det också blåste lite kallt. Jag blev verkligen alldeles förskräckt för så orkar jag inte resa, med folk som bara ser det som inte är bra. De bytte hotellrum och sen var det frid och fröjd. Pust!
Men jag tänker att vi faktiskt kan vända fokus på det som är bra. ”Kåt, glad och tacksam”… eller kanske omtänksam, snäll och glad. Jag har en kollega där känslorna ligger utanpå. Hon äter energi. Hon fokuserar på och går ”all in” i elände och oförrätter. Men hon har också sina ljusa stunder. Ingen man slappar med eller vill resa med dock.

@sattva och @sisyfos, jag tror verkligen på att gödsla och vattna de goda tankarna. Det finns väl nån sån sägning om en varg på varje axel? och vilken av dem som kommer att överleva (den du matar)
Det är i stort min hållning genom nykterheten- jag är verkligen ingen pollyanna-typ men hela första året tvingade jag mig dagligen att skrapa ihop dagens fördelar och tacksamhet, som en metod.
Ibland tröttnar jag på mitt eget tankesätt, jag kan också känna längtan efter att få försvinna, vara ansvarslös och gränslös. Tyvärr är detta inte för mig mer. Men fördelarna överväger, finns ingen tvekan om det. Jag har slutat sörja det mesta kring det tidigare livet. Men inget liv blir ju eller är perfekt. Men vi har makten att välja förhållningssätt, det är det som liksom är avgörande. Kram på er. 🌸

Fram med megafonen Sattva!

Jag läste häromdagen här och tänkte att så där vill jag också skriva, typ "Båtturer, lugnt och skönt, mår bra, inget i övrigt att rapportera.."
Du ger "dem som har det lite tufft" en fin målbild att sträva emot.

Och även nu. En påminnelse om att man kan välja mindset. Man kan må fint, vara positiv och glad - OCH vara på riktigt! 😲😉😉🤣🤣

Kram!🧡

Ljuvlig! Så sammanfattar jag min semester nr 1, sista dagen imorgon. Jobb 2,5 v sedan 3 v ledigt till. Det går fort! Lugnare tempo på jobbet nu mitt i sommaren.
Den stora skillnaden mot tidigare semestrar är det inre lugn jag känner. Stabilitet. Tidiga mornar m yoga o efterföljande låååång frukost. Tagit dagen som den kommit, beroende på väder antingen båt o bad, eller utflykter runt omkring med bil. Sovit bra. Inga onödiga tjafs. Ingen seghet/ bakfylla. Inga dåliga samveten. Ingen jobbångest inför start igen onsdag.
Tänk om jag hade fattat tidigare vad nykterheten skulle innebära! Men ingen ide att se bakåt. Livet är härligt, här o nu!!