@Lavendelblomman Så skönt för dig med ett ställe som inte är förknippat med alkohol. Min stuga förknippar jag starkt med alkohol, blir så rastlös av att vara där och går bara och väntar på att klockan ska slå ”vin” (kl15 är väl lämpligt tycker jag då).

Hur många helvita dagar har du? Jag är på dag två idag. Känner mig lite rastlös och uttråkad. Barnen åker till sin pappa imorgon, så då har jag en barnfri helg framför mig.

Hoppas du får en mysig vecka på stugan! 🏡🤗

Anonym31513

Är uppe i sex alkoholfria dagar nu, men vi är kvar i stugan och här är det ingen större utmaning att vara utan. Den verkliga utmaningen kommer när vi är hemma igen.

Anonym31513

@Andrahalvlek Vad du är snäll som frågar! Jag mår utmärkt, tack! Är uppe i nio alkoholfria dagar nu. Vi kör hem från stugan ikväll, så då börjar den stora utmaningen. Önskar dig en fin dag med din SUP som jag läst i din tråd att du skaffat. 🙂

Kikar in här och önskar dig en toppendag @Lavendelblomma. Du är grym - NIO dagar! 🥳🥳🥳 Tänk vad din kropp ska läka just nu.

Idag ska jag och ett av barnen på stan, blir mysigt. Inget Systembolag.

Anonym31513

Tack för hejarop! Sitter och avnjuter dagens första kopp kaffe. Hade jag druckit igår så hade jag legat i sängen och haft ångest vid det här laget.

God morgon! Det är något stort med TIO dagar, tvåsiffrigt liksom. Kroppen börjar vara ”renad”. Grym är du! Jag sitter också och njuter av kaffet nu. Helvit igår. Ha en fin dag! 🤗

Bra jobbat med 11 dagar. Tillslut blir det en vana. Du skrev tidigare att en stor njutning för dig var när du fick krypa upp i soffan med ett glas vin. Jag hade ju lite samma upplevelse, men när jag först bytte till a-fritt och den kröp upp i soffan med bubbelvatten så funkade det ungefär lika bra. Drickandet för mig har handlat mycket om att signalera att nu är det dags att koppla av. Där känner jag numera att jag klarat mig väldigt bra utan alkohol. Hoppas du kan hålla i nu! Det är så värt det!

Anonym31513

Har varit nykter i tolv dagar nu. Igår kväll kom ett sug. Regnet öste ned och det hade varit så mysigt att sätta sig med ett glas rödvin, men jag stod emot. Jag inbillar mig att min hy redan börjar bli finare. På och runt näsan är den inte lika rödflammig längre.
Igår lyssnade jag på Nils van der Poels sommarprat. Han pratade bland annat om motivation. Han sa att motivationen kan tryta, men aldrig disciplinen. När motivationen tryter under ett tungt träningspass, så litar han på att det beslut han tog om att träna var rätt. Jag ska prova att anamma det tänket till alkoholen. När suget sätter in ska jag lita på att mitt beslut att vara nykter i en månad är det rätta.
Ha en fin söndag alla kämpar därute! För min del börjar jobbet i morgon efter några veckors semester.

God morgon @Lavendelblomman. Igenkänning på regn, rödvin och mys. Bra att du klarade att stå emot. Ja, lita till disciplinen hellre än motivationen.

Ha en fin dag på jobbet idag, kram! 🤗

@Lavendelblomman Grattis till 12 nyktra dagar. 🥳🥳🥳

Lite som Poel tänker jag också, och jag brukar formulera det som att jag låter förnuftet segra över känslorna. Jag tar inte första glaset eftersom förnuftet säger åt mig att det är en risk som jag inte vill utsätta mig för. Mina känslor kan bråka och härja bäst de vill, jag håller dem kort men med fast hand. Precis som jag gör med min yngsta dotter när hon tjurar ihop över något.

Kram 🐘

Anonym31513

Idag är det dag nummer fjorton och dags att åka till jobbet för första gången efter några veckors semester. Skönt att inte behöva oroa sig för att åka fast för rattfylla.

Anonym31513

Jag har haft två tuffa dagar. Stress är verkligen en trigger för mig, men jag har hållit mig nykter. Har vräkt i mig choklad dock. Dag femton avklarad!