Är du på plats på jobbet? I så fall är det kanske naturligt att du är trött. Eller annars också. Vi kanske måste få vara trötta. Att vi inte vill är en sak, men det är kanske så att det tar på krafterna med nya miljöer, koncentration, mail, kontakter, allt…
Fast jag fattar ju såklart, desperationen av att inte tro att man kan somna, eller inte kunna somna om. Det har jag druckit på. Går alldeles utmärkt både att somna och somna om för det mesta utan alkohol.
Snart är veckan slut och du får vila.

@Se klart Jag lyssnar på en insomningspod som heter Somna med Henrik. Det låter helt galet, och tar några gånger att vänja sig, men nu är jag nästan beroende av den. Somnar efter tio minuter, och jag har verkligen haft stora sömnproblem. Använder den även om/när jag vaknar under natten. Henriks snack funkar säkert inte lika bra för alla, men värt att testa. Hoppas verkligen du får rätt på det här, sömnstörningar är rena tortyren.

@sisyfos för en gångs skull är det inte vila utan lite action som jag behöver. Jag vilar FÖR mycket, men tror på att komma igång med träning och rutiner, ja vanliga livet helt enkelt!
@blenda stort tack för tips! testade igår (rätt sent) och somnade direkt, kanske helt rätt för mig med.
Kram 🌸

Igårkväll var jag med om något väldigt mysigt och för mig som nykter- fint.
Vi träffades hela familjen på restaurang (händer någon gång om året) för att fira lite olika födelsedagar och ja, att alla är tillbaka i stan. Det var på många- alla- sätt en helt underbar kväll. Kände mig lycklig, stolt över mina fina barn och barnbarn (och mamma…)
Det var en lång middag, många rätter, vin och öl. Jag drack äppelmust (om intresseklubben undrar 😊)
Hade lovat ta med äldsta barnbarnet hem, hans skola börjar först nästa vecka. När kaffet närmade sig, klockan var nästan 9, så delegerade jag betalningen till min man och tog min lill-kille i handen för en promenad till närmsta taxi-stolpe och hemfärd.
Vårt mysiga prat i bilen hem (mormor, det här var mitt livs bästa taxiresa) och sköna avslutning på kvällen. Det gjorde mig så himla lycklig. Jag kände (känner) mig rik och jag känner att jag kan vara precis den mormor jag önskar. Jag upplever absolut ingen känsla av ”jag vill också” när det ska fortsättas vidare eller samtalsnivån blir högre. Jag känner en så stark integritet i mitt liv och med nykterheten att det nästan inte går att beskriva. Jag vill vara den mormorn och den mamman, och den människan.
Vaknar av levande väckarklocka idag. Vi ska gå till vårt fik och äta frukost har vi bestämt. Kaffe-cravingen är stor.
Ha en fin dag hörni!

Tack hörni, ja en gång var jag en sån partypingla och gränslös, ”rolig” - nu är det ett annat liv. Det tar TID att fatta det, och att fullt ut vara landad. I det nya. Att inifrån och ut känna; det här är rätt och bra. För mig.
Jag saknar inget, livet är proppfullt. Och du har rätt @torn i att småfolket är det bästa, inte minst när timmen är sen, och jag känner i dem hur det känns när man inte behöver känna någon oro.
Nu har vi badat!

Drömde om alkohol inatt.
Någon hade hällt upp ett glas framför mig, bredvid stod några med a-fritt.
Efter visst övervägande som jag kände i drömmen var ganska jobbigt- sa jag:
Nej tack jag dricker inte.
Det är ju lite konstigt efter dryga 1,5 år men tror det har hänt saker på insidan de senaste dagarna/veckorna. Spännande att nykterheten liksom inte står still utan fortsätter att vara en ledsagare till lite mer, annan förståelse.
Jag drömde också att jag var i sällskap med en nära vän (som faktiskt dricker för mycket) och det började brinna i hennes vacker broderade kofta- på ryggen. Utan att hon märkte det. I drömmen lyckades jag kränga av henne koftan och vika ihop den på ett sätt som gjorde att elden slocknade.
Märklig dröm.
För övrigt somnade jag gott till @blendas tips ”Somna med Henrik” - rekommenderas verkligen, podd som är knasig och rolig, och sövande. Så pass att jag försov mig till morgonens första möte.
Den här veckans lärdom är att jag kommit att betrakta min avoga inställning till att komma igång med jobbet, med viss ömhet.
Det ÄR inte skarpt läge än för mig. Jag KAN gå på halvfart den här veckan, vilket jag gjort. BRA. Tids nog går det inte och jag vet med mig själv att jag växlar upp när det krävs. Således är jag helt okej den här veckan, det duger bra!
Kram alla som kämpar och alla som peppar- mig och varandra. 😍

Ja det skulle alltid drickas. Antingen om det hade gått bra på jobbet om det gick dåligt eller bara för att det var Lill lördag eller helg. Jäkligt konstigt egentligen att överallt skulle alkoholen vara med på ett hörn.@CarpeDiem28

Sen kväll med bara mig själv en stund efter besök ihop med vänner på jättefin (men inte som i lyxig) restaurang som dessutom hade otroligt goda a-fria alternativ, egengjord äppelmust, osötad blåbärsdryck, ja sånt gör en nykter matnjutare lycklig.
Vi åt gott, babblade och skrattade mycket. Vid 22 började jag längta hem och tre kvart senare satt vi i bilen, nu hemma med min man och för-vän-tan eller snarare insikten om att jag ska få vakna till min favorit-stund, lördag morgon i sängen med kaffe och DN.
Jag har hängt mer än vanligt här och det har dels att göra med att min nykterhet går in i nya faser- högst oväntat.
Det har inget alls att göra med önskan eller längtan (obefintlig) att dricka. Det är något med tankarna som rör sig i nya banor, ny förståelse för vad det handlar om- och som @blenda skrev i sin tråd; inget är viktigare än att vara nykter.
När man ska vara nykter.
Jag har nog både sagt och tänkt så, men det sjunker in med ny betydelse. Svårt att förklara när jag tidigare tänkt i termer av ”sug/inget sug”. Det handlar inte alls om det utan om att jag den här veckan till exempel gått på nån sorts halvfart istället för att driva på mig själv.
Och nånstans upptäckte jag att det nog är nödvändigt- om jag ska leva i min nykterhet med öppen hand istället för knuten näve.
Jag har tänkt när jag skolkat från jobbet och istället gått och badat; det här är nog nykterheten jag jobbar med.
När jag loggar ut och istället hängt med mitt barnbarn; det här är nog nykterheten jag jobbar med.
När jag skrivit i gröngölings-trådar för att jag vill och hoppas att jag kan förmedla bara en millimeter hopp; det här är nog nykterheten jag jobbar med.
En vän till mig (lite mer rökare än feströkare) gick till läkaren och röntgade lungorna. Hon hade väl lite ont och var orolig.
Läkaren frågade om rökning och hon sa som det var, att hon rökte ibland, ja ganska ofta.
Läkaren; då måste du måste sluta röka.
Min vän; men det är så svårt, jag har så stressigt på jobbet.
Läkaren; då får du byta jobb.
Hon slutade röka istället men det där har fastnat. Att några saker står över allt.
För mig handlar det om att inte dricka. Den insikten återkommer men med större förståelse, inte varje dag men lite stötvis. Det är spännande att leva hörni.
Kram och godnatt! 😴

@Se klart skrev:"Och nånstans upptäckte jag att det nog är nödvändigt- om jag ska leva i min nykterhet med öppen hand istället för knuten näve."

Yes! Precis så är det. Alkoholen krävdes både som startgas och fartdämpare på ditt fordon. Nu måste du dra ner på fordonets tempo generellt - och det bästa är att pausa då och då vid en rastplats med fin utsikt, god fika och trevligt sällskap 😍 Det är först då som du lever mer hållbart. Det är först då som du inte behöver startgas och fartdämpning längre.

Tänk dig själv som en exklusiv årgång på jobbet - som sitter inne med så mycket viktigt erfarenhet för verksamhetens bästa. Du behöver inte ösa järnet och visa dig duktig. Du kan plockas fram ibland och avnjutas i andakt. Nykterheten har gjort att du förädlat dig själv 😍

Kram 🐘

Gulle @sattva och @andrahalvlek
Jag är gärna med på att vara förädlad dock är jag ju inte styrelseproffs (än haha 👵🏻) utan mitt arbete innehåller också mycket produktion, organisation, leveranser. Jag har en stor kapacitet vilket enbart beror på min erfarenhet, det gör att det operativa arbetet går väldigt snabbt. Och därför har jag också möjlighet- eller har fått- att också arbeta mer strategiskt och på en annan chefsnivå.
Men @ah jag håller med dig och tanken är väl rent logiskt att jag ska fasas ut ut ”göra” och mer ”tänka/leda”. Min utmaning är att jag älskar att ”göra”… det kommer såklart att landa på den ena eller andra sidan. Och just nu är jag nog mitt i nån sorts transition även om jag inte riktigt tänkt så förrän jag läste ditt inlägg!
Chill lördag-kram 🌱

Tips-tråd!
1. Lunch-bjudning istället för middag. Rekommenderas alla men främst oss nyktra. Folk åker hem. Ingen dricker. Du slipper bli rastlös. Kvällen blir din/er. Jag har ännu inte uppvisat så många tecken på att vara en tidig morgonmänniska men det här känns som en bra början.
2. Har upptäckt ett klädmärke som jag bara älskar och tror många skulle gilla. Nämligen extremt fina, sköna set- som man både kan klä upp, alternativt strosa runt i hemma som en snyggare hemmafru. Märket heter A Part Of The Art (kanske är sen på bollen här) och köpte (på rea) byxor och skjorta Airy pants + shirt.
För dyrt generellt men ser att lite olika återförsäljare har rea, om man just inte måste ha svart.
Resår. Fickor. Loose fit. Allt är drömmigt med dessa plagg.
Kostar inte mer än ett gäng boxar och några glas bubbel på krogen.
Det var allt från lördags-tipsaren.
Kram på er!

Ja, lunchbjudning vilken grej! Det blev en lördagkväll med te och mackor, vet inte när- om någonsin- vi inte lagat mat en lördagkväll.
Såg en bra dokumentärfilm på svtplay tips om man är på alldeles för gott humör och behöver dämpa sig 😄 Den hette Peter&Petra och berör missbruk i hög grad.
Nu blir det lite mer kaffe och idag väntat inte några speciella projekt så vi får se var dagen tar denna lilla barkbåt.
Kram på er 🌱

@Se klart Det låter mycket bra med lunchbjudning! Jag konstaterar mer och mer att just långa kvällssittningar där det viktigaste tycks vara att glasen är fyllda inte är mig grej numera. I går satt vi i fyra-fem timmar utan ”rast”. Så långa möten har jag aldrig på jobbet utan en paus.😅

Kram

Haha @torn det har du verkligen rätt i. Great minds etc, men visst är det lite lustigt att vissa insikter kommer på samma dag 👯‍♂️. Nej, jag tänker allt oftare på det konstiga i att sitta och dricka något timme ut och timme in. Väldigt onaturligt på något vis?
Idag har jag badat igen- riktigt friskt (kallt) men känns skönt i hela kroppen verkligen. Ha en fin dag! Kram 🌱