Heja dig! Choklad är ett svinbra substitut, det tyckte jag också. Åt kopiösa mängder choklad den första tiden. Först nu när jag närmar mig 1,5 år som nykter är jag redo att fimpa chokladen för gott. Så ät du choklad helt utan dåligt samvete. Och sträck på dig stolt när du känner att du har klarat tuffat dagar! Har du något annat sätt att varva ner? Musik? Promenad? Ljudbok? Meditation?

Kram 🐘

Anonym31513

Tack för hejarop! På vardagskvällarna har jag minimalt med egentid. Nedvarvningen måste därför gå att kombinera med hushållssysslor så promenader, träning och meditation går tyvärr bort. När det närmar sig läggdags händer det att jag får tid för qigong eller meditation.

@Lavendelblomman Så starkt av dig! Jag hejar på dig 💕. Har du det lika körigt varje kväll? Kan din man hjälpa dig? Jag tror att motion/träning är väldigt effektivt för att lindra sug. Promenad medans barnen tränar?

Kram 🤗

Hej!

Vill gärna hänga på dig och Futurista. Är det ok? Fast mitt mål är att starta på lördag. Behöver bli helvit. Vill också! Jag ligger efter men behöver kompisar som befinner sig i samma fas som jag.

Kram🥰

Anonym31513

@Futurista Tack! Min man och jag hjälps åt och jag brukar träna 1-2 vardagskvällar i veckan när han lagar maten, men då väntar disken på mig senare på kvällen. Bara att bita ihop och acceptera läget, men det är ofta lättare sagt än gjort.

Anonym31513

@Varafrisk Självklart är det okej! Jag tar emot dig med öppna armar. Jag är ofta inne i din tråd och läser och jag är så imponerad av hur du kämpar och skriver trots att det inte alltid går som du vill. Jag är generellt dålig på att skriva i andras trådar. Det beror dels på tidsbrist, men även på att jag är så rädd för att det jag skriver ska misstolkas. Att såra någon är det sista jag vill. Kram på dig!

@Lavendelblomman Tack för dina öppna armar! Jag förstår att du kan känna så dvs rädslan för att såra någon om ngt feltolkas när man skriver ngt i en annan tråd. Jag har nog varit den personen som ibland blir ledsen/irriterad för vissa inlägg i min tråd. Jag förstår att man vill väl men när man inte lyckats bli nykter så är man även väldigt sårbar. Fast jag tänker att det borde kunna lösas…men var inte rädd för att skriva h mig.

Kram

Anonym31513

Den här helgen har jag haft en hel del sug, men har lyckats stå emot med hjälp av mina uttänkta strategier. Jag tänker: "Hur vill jag må i morgon? Suget är bara en känsla som jag inte behöver agera på. Jag måste lita på att mitt beslut om att ta en vit månad är det rätta."

@Lavendelblomman Wow, så bra du är! Snyggt jobbat med att parera suget. Fredagar är värst tycker jag, när man jobbar. Tröttheten, helgmatlagning osv. Fast jag drack på allt förut. Vika tvätt, roligare med ett glas vin. Städa - vin. Läsa bok - vin. Osv osv osv.

Bra jobbat 🤗

Anonym31513

@Varafrisk Vad du är snäll som frågar! De senaste dagarna har varit lite sliriga. Maken köpte hem en bib i samband med att vi hade gäster. Det blev över och jag har inte kunnat låta bli att gå där och nalla. Nu är den slut och jag blickar framåt.
Jag är igång med träningen igen efter semestern. Jogging och gympa. I september ska jag dra igång med qigong igen också. Det gör mig gott!
Senare i höst ska vi faktiskt utöka organisationen på jobbet. Det ser jag fram emot. Jag som gått på knäna de senaste åren pga hög arbetsbelastning.
Kram alla!

Hej @Lavendelblomman
Tack för ditt inlägg min tråd! Jag tror att stress och arbetsbelastning är en stor orsak till hur vi dricker. Jag känner igen mig jättemycket i dig. Chefsposition, ansvar etc.
Hoppas verkligen att omorganisationen innebär lättnader för dig. Bra att komma igång med träning också. Då blir det lättare att låta bli ”boxen”. Men viktigast av allt, din hälsa är viktigare än jobbet! ❤️ Kram

Anonym31513

@Futurista Söndagen gick bra, ej fredag och lördag även om jag inte drack några mängder. Tänk att det ska vara så svårt! Men vi ger oss inte! Två steg framåt och ett bakåt tar oss framåt på det hela taget.
Nu drar många poddar igång igen efter sommaruppehållet. Det är en form av avkoppling för mig att lyssna på poddar och det hjälper mig att tänka på annat än alkohol.
Ha en fin vecka alla kämpar där ute!

Hej @Lavendelblomman
Jag tillät mig själv att dricka 2 glas vin på fredagen och 3 på lördagen. Ångrar det tredje glaset. Men överlag har jag minskat mycket den senaste tiden. Sover bättre. Kör vit vecka nu med @Futurista och @Varafrisk. Häng på!