@Se klart runstreakar du mitt i flyttstöket? Jag har fått för mig att det pratas mycket om vila här under det Vidare livet - men inte... :-) Jag har ju också börjat med en egen form av run streak. Mätte ut en sträcka om 850 m. Där finns en tung trappa som jag springer uppför och en betonggris som jag använder för lite benövningar och så hem igen 850 m. Jag började 20 juli, har inte sprungit varje dag. Går jag på jympa springer jag inte den dagen och i bland har jag inte kunnat helt enkel. Så streaken börjas om gång på gång så att säga. I början kunde jag springa en lyktstolpe innan jag var tvungen att gå en bit. Nu springer jag nästan 850 m utan att behöva gå. Det blir framsteg. Men störst är nog framstegen som jag inte riktigt kan mäta som fläsk som minskar pga mycket skak (kanske mitt eget hittepå men känns så), flås som förbättras markant och benmuskler som byggs. Mitt mål är att springa ska kännas skönt. Jag är långt ifrån det målet nu så det är bara att fortsätta. Vi kan väl följas åt med våra streakar Se klart? Kommer säkert behöva tips på både kläder och skor framåt vintern.

Kram!

God förmiddag @charlie blir så glad när du tittar in. Klart och gärna streaka ihop. Jag som är sämst på all idrott har ändå kommit att älska att springa. Och du har helt rätt i att kroppen stramas upp väldigt snabbt liksom att core-musklerna får jobba. Verkligen bra jobbat med 850x2 du ska se att det snart känns som något att faktiskt längta till.
Jag har sprungit regelbundet så många år- och oregelbundet/inte alls de senaste åren, ändå kändes det som första gången igår! Och långsamt gick det också lättare astma efteråt. Men vet att det blir snabbt bättre särskilt när man slipper baxa en bakis-kropp genom detta.
Jag kommer att köra hela vintern så är glad för allt pepp när det är minus 12. Kram Charlie jag tror du fixar allt med ditt metodiska sätt: är impad:

Lunchtid och har just avslutat brunch.
Jag försöker ibland förklara för människor angående alkoholfritt liv, några av de saker som ger djup och mening åt detta liv- dvs inte endast att ”avstå” utan att få något nytt. Jag brukar säga att det dels handlar om att hitta andra- mer utvecklande vägar- för livet. Att inte bemöta allt med tre glas vin. Glad, ledsen, stressad- in med glaset. Att bli nykter är att uppleva livet bortom, det är mer och känslor och ett rikare liv, så mycket mer liv än vad jag kunde föreställa mig.
Det ANDRA omvälvande är det som jag insett först en bra bit in i nykterheten. Och det är att hjärnan-kroppen- kan skapa boost på känslor helt på egen hand! Allt det jag trodde inte gick att uppnå som nykter- har kommit tillbaka med större kraft.
Känslorna för tex ”fredag” eller träffa vänner, laga god mat- allt det som i min värld ”förhöjdes” av alkohol förhöjs nu ännu mer men jag är självförsörjande.
Det är faktiskt något så märkvärdigt att det går att kalla det magiskt!
Njut av allt i hela katalogen idag, det tänkte jag göra. Kram!

På landet och sprang min streak 2 km och sen tog jag ett bad i sjön, riktigt… friskt. Inget barnbarn ville ställa upp som sällskap. Jag har lärt mig att bara göra- när det kommer till badstegen och sedan ner och i. Gäller fler saker i livet. Imorrn ska jag ta några simtag, idag var det så chockerande svalt att det bara blev ett dopp. Har småbarn här vars föräldrar bjudit på middag och fixat, så allt på det hela taget en ljuvlig dag. Kram.

@Se klart skrev:"Allt det jag trodde inte gick att uppnå som nykter- har kommit tillbaka med större kraft."

Jag håller med så det står härliga till! Visst är det härligt! 🤗 Det är därför jag tycker att jag mår bättre nu, än på den tiden jag upplevde att alkoholen gav mig något positivt. Det är dock svårt att förklara för andra. Dom fattar inte liksom,😂

Kram

Måste bara sammanfatta ditt oerhört klarsynta inlägg.
1 - att inte bemöta känslor med alkohol -dricka på glad, ledsen, stressad etc
2 - att känslor blir starkare utan alkohol, en egen lite lyckoboost.
Det är precis så det är tror jag. Vi blir mer levande, på gott och ont kanske, men mest på gott.
Det gäller att minnas de goda stunderna när önskan att dränka de mindre bra blir starka.
Du börjar låta lite som Berra 💜 och det är väl det som är så mysigt med era inlägg @Torn, @AndraHalvlek, @SeKlart, @MissLyckad m.fl att de är så harmoniska, fulla av tillförsikt, initiativkraft och lycka. Det är skillnaden mellan nu och då.

Ja @sisyfos och @torn skillnaden mellan nu och då sjunker ner genom kroppens alla lager, lite i taget, kanske når vi Berra-status så småningom 💪🏻 För mig finns inget tillfälle då jag hellre skulle dricka.
Men jag har förståelse för de många som tampas med att hitta balans.
Det är ju liksom ett mer vuxet förhållningssätt till det mesta i livet. Det är ju en aning främmande att behandla sig själv som ett barn. Jag förespråkar inte heller nykterhet för alla människor, upplever nog inte ens a som ett gift.
Men för mig. Jag varken kan eller vill dricka. Och det finns inte längre ens en smula sorg i det. Jag är säker på att jag gick en sunkig sen medelålder till mötes. Inte som i hemlös eller arbetslös, men utan ro. Nervös och sug efter något som skulle lyfta mig bort från verkligheten, varje dag.
Jag är otroligt tacksam över min nykterhet och över forumet, mina kompisar här. Jag känner inte plikt men däremot stark känsla av pay it forward- kanske kunna göra skillnad på så vis, för någon annan.
Filosofiska rummet ska nu städa lite och plocka av de sista luktärterna, kram. 🌸

@Se klart skrev:"upplever nog inte ens a som ett gift." Ja där är en stor skillnad mellan oss.🥰 Att jag ser det som ett gift beror nog främst på att jag fick så mycket fysiska åkommor som berodde på alkoholen. Och särskilt de sista månaderna, väldigt kraftig abstinens . Knappa in min pinkod på systembolagets kortterminal gick tex inte pga skakningar. Det fick bli kontanter, och ” behåll växeln”

Måste tillägga att när jag skrev att folk inte fattar, så menar jag inte personer här på forumet, utan tex arbetskamrater, och i viss mån min fru. De har väldigt svårt att förstå att jag hellre inte dricker en droppe alkohol, än ” normalt” med alkohol.( om jag hade kunnat) I deras värld går det inte att leva ett fullgott liv som nykter.😅 Men det är inte så konstigt, eftersom de aldrig har testat att varit helt utan alkohol någon längre tid. Jag har ju något att jämföra med. Men dom får gärna tycka så, det drabbar ju inte mig för fem öre. 😍

Ha en härlig dag! Kram

Fattar dig helt och fullt @torn och jag tycker inte ens det riktigt går att förklara för andra- där känner jag att mångas sinnen är förgiftade faktiskt. Det är både ledsamt att läsa om dina skakningar men samtidigt sån lättnad att du är här nu, och fri(sk). Kram 🥰

Idag hinner jag bara snabbskumma här, det är måndag och jag ska till jobbet!
Håller på och slutar med mina halva sömntabletter vid behov (söndag en sån kväll) och tog igår istället en melatonin som min doktor tyckte jag kunde testa. Somnade gott men dödstrött i morse, det är väl bara mitt state of morning.
Vaknar också till olika härvor på jobbet, IT, hr-grejer som måste redas ut. Så jag tar en kopp kaffe till och andas innan jag ger mig iväg. Kram och ha en fin måndag utan spår av hemsk baksmälla- som jag ofta led mig igenom måndagarna. Nu är det okej, okej okej!

Men wow tack! Hade missat, så glad över min squad @torn @ah @sattva och hela gänget här som hjälper till att räkna varje dag (eller lite tjusigare; make each day count som Jack sa på Titanic)
Landar hemma efter heldag på kontoret- trevligt och tröttande.
20 månader. Vad skönt det är att ha kommit så långt. Tack, kram! 💪🏻🌱

Tack @tappadigen ja jag ser faktiskt fram emot två år, föreställer mig att det är skönt att säga ”slutade för flera år sedan” men generellt längtar jag varken hit eller dit. De flesta dagar är bra att vakna till, dag 609 ser ut att bli bra och vilken snygg siffer-kombo. Kram 🤗

Godmorgon,
Jag funderar över mina sömntabletter, intresseklubben behöver inte läsa vidare, men har med flit inte förnyat recept- utan med blir väntat och nu kört en vecka utan. Kanske tar 2-3 x 0,5 tabletter/vecka. Det är en sorts trygghet de dagar jag oroar mig över sömnen, alt sovit längre (söndsg).
Jag somnar gott men min nedvarvning tar en stund- ineffektivt för en effektiv person men förstår rent logiskt att nedvarvning har ett gott syfte/mening.
Nu klurar jag på om jag ska skippa att ens hämta ut de där tabletterna iaf först nästa vecka då jag ska resa bort med jobbet (då vågar jag inte riktigt chansa, som det känns just nu).
Man kan säga att jag inte utvecklat något beroende då jag somnar gott även utan. Men frågan är om det finns fler vinningar att sluta helt. Känns inte som jag sover bättre men kanske kommer. Vore såklart skönt att slippa, rent generellt.
Om nån har input här så tar jag gärna emot.
Ha en fin dag, kram!

Jag tror absolut att du har mycket att vinna på att sluta helt. Nedvarvningsrutin på kvällen ger dig garanterat mycket bättre sömn. Även insomningstabletter har en slags sövande effekt på hjärnan, precis som alkohol har. Och vår hjärna behöver processa, sortera, städa, fixa och dona nattetid för att må bra.

Jag tog insomningstabletter i så stor omfattning för några år sedan att de fick motsatt effekt. De höll mig vaken istället. Eller rättare sagt, när de inte hjälpte längre pga toleranshöjning fick jag panik på riktigt och det höll mig klarvaken och ångestriden. Plus att jag märkte att jag hela dagen efter befann mig lite som i ett töcken. Men jag är nog en sällsynt känslig sort som reagerar starkt på det mesta, hormoner, SSRI etc.

Jag har perioder då jag sover kasst. Oftast pga myrkrypningar men också pga av att jag är uppvarvad. Sannolikt pga hormonsvängningar och fullmåne också. Det är okej, jag får inte panik över det längre. När jag sover som sämst tar jag 30 min lång powernap på lunchrasten för att orka med eftermiddagen. Reseta hjärnan.

Plötsligt vänder det och jag sover bättre igen. Jag har tex sovit bra sen i lördags efter några veckors urkass sömn. Lite otippat eftersom jag sov borta på en stenhård bäddsoffa. I natt har jag sovit som en prinsessa i min egen säng, trots en timmes höneblund igår eftermiddag. Förr eller senare vänder det, och myrkrypningar har faktiskt stillats senaste kvällarna.

Om jag ska råda kan du ta ut tabletterna och ha dem som mental reserv, men sluta ta dem. Fortsätt med dina kvällsnedvarvningar. Det finns bra tips på sen kvällsmeditation att göra i sängen på youtube. Att ha en ljudbok som insomningsljudbok funkar bra för mig också. Jag lyssnar aktivt och slocknar mitt i. Eftersom jag lyssnar aktivt släpper jag inte in andra grubblerier. Minns dock inget av det jag lyssnat på, så jag lyssnar på böcker som jag redan lyssnat på. Flera gånger.

Kram 🐘

Ja, jag är en tablettskeptiker och blir det mer och mer efter att ha läst härinne. Jag tror att man ibland kan behöva medicin, men jag blir alldeles mörkrädd när det skrivs ut mediciner som påverkar hjärnan på det sätt som görs med så lite verklig kunskap bakom.
Så om du frågar mig tror jag att man har mycket att vinna på att sluta med tabletter som har effekt på våra system. Samtidigt är sömnbrist allvarligt. Jag tog till alkohol och när jag slutade med det drack jag upp vår morfinbaserade hostmedicin. Har tagit valeriana (naturläkemedel). Nu somnar jag och sover hyfsat utan. Mina sömnproblem sitter till stor del i mitt huvud och till en del hormonellt tror jag. Spikmatta funkar väldigt bra för mig, men nu när jag inte blir stressad över att inte sova längre så funkar det bra för det mesta. Kroppen och hjärnan har så sinnrika system för att reglera på egen hand, så jag tänker att vi egentligen gör smartast i att reglera och försöka styra på naturlig väg. Andning, meditation, spikmatta, massage - funkar det inte behöver man kanske annat en period, men sen är det lätt att få för sig att det krävs något för att somna eller för att leva. Alltså jag somnar som en stock nu förtiden. Mycket bättre än när jag medicinerade med alkohol.
Men men.., det är lätt att säga så när det funkar, när man får panik av att inte kunna stänga av är det en annan sak.

@Andrahalvlek skrev:"Sannolikt pga hormonsvängningar och fullmåne också"

Känner du på allvar av när det är fullmåne? 😅 Häftigt i så fall, det är många fiskar som gör det. De nappar bättre, eller sämre beroende på hur månen står. Jag har inte ens haft en tanke på om jag själv märker av om det är fullmåne.😂

Kram