Dag 3 och jag mår sådär. Men jag har i alla fall fått sova hyfsat . Svettas mindre och ingen yrsel. Jag börjar redan nu få lite ångest över nästa vecka då jag är ledig. Då brukar vin pimlandet sätta bra fart från måndag em till söndagen. Men det är bara att ta timme för timme och en dag i taget då ska det gå bra . Idag blir det ingen alkohol.
Ska fixa detta nu.

@Åsa07 Bra att du är så beslutsam o att du fått sova skapligt. Vet inte hur det är för dig men för mig är sömnen jätteviktig. Timme för timme, dag för dag men ändå siktet längre fram...Nästa vecka låter som en utmaning för dig, säkert bra att ha en plan för dom dagarna! Men glöm inte att tänka på vila också! Vet inte hur du har det runt omkring dig? För mig har det varit mycket tråkigheter o "måsten" som gjort mig jättetrött. Eller om det är alkoholstoppet som tröttar. Eller både och... Och idag blir det inget vin, vi håller i och håller ut!!! Jag håller på dig o skickar en styrkekram 🤗

@Åsa07 Hej jag är ny här, registrerade mig natt 3 när jag insåg hur fysiskt målinriktad jag faktiskt mådde utan alkohol. Ser att du är i samma fas som mig just nu. Har druckit i stort sätt varje dag senaste åren, vin är min drog, men har nu på senaste tiden insett att jag varit över gränsen länge men nu gått alldeles för långt. Idag är dag 5 och jag har så mycket oro i kroppen, konstant huvudvärk och är nästan tacksam för den känslan för att verkligen förstå hur illa ute jag är.

Hej , tittar in här och hälsar "fullnärvaro" välkommen till alkoholhjälpen!
Du är i början av en förändring och har hittat hit, du är inne på dag 5 utan att innan dess druckit dagligen i stort sätt senaste åren skriver du. Vilken grej och de första stegen är ofta bland de svåraste, nu är du igång och här, bra jobbat!

Att kunna ringa in att det är på grund av alkoholens plats du just nu mår som du gör är klokt, du vet att det är övergående och du kommer må bättre. Fortsätt gärna skriva och läsa här och om du vill starta gärna en egen tråd om du tror det kan vara hjälpsamt att vi kan följa din resa.

Ta hand om dig!

Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

@fullnärvaro Hej ! Vilken tur du hittat hit för här finns många som stöttar när det blir jobbigt. Jag är på dag 4 idag och känner mig lite bättre. Vi ska fixa detta, snart är första veckan gjord och det känns så himla jättebra ..Heja vi alla som kämpar !!
Kram Åsa

Dag 4 !! Jag mår bättre och bättre yrseln är borta vilket är jätteskönt nu är det bara lite oro och ångest som gnager men helt klart verkar det oxå gå åt rätt håll. Här skiner solen och jag ska gå ut på en promenad det brukar kännas så bra att bara låta tankarna flöda och djupandas.
Hoppas ni alla har en fin dag !
Kram Åsa

Idag är det dag 5 och i dag mår jag bra. Känner mig stark i mitt beslut att vara nykter ett längre tag, tänker börja med 100 dagar och sedan fundera om det är värt att prova A igen.
Kram på er alla 🤗

Dag 6 och min ledigvecka närmar sig ... brukar längta dit då jag fick mysa med vin när jag vill. Denna vecka blir annorlunda. Har försökt att planera hela veckan med saker att göra i lagom mängd . I dag är jag iallafall nykter.
Kämpa på alla här .

Då är ledigveckan här .. min dag 8 som helnykter! Jag har som jag skrivit tidigare varit orolig för denna vecka, men just nu känner jag ett väldigt lugn inombords. Ska greja på med saker som skulle varit gjort för längesen men jag valde att dricka vin istället. När jag dricker blir jag helt jäkla handlingsförlamad och får inget gjort alls. Skönt att slippa fundera över vad jag ska hälla i mig nu, för alkohol är en ickefråga . Blir det jobbigt har jag bestämt att åka till min dotter och hennes små barn då blir nykterheten enkel.

Hej!
Jag är ny här och jag registrerade mig inatt när jag inte kunde sova.
Jag har använt alkohol de senaste åren för att dämpa min ångest. Jag kan inte hantera alkohol och dricker tills det är slut. Jag vet inte hur jag ska börja, jag bara fick en känsla inatt att jag kan inte fortsätta som jag gör. Började googla och hittade hit.
Jag vill kunna vara en sån som har fullt fokus då jag driver två bolag. Istället har jag börjat dricka mer för att ”dämpa ångest” men det resulterar i att jag gör så dåligt jobb/avbokar eller ombokat möten. Detta leder i sin tur att det går sämre för bolagen såklart.
Orkar inte mer. Vill bli nykter, men hur börjar jag?

@Åsa07